Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Idei de afaceri: Care sunt costurile si avantajele unui magazin online

Merita sa pornesti o afacere in aceste vremuri tulburi si daca da, ce fel de afacere are sansele cele mai mari de reusita cu cele mai mici riscuri? Sunt intrebari pe care multi ni le-am pus sau inca ni le punem.

<span lang="IT" style="">Idei de afaceri: Care sunt costurile si avantajele unui magazin online</span>
Se pare ca exista si raspunsuri la aceste intrebari. Unul dintre ele ar fi ca deschiderea unui magazin online ar intruni toate conditiile impuse de situatia economica actuala.
 
Riscurile sunt mici pentru ca si investitia este mica. Vorbim de cateva sute de euro. Iar daca ne uitam si la faptul ca marile magazine virtuale precum eMag au anuntat cresteri de vanzari in ultimele luni, am putea spune ca este un business oportun in aceasta perioada.
 
Dar sa revenim la invetitie.Costurile pentru deschiderea unui magazin online pornesc de la 150 de euro si cresc in functie de complexitatea platformei. Sunt multe firme specializate care ofera la pachet: licenta magazin online,  instalare si configurare, realizare, prelucrare, editare Logo, design unic pentru noul magazin online si asistenta si suport tehnic 12 luni.  Magazinul  poate fi functional in cateva zile.
 
Avantajele unui magazin online:
 
- poti sa oferi cele mai mici preturi deoarece cheltuieli cu chiriile, salariatii, depozitare, etc. sunt foarte mici sau nu exista. In acesta perioada si nu numai, consumatorii cauta preturi cat mai mici pentru produsele pe care vor sa le cumpere, iar magazinele online sunt cele care pot oferi aceste preturi.
 
- este deschis non stop, deci poti vinde 24 din 24
 
- poti testa foarte usor care produse se vand si care nu si astfel iti poti alcatui gama de articole foarte eficient.
 
 -este o afacere simpla si comoda. Doar cu o conexiune la Internet, poti controla activitatile firmei tale de oriunde te-ai afla
- posibilitatile de a intra pe orice piata din lume. Poti sa ai clienti din orice tara.
 
 - este usor de administrat. Exista deja programe special create pentru acest gen de business.
 
- poti face bani si din publicitate, ulterior, dupa ce ai ajuns la un trafic ridicat.
 
In ultima vreme au aparut din ce in ce mai multe magazine virtuale, fapt care confirma intr-un fel existenta  cererii in crestere pentru acest tip de cumparaturi. Cele mai multe  vand produse electrocasnice, electronice si IT&C, haine, echipament sportiv, carti, flori, jucarii, etc.
 
Este o afacere care, dupa cate remarcam, cel putin teortic, poate merge si poate aduce castiguri substantiale. Evident, sunt si multe variabile in ecuatie, care pot influenta business-ul.
 
Dar daca iti surade ideea, avem si cateva ponturi din interior:
 
-nu trebuie sa tii produse pe stoc si astfel nu risti sa ramai cu ele nevandute. In momentul in care ai o comanda ferma, comanzi la randul tau produsul la furnizor.
 
- ai o marja foarte mare( chiar si de 80%) in care poti sa reduci preturile si tot sa faci profit, avand in vedere ca spre deosebire de un magazin fizic, nu ai costuri cu chiria, stocarea, personalul, etc.
 
- nu este nevoie sa alergi tu dupa clienti. Trebuie doar sa faci clientul sa dea de tine, iar acest lucru se face prin optimizare a site-ului. Cu cat apari mai sus in Google, cu atat mai multi oameni vor intra pe site.

Un comentariu:

  1. Acum poti avea propriul magazin Online + Program de Gestiune+Program Contabilitate Toate integrate intr-un singur kit :Balanta Profesional Web: www.gestiune-sql.ro Magazinul Online se livreaza gratuit impreuna cu aplicatia Balanta Profesional Retea, daca alegeti kitul de instalare Balanta Profesional Retea - (Web cu Server) . Aplicatia Web contine o platforma software bazata pe Open Source si include Apache, PostgreSQL si PHP care sunt distribuite sub licenta Apache 2.0 Magazinul online conectat cu programul de gestiune si contabilitate, este simplu, incarcati stocul initial, creeati categorii si articolele, adaugati poze, complectati caracteristicile produselor, adaugati descrierea articolelor, faceti o sincronizare din programul de gestiune si contabilitate cu magazinul online si deja magazinul este populat cu produsele dvs. Preluarea comenzilor se face automat.

    RăspundețiȘtergere