Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 16 decembrie 2010

Marea iubire - mit sau realitate?

Marea iubire exista doar in filme sau este o realitate? Sa visezi la marea iubire si sa o astepti in viata ta sau sa te multumesti cu ce primesti?

E vina povestilor

Toate fetitele au visat sa fie Cenusarese sau Alba-ca-Zapada si sa-si gaseasca printul visurilor, barbatul perfect: frumos, cu bani si devreme acasa. Doar ca in viata reala lucrurile se petrec altfel, iar relatiile de dragoste nu sunt atat de simple.

Mitul si realitatea

Povestile din copilarie si din filme se intampla rar in realitate, dar cu toate astea nu putem sa nu ne gandim la ele. Chiar daca nu recunoastem, speram in adancul sufletului la acela care se va indragosti iremediabil si nebuneste si care ne va duce intr-o lume fermecata.

Milioane de fete se indragostesc si spera de fiecare data ca si-au gasit marea iubire, Alesul. Problema e ca unele dintre ele isi cauta Printul toata viata, ducand o viata singuratica fara sa-si dea seama de ce.

Mituri false despre iubire


  • Iubirea nu este imediata. Nu confunda notiunile. Ce este imediat intr-o relatie este dorinta, atractia fizica. Asta se simte cand oamenii se indragostesc la prima vedere. Insa iubirea e ceva diferit. Ea vine pe masura ce partenerii incep sa se cunoasca, sa se descopere. Iubirea se construieste, ea vine dupa descarcarea electrica a primelor intalniri.

  • Iubirea – eterna? Greu de spus daca iubirea e sau nu eterna, avand in vedere ca nici noi nu suntem eterni. Gandeste un pic la rece: iubirea evolueaza, ca orice lucru in viata. Ea nu ramane neschimbata. Singura solutie: intretinerea iubirii.

    E greu sa intretii o iubire pe termen lung, dovada vie fiind un procent de doar 20% din cupluri care raman impreuna toata viata.

    Nu exista o reteta magica pentru a face ca iubirea sa dureze. Ambii parteneri trebuie sa faca eforturi, sa se reinventeze mereu, sa dezvolte proiecte in comun.

  • Barbatul perfect? Daca tu nu esti perfecta, cum ai putea cere ca el sa fie perfect? Doar printii imaginari sunt astfel, nu barbatii in carne si oase, nici macar Brad Pitt sau Johnny Depp! Accepta defectele partenerului si incearca sa dialoghezi cu el.

  • Marea iubire nu trebuie sa fie o nevoie. Ca iubirea sa dureze, ea nu trebuie sa tina locul unei lipse din viata ta. In mod ciudat, iubirea apare cand ai cel mai putin nevoie de ea. Dar exista si o logica a acestui fapt: cand te simti bine, arati bine si esti mai atragatoare. Niciun barbat nu vrea sa cunoasca o fata acra!

    Uita deci de mitul lui Fat-Frumos si ocupa-te in primul rand de propria fericire. Intr-o zi cu soare, iubirea va bate la usa ta si totul va fi natural!

  • Il iubesti? 5 semne care nu te mint !

    isterul, teama, aventura, dorinta, sentimentul de a trai viata din plin: iata 5 criterii care te ajuta sa-ti dai seama daca il iubesti cu adevarat pe barbatul din viata ta!

    „Dar de ce mai stai cu el?” - de cate ori ti-au pus prietenele aceasta intrebare? De cate ori nu te-ai intrebat ce anume te face sa ramai in situatii nesatisfacatoare? E iubirea, cea care ne leaga in mod misterios de o persoana, chiar daca aceasta nu ne aduce fericirea. Iubirea e mai presus de ratiune. Iata cateva semne care nu te mint!

    Il gasesti pe celalalt misterios

    Iubirea e un mister pentru cei ce o traiesc si un mister pentru cei care o privesc. O constatam, dar nu o intelegem. De ce? Pentru ca ceea ce ne leaga de celalalt este inexplicabil. Cand iubesti cu adevarat esti atrasa de celalalt ca un magnet, dar nu numai de imaginea sa (frumusetea, asemanarea cu cineva drag), nici de simbolistica sa (imaginea tatalui, putere, bani), ci de secretul sau. Iubirea se adeseaza partii noastre ascunse, necunoscutului din noi. Cel iubit este intotodeauna interesant.

    Teama de a-l pierde

    Iubire fara teama permanenta nu exista. Iubirea implica asumarea unui risc: ea se poate pierde daca teama este prea mare, sau este sabotata din prea multa incredere. Iubirea adevarata nu este un contract de afaceri. Ea este un sentiment violent care ii pune in pericol pe cei doi parteneri.

    Accepti sa mergi cu el in necunoscut

    Romantismul ideii de pasiune care arde, apoi merge spre un sfarsit previzibil este doar un mit. Iubirea nu ia neaparat calea unei pante descrescatoare, ci poate merge si invers. Trebuie sa acceptam ca nu putem avea control asupra sentimentelor. Iubirea te trece prin episoade contrastante. Ea te face sa traversezi momente de fericire deplina, ca apoi sa te lase sa cazi de foarte sus. Pentru a iubi cu adevarat trebuie sa crezi in miracole: trebuie sa intretii un foc care poate nu-ti va oferi satisfactii imediate. Sa accepti necunoscutul, sa fii rabdatoare.

    Sa-l doresti

    Nu e nicio indoiala: cand iubesti pe cineva, il doresti fizic. Mai bine spus, relatiile sexuale ajuta iubirea. Fara implicare trupeasca, ceva in iubire nu merge. Diferenta de sexe se anuleaza in timpul raportului sexual. Cei doi se confunda. Fara iubire, placerea e doar o debarasare de tensiuni, dar pentru a trai o experienta puternica trebuie sa iubesti cu adevarat.

    Scaderea dorintei sexuale inseamna neaparat ca nu-ti mai iubesti partenerul? Deloc: uneori iubirea inseamna sa te multumesti doar cu simpla existenta a celuilalt. Aceasta este iubirea adoratoare, in care dorinta vine si pleaca.

    Simti ca existi

    Cand esti iubit, ai pentru ce trai. Iubirea adevarata ne da iluzia ca suntem unici pe lume. Partenerul este intruchiparea idealului, iar tu existi gratie privirii sale. Iubirea ne reda acel statut al copilului convins de atotputernicia sa, convins ca daca nu ar exista, lumea ar fi altceva. Avem impresia ca celalalt are o importanta radicala: il stimam, il credem de neinlocuit, il vedem ca pe-o comoara. Si dintr-o data nu mai suntem singuri.

    Iubirea aduce cu sine o noua lume, o deschidere spre noi orizonturi, emotii pe care nu le percepeam inainte cu aceeasi intensitate. Simtim ca ne-am trezit si ca acum suntem la adapost. Adevarata iubire intensifica sentimentul de existenta.

    Iubirea ....

    Ma intreb cati dintre noi au avut sansa unei iubiri adevarate? Cati dintre noi au avut curajul sa iubeasca cu adevarat pe cineva, fara sa se mai gandeasca la alte aspecte? Oare cati au curajul sa iubeasca de dragul de a iubi?

    Oare cati dintre noi au curajul sa treaca peste orice prejudecata, orice regula sociala sau materiala, sa treaca peste ratiune si sa iubeasca omul de langa ei asa cum este?

    Iubirea este acea amintire placuta care iti ramane pentru intreaga viata. Este singurul lucru frumos din viata asta si chiar daca ajungi sa suferi,vei fi fericit ca ai avut ocazia sa iubesti. Vei fi fericit ca pentru o clipa, ea era totul pentru tine. Faceai totul in numele ei, ai fi mutat si muntii din loc doar de dragul ei.

    Din pacate, in zilele noastre iubirea a ajuns o arma in mainile unora si o victima in mainile altora. Iubirea este perceputa ca un mijloc, ca un scop, ca un interes. Este adeseori confundata cu ideea de atractie fizica, cu ideea de indragosteala copilareasca sau cu ideea de sex. In ziua de azi, iubirea e orice, numai ce ar trebui sa fie nu mai este. Omul a tranformat iubirea din sentiment in obiect si a gresit. A incercat s-o schimbe pe placul lui si iar a gresit pentru ca n-o poti schimba; iar cand nu mai esti demn de ea, o pierzi precum un parfum ce nu persista. Iubirea e mereu acolo, dar precum credinta, cand te indepartezi de ea, cand nu mai crezi in ea, n-o mai poti simti si din aceasta cauza te vezi izolat, te vezi singur.

    Deschide ochii si mai ales deschide-ti sufletul s-o poti primi din nou si ai curaj! Va veni la tine daca vede ca iti doresti acest lucru.

    Iubirea nu are nimic de-a face cu sexul, cu atractia fizica, cu banii. Iubirea ramane pentru totdeauna cu tine; si iti va incalzi sufletul si te va insoti atunci cand te vei simti singur si ori de cate ori vei fi trist ea va fi acolo pentru tine.

    Tot ce ne dorim este sa iubim si sa fim iubiti sincer, neconditionat si poate pentru totdeauna.

    Chiar daca suferim, chiar daca am iubit si sufletul ne este sfasiat de durere, nu trebuie sa ne pierdem speranta. Dragostea va reveni; trebuie doar sa vrem s-o primim, sa gasim omul care sa impartaseasca cu noi acea iubire...si va veni din nou: mai frumoasa, mai matura, mai calda.
     Eu nu vreau pe alcineva, pentru  ca am in sufletu meu o persoana, un inger ce il voi iubi mereu, neconditionat toata viata mea, orce va fi...

    Cum te îmbolnăveşte divorţul


    Cum te îmbolnăveşte divorţul: ei sunt stresaţi, ele - cardiace


    Despărţirea are un impact puternic asupra sănătăţii emoţionale
    Bărbaţii apelează mai des la psiholog după ce s-au despărţit de consoarte, în timp ce femeile sunt mai neîngrijite
    Depresie, patima alcoolului, boli de inimă sau de­menţă sunt câteva dintre efectele negative asociate divorţului. Consilierii matrimoniali citaţi de cotidianul britanic Daily Mail susţin că organismul femeilor şi bărbaţilor reacţionează diferit atunci când vine vorba de separare.
    Este cunoscut faptul că, odată cu pronunţarea divorţului, riscul apariţiei bolilor de inimă este mult mai crescut. Ciudat este faptul că, deşi această boală este mai des întâlnită în rândul bărbaţilor, femeile sunt mai predispuse afecţiunilor car­diovasculare. Aceasta este şi concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas, care arată că riscul bolilor de inimă este mai mare în rândul femeilor. 

    Despărţirea de partener are un impact puternic asupra sănătăţii emoţionale pentru ambele sexe, dar, contrar aşteptărilor, divorţul îi afectează mai mult pe bărbaţi. Potrivit unui studiu american, nu­mărul bărbaţilor divorţaţi care apelează la psiho­log este de zece ori mai mare decât numărul femeilor. Consilierii matrimoniali spun că acest fenomen apare pentru că bărbaţii nu sunt pregătiţi din punct de vedere moral atunci când divorţul se pronunţă.
    Divorţul sau celibatul scad speranţa de viaţă cu şapte ani. Acest lucru este mai des întâlnit în rân­­dul bărbaţilor, care după despărţire duc o viaţă dezechilibrată. Excesul de alcool, ţigări, mâncare de la fast-food şi nopţile nedormite sunt factorii care le scurtează bărbaţilor viaţa. Stresul de a avea singuri grijă de întreţinerea unei case este un alt factor care scade speranţa de viaţă în rândul bărbaţilor.
    Deşi sunt mai afectaţi decât femeile, bărbaţii pun mai mult accent pe înfăţişarea lor, astfel că re­curg la tot felul de artificii pentru a-şi masca ade­vărata vârstă. În plus, un studiu suedez arată că după ce au trecut prin experienţa unui divorţ, femeile nu mai acordă importanţă aspectului fizic.
    CIFRE Românii divorţează în jurul vârstei de 30 -34 de ani

    Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, românii divorţează în jurul vârstei de 30 şi 34 de ani, indiferent de sex. Conform sursei citate, numărul doamnelor de până la 30 ani care au divorţat a fost anul trecut de aproape două ori mai mare decât numărul bărbaţilor aparţinând aceleiaşi limite de vârstă. Situaţia se schimbă atunci când cei care se despart sunt trecuţi de 30 de ani. Aici, numărul bărbaţilor de 30 de ani şi peste care au divorţat a fost de 1,2 ori mai mare decât cel al femeilor, în 2009.