Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 2 iulie 2010

Dorinta de a iubi si de a fi iubita

Dorinta de a iubi si de a fi iubita
Mai stii nodul acela in gat pe care il simteai atunci cand gandul iti era fulgerat de imaginea lui, de atingerea lui? Iti mai amintesti durerea aceea placuta de stomac atunci cand mai aveai cativa pasi pana la locul vostru de intalnire? Mai tii minte prima emotie nebuna, prima lacrima pe care ai varsat-o atunci cand ti-a spus "mi-a fost dor de tine in orele in care ai lipsit de langa mine"?

Mai stii cand te-ai topit in bratele lui atunci cand te-a salvat de stropii reci ai ploii de toamna? Mai tii minte cum e sa iti "pictezi colorat" viitorul alaturi de cel pe care il iubesti? Iti amintesti cum te simteai cand iti spunea ca pari plictisita, dar totusi atat de frumoasa? Stiu, sunt niste cuvinte, niste intamplari care poate iti par banale, dar este incredibil sa stii faci frumos niste lucruri banale, sa simti cu toata fiinta ta aceste lucruri banale, sa le traiesti cu toata fiinta ta, sa le respiri...

Cred cu tarie ca dorinta de a iubi si de a fi iubita nu moare nicioadata, oricat de fara sens, oricat de pesiminsta ar putea arata viata ta. Niciuna dintre noi nu poate capitula in fata unei astfel de dorinte si cred ca toate am invatat ca daca iti doresti foarte mult ceva si crezi cu adevarat, se poate indeplini. Acestea nu sunt niste vorbe goale pentru ca am vazut acest miracol chiar la cativa oameni de langa mine.

Maria a trecut printr-o serie de intamplari terifiante pentru orice fiinta umana, oricat de puternica ar fi, intamplari care aproape i-au distrus sufletul, au aruncat-o la pamant, iar trecerea de la extraz a agonie a fost atat de brusca incat a faramat-o in mii de bucati.

"Au fost cateva luni in care am cunoscut niste barbati care m-au facut sa vad si cealalta parte a vietii, cea urata, pe care nu am simtit-o niciodata atat de 'apasat'. Am trait trei deziluzii una dupa alta care ar putea dobori pe oricine. M-am gandit ca nu voi putea vreodata sa imi mai doresc sa iubesc, iar a fi iubita... niciodata. Insa, am realizat ca aceasta dorinta nu mi-o poate nimeni dobori sau lua. Stiu, simti ca iti pierzi mintile cand primesti aceste lovituri una dupa alta, dar trebuie sa stii ca persoana slaba nu esti tu, ci persoana care te loveste. Odata ce ai realizat asta, dorinta ta de a iubi si de a fi iubita devine mai puternica decat orice durere simtita vreodata. Acum am pe cineva care ma saruta in fiecare dimineata, il iubesc si ma iubeste. Dorinta mea a fost indeplinita!"
, marturiseste Maria.

Se spune ca, uneori lucrurile pe care nu le poti schimba, ajung sa te schimbe ele pe tine... in bine. Suferintele, oricat de multe si oricat de dureroase ar fi, nu iti pot lua miracolul acesta, dorinta, nevoia de a iubi si de a fi iubita.

Nu trebuie sa capitulezi in fata suferintei


Nu poti vedea pentru totdeauna viitorul tau ca o reflexie intr-o oglinda sparta. Trebuie sa fii capabila sa iti doresti lupta in camp deschis cu tristetile apasatoare, sa nu te ascunzi in spatele unor sentimente dureroase care te macina si nu iti fac decat rau, sa vrei sa fii cinstita cu tine insati, sa realizezi ca suferinta nu este decat o etapa pe care o poti depasi. Iar dincolo, ce se poate afla decat universul pe care il creezi cu atata pofta? Universul minunat care vine din dorinta nebuna de a infrunta suferinta, din dorinta de a iubit si de a fi iubita. Este o lupta tacita pe care o poti castiga numai daca iti doresti cu adevarat.

Uneori, durerea din sufletul tau pare foarte greu de indurat, dar trebuie sa o infrunti, sa iti peticesti inima si sa iti doresti sa mergi mai departe. Dorinta de a iubi si de a fi iubita este urmatorea treapta care te va duce acolo unde iti doresti, la fericire.

Tot ce voiai sa afli despre epilare

Tot ce voiai sa afli despre epilare
Anotimpul estival bate la usa si esti preocupata de schimbarea garderobei: fuste, bluze fara maneci, pantaloni scurti si - bineinteles - un nou costum de baie, in acord cu ultimele tendinte! Indiferent ce toaleta de vara ai alege, trebuie sa fii perfect epilata si sa ai pielea matasoasa. Ce metoda de epilare ti se potriveste? Cum poti evita aparitia iritatiilor? Iti propunem un serial in care vom aborda, pe rand, fiecare metoda in parte...

La ce te poti astepta dupa ce te epilezi cu ceara

Epilarea cu ceara reprezinta cea mai eficienta modalitate de indepartare a parului nedorit de pe corp si, in plus, este durabila - firul creste in interval de 2-3 saptamani. Pentru a obtine rezultate maxime, firul trebuie sa aiba cel putin jumatate de centimetru lungime. Poti opta fie pentru ceara calda, fie pentru cea rece. Aceasta din urma este folosita de femeile care se epileaza acasa si este mai putin eficienta decat ceara fierbinte, in sensul ca nu dilata atat de bine firul de par, iar acesta creste de obicei mai repede.

In cazul in care ceara este calda, ea patrunde in foliculi, iar firul este smuls din radacina. Dezavantajul este ca, daca ai pielea sensibila, procedura poate fi dureroasa si pot aparea iritatii locale. In general insa, poti apela fara teama la aceasta metoda, pentru oricare parte a corpului - inclusiv pentru zonele mai delicate, cum ar fi axilele si partea inghinala.

Inainte de a folosi ceara, aplica o lotiune speciala pentru epilat (nu una obisnuita, pentru ca in acest caz ceara ar aluneca pe firul de par). Dupa aceea aplica ceara incalzita, in fasii subtiri si cand simti ca s-a fixat perfect pe fiecare fir de par, trage repede, in sensul invers fata de cel al cresterii firului.

Cum poti evita durerea inerenta? Cel mai bine este sa te relaxezi. Cosmeticienii ne atrag atentia ca, daca suntem incordate, foliculele se inchid si ceara nu ajunge pana la radacina firului de par. Imediat dupa epilare, maseaza-te cu blandete si un truc este sa treci un cub de gheata pe suprafata epilata. Cu timpul, te vei obisnui si nu ti se va mai parea atat de dureros.

Efectul epilarii cu ceara asupra firului de par

Daca te vei epila in permanenta cu ceara, firul de par va creste mai rar si mai fin, pentru ca este smuls din radacina. Daca epiderma ta este sensibila sau esti predispusa la reactii alergice post epilare, foloseste ceara naturala. Aceasta va reduce riscul aparitiei iritatiilor si al pruritului. De asemenea, poti opta pentru ceara pe baza de aloe (de obicei, produsul este de culoare albastra).

Specialistii Beauty Salon 90-60-90 ne spun ca alegerea intre ceara de unica folosinta si ceara obisnuita depinde de preferintele fiecarei femei. "Avantajul in ceea ce priveste ceara de unica folosinta este dat de faptul ca e un produs steril, deci se lucreaza mai curat, iar clientele se simt oarecum mai in siguranta. Dezavantajul este ca aceasta este mai rece si nu dilata atat de bine firul de par, ceea ce face ca procedura in sine sa fie mai dureroasa", afirma o cosmeticiana de la Beauty Salon 90-60-90.

Epilare acasa versus epilare la salonul de cosmetica

Nu te impiedica nimeni sa te epilezi acasa dar, asemeni multor proceduri de infrumusetare cunoscute, un profesionist in domeniu va face cu siguranta o treaba mai buna si cu mai putin disconfort pentru tine. Pentru o epilare optima, ceara trebuie incalzita la temperatura de 40 de grade Celsius, iar fasiile vor fi indepartate repede de pe suprafata epidermei - iata doua aspecte mai dificil de realizat de tine insati. Daca vei incalzi ceara prea tare, exista riscul sa te "alegi" cu arsuri, iar cicatricile pot ramane pentru tot restul vietii.

Epilarea cu ceara rece este mai usor de realizat acasa, dar inconvenientul este ca de multe ori aceasta nu se lipeste atat de bine de firul de par precum ceara fierbinte si nu-l dilata. Oricum, daca decizi sa faci singura acest lucru, alege o ceara transparenta, pentru a putea vizualiza firele de par acoperite si a sti care este directia lor de crestere. Daca folosesti produsul respectiv pentru prima data, testeaza-l pe o portiune redusa a epidermei, pentru a te asigura ca nu-ti cauzeaza reactii alergice.