Persoanele care isi petrec un numar mare de ore surfand pe internet sunt mai predispuse de a suferi de depresie, potrivit unui studiu britanic recent, publicat in revista Psychopathology, informeaza Reuters.
Psihologii de la Universitatea din Leeds sustin ca au descoperit dovada "frapanta" a faptului ca acele persoane care folosesc internetul in mod excesiv dezvolta un comportament compulsiv, avand tendinta sa inlocuiasca interactiunile sociale din viata reala cu discutii online purtate in chat room-uri si pe diverse retele de socializare.
Acest studiu intareste speculatiile potrivit carora utilizarea excesiva a internetului, care tinde sa inlocuiasca functiile sociale obisnuite ale indivizilor, ar putea fi asociata cu anumite afectiuni psihologice, precum depresia si dependenta", a declarat Catriona Morrison, coordonatoarea studiului. "Acest tip de activitati cauzatoare de dependenta pot avea un impact serios asupra sanatatii mintale".
In primul studiu efectuat pe scara larga in occident, cercetatorii au analizat felul in care acestia obisnuiesc sa foloseasca internetul si numarul de cazuri de depresie. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1.319 britanici cu varstele cuprinse intre 16 si 51 de ani.
Din numarul total de voluntari, 1,2% erau "dependenti de internet", au afirmat autorii studiului.
Persoanele dependente de internet petrec un numar mare de ore pe site-uri cu continut sexual explicit, jucand diverse jocuri online sau discutand cu alti utilizatori in cadrul unor comunitati online. Specialistii au constatat in randul acestor persoane un numar mai mare de cazuri de depresie moderata sau severa, comparativ cu utilizatorii obisnuiti de internet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu