Care sunt cauzele mirosului?
Nu transpiratia este cea care miroase, ci bacteriile. Este un lucru normal sa avem bacterii pe piele, dar mai multa transpiratie poate incuraja bacteriile sa se hraneasca, sa creasca si sa faca piciorul sa miroasa urat. Acelasi lucru se intampla si daca porti aceeasi pereche de pantofi in fiecare zi. Bacteriile vor avea hrana din belsug, ceea ce inseamna ca si noi vom avea parte de mai mult miros urat.
Principii de baza despre mirosul picioarelor
Pentru a fi castigatori in lupta cu bacteriile trebuie sa respectati urmatorul regim de ingrijire a picioarelor.
- Spalati-va picioarele cu un sapun antibacterian, cu cat mai puternic, cu atat mai bine.
- Schimbati-va sosetele in mod obsesiv. Cu cat mai des, cu atat mai bine. Optati pentru mai multe perechi de sosete schimbate zilnic, daca picioarele voastre au un miros particular ingrozitor de neplacut.
- Lasati-va pantofii sa respire o zi, dupa fiecare zi in care i-ati purtat.
- Adaugati branturi dezodorizante in toti pantofii vostri.
- Alegeti incaltaminte care permite picioarelor voastre sa respire, precum papuci in weekend si pantofi cu perforatii in timpul saptamanii si la munca.
- Pulverizati putin antiperspirant pe talpile picioarelor si permiteti uscarea acestuia inainte de a va pune sosetele.
Solutii casnice
Va luptati cu mirosul de picioare? Pe langa produsele din comert, puteti gasi solutii si in propria bucatarie sau la farmacia de la coltul strazii. Cateva ingrediente simple pot rezolva rapid chiar si cea mai grava problema cu mirosul neplacut al picioarelor.
Alaunul
Puteti gasi alaun la plafarul / farmacia / supermarketul din cartierul vostru si chiar functioneaza. Umpleti un lighean cu apa si adaugati o lingura de alaun. Dupa inmuierea picioarelor circa o jumatate de ora, clatiti picioarele cu apa calduta. Repetati procedura o data la 4 zile. Imbunatatirile nu vor intarzia sa se faca observate. Alaunul reprezinta un remediu usor de utilizat acasa, in cazurile de miros extrem de neplacut al picioarelor.
Otetul de mere
Inmuiati-va picioarele intr-un lighean cu apa in care ati pus o treime de ceasca de otet de mere. Nu incercati sa fiti creativi si sa folositi otet alb normal, pentru ca nu este eficient.
Praful de copt
Presarati praf de copt direct in interiorul pantofilor. Atentie, nu exagerati!
Ceaiul
Bagati picioarele intr-un vas cu apa in care au infuzat 5 pliculete de ceai negru. Taninii din ceai sunt astringenti, impiedicand picioarele sa transpire.
In cazul in care niciunul dintre sfaturile si remediile de mai sus nu va sunt de folos si nu va scapa de mirosul de picioare, este timpul sa cereti si opinia unui medic specialist.
Suplimente de vitamine si minerale
Daca nu consumati inca suplimente de multivitamine, este cazul sa incepeti. Uneori, picioarele transpirate, urat mirositoare, pot fi tratate cu suplimente cu zinc. Fiti totusi atenti sa nu depasiti o cantitate mai mare de 15 miligrame de zinc pe zi si urmati si sfaturile referitoare la igiena, prezentate mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu