Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 8 iulie 2010

Cinci modalitati de a crea o legatura intima autentica

La inceputul unei relatii lucrurile intre cei doi parteneri merg de la sine, aproape ca unse. Fiecare raspunde nevoilor celuilalt, fiecare simte ce nevoi are celalalt. Simtim ca parca il cunoastem pe celalat de o viata si mai mult ne potrivim ca doua picaturi de apa.
Venim in intampinarea nevoilor celuilalt fara ca macar el sa scoata o vorba. Ne completam intr-o asa masura incat ajungem sa credeam ca am intalnit barbatul sau femeia vietii.
Suntem in asa zisa perioada de simbioza, ca cea dintrea mama si nou nascut. Ne completam reciproc si parca suntem vrajiti. Unii chiar in aceasta perioada iau decizia de a se casatori.
Este oare aceasta o decizie rationala?
Decidem ca vom ramane impreuna cu el sau ea toata viata. Ne miram sau poate nici nu avem curajul sa pronuntam “el sau ea este”. Parca suntem vrajiti, chimia dintre noi functioneaza.
Ajungem sa credem ca nu mai avem nimic de facut. Ne potrivim perfect, lucrurile intre noi merg de la sine, totul este asa cum ne dorim. Asa ajungem sa credem ca pentru a avea o relatie nu trebuie sa facem nimic. Totul trebuie sa curga ca si uns, totul merge de la sine.
Potrivire perfecta, relatie dorita. Vine insa un moment cand lucurile se schimba. Apar divergente pe care nu stim cum sa le gestionam. Momente critice cu care parca ne-am mai confruntat. Amintirile vin peste noi si dintr-o data magia in care traiam dispare.
El devine tot mai rece, ea tot mai retrasa. Ea nu mai comunica, el de inchide. El incepe sa isi petreaca timpul cu prietenii, ea cu ale ei.
Apar blocajele si barierele in comunicare. Relatia ajunge in impas.
De ce se intampla asta?
La inceputul fiecarei relatii fiecare dintre cei doi isi doresc o legatura autentica. Simt nevoia sa se deschida. Isi promit ca vor fi ei. Se deschid, comunica, sunt autentici. Ofera afectiune si primesc. In tot ceea ce fac este un echilibru.
Sunt ei asa cum sunt, fara bariere. Cuvintele le ies din gura fara ca macar sa fie gandite. Sunt multumiti asa cum sunt. Se simt iubiti, apreciati. Nimeni si nimic din afara nu le poate tulbura linistea si armonia relatiei. Traiesc parca intr-un glob de sticla. Isi apara teritoriul, relatia, iubirea. De fapt cred ca mai mult e vorba de energiile lor care nu permit ca cineva sa le tulbure.
In foarte scurt timp insa lucrurile se schimba. El se schimba, ea il urmeaza sau invers. Chimia dispare si incepe lupta.
Apar barierele, divergentele, parerile diferite. Magia a disparut. Apar tot felul de discutii si reprosuri ca de exemplu “te-ai schimbat”, “nu mai esti asa cum erai la inceput”, “ne potriveam perfect, ce se intampla?”.
A curs suficient timp in care au reusit sa iasa la suprafata conceptiile eronate despre relatii, sfaturile celor din jur despre cum ar trebui sa fim in relatie. Ce ar trebui sa facem, ce ar trebui sa zicem si cum ar trebui sa ne comportam. Gandim ca nu este bine sa fim prea deschisi, sa povestim prea multe despre noi, viata noastra, trecutul nostru.
Daca la inceputul relatiei ne comportam asa cum simtim si dorim, dupa un timp apar aceste bariere si blocaje care in timp distrug relatia.
Consideram ca nu este bine sa fim asa cum suntem. Ajungem sa aplicam tot felul de reguli spunandu-ne ca nu este bine sa fim asa cum suntem. Ne raportam la relatiile trecute in care poate am suferit daca am fost asa cum suntem noi, asa cum simtim.
Ne confruntam cu tot felul de sentimente de vinovatie. Cu celalalt nu ne-am purtat asa, celalalt cu a avut parte de asta si ajungem sa ne intrebam cum de data asta pot fi asa? Simtitm ca nu mai suntem noi si ne intrebam cine suntem?
Totul devine rational, totul se gandeste. Firul de desparte in patru. Analizam, comentam si ajungem sa aplicam tot felul de reguli. Si in felul acesta ajungem sa nu mai fim noi.
Spre deosebire de inceputul relatiei cand eram autentici, acum devenim falsi. Nu mai suntem noi. Am scos la iveala o parte din noi care nu se mai potiveste relatiei in care suntem.
Vrem retete sigure care sa ne asigure succesul relatiei, ne dorim la lucrurile sa revina la normal, vrem echilibrul cu care eram obisnuiti la inceputul relatiei.
Din pacate lucurile ni mai pot reveni la ce era la inceput. Ce putem face este sa cautam modalitatile potrivite pentru a construi impreuna cu partenerul ce ne dorim. A venit momentul sa facem ceva.
Cinci modalitati pentru a ne construi o relatie intima autentica
1. Cautati sa faceti lucuri noi impreuna cu partenerul. In fiecare zi schimbati ceva in modul de a trai impreuna, doarece repetand aceleasi activitati in timp se ajunge la rutina. Fiti spontani, deschisi, puneti-va gandurile in practica. Faceti surprize partenerului.
Puteti de exemplu sa va intalniti in oras, la o cina romantica sau sa-i propuneti o plimbare in miez de noapte.
2. In momentele in care nu sunteti impreuna cu partenerul puteti sa il contactati. Intrebati-l cum se simte, cum decurge ziua pentru el si povestiti in amanunt despre tot ceea ce vi se intampla.
3. Incercati sa-i povestiti partenerului toate evenimentele importante din viata voastra. Ce ati simtit cand erati la scoala, cum a fost copilaria, relatia cu parintii si alte evenimente importante traite.
4. Ori de cate ori aveti ocazia povestiti despre modul in care a inceput relatia voastra. Cum v-ati simtit, ce ati gandit, reamintindu-va reciproc toate intamplarile care v-au facut sa va apropiati.
5. Relatia voastra trebuie sa fie mereu un subiect de discutie. Asigurati-va de sentimentele partenerului cu regularitate. Interesati-va daca are resentimente acumulate daca se simte ranit sau dezamagit. Cautati sa il ascultati cu atentie ori de cate ori are sa va comunice ceva, fiti deschis fata de el dezvaluindu-va propriile sentimente. Asigurati-l ca in felul acesta va simtiti mai aproape de el.
In dragoste legatura dintre cei doi devine puternica cu timpul. Fiecare dintre cei doi trebuie sa participle la asta in mod egal.
Trebuie sa fim in permanenta constienti ca nevoile se pot schimba. Trebuie sa intelegem ca suntem mereu intr-o continua evolutie si schimbare, la fel si relatia in care suntem.
Cautati ca in fiecare moment sa va aflati in echlibru. Dezvalutiti-va gandurile si sentimentele si ganditi-va intotdeauna ca in relatie sunteti doi.
Daca va doriti cu adevarat o relatie, o puteti avea doar daca impreuna lucrati la ea si daca considerati relatia o prioritate.
Gandind pozitiv, cu chibzuinta si creativitate puteti creste si proteja relatia, facand-o in acelasi timp mai frumoasa ca niciodata.

Durerea de sani: cauze posibile

Durerea de sani, numita si mastalgie, este resimtita de doua treimi din femei intr-un anumit moment al vietii lor.

Severitatea durerii poate varia mult de la un caz la altul, insa aproximativ 15% din cazuri necesita o forma de tratament.

Durerea de sani se poate incadra in doua mari categorii:


  • ciclica
    sau

  • aciclica

    Durerea ciclica de sani (reprezentand 75% din cazurile de mastalgie) are legatura cu modificarile hormonale, de estrogen si progesteron, care au loc in fiecare luna in corpul femeii. Durerile aciclice nu au nicio legatura cu menstruatia.

    Cele mai comune cauze ale durerii localizate la nivelul sanilor sunt:

    Durerea de sani: cauze posibile

  • Dezechilibrele hormonale

    Aceasta cauza ciclica a durerilor de sani este, totodata, si cea mai raspandita. Un dezechilibru hormonal este creat atunci cand balanta dintre estrogen si progesteron este inclinata mai mult intr-o parte, de obicei existand un exces de estrogen.

  • Pietrele la vezica biliara

    Pietrele la vezica biliara sunt mici formatiuni cristaline, alcatuite din colesterol si alte substante, care se formeaza, bineinteles, in vezica biliara. Aceasta boala da dureri in abdomenul superior, dureri care se pot prelungi pana la nivelul saniolor.

  • Sindromul Tietze

    Sindromul Tietze este de fapt inflamatia cartilagiului care leaga coastele superioare de stern. Aceasta inflamatie poate cauza durere si umflaturi in zona sanilor.

  • Cancerul la san

    Desi cancerul la san nu provoaca in general dureri de san, orice anormalitate observata in aceasta zona ar trebui luata in serios, si vizita la medic este recomandabila.

  • Sex, orgasm & durerile de cap

    Potrivit "Fundatiei Nationale pentru Migrene" din SUA, pentru unii oameni, sexul insotit de orgasm poate cauza doua tipuri de dureri de cap:

    Coital cephalalgia

    Aceasta durere apare in timpul sexului. Ea se dezvolta atunci cand vasele de sange din creier se dilata si muschii capului si ai gatului se contracta ca rezultatul al cresterii anticiparii in pregatirea pentru orgasm. Aceasta durere de cap este de obicei benigna si rareori asociata cu probleme serioase de sanatate.

    Un antiinflamator non-steroidal , precum aspirina sau ibruprofenul, poate rezolva problema unei astfel de dureri. Cu toate astea, fa un control medical daca durerea de cap este insotita de unul din simptomele urmatoare, sau daca aceasta durere apare foarte des, deoarece poate indica o problema grava de sanatate care trebuie investigata imediat:


  • intepenirea gatului

  • greata

  • regurgitare

  • pierderea constiintei

  • dureaza intre 5 minute si 24 de ore

    Orgasmic cephalalgia sau migrena orgasmica

    Este un tip de migrena vasculara care apare imediat inaintea orgasmului, indiferent cat de viguros este sexul; aceasta durere de cap intensa, severa, are urmatoarele caracteristici:

  • poate fi cauzata de o presiune crescuta a sangelui

  • de obicei afecteaza mai mult barbatii decat femeile

  • ii afecteaza in mod deosebit pe cei predispusi la migrene

  • este resimtita de obicei in spatele ochilor

  • durere persistenta care dureaza intre cateva minute si cateva ore

    Daca ramai nemiscata atunci cand experimentezi o astfel de durere aceasta s-ar putea diminua.

    Sex, orgasm & durerile de capUn alt mod de clasificare a durerilor de cap sexuale este metoda dezvultata de doctorii J. Nick si P. Bakouche. Ei au separat durerile coitale in trei categorii individuale, in functie de momentul aparitiei durerii in timpul sexului:

    1. durere de cap timpurie, care este de obicei moderata si trecatoare;

    2. durere de cap orgasmica, descrisa de o durere severa subita ce dureaza intre 15 si 20 de minute;

    3. durere de cap tarzie, ce dureaza cateva ore sau chiar zile. Aceasta urmeaza de obicei durerile orgasmice.

    Daca experimentezi alte simptome neobisnuite, gen intepenirea gatului, consulta un medic pentru a elimina posibilitatea unor tulburari mai severe. Aceste dureri usoare se pot dovedi a fiind semne de atac cerebral, tumoare pe creier sau sangerari in sau in jurul creierului.

    Daca medicul determina ca durerea de cap este doar o durere de cap, atunci ai putea lua medicamentatie anti-migrene sau beta-blocker care are ca efect constrictia vaselor de sange. Daca ti se prescrie o asemenea medicamentatie, o pastila luata inaintea sexului ar putea preveni durerile de cap sexuale.

  • Cea mai bătrână femeie din lume are 130 de ani

    Cea mai bătrână femeie din lume are 130 de ani şi trăieşte în vestul Georgiei. Cel puţin aşa susţin autorităţile georgiene, care spun că Antisa Khvichava ar trebui declarată oficial cea mai vârstnică femeie din lume.
    Antisa Khvichava  este născută la 8 iulie 1880, trăieşte în satul Sacire şi s-a pensionat în 1965, când avea 85 de ani. Aceasta a fost astăzi vizitată de autorităţile georgiene, care i-au oferit în dar un tort. Actele femeii urmează să fie exeminate de o comisie, pentru a se stabili dacă este cea mai bătrână persoană de pe Pământ.

    Imagine 1

    Cum sa fi "jmeker"

    Pentru a fi un “jmeker” adevarat, un “baiat de baiat”, beton, marfa, nu trebuie sa faci nimic decat sa urmezi acesti 10 pasi.
    1. Cureaua. Trebuie sa se vada. Neaparat. In cazul in care tricoul e mai lung cu cativa cm., punem tivul de jos al tricoului peste curea, caci sa nu uitam: cureaua trebuie sa se vada. Daca catarama curelei este vulturul de la Armani, D&G plin cu pietricele de plastic stralucitoare este si mai bine. Daca nu ai o asemenea super-curea, o poti lua oricand Sambata dimineata din Piata Flavia.
    2. Gulerul de la camasa. Indiferent daca o camasa e sifonata sau nu, gulerul trebuie ridicat asemeni unui manson. Un guler ridicat la exact 45% este o adevarata arta in domeniu.
    3. Parul. Cand vine vorba de par, gelul ala de 2,5 RON juma de kil, a ramas si in acest an in topul preferintelor. Se aplica mult gel.
    NOTA: Vei sti ca gelul pe care l-ai aplicat este de ajuns, atunci cand dupa o uscare temeinica cu uscatorul, pui palma peste suvitele erecte si te intepi.
    5. Parul de pe picioare. Ei bine, trebuie sa nu existe. Dupa o epilare cu lama cu care te barbieresti, pui niste ulei (de preferinta Ulvex) si freci bine.
    6. La capitolul incaltaminte, se pun pantofiorii gen “pizderi”, stralucitori (trebuie sa se asorteze cu pietricelele de la curea).
    7. Telefonul mobil. Trebuie sa ai minum 3-4 telefoane si cand iesi pe undeva le pui pe toate pe masa. Nu conteaza ca esti plin de datorii, telefon mobil tot trebuie sa ai. Nu conteaza ca nu mai poti suna decat la 112 si te rogi de fraieri sa te sune (dap, in timp stiu ca ai dobandit si arta de a tine lumea la telefon).
    Nota: Cand mergi intr-un club cu alti bulangii, acolo unde nu exista semnal, tu vorbeste singur, sa le arati la aia fraieri ca tu ai telefon si ca vorbesti la el. Intre noi fie vorba… nu poti vorbi acolo ca e prea mult zgomot si nici nu ai semnal, insa tu fa-o, ui’ asa, in ciuda pulii.
    8. Pantalonii. Indiferent ca e vara sau iarna, pantalonii se lasa pana in treimea inferioara a feselor si te strangi bine cu cureaua, astfel incat sa nu pice de pe tine. Nu uita: cureaua tre sa se vada.
    8. Tricourile pe care le cumperi trebuie sa aiba insemne ale unor brand-uri mari ca Versace, D&G, Chanel etc. inscrise CAT MAI MAAARE atat pe fata cat si pe spate. Ideal este un D MARE pe fata si un G mare pe spate, tot asa, sa vada prostii ca tu ai tricou bengos.
    9. Ochelarii de soare. Dupa ce ai inceput sa arati ca Soarele (de la pietricele si uleiul Ulvex + gel), ai nevoie de o pereche de ochelaride soare. Nu orice fel de ochelari, ci din aia gen Vadim, care sa iti acopere cam 45% din fata. Pe bratele ochelarilor trebuie sa fie inscrisa o alta firma decat pe curea, tricou, buzunarul din spate a blogilor. Apoi, nu conteaza ca nu mai e soare deloc, tu sa tii ochelarii pe ochi, caci iti da un aer misterios si da bine.
    10. Poseta. Mare, cat mai mare. Nu conteaza ca tu ai 1.50, latimea posetei trebuie sa aiba minim 50 de cm. Apoi, nu trebuie sa cari in ea nimic, caci e doar de forma… telefoanele le cari in mana… asa ca…
    Hai, la treaba.