Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 11 februarie 2011

Cum poti face barbatul sa fie mereu la fel de curios, interesat si iubitor ca la inceput?

Ce iubim?
De ce iubim?
Cum iubim?

Iubim barbatul liber? Cel insurat? Cel complicat? Cel absent? Cel agresiv? Cel gelos? Cel istet? Cel bleg? Cel ascultator? Cel curtenitor? Cel bogat? Cel sportiv? Cel slab? Cel inalt?
Iubim detasat? Iubim cu pretentii? Iubim pentru ca nu stim sa ne iubim ? Iubim fiindca nu stim sa facem altceva? Iubim din dorinta de uniune? Iubim fiindca ne dorim un copil? Iubim pentru un trai mai bun?
Ce iubesti la barbatul tau?
De ce-l iubesti?
Cum il iubesti?

Sta timpul in loc cand iubesti? De unde stii ca iubesti? Ce simti? Cum simti? Ce faci? Ce spui? Cu ce parfum te imbraci? Numeri minutele, orele, pasii pana la el? Iubesti?
Sunt convinsa c-ai trait iubirea de atatea ori. A fost frumos? De cate ori s-a repetat? Ce te-a invatat? Cum a plecat? Cu ce te-a lasat? Unde te-a lasat? Cum altfel te-a lasat?
Pe mine m-a lasat intotdeauna in bratele urmatorului amant..am iubit dezordonat. Pana nu demult nu mi-am dorit sa gasesc ordine in iubire. Am fost iubita, chiar daca a fost doar pentu o clipa. Viata mi-a daruit mult. Si eu incerc acum sa-i raspund…
Am trait povesti frumoase de iubire, langa barbati frumosi. Barbatii m-au facut frumoasa, m-au crescut si m-au pregatit pentru ceea ce sunt astazi. Ii iubesc si le multumesc!
Am ales sa calatoresc intotdeauna langa un barbat, altfel cred c-as fi innebunit de singuratate. Mai demult nu stiam ca sunt frumoasa sau c-as avea o lume interioara de explorat, gandeam ca tot ce poti avea este un barbat, o poseta, un colier cu diamante. Tarziu am descoperit ca am personalitate, vointa, bunatate, caracter, stil, caldura in mine.
Aceste intalniri amoroase mi-au vorbit despre mine. Privirile lor mi-au aratat cine sunt si cat valorez. Atentiile lor m-au invatat sa ma iubesc si pretuiesc. N-as fi fost nimic fara iubirea lor si generozitatea acestei fiinte superioare, pe care cu greu il numesc Dumnezeu, chiar daca-i simt mereu prezenta in viata mea. Imi place sa-i spun El.
Ce-i realitate? Ce-i doar joc al mintii noastre? Unde se trage linia intre real si imaginar? De ce permitem unora sa treaga chiar ei linia? De ce sa nu visam la o iubire construita pentru sufletele noastre perfecte? El este si te-asteapta. Esti pregatita de iubire?
Cum se termina toate povestile de iubire? Unul pleca si unul ramane prins intr-o iluzie numita poveste de iubire. Si cel care pleaca ii face loc urmatorului. Asta-i misiunea noastra? Sa le luam locul celor care au plecat din statie mai devreme sau prea tarziu? Ce stim despre iubire?
Barbatii iubesc femeia si-o spun des.
Femeile iubesc barbatii si le-o spui mai des.
Avem nevoie de dragoste sa crestem o floare, un copil, o relatie, o casa, o afacere. Toate astea nu cresc fara iubire. Si-atunci de ce ne este atat de greu sa ajungem la iubire?
Cum sa ametesti barbatii? Cum sa aprind pasiunea in el? Cum sa-l fac sa ramana? Cum sa-l indragostesc de trupul meu? Cum sa-i cuceresc inima? Cum sa-i conduc gandurile? Cum sa-l prind in mrejele iubirii?

Iubirea se intampla fara noi? Credeam ca apare cand o chemi dar ea apare ca sa verifice daca ceea ce ai este ceea ce ti se potriveste. Eu nu mai inteleg nimic. Poate tu intelegi mai multe din si despre iubire. Eu nu stiu decat sa-i deschid usa cand vine. Tu stii sa cantaresti mai bine? Stii sa alegi care-i barbatul potrivit pentru tine? Stii cum sa-l retii?
Cum poti face barbatul sa fie mereu la fel de curios, interesat si iubitor ca la inceput?
Cum sa mentinem interesul treaz in relatie?
Cum sa mentinem flacara pasiunii in relatie?
Vreau sa-ti raspund la aceste intrebari prin ceea ce gandesc, simt si traiesc langa acest barbat care m-a dezbracat de masti, temeri si scuturi. A intrat in viata mea si m-a luat de mana. De obicei eu nu permit barbatilor sa vorbeasca despre ce am eu nevoie. Pe el l-am ascultat. Si mi-a vorbit mult despre femeia din mine pe care eu n-o vedeam si simteam.
Mi-a zis ca femeile alfa sunt periculoase, te calca in picioare, te doboara. Ma uitam lung la el si-mi ziceam ca ori e orb ori e nebun. In fata lui statea o amazoana dar el n-o vedea. Ce-i cu el, ma intrebam in fiecare zi cand revenea. El chiar nu si-a invatat lectia de m-a chemat pe mine sa intru in viata lui? Spunea ca vrea sa trezeasca barbatul in el prin femeia din mine. Femeia din mine? Anima mea se trezise si eu nu simteam? Atatia ani am condus ca un barbat incat simturile de femeie imi erau amortite. Femeia puternica, stapana tipa la mine: “nu-l lasa sa-ti spuna cine esti si ce ai nevoie. Ti-e bine asa, ai tot ce vrei, esti nebuna?”
Si am bagat cutitul in ea cand mi-am dat seama ca n-aveam nimic fara el, fara iubire.
M-am amagit atata timp ca stiu mai bine ce e bine pentru mine si pentru tine. Nu stiam ca gresesc cand te luam de mana si te puneam in fata oglinzii sa te imbraci in hainele puterii si a sigurantei de sine. Credeam ca sunt singurele vesminte de care ai nevoie ca sa nu mai suferi niciodata din iubire. Si poate chiar ai evitat durerea, suferinta, gelozia prin strategiile gandite dar ceea ce nu stiam nici eu, nici tu este ca ai evitat si iubirea, alaturi de mine, femeia care stia mai bine decat oricine sa inlature iubirea din viata ei. Iarta-ma!
Vreau sa scriu din iubire. Nu mai stiu sa scriu din suferinta. S-a incheiat si-acest capitol.
Nu credeam ca o scap vreodata de ea, suferinta din viata mea, care devenise cineva. Am slujit-o atatia ani, am aparat-o de iubire, am sacrificat tot ceea ce puteam deveni pentru ea. Bine ca n-am ajuns sa-mi dau si viata pentru ea..ce ciudata e scoala cu ale ei lectii.
Ne invata suferinta, gelozia, posesivitatea, rautatea, egoismul, dar cand ne invata iubirea?
Cand o strigi, cand o inviti sa paseasca in viata ta, altfel intarzie sa apara, draga mea.
Iubirea se preface intr-un print, intr-un copil, intr-un animal, intr-un talent, ea este peste tot.
Pana acum nu-ntelegeam de ce oamenii se inchina la icoane, de ce femeile vor casatorie, de ce-si ignora vocatia in viata. Mi-erau straini acesti oamnei care nu traiau decat pentru un el, o casa, o masina, un copil, o familie. Ii certam in gand, pe blog, in fata si ajungeam sa-i pierd cand le aruncam la gunoi credintele si valorile. Ma infuriam cumplit cand unii spuneau ca viata n-are niciun sens, ma inspaimanta ingustimea in care traiau.
Si ieri mi-a scris o fata ca sunt varza. Ca n-am valori si ca-i mai si invat pe altii cum stau lucrurile in viata. M-am speriat sa aflu ca suntem atat de multi, cei care gandim ca stim mai bine decat ceilalti de ce au ei nevoie. Nu stim nimic. De abia putem schita cate ceva in clipa in care suntem invitati sa pasim in viata aceluia care ne-a chemat. Suntem prost pregatiti. Caram dupa noi, pareri, credinte, limitari, prejudecati si asta nu ne permite sa cunoastem omul si nevoile sale. Suntem aroganti. Suntem experti. Suntem scriitori. Suntem doctoranzi. Suntem zei. Nu mai avem nevoie de apropiere si atingere. Noi stim.
Stim ce iubim? Stim cum sa iubim? Stim cand suntem iubite?
As vrea sa cred ca tu stii mai bine decat mine cine esti, ce iubesti si de ce iubesti.
Eu imi doresc ca El sa-mi dea in fiecare zi aceeasi experienta, sa o reiau in fiecare dimineata, iar si iar, pana ce-nvat sa scriu din iubire si pentru iubire.
Imi curg lacrimile, des, in ultima vreme. Se straduiesc sa-mi curete gandurile de negreala si sufletul de temeri. Am adunat mult noroi..care acum curge din mine..ma simt curata. Si vreau sa raman langa tine, sa-nvatam impreuna lectia iubirii. Mi te alaturi in aceasta calatorie?
Sa plecam de la premisa ca nu stim NIMIC, nici despre noi, nici despre ceilalti. Cum intram in contact cu adevarul si cunoasterea din ei? Cum il oprim pe barbatul potrivit? Cum il stimulam sa se inbarce alaturi de noi in calatoria vietii? Cum il pastram doar pentru noi?


Cu o simpla alegere in iubire.

“Vreau sa ma iubesc cu tine si pentru asta te aleg pe tine din multimea de barbati.” Nu sunt multi la coada? Te-ai scos. Alegere si mai usoara.:-) Stii care-i barbatul potrivit? Alegerea partenerului de viata potrivit este una din temele centrale ale vietii noastre.
Trebuie sa alegi bine, ca sa poti sa nasti si sa-ti cresti copii alaturi de el. Cum il alegi pe cel potrivit tie? Calatorind alaturi de tine si de alti barbati. Trebuie sa te cunosti profund si sa cunosti barbati. Din pacate doar din comparatie inveti ce are unul si ce-i lipseste altuia.
Sugestia mea este sa faci un inventar al fostelor relatii si sa vezi spre ce ai plecat cu viteza si ce ai uitat in acesta goana dupa un altul. Uitam des ce ne-a smuls din bratele fostelor iubirii. Eu zic sa reactualizam aceste informatii valoroase si pretioase ca diamantele.
Vreau sa am o relatie scurta, lunga, cu un tip inteligent, cu un artist, cu un bleg, care s astea unde-i spun si sa-mi aduca luna de pe cer. Cere orice crezi tu ca te face fericita. Nu exista limite. Cere si ti se va da. Vei fi surprinsa sa intalnesti exact ce cauti. El asteapta sa te decizi. Asta-i primul pas in intalnirea iubirii adevarate, sa stii pe cine vrei sa iubesti.

Cu multa incredere in iubire.

Iubirea chiar invinge totul. E realitate, nu mit cum ne indeamna specialistii sa credem. In iubire nu exista specialisti, asculta-a pe mine. Eu sunt prima care a cazut disperata in genunchi in fata studiilor si cercetarilor neurologice. Nu mai lasa expertii sa-ti fure visurile si iubirea. Ea exista in tine, in el, in aer, in tot ce atingi.
Creierul nostru reptilian chiar stie sa aleaga bine pentru noi, el stie ce-ti place, simturile tale sunt trezite doar de el, ce mai conteaza ce fac nucleii acumbeus cand tu iti canalizezi toata energia sexuala si emotionala spre el? Pe mine m-a omorat toata cunoasterea asta. Am cautat sa anulez prin teorii si statistici iubirea.
In perioada de indragostire nu poti alege fiindca esti oarba, e faza in care cineva se instaleaza in creierul tau si-si bate joc de tine prin oferta promotionala de dopamina si oxitocina care o revarsa in toate partile creierului, anuland toate incompatibilitatile si discrepantele dintre voi.
In perioada iubirii romantice iarasi nu trebuie sa semnezi vreun contract de fidelitate sau mai rau, de casatorie, fiindca s-ar putea ca Fat-frumos sa se transforme in Zmeu. Si-atunci? Cand traim iubirea, dragi experti? Eu m-am cam saturat sa inlatur chimia, indragostirea si poezia la gunoi. Si asa mai devreme sau mai tarziu ne vom satura unul de celalalt, macar acum sa simt ca vibrez, ca tremur, ca visez, ca traiesc.
Crede in ce-ti spune inima. Stii unde e ea? Nu in minte…fa cateva genoflexiuni sarite si-o sa inceapa inima sa-ti sara din piept. Pune mana pe ea si ala e locul unde trebuie sa intorci cand ai luat o decizie de luat, nu in dictionare de specialitate sau in gradina celor care le stiu pe toate. Bataile inimii tale iti spun pentru cine bat..asculta!




Cu multa comunicare in iubire.

Ce stii despre tine? Esti femeie si folosesti 16.000 de cuvinte pe zi? Ajung ca sa descrii iubirea, experientele profesionale, sociale si familiale? Iti ajung? Le folosesti  in exprimarea emotiilor si sentimentelor tale? El iti aude des gandurile despre voi, ceea ce aveti si ceea ce va lipseste? Uitam ca iubirea trebuie alimentata cu cuvinte. Copilul n-ar creste, nu s-ar putea dezvolta daca mama lui nu i-ar descrie lumea prin cuvinte. La fel e si cu iubirea. Priveste-o ca pe copilul tau, care are nevoie de cuvinte, nuante, descrieri, cerinte, preferinte. El stie ce-ti place? Tu stii ce-i place? El stie cum vrei sa fii iubita? Tu stii cum vrea el sa fie iubit? Nu lasa tacerea sa se instaleze ca-ti va otravii relatia. Eu am inceput sa vorbesc de curand si-a iesit afara tot ce-am ascuns sub pres…si mizeria te va scoate afara definitiv din patul conjugal. Vorbeste cu el! Spune-i ce simti cand e sub tine, cand e in tine, cand e plecat in interes de serviciu, spune-i despre temeri, fisuri, frustrari. Spune-i ca unui doctor ce simti si unde te doare. Repede cu tratamentul ca se vindeca pacientul, cum spunea proful meu de hipnoza. Exprima-ti feminitatea prin cuvinte.


Cu multa pasiune in iubire.


Ofera-i confirmari ca el este singurul barbat care iti trezeste simturile. Asa cum stim, suntem sclavii biologiei noastre. El n-ar suporta sa n-auda cat de bine te satisface sexula, mental, emotional, social. Si e normal ce-si doreste, altfel n-ar mai avea valoare uniunea.
Ce e de facut cand lipsa orgasmelor se instaleaza? Ce e de facut cand pasiunea se stinge? Ce e de facut cand curiozitatea explorarii trupului lui paleste? Ce e de facut cand nimic nu mai este de facut? Eu zic sa nu astepti sa se stinga focul, fiindca se va stinge. Mai bine il intretii. Cum? Eii, acum pot stii eu mai bine decat tine ce-l excita pe barbatul tau? Goliciunea, transparentele, jocul, dansul, tocurile, jartierele de dantela, fii acolo mereu. Fii pe tocri, fii senzuala, fii flamanda, exprima-ti sexualitatea feminina cu el.


Cu multa bunatate in iubire.

Un barbat ii spune unei femei dupa ce-o vede furioasa, isterica, satula: “Esti un ponei cam rau, n-o sa pariez pe tine!” :-) )
Barbatii cauta femei blande, bune, calde, unii dintre ei. :-) ) Altii stim ca-s masochisti si bunatatea nu e tratamentul adecvat de administrat. Stim multe despre barbati, dar nu stim ca ei se asaza doar la sanul bun.Toti vor sa inoate in paradisul marin..de unde au fost expulzati cu oroare. Ei acolo vor sa se intoarca, la sanul mamei, la caldura si iubire.
Stii sa-l primesti la pieptul tau cand il doare, cand e descurajat, inspaimantat de nou, de schimbare, de esec? Esti pregatita sa-i asculti povestile lungi despre pusti si vanatoare?
Fii buna! Fii pentru el! Strange-l la piept! Fii iubire!