Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 17 decembrie 2010

De ce oamenii care te iubesc te parasesc? Cum sa treci peste o despartire?

Ce s-a intamplat cu iubirea noastra? A fost stearsa din memoria Universului? Ce a facuto sa se dezlege de mine?
Cum se pot rupe puternicele legaturi ale inimii intr-o zi? Cand am pierduto? Undeva pe drumul nostru, ea s-a oprit si eu n-am observat, altfel nu-mi explic aceasta ruptura. Iubire, de ce m-ai lasat singur? Imi caut cuvintele. Tac. Vreau sa inteleg ce simt, ce vreau.
Lacrimi, ciocolata, votka si o perna udata de lacrimi(o perna in forma de inima...). Asa am adormitnopti la rand . M-am trezit la viata.
Astazi ma laud cu slabiciunile mele. Tu cu ce te lauzi?
A plecat si din viata ta? Cum ai mers mai departe? Ai suferit pana la capat? Ai fugit in bratele altui barbat/femeie? Ai plans? Te-ai imbatat? Te-ai intoxicat? Ingrasat/slabit ? Caut un leac.
Simti cum iti fuge pamantul de sub picioare, cum iti pierzi gustul pentru viata, o despartire iti schimba dispozitia pentru multe zile, luni, chiar ani. Mi-a scris o doamna ca de douazeci de ani incearca sa-si scoate un barbat din minte si din suflet. Cum sa treci cu usurinta peste o despartire? Exista leac la aceasta durere cumplita?
Oamenii vin si pleaca. Asa se intampla in viata. Cum pot eu so fac sa mai ramana cand ea si-a luat deja bilet?  Sa ma arunc la picioarele ei si sa-i implor sa ramana?  So recuceresc prin tehnici erotico-senzuale? De ce nu-i in stare femeia/barbatu cand barbatul/femeia se indreapta spre o alta calatorie emotionala? De orice. Am auzit de ce-s in stare barbati in fata despartirii.
De ce acum, Cataline? De ce nu i-ai spus ca ea e viata ta? De ce nu ai stranso in brate mai des? De ce nu iai asigurat ca inima ta bate doar pentru ea? De ce acum cand nu mai e?
Pentru ca nimic nu ne dorim mai tare decat ceea ce ne lipseste, pentru ca nimic nu ne atrage mai tare decat obiectul care ar putea intra in posesia altcuiva, pentru ca natura asa ne-a programat sa functionam, pentru ca ne plac bataliile, pentru ca ne plac victoriile.
Eu sunt partizana iconoclastilor. Cine-s iconoclastii? Cei care calca totul in picioare, cei care sufera de anomie, cei care stiu ce vor, care viseaza si aleaga spre visurile lor, cei care sfarama si refuza normalitatea si banalitatea, cei care au curajul sa infrunte umbrele, fantomele, temerile launtrice. Cei care nu se impiedica de dureri, suferinte, pierderi.
Cine ma poate opri pe mine?
Cine imi spune mie ce pot si ce nu pot?
Cine crede ca stie mai bine decat mine ce-i iubirea, viata, visul?
Cine indrazneste sa-mi spuna ca gresesc ?

Nimeni n-a reusit vreodata sa ma opreasca din drumul meu. Nici macar suferinta, abandonul, umilinta, saracia, durerea fizica. Nimeni nu stie de ce sunt in stare. Eu vad altfel viata. Descopar asta in fiecare zi, confruntandu-ma cu limitele oamenilor.
Nu suport vaicareala, pasivitatea, normalitatea, banalitatea. Ma infurii des pe oameni. Ma cert. Imi apar credintele si valorile, militez pentru inovatie, revolutie. Dar cel mai des ma cert pe mine, prin tine, prin iubire, prin viata. Sunt mereu aproape de mine prin tine.
Si oamenii care te iubesc te parasesc. Pentru un job la distanta, pentru o alta fiinta, pentru o pasiune, pentru o alta viata, pentru un vis. Ma intreb daca eu as fi in stare sa-l las pentru visul meu? Si nici n-am nevoie sa meditez, stiu clar de ce sunt in stare, munca mea e viata mea. Dar pentru o femeie? Si asta pot face. E un om frumos, merita mult. Il las sa zboare. De ce sa-i ingreunez zborul? Il las sa doarma cu alegerea lui. Il iubesc prea mult ca sa mai adaug ceva pe lista nevoilor lui. Drum bun, iubire.
Aseara ne-am intalnit. Am vazut confuzie si teama in ochii ei. N-am putut decat sa plang ca un copil cand am ajuns acasa.  O voce mi-a raspuns, “du-te la ea si spune-i ca nu poti trai fara ea
“Du-te acum! “ ..... te iubesc! Mi-ai salvat sufletul. Am invatat sa nu mai fug de ce simt, de ce sunt, de femeia care ma iubeste.
Ghid de supravietuire dupa o despartire


1.  Plangi. Curata-te. Da drumul durerii sa iasa afara din tine. Te calmeaza si te elibereaza pentru urmatoarele ore, dupa care ia-o de la capat. Stai singur/a cand plangi ca sa nu trebuiasca sa te cenzurezi in fata altora. Crede-ma ca la un moment dat o sa te opresti din plans fiindca si glandele lacrimale sunt limitate. Lasa gandurile, senzatiile si sentimentele sa se exprime, lasa-le sa spuna ce vor, nu te lupta cu ele, nu te alunga, ca o sa te alerge ele pe tine altfel. Ramai atenta la ce simti, la ce vrei, respira profund.
2.  Nu actiona. Nu lua nicio decizie in urmatoarele 72 de ore. Ai rabdare cu tine. Asteapta sa intelegi ce se intampla cu tine, foloseste-te de aceasta experienta ca sa te cunosti mai bine. Nu fugi de sentimentele si gandurile tale. Ramai acolo, chiar daca iti vine sa urli. Nu deschide televizorul, nu suna pe nimeni, ramai cu tine. Altfel risti ca ceilalti sa-ti influenteze starea mentala si sufleteasca. Rabdare. Tacere. Crezi ca o sa reusesti? Am incredere in tine. Curand vei auzi vocea interioara care-ti va spune ce si cum sa actionezi. Nu te panica. Nu te agata de el/ea acum, nici de altii. Forteaza-te sa meditezi.
3.  Constientizeaza-ti greselile. Ce ai facut si ce nu ai facut bine ca sa intelegi ce lectie ai de invatat de aici. Sa nu ai impresia ca el/ea te-a parasit fiindca-i un ticalos/ticaloasa. Nu te uita la el/ea,  nu cerceta daca acum e in bratele alteia/altuia, uita-te doar la tine, ce ar fi trebui sa faci, cum altfel ar fi trebuit sa te comporti, ce regreti, daca ti s-ar mai da o sansa cum ai proceda, pune-te la treaba, ia un carnet si scrie, ce am facut eu in aceasta relatie bun si rau, ce cred eu ca l-a facut sa ma paraseasca, ce pot invata din acesta experienta? La treaba!
4.  Ia o decizie temporara. Ce ai de gand sa faci? Il/o lasi sa plece sau fugi dupa el/ea? Eu am asteptat sa inteleg ce inseamna pentru mine acesta ruptura, ce scoate din mine, ce imi activeaza, cum ma lasa? Nu m-am grabit sa iau o decizie. Vreau sa intelegi foarte bine ca orice ai alege, alegi bine. Asculta-ti sentimentele, deciziile nu se iau rational, cel putin in iubire. E ca la loterie, ca sa castigi, trebuie sa-ti iei bilet. Care-i destinatia?
5.  Lupta. Lupta pentru barbatul/femeia tau, fa orice crezi ca functioneaza ca sa-l recuceresti, intocmeste-ti un plan ca sa-l intorci din drum, lupta! Niciodata in existenta mea n-am alergat dupa vreun barbat/femeie, l-am lasat sa plece cand n-a mai vrut sa stea sau l-am dat eu afara, cand nu mai simteam. Acest mesaj m-a trezit la viata. Mi-am dat seama ca nu stiu sa lupt pentru un barbat/femeie si asta am de invatat din acesta experienta. Indiferent daca castig sau pierd, voi face tot ce-mi sta in putinta ca sa-l aduc inapoi, unde a fost. Pentru el/ea merita sa lupt. E singura femeie din viata mea pe care o vreau inapoi. Pana acum n-am regretat nicio relatie, nici nu m-am mai uitat in urma, nici o indoiala nu m-a incercat.
Evenimentele din viata ta reflecta cine esti. Am trezit in mine respingerea. Ce inseamna asta? Ca eu l-am resping, inconstient, bineinteles, chiar constient pe alocuri. Eu stiu foarte bine sa aduc un barbat/femeie la capatul puterilor cu stilul meu. Nu m-am ingrijorat niciodata c-ar putea pleca. Acum am ocazia sa contabilizez grijile, anxietatile, emotiile, am timp pentru mine.:-) Ca orice institutie care se respecta, si eu imi fac bilantul anual. Ce iau cu mine si ce las in urma din stilul meu personal? Ca sa treci la un alt nivel spiritual, e nevoie sa renunti la ce ai fost pana acum. E ca si cum n-ai schimba apa la flori, crezi ca vor creste?
Nimic nu se intampla doar ca sa se intample. Totul are un sens. Orice suferinta iti preda o lectie de viata. Viata noastra e plina de semne si simboluri. Deschide o carte la intamplare si vezi ce mesaj iti trimite universul. Adaptarea este unealta oamenilor mari. Primeste tot ce vine in viata ta cu seninatate. Invata lectia asta. nu te da cu fundul de pamant ca a plecat si tu n-ai gresit cu nimic, nu cauta sa-l/so aduci inapoi fara sa intelegi ce vrei de la el/ea.
Fii constient/a de fiecare gand, emotie, miscare, decizie ce-o iei. Nu mai fii haotic/a, nu te mai lasa influentata de modelele sociale ori familiale. Tu nu esti mama ta. chiar daca semanati. Tu ai o alta viata de construit si trait. Paraseste drumurile drepte si batatorite fiindca nu duc niciunde. Risca. Testeaza. Mintea ta e programata pentru ordine si rutina. Nu vezi ca totul se repeta? Daca ai cunoaste puterea incredibila a acestei masinarii, te-ai purta altfel cu tine, mult mai atent. Rupe lantul automatismelor, lasa ciocolata la magazin, lasa antidepresivele in farmacie, lasa sfaturile intelepte deoparte si procedeaza altfel, daca vrei sa obtii rezultate diferite. Creierul tau invata doar din experiente noi. Daca tu procedezi la fel, vei obtine aceleasi rezultate. Indiferent de ce se intampla in viata ta, intelege ca exista o lectie de invatat si de aici, din suferinta, despartire, moarte. Lucrurile exterioare se aseaza la locul lor cand tu esti in contact cu sinele tau. Esti aliniat/a?