luni, 20 ianuarie 2014
Ce isi doreste un barbat de la o femeie
Va amintiti de bancul acela care ne spune ca - spre deosebire de femei - barbatii pot fi multumiti foarte simplu, doar cu mancare si sex?
Chiar daca glumita evocata are si un sambure de adevar (dupa cum bine stiti, barbatii chiar apreciaza pripeperea femeii in pat si in bucatarie), de fapt este “putin” mai complicat sa faci un barbat fericit…
Ce altceva isi mai doreste el de la tine, in afara de mancare, sex si - daca ai putin noroc - iubire?
Un roman in 10 volume groase ar fi cu siguranta insuficient pentru a acoperi toate asteptarile lui de la partenera de cuplu, dar - din fericire - putem sintetiza si prioritiza lucrurile astfel incat sa ne concentram atentia indeosebi asupra celor mai importante:
Comunicare si Sinceritate
Dincolo de asteptarea evidenta de a fi pusi corect in tema cu evenimentele si aspectele care pot influenta evolutia relatiei, barbatii cauta deschiderea si naturaletea - exprimarea necenzurata de catre partenera - prin atitudine generala, comportament, limbaj, gesturi - a emotiilor, sentimentelor, gandurilor si preferintelor ei.
Incredere
Increderea din partea partenerei reprezinta un „must have” din punctul de vedere al oricarui barbat care nu a „calcat stramb” (sau, cel putin, care nu a fost prins „calcand stramb”).
Un comportament al femeii bazat pe prezumtia de vinovatie reprezinta un factor care va conduce in mod cel mai probabil la destramarea relatiei.
Echilibru decizional si Independenta
Lasand la o parte cazurile nefericite de “masculi” care se simt bine atunci cand isi domina si isi “sufoca” partenera, majoritatea barbatilor prefera o femeie care sa inteleaga importanta echilibrului decizional in viata de cuplu, si a unui anume grad de independenta a fiecarui partener atunci cand vine vorba despre decizii cu impact individual major.
Toleranta si Acceptare
Desi perfect constienti ca exista mereu loc pentru mai bine, barbatii urasc sa fie supusi unor presiuni exterioare in acest sens. Barbatul cauta, in general, femeia care il accepta asa cum este, care nu incearca din rasputeri sa il “impinga” din punctul A la punctul B, chiar daca aceasta ar insemna o evolutie.
Varietate si entuziasm
Barbatii isi doresc partenere care nu se lasa prada rutinei, care imbratiseaza Noul si sunt proactive in ceea ce priveste descoperirea si testarea unor experiente noi. Iar aici, desigur, nu ma refer (doar) la “inovatiile” din zona amorului. Barbatii adora la fel de mult ca si femeile sa fie surprinsi de catre partenera cu o propunere de activitate recreativa in doi noua, inedita.
Calm
Barbatii sunt, in general, mai afectati de micile certuri in cuplu decat femeile. Deoarece numeroase aspecte care pentru noi conteaza sunt fie ignorate, fie subestimate de catre cei mai multi dintre barbati, acestia deseori fie nu inteleg, fie considera exagerate reactiile mai mult sau mai putin vulcanice ale partenerei. Fireste, ca sa impacam aceasta cerinta cu sinceritatea ne trebuie un minimum de practica in arta… “sinceritatii calme”.
Simtul umorului
In compania unei persoane care stie sa te ajute sa te relaxezi si mai indulceste putin din greutatile cotidiene cu doza potrivita de “haz de necaz” te simti cu siguranta mai bine decat in cea a unui “ursuz”. Reciproca este, si ea, perfect valabila. Sub conditia ca umorul femeii de langa el sa nu fie presarat de accente agresive ori vulgare.
Spatiu personal
Barbatii nu suporta sa fie sufocati atat fizic, cat si psihic. Nu le place sa le fie „invadata" casa de toate lucrurile partenerei, ale caror locuri statornice ar trebui sa fie sifonierul, dulapurile, sertarele.
Mai mult decat atat, se asteapta sa-i intelegi (si sa nu-i banuiesti de vreo nemultumire nerostita fata de tine) atunci cand vor sa iasa cu prietenii la o bere ori pur si simplu sa citeasca ceva in liniste.
Asadar, revenind acum asupra unui enunt din introducerea articolului, cat de complicat este, totusi, sa multumesti un barbat?
In esenta, treburile sunt mai simple decat ar putea sa para la prima vedere: pana la urma (si dovedit... empiric), barbatii isi doresc de la femei cam aceleasi lucruri pe care si femeile le astepta din partea lor...
Sursa: www.top-shop.ro
INGRIJIREA PLANTATIEI PAULOWNIA
In cazul in care se doreste cultivarea arborilor de Paulownia Tomentosa
pentru lemn – pentru a obtine tulpini drepte, lungi, inca din primii
2-3 ani de crestere – este esentiala respectarea unor cerinte care tin
de cultivarea speciei in acest scop. Pe scurt, ar fi următoarele:
Sursa : http://paulowniadevelopment.ro
- Alegerea locului pentru infiintarea plantatiei de Paulownia presupune identificarea unui teren cu o expozitie insorita (SE, S, SV), cu sol bine drenat, cu o usoara panta. Se va tine cont de faptul ca aceasta specie prefera situri ferite de vanturile reci din timpul iernii;
- Terenul destinat cultivarii va fi arat profund (35-40 cm) si apoi frezat cu freza rotativa. Aplicarea unor ingrasaminte chimice (NPK 14:10:20 sau 12:10:18) ca fertilizare de baza este desigur recomandata;
- Formarea terenului in straturi inaltate (biloane) este optionala, dar prezinta avantaje, cum ar fi: un mai bun drenaj, asigurarea unei adancimi mai mari a stratului de sol pentru radacina, si incalzirea mai rapida a solului primavara devreme. Daca aveti un sol bine drenat, luto-nisipos, intr-o zona cu desprimavarare timpurie, nu este nevoie de straturi inaltate;
- Plantarea puietilor se face in randuri drepte, la distante de 4 m intre plante pe rand. Perioada ideala pentru plantare este primavara, dupa ultimele ingheturi, astfel incat planta sa apuce sa isi formeze o radacina lignifiata cat mai puternica pe intreg parcursul primaverii, verii si al toamnei. In luna noiembrie, odata cu aparitia primelor semne de bruma, arborele nostru va intra intr-o perioada de repaos vegetativ, frunzele se vor usca, iar intreaga tulpina va fi taiata de la baza. Oricat de drastic pare acest procedeu (planta va avea aprox 4 m la acel moment) este imperativ sa il urmam deoarece prin el se urmareste fortarea radacinii pivotante a plantei de a se dezvolta cat mai rapid. Acest lucru va ajuta planta in primavara urmatoare sa se hraneasca singura, radacina ei ajungand deja la sistemul de ape subterane existent in sol.
- Inainte de plantare, este bine sa va asigurati ca rezerva de apa din sol este suficienta. Daca solul este prea uscat, mai ales in profunzime, se recomanda o udare (irigare) de aprovizionare, cu cel putin 200-250 m3 apa/ha (20-25 l/m2), cu 24-48 ore inainte de momentul plantarii. Rezerva de apa din sol, la momentul plantarii, este un aspect critic al reusitei unei plantatii de Paulownia;
- Dupa plantare, aprovizionarea constanta cu apa este de asemenea o
problema esentiala. Modalitatea recomandata de udare este irigatia prin
picurare, realizata cu ajutorul benzilor (sau conductelor) de picurare.
Asa cum am mai afirmat, multi dintre investitorii Romani prefera sa
exploateze avantajele oferite de zonele rurale din tara noastra si anume
cheltuielile reduse cu forta de munca comparativ cu alte state
europene. Pentru reducerea costurilor, in functie de suprafata
plantatiei de Paulownia Tomentosa putem opta si pentru irigarea mobila, cu ajutorul cisternei cu apa, a tractorului cu remorca sau chiar a carutei.
Regimul sustinut de udare, coroborat cu fertilizarea faziala, asigura obtinerea unui regim de crestere sustinut, mai ales in primele faze de vegetatie. Paulownia Tomentosa prefera udari abundente, zilnic sau de 3-4 ori pe saptamana (cu 5-10 l/planta), in primele 2-3 saptamani de la plantare. Acest tip de udare (abundent) este preferabil decat udari scurte si frecvente. Dupa primele saptamani, planta are in continuare nevoie de apa: plantatia de Paulownia Tomentosa va avea un ritm de crestere proportional cu cantitatea de apa pe care o va primi! - Ca masuri de cultivare, solul se va mentine curat de buruieni, prin prasile sau cu ajutorul erbicidelor. Este foarte importanta mentinerea solului curat de buruieni, mai ales in primul an de vegetatie (datorita concurentei fata de resursele de apa si nutrienti). Daca solul este curat, o prasila superficiala (2-5 cm) aplicata lunar este suficienta;
- In anii urmatori, dupa dezvoltarea sistemului radicular propriu, cantitatea de apa poate sa scada, fiind necesara irigarea culturii doar in episoadele foarte secetoase.
- Recoltarea copacilor incepe dupa 3-4 ani in functie de scopul pentru care s-a plantat Paulownia Tomentosa si conditiile de crestere, insa datorita vitezei mari de dezvoltare, culturile destinate biomasei se pot recolta periodic, la intervale foarte mici. Datorita faptului ca in tara noastra iernile sunt mai lungi, iar temperaturile scazule le intalnim inca din luna noiembrie si se mentin si in lunile martie-aprilie, specialistii recomanda ca in Romania taierea copacilor de Paulownia Tomentosa cultivati pentru cherestea sa se efectueze odata la 4 ani.
- Taierea arborilor se va face de la nivelul solului, iar un alt copac va creste din aceasi radacina. Procesul poate fi repetat de mai multe ori pe perioada de viata a copacului, iar un copac Paulownia Tomentosa sanatos poate ajunge sa traiasca intre 80 si 100 de ani.
Sursa : http://paulowniadevelopment.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)