Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 26 iunie 2010

Sexul la romani

Sexul la romani
Peste un milion de romani sufera de disfunctii erectile, insa doar 1% dintre ei se prezinta la medic. Studiile facute de catre specialistii romani arata ca interesul concetatenilor fata de sex si performante sexuale este mult mai mic decat in tarile occidentale.


Estimarile doctorilor in privinta vietii sexuale a romanilor nu sunt deloc favorabile: in jur de 1,3 milioane de barbati romani sufera de disfunctii erectile (DE), insa doar un procent dintre ei se prezinta la medic ca sa ceara un tratament. Datele provin dintr-un studiu medical foarte serios facut in urma cu cativa ani. Acesta a aratat ca mai mult de 25% dintre barbatii romani cu varsta peste 35 de ani au un oarecare grad de disfunctie erectila.

Trebuie mentionat ca termenul de disfunctie erectila nu este egal cu cel de impotenta.

De fapt, specialistii in domeniu au ajuns la concluzia ca termenul de impotenta este prea agresiv si sugereaza mai degraba absenta totala a functiei, asa ca a fost inlocuit cu cel de disfunctie erectila.

Aceasta este definita de specialisti drept imposibilitatea de a obtine si mentine o erectie suficienta pentru realizarea unui act sexual satisfacator.

Varsta scade potenta
Pentru a putea avea loc erectia, este nevoie ca fluxul sangvin sa creasca in regiunea penisului. In momentul in care apar disfunctionalitati in aceasta privinta, isi face simtita prezenta si disfunctia erectila.

Cu trecerea anilor, viteza fluxului sangvin scade, ceea ce explica reducerea performantelor sexuale. Cea mai dramatica scadere a fluxului de sange care vine spre penis apare, paradoxal, nu la 60 ani, cum ne-am astepta, ci intre 30 si 40 ani. Odata cu varsta, potenta scade oricum, nefiind posibil ca la 40 ani un barbat sa aiba aceleasi performante sexuale ca la 20 ani, decat in cazuri exceptionale.

Specialistii afirma ca 80% dintre cazurile de DE sunt cauzate de anumite boli, precum diabetul, hipertensiunea arteriala, bolile de ficat sau rinichi etc. Factorii psihologici sunt raspunzatori pentru 20% dintre cazurile de DE (stresul, anxietatea, depresia).

Disfunctie usoara sau severa?
Probabil te intrebi care ar putea fi cauzele problemelor de erectie. Pana in anii ?90 s-a crezut ca 90% din cazurile de disfunctie erectila sunt de natura psihogena, altfel spus se credea ca nu exista barbati impotenti, ci numai femei nepricepute.

Ulterior, pe masura ce s-au acumulat date noi cu privire la fiziologia erectiei, s-a ajuns la concluzia ca, de fapt, mai mult de 80% dintre disfunctiile erectile au o componenta organica, adica exista leziuni, cel mai frecvent la nivelul vaselor sanguine.

Gradul disfunctiei de care sufera un barbat - disfunctie usoara, medie sau severa - depinde de viata mai mult sau mai putin stresanta pe care acesta o are sau de eventuale probleme de sanatate care se asociaza.

S-a demonstrat faptul ca stresul poate genera modificari neurohormonale in organism. Acestea, la randul lor, pot duce la aparitia disfunctiilor erectile.

Frecventa raporturilor sexuale
Standardele in ceea ce priveste numarul de contacte sexuale intr-o luna sunt destul de ridicate la americani, ei fiind singurii care au efectuat astfel de studii pe criterii stiintifice. Informatiile din tabel sunt doar orientative.

intre 20 si 30 ani - 5 - 30 de acte sexuale pe luna


intre 30 si 40 ani - media este de 8 (+-5) pe luna (pot fi si 3, dar si 13)


intre 40 si 50 ani - media scade la 4 - 8 pe luna, frecventa indicata de specialisti este de 4 (+-4) pe luna


dupa 60 ani o data pe luna sau mai rar, in unele cazuri deloc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu