Simptome ale calcaielor crapate:
- pielea calcaielor devine galbena sau de o culoare foarte inchisa;
- ingrosarea pielii la marginile calcaielor;
- dureri cand pasiti;
- pete rosiatice;
- mancarimi;
- sangerari;
- piele tare.
- glande sudoripare inactive;
- piele uscata;
- stat in picioare pe o perioada indelungata;
- obezitate;
- pantofi decupati la spate;
- psoriazis;
- eczema;
- tulburari ale tiroidei;
- diabet;
- uz excesiv ale apei fierbinti;
- temperaturi ridicate din perioada verii;
- deficienta de vitamine, minerale si zinc.
1. Dupa o baie calduta si o curatare adecvata a calcaielor, cu o piatra ponce, aplicati orice grasime vegetala hidrogenata, tip margarina, sosuri, uleiuri de gatit si masati calcaiele. Acoperiti-va picioarele cu sosete groase si lasati sa actioneze pana dimineata.
2. Aplicati, pe zona afectata, pulpa unei banana coapte la cuptor si lasati sa actioneze 10 minute. Apoi clatiti cu apa calduta.
3. Tineti picioarele in suc de lamaie timp de 20 de minute. Urmati acest tratament saptamanal, pana veti vedea rezultatele dorite.
4. Obiceiul zilnic de a curata si hidrata picioarele este cel mai bun tratament pentru a preveni uscarea si craparea calcaielor. La finalul zilei, tineti picioarele timp de 15 minute in apa calduta, in care ati adaugat sapun si o ceasca de otet. Clatiti cu apa curata si stergeti cu un prosop. Apoi amestecati o lingurita de vaselina cu suc de lamaie si frecati calcaiele cu compozitia obtinuta, pana ce aceasta este absorbita de piele. Urmati acest tratament zilnic, pana vor aparea rezultatele.
5. Aplicati, in mod regulat, un amestec de glicerina si apa de trandafiri pe zona afecatata.
6. Masca din capsuni pentru exfolierea calcaielor: amestecati 6 – 8 capsuni cu 2 linguri de ulei de masline sau de migdale si o lingurita de sare de mare. Masati puternic calcaiele si lasati compozitia sa actioneze pentru 10-15 minute. Apoi indepartati-o, alternand apa rece cu apa calduta.
7. Frecati cu portocala si ulei. Efectul este revigorant. Aveti nevoie de 2 portocale, o ceasca de ulei vegetal si o ceasca de sare de mare. Amestecati uleiul cu sarea de mare si feliati portocalele. Inmuiati felia de portocala in amestec si frecati cu forta calcaiele, timp de 10 minute. Clatiti cu apa calduta. Efectele: curatare profunda, revigorare si catifelarea calcaielor. Acelasi efect se poate obtine si folosind lamai.
Dieta pentru calcaie uscate si crapate
Uscarea si craparea calcaielor este cauzata adesea de deficienta de vitamine, minerale, zinc si acizi grasi omega-3. Prin urmare, este important sa cresteti consumul de calciu, fier, zinc si acizi grasi omega-3. Iata si o lista cu produse care va pot ajuta sa tratati aceasta problema, pornind de la interior.
- vitamine (in special vitamina E): uleiuri vegetale, legume verzi, cereale, germeni de grau, produse din cereale integrale si nuci sau alune;
- calciu: lapte, branza, iaurt, lapte din soia, apa minerala, inghetata, peste, sucuri, cereale, broccoli;
- fier: carne de pui, peste, cereale, oua, legume si boabe;
- zinc: stridii, crab, boabe, iaurt, orez brun, paste;
- acizi grasi omega-3: peste de apa rece, ulei din seminte de in.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu