Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 28 iunie 2010

Sex... la telefon

 Vrei sa stii un secret bun ? Condimentarea vietii tale sexuale nu trebuie sa implice neaparat numai in noi miscari in dormitorul vostru. Este excitant si  atunci cand iubitul tau iti sopteste in ureche: "Te vreau...", nu-i asa? Imagineaza-ti cum este atunci cand sunteti departe unul de celalalt si aveti nevoie de acele cuvinte soptite care va fac sa innebuniti de placere... Este momentul in care pui mana pe telefon si il suni sau ii trimiti un mesaj... fierbinte. Stiai ca poti sa folosesti aceste mesaje pe post de preludiu? Expertii sustin ca tocmai acest elemnt supriza creste libidoul la cote inimaginabile.

Exista multe femei, mai timide din fire, care nu au curajul sa isi exprime vocal partea "dirty" a fiintei lor si prefera sa trimita mesaje "mudare" iubitului. Iata un mod de seductie care trezeste pasiuni nebune!   

Inainte de toate, util ar fi sa vorbesti cu iubitul tau despre sex la telefon, sa vezi cum gusta ideea, pentru ca nu oricine este deschis spre o astfel de "surpriza vocala". Sau ii poti trimite un mesaj, sa vezi cum reactioneaza. Daca iti raspunde in acelasi ton, ai unda verde - sex pe toata linia... telefonica.

Suna-ma noaptea...


Crezi ca Alexander Graham Bell a inventat telefonul doar pentru a inlesni comunicarea intre doua persoane? Cum sexul este un mod de a comunica, telefonul poate fi folosit cu mare succes in initierea de jocuri sexuale. Potrivit studiilor, din ce in ce mai multi oameni folosesc telefonul pentru ca este "datator de orgasme nenumarate", reprize de masturbare si dirty talk. Puteti alege orice moment la zilei, dar noaptea pare sa fie perfecta pentru astfel de apeluri incendiare.

Stinge lumina si ...


Inainte de a-l apela, fa o baie cu spuma, imbraca-te lejer, stinge luminile, toarna-ti un pahar cu vin si relaxeaza-te, dupa cum spune si Anne Hooper, autoarea cartii Great Sex Games. Daca te simti confortabil intr-o lenjerie sexy sau doar in prosopul de baie, apelul catre iubitul tau poate fi initiat.

Toata "aventura" incepe cu o conversatie normala, vorbind despre ce ai facut de-a lungul zilei sau despre orice alt subiect, iar apoi, in mod natural, totul poate fi deviat spre... sex, spre o partida de sex prin telefon. Poti incepe printr-un flirt nevinovat... "Cum ti-a mers astazi, iubitule?" - ar putea fi o replica buna de inceput. Sau poate sunteti genul de cuplu "brutal" si preferati sa treceti la treaba cu un "Te vreau acum... acolo jos!".

Foloseste handsfree-ul! Vei avea mainile libere pentru a te mangaia. Atentie la tonul vocii, pentru ca in acest caz conteaza mai mult cum vorbesti decat ceea ce spui, pentru ca in lipsa unei imagini vizuale, sunetele sunt mult mai bine puse in valoare. Construieste-ti o fantezie si ademeneste-ti iubitul: inchide ochii si imagineaza-ti lucrurile pe care le spui.

Uita de webcam, lasa-ti imaginatia sa fie libera, sa se dezlantuie.

Vrei sa te ating... acolo?


Spune-i ce i-ai face: cum l-ai dezbraca, unde si cum l-ai atinge, unde l-ai saruta. Inchide ochii atunci cand ii spui acestea sau, daca ai o poza cu el la indemana, priveste-o. Acum este momentul sa te folosesti de toate detaliile, pentru ca sexul la telefon trebuie sa fie unul plin de amanunte, fara descrieri vagi si lipsite de substanta.

Ii poti da instructiuni ferme, in care ii poruncesti sa te atinga acolo, sa te sarute intr-un anumit fel in locul in care vrei... Stii tu, nu ai nevoie de sfaturi, nu-i asa? Vizualizeaza totul pentru ca orgasmul sa fie unul extraordinar.

Lasa-l si pe el sa de-a frau liber imaginatiei, sa isi spuna fantezia si va puteti completa unul pe celalalt. Spune-i cum si unde vrei sa fii atinsa. Fa-i cunoscut faptul ca te atingi si iti doresti ca si mainile si buzele lui sa iti dezmierde corpul.

Efectele sonore iti stimuleaza partenerul si il ajuta sa ajunga la orgasm mult mai repede. Lasa totul sa vina natural, fara a mima sau a scoate sunete care te tradeaza, pentru ca nu trebuie sa transformi aceasta conversatie intr-un apel la linia fierbinte.

Cateva jucarii sexule si un vocabular mai deocheat va pot fi de mare ajutor intr-o partida de sex prin telefon. Pana la urma este ceva intim intre voi doi si totul este permis, nu-i asa?

Secrete pentru frumusetea sanilor

Ingrijirea sanilor tau trebuie sa intre in rutina zilnica, binenteles  la fel cum iti ingrijesti tenul, pentru ca numai asa vor fi “partenerii” tai de nadejde pentru multa vreme de acum in nainte.
Prima grija trebuie sa fie alegerea unui sutien potrivit dimensiunilor tale, care asigura sustinerea de care sanii tai au nevoie, dar si o tinuta frumoasa. In plus, un sutien bun te fereste de neplaceri: de la durerile de spate, pana la afectiunile legate de o circulatie necorespunzatoare a sangelui. Fundamental necesara este si gimnastica sanilor.

ATENTIE Doua secrete cu efecte minunate


Iata doua trucuri minunate dezvaluite de “Atelierul de frumusete al sanilor”.

Primul se refera la faptul ca toate miscarile pe care le faci in timpul dusului, cu buretele sau manusa de baie, in jurul sanilor, trebuie sa fie circulare, pentru a stimula circulatia sangelui. Mai mult, tine ridicata mana din dreptul sanului pe care il speli, pentru ca masajul sa aiba efect asupra muschilor pectorali care sustin toata greutatea.
 
Al doilea secret este un exercitiu usor care actioneaza asupra pectoralilor, care stimuleaza si muschii intercostali si are ca efect tonifierea acestora. Indirect, un muschi puternic in spatele tesutului glandular din care este format sanul, va face ca acesta sa para mai mare. Miscarea consta in tinerea mainilor intinse la orizontala, cu degetul mare in sus. Preseaza cu forta o palma pe alta, pana cand vei simti contractia muschilor din spatele sanilor. Miscarea trebuie repetata de 30 de ori, in fiecare zi. Daca vrei, poti combina aceasta miscare tinand mainile tot intinse la orizontala, dar cu palmele puse una deasupra celeilalte, alternativ, presand cu forta. Vei simti o contractie intensa, alternativ, in fiecare muschi. Acest gen de gimnastica este recomandat tuturor femeilor pentru ca tonifica si intretine tesutul muscular responsabil de frumusetea sanilor. 

Ce sa fac, ce sa nu fac ???


Sanii tai sunt foarte importanti si merita sa investesti in valoarea lor. MERITA TOTI BANII !!!
  • Nu cumpra niciodara un sutien de la coltul strazii. Alege mereu produse de calitate, de firma. Produsele de calitate contin materiale de calitate, care nu-ti pun in pericol sanatatea. Gandeste-te ca transpiri, iar transpiratia antreneaza substante, eventual toxice, din compozitia unui sutien ieftin, iar acestea sunt absorbite de piele, cu riscuri majore pentru sanatatea ta. In plus, un produs de calitate este mult mai rezistent si fabricat din fibre naturale sau identic naturale;
  • Acorda atentie modului in care iti speli sutienul, pentru a nu-i strica forma. Cel mai bine este sa-l speli cu apa si sapun, cu mana;
  • Foloseste un exfoliant pentru sani, exact ca cel pentru ten. Pielea sanilor va fi stralucitoare si curata;
  • Dedica-le un strop din crema ta de fata, in fiecare seara, dupa dus. Pielea sanilor este foarte delicata, asa ca laptele de corp nu este mereu suficient. Mai mult, pielea sanilor suporta multe, de la variatiile fiziologice de volum din timpul unui ciclu, pana la momentele fierbinti. De aceeasi atentie trebuie sa beneficieze si decolteul;
  • Poti folosi, special pentru masajul delicat al sanilor, o crema bogata in vitamine, mai ales C si E, care asigura o buna hranire a tesuturilor si stimuleaza oxigenerea celulara. Alternativ poti folosi si o crema bogata in colagen, ca sa combati efectele negative ale variatiilor de volum ale sanilor;
  • Termina mereu dusul sau baia cu un scurt jet de apa, aproape rece, asupra sanilor. Are efect tonic si stimuleaza circulatia sangelui;
  • Stai dreapta!;
  • Foloseste bustiere elastice, din bumbac, atunci cand faci miscare. Sunt obligatorii oricum, dar mai ales atunci cand alergi;
  • Fereste-te de baile si dusurile fierbinti, dar si de razele directe ale soarelui si, daca vrei sa stai la  soare fara sutien, utilizeaza, obligatoriu, o crema cu factor de protectie solara mare;
  • In fiecare luna autoexamineaza-ti sanii, in oglinda, si mergi la control, periodic. Sanatatea este prima conditie a frumusetii!

Cea mai mare piscină din lume se află în Chile

E vara, câteva zile de concediu într-un loc exotic cu siguranţă te-ar relaxa şi te-ar face să uiţi de problemele din România. Iar când vine vorba de o piscină de 80.000 de metri pătraţi (8 hectare), mai mai că îţi vine să-ţi iei zborul până în San Alfonso del Mar (Algarrobo, Chile).
Da, aici se găseşte cea mai mare piscină din lume, recunoscută oficial de Cartea Recordurilor (Guiness Book). Realizarea unei piscine de asemenea dimensiuni a durat cinci ani şi a costat aproximativ 2 miliarde $, la care se adaugă cheltuiellile anuale de intreţinere – încă 2 miliarde. Dacă te gândeşti să faci o baie în San Alfonso, ar fi bine să-ţi iei cu tine şi costumul de scafandru, piscina măsoară nu mai puţin de 35 metri adâncime. Şi încă ceva esenţial: învaţă să înoţi!
San Alfonso del Mar, Chile
San Alfonso del Mar, Chile
San Alfonso del Mar, Chile
San Alfonso del Mar, Chile


Pregatiti-va pielea pentru bronzul verii !

Este foarte adevarat ca dupa mai bine de 6 luni de toamna-iarna, dorinta de soare este deseori atat de puternica incat ne descoperim prea repede si pentru prea multa vreme.
Uneori chiar, culmea imprudentei, se uita sa se foloseasca un produs solar protector.
Fara pregatire, fara protectie, pielea se inroseste dezvoltand un eritem solar – lovitura pe care soarele o da fiind cu atat mai rapida cu cat pielea este mai sensibila. Finalul – un bronz inestetic, inegal. In plus, ne expunem pielea la un risc inutil.
Precautii de care sa tineti seama? Cura de capsule solare. Pe baze de carotina naturala, cura permite obtinerea unui bronzaj frumos, omogen, pastrand in acelasi timp frumusetea pielii. Primul efect al carotinei este acela de a da o mina frumoasa, chiar si pe timp de ploaie.
In plus, asa cum o dovedesc cele mai recente cercetari germane, luarea de betacaroten permite diminuarea frecventei faimoaselor insolatii. Aceste studii, realizate mai ales sub soarele din Orientul mijlociu, au stabilit ca suplimentul de betacaroten este mai eficace in timp: efectul protector va fi, deci, mai bun dupa mai multe septamani de cura.
Crescand toleranta pielii la lumina solara, carotinele permit bronzarea rapida, fara inrosirea si exfolierea pielii. Atentie: ramane imperativa protejarea cu un produs solar si mai ales nu va expuneti la orele la care razele solare sunt nefaste.
Niciodata nu e prea tarziu sa incepeti sa va pregatiti. Cura de carotina ar trebui programata cu 2-3 saptamani inainte de prima expunere, apoi prelungiti-o in timpul sejurului pentru a beneficia din plin de protectia anti-rid si de efectul hidratant. La intoarcere, puteti continua sa luati capsule pentru a intretine stralucirea bronzajului si supletea pielii.

Cat timp ne expunem in primele zile?

  • Daca pielea voastra este foarte sensibila la soare. Tenul vostru este laptos, presarat cu pistrui, parul este blond sau roscat. Insolatia va loveste aproape imediat. Timpul de expunere in primele 3 zile: 5 minute.
  • Pietea voastra este destul de sensibila la soare. Aveti un ten luminos, alb, parul blond sau saten si va ardeti destil de usor. Timp de expunere in primele 3 zile: 10 minute.
  • Pielea este putin sensibila la soare. Tenul este mat sau negru, parul saten inchis sau negru, va bronzati usor, va ardeti destul de rar. Timpul de expunere in primele 3 zile: 15 minute.
Feriti-va de razele UV, mai ales pe nisip. Putem sa ne trezim cu arsuri chiar si sub umbrela. Si mai ales nu uitati sa va dati cat mai des cu lotiune cu factor de protectie cat mai mare: la fiecare 2 ore si mai ales imediat dupa ce ati iesit din mare.

Remedii naturale pentru calcaie aspre si crapate

Calcaiele aspre si crapate sunt o problema foarte comuna. Pentru multe persoane, aceasta este o problema pur cosmetica, dar neglijand-o, poate duce la lucruri mult mai grave. Prin accentuarea crapaturilor, pielea va incepe sa sangereze, iar disconfortul se va transforma in durere.

Simptome ale calcaielor crapate:
  • 919694791_323660c433_mpielea calcaielor devine galbena sau de o culoare foarte inchisa;
  • ingrosarea pielii la marginile calcaielor;
  • dureri cand pasiti;
  • pete rosiatice;
  • mancarimi;
  • sangerari;
  • piele tare.
De ce se aspresc calcaiele si apar crapaturile?
  • glande sudoripare inactive;
  • piele uscata;
  • stat in picioare pe o perioada indelungata;
  • obezitate;
  • pantofi decupati la spate;
  • psoriazis;
  • eczema;
  • tulburari ale tiroidei;
  • diabet;
  • uz excesiv ale apei fierbinti;
  • temperaturi ridicate din perioada verii;
  • deficienta de vitamine, minerale si zinc.
Remedii naturale pentru calcaie aspre si crapate

1. Dupa o baie calduta si o curatare adecvata a calcaielor, cu o piatra ponce, aplicati orice grasime vegetala hidrogenata, tip margarina, sosuri, uleiuri de gatit si masati calcaiele. Acoperiti-va picioarele cu sosete groase si lasati sa actioneze pana dimineata.
2. Aplicati, pe zona afectata, pulpa unei banana coapte la cuptor si lasati sa actioneze 10 minute. Apoi clatiti cu apa calduta.
3. Tineti picioarele in suc de lamaie timp de 20 de minute. Urmati acest tratament saptamanal, pana veti vedea rezultatele dorite.
2577251443_3790e89e14_m4. Obiceiul zilnic de a curata si hidrata picioarele este cel mai bun tratament pentru a preveni uscarea si craparea calcaielor. La finalul zilei, tineti picioarele timp de 15 minute in apa calduta, in care ati adaugat sapun si o ceasca de otet. Clatiti cu apa curata si stergeti cu un prosop. Apoi amestecati o lingurita de vaselina cu suc de lamaie si frecati calcaiele cu compozitia obtinuta, pana ce aceasta este absorbita de piele. Urmati acest tratament zilnic, pana vor aparea rezultatele.
5. Aplicati, in mod regulat, un amestec de glicerina si apa de trandafiri pe zona afecatata.
6. Masca din capsuni pentru exfolierea calcaielor: amestecati 6 – 8 capsuni cu 2 linguri de ulei de masline sau de migdale si o lingurita de sare de mare. Masati puternic calcaiele si lasati compozitia sa actioneze pentru 10-15 minute. Apoi indepartati-o, alternand apa rece cu apa calduta.
7. Frecati cu portocala si ulei. Efectul este revigorant. Aveti nevoie de 2 portocale, o ceasca de ulei vegetal si o ceasca de sare de mare. Amestecati uleiul cu sarea de mare si feliati portocalele. Inmuiati felia de portocala in amestec si frecati cu forta calcaiele, timp de 10 minute. Clatiti cu apa calduta. Efectele: curatare profunda, revigorare si catifelarea calcaielor. Acelasi efect se poate obtine si folosind lamai.
Dieta pentru calcaie uscate si crapate

Uscarea si craparea calcaielor este cauzata adesea de deficienta de vitamine, minerale, zinc si acizi grasi omega-3. Prin urmare, este important sa cresteti consumul de calciu, fier, zinc si acizi grasi omega-3. Iata si o lista cu produse care va pot ajuta sa tratati aceasta problema, pornind de la interior.
  • vitamine (in special vitamina E): uleiuri vegetale, legume verzi, cereale, germeni de grau, produse din cereale integrale si nuci sau alune;
  • 3207089919_dbaf26865f_mcalciu: lapte, branza, iaurt, lapte din soia, apa minerala, inghetata, peste, sucuri, cereale, broccoli;
  • fier: carne de pui, peste, cereale, oua, legume si boabe;
  • zinc: stridii, crab, boabe, iaurt, orez brun, paste;
  • acizi grasi omega-3: peste de apa rece, ulei din seminte de in.
A preveni este mult mai usor decat a vindeca. Ingrijiti-va din timp picioarele, atentie la dieta si la igiena, pentru a nu regreta mai tarziu. In plus, daca nu aveti grija de calcaiele voastre, cum veti purta sandale ca cele din imaginea alaturata.

Cum sa prevenim mirosul neplacut de transpiratie?

Transpiratia este calea naturala a corpului de a se raci si a-si mentine temperatura normala de 37 de grade Celsius.
In organismul vostru exista peste 2 milioane de glande sudoripare care ajuta in acest proces.
Cum functioneaza?
Sistemul de racire al organismului nostru foloseste pielea si sangele pentru a lucra in conditii optime. Sangele se incalzeste si trece prin muschi si tesuturi si transporta caldura suplimentara pana la suprafata pielii. Astfel, glandele sudoripare sunt declansate, producand transpiratia (99% apa si 1% sodiu si aminoacizi). Transpiratia trece prin porii mici ai pielii si se usuca in momentul ajungerii la suprafata, racorind straturile pielii. O picatura de transpiratie de dimensiunea unei perle poate racori 1 litru de sange cu 1,8 centigrade.
Ce sa facem pentru a preveni mirosul neplacut al transpiratiei?
Cu totii credem ca aparitia transpiratiei este ceva indezirabil, dar asta este metoda prin care corpul nostru functioneaza intr-un mod sanatos. Transpiratia nu are miros, dar in contact cu aerul, bacteriile si hainele pot capata un miros neplacut, in special glandele sudoripare din zona axilei, care produc cea mai mare cantitate de transpiratie. Totusi, in loc sa ne suparam pe acest fenomen natural, este mai bine sa prevenim mirosul neplacut.
  • 137825308_ea572fc189_mspalati zona bine cu un sapun care contine peroxid de benzoil. Va distruge bacteriile care dau transpiratiei mirosul neplacut;
  • epilati-va sau radeti-va in mod regulat;
  • dupa epilare, curatati intreaga zona cu o discheta demachianta pe care ati inmuiat-o in lotiune tonica pentru piele sensibila. Alcoolul se evaporeaza imediat, racorind zona si minimizand mirosul;
  • fierbeti 3 pliculete de ceai negru, intr-o ceasca de apa si apoi inmuiati 2 dischete de vata. Lasati-le sa se raceasca si aplicati-le pentru 5 minute. Este un tratament pe care il puteti urma pe o perioada de 2 saptamani, pentru a reduce din abundenta transpiratiei;
  • aplicati pudra de talc de fiecare data dupa ce va spalati, inainte de a aplica deodorantul. Evitati sa folositi deodorant spray sau parfum in aceasta zona, mai ales daca aveti o piele sensibila;
  • observati situatiile in care transpirati din abundenta. Spre exemplu, multi oameni transpira foarte mult cand consuma alimente picante, cand depun prea mult efort intelectual sau cand se cearta cu cineva. Incercati sa evitati situatiile in care stiti ca transpirati foarte rau.
Luati aminte
Transpiratia este un fenomen care ajuta corpul uman sa functioneze cum trebuie si prin urmare nu trebuie sa incercam sa impiedicam acest lucru, ci trebuie sa folosim metode de igiena pentru a preveni mirosul neplacut al transpiratiei.

Ingrediente cosmetice de care trebuie sa ne ferim

Nu este usor sa citim si sa intelegem etichetele produselor cosmetice. Pentru a fi siguri ca nu ne insalam asupra ingredientelor pe care trebuie sa le evitam, trebuie sa stim sa cautam elementele principale periculoase.
Uleiurile minerale
Uleiurile minerale sunt derivate petrochimice care nu prezinta nici un interes din punct de vedere cosmetic si care, daca sunt inghitite – de exemplu rujul de buze – prezinta pericole pentru organism, caci se acumuleaza si nu se elimina. De aceea trebuie sa ne feriim de urmatoarele ingrediente: paraffinum liquidum, petrolatum, cera microcristallina, mineral oil etc.
Siliconul
Siliconul reprezinta agenti de textura si suprafata, derivat petrochimic si care se degradeaza greu, fiind mari poluatori. Cum sa-i recunoastem? Iata cuvintele cheie: methicone sau siloxane.
44298425_8be78b38bd_m PEG
PEG si PPG servesc ca emulsificatori sau emolienti. Sunt fabricati plecand de la substante cancerigene care sunt folosite pentru a fabrica gazele de lupta. Ele fac pielea mai permeabila pentru alte substante.. nocive. Cum sa le recunoastem? Reperati cuvinte precum: polietilen-glicol, polypropilen glicol, cuvinte ce contin PEG, PPG sau se termina in –eth.
Eteruri de glicol
Eterurile de glicol sunt solvanti si conservanti extrem de alergeni. Cum sa le recunoastem? Reperati cuvinte ce contin –glycol sau Phenoxyethanol.
Parabeni
Parabenii sunt conservanti suspectati a fi extrem de alergeni si perturbatori endocrinieni. Cum sa-i recunoastem? Cautati: methyl- , ethy-, propyl-, isobutyl-paraben.
Eliberatorii de formaldehida
Acestia sunt conservanti care pot, in anumite conditii, sa elibereze formaldehida, o substanta extrem de cancerigena. Cum sa le recunoastem? Iata cheia: DMDM hydantoin, 5-bromo, 5-nitro-1, 3-dioxane, diazolidynil urea, imidazolidinil urea.
BHA si BHT
Sunt antioxidanti ce induc modificari ale sistemului imunitar. Vorbim de Butylhydroxyanisol si de Buthylhydroxytoluène.
Atentie deci la toate acele denumiri stranii camuflate in compozitia produselor voastre de frumusete.

Scapati de mirosul picioarelor

Haideti sa scapam de acel miros neplacut al picioarelor – repede! Fiecare persoana produce cantitati diferite de transpiratie, dar puteti totusi sa evitati mirosurile neplacute si poate chiar sa le eliminati complet, urmand cateva reguli simple de igiena.
Care sunt cauzele mirosului?
Nu transpiratia este cea care miroase, ci bacteriile. Este un lucru normal sa avem bacterii pe piele, dar mai multa transpiratie poate incuraja bacteriile sa se hraneasca, sa creasca si sa faca piciorul sa miroasa urat. Acelasi lucru se intampla si daca porti aceeasi pereche de pantofi in fiecare zi. Bacteriile vor avea hrana din belsug, ceea ce inseamna ca si noi vom avea parte de mai mult miros urat.
Principii de baza despre mirosul picioarelor

Pentru a fi castigatori in lupta cu bacteriile trebuie sa respectati urmatorul regim de ingrijire a picioarelor.
  • Spalati-va picioarele cu un sapun antibacterian, cu cat mai puternic, cu atat mai bine.
  • Schimbati-va sosetele in mod obsesiv. Cu cat mai des, cu atat mai bine. Optati pentru mai multe perechi de sosete schimbate zilnic, daca picioarele voastre au un miros particular ingrozitor de neplacut.
  • Lasati-va pantofii sa respire o zi, dupa fiecare zi in care i-ati purtat.
  • Adaugati branturi dezodorizante in toti pantofii vostri.
  • Alegeti incaltaminte care permite picioarelor voastre sa respire, precum papuci in weekend si pantofi cu perforatii in timpul saptamanii si la munca.
  • Pulverizati putin antiperspirant pe talpile picioarelor si permiteti uscarea acestuia inainte de a va pune sosetele.

Solutii casnice

Va luptati cu mirosul de picioare? Pe langa produsele din comert, puteti gasi solutii si in propria bucatarie sau la farmacia de la coltul strazii. Cateva ingrediente simple pot rezolva rapid chiar si cea mai grava problema cu mirosul neplacut al picioarelor.
Alaunul

Puteti gasi alaun la plafarul / farmacia / supermarketul din cartierul vostru si chiar functioneaza. Umpleti un lighean cu apa si adaugati o lingura de alaun. Dupa inmuierea picioarelor circa o jumatate de ora, clatiti picioarele cu apa calduta. Repetati procedura o data la 4 zile. Imbunatatirile nu vor intarzia sa se faca observate. Alaunul reprezinta un remediu usor de utilizat acasa, in cazurile de miros extrem de neplacut al picioarelor.
Otetul de mere
Inmuiati-va picioarele intr-un lighean cu apa in care ati pus o treime de ceasca de otet de mere. Nu incercati sa fiti creativi si sa folositi otet alb normal, pentru ca nu este eficient.
Praful de copt

Presarati praf de copt direct in interiorul pantofilor. Atentie, nu exagerati!
Ceaiul
Bagati picioarele intr-un vas cu apa in care au infuzat 5 pliculete de ceai negru. Taninii din ceai sunt astringenti, impiedicand picioarele sa transpire.
In cazul in care niciunul dintre sfaturile si remediile de mai sus nu va sunt de folos si nu va scapa de mirosul de picioare, este timpul sa cereti si opinia unui medic specialist.
Suplimente de vitamine si minerale
Daca nu consumati inca suplimente de multivitamine, este cazul sa incepeti. Uneori, picioarele transpirate, urat mirositoare, pot fi tratate cu suplimente cu zinc. Fiti totusi atenti sa nu depasiti o cantitate mai mare de 15 miligrame de zinc pe zi si urmati si sfaturile referitoare la igiena, prezentate mai sus.

Transpiratia, antiperspirantele si deodorantele

Subiectul articolului de astazi este transpiratia…dap, TRANSPIRATIA! Cum de mi-a venit aceasta idee? Pai, dupa o sesiune de jogging, adica alergatura-prin-oras-cu-tot-felul-de-treburi-de-mi-a-iesit-limba-de-un-cot, mi-am dat seama ca transpiratia chiar e o problema care ar trebui sa ne preocupe ceva mai profund decat impiedicarea ei prin orice mijloc…de fapt, de ce impiedicarea ei? Dar sa o luam incetisor…
Ce este transpiratia? O definitie oficiala spune ca “Transpiratia este un proces fiziologic normal prin care glandele sudoripare elimina apa in care se afla dizolvate clorura de sodiu, uree, potasiu si materii grase. Rolul transpiratiei este acela de a regla temperatura corpului (procesul de evaporare al transpiratiei raceste pielea), dar si de a apara pielea de infectii si de a elimina celulele moarte.” La care, as mai completa eu, se adauga eliminarea toxinelor din organism…nu degeaba sunt recomandate saunele pentru detoxifierea organismului.
Problema apare atunci cand transpiratia este insotita de mirosurile neplacute, insa trebuie precizat ca nu transpiratia in sine este vinovata de acest lucru, ci bacteriile existente in mod normal de pielea noastra.
Parerea mea este ca metodele actuale de “improspatare” pun accentul total gresit pe impiedicarea intensiva a transpiratiei. Oameni buni, transpiratia e normala, e BENEFICA, nu ea trebuie impiedicata, ci doar mirosul indepartat.
Oricum, impotriva transpiratiei exista tot felul de deodorante si antiperspirante care de care mai nocive…o sa va spun si de ce. Antiperspirantele in special contin anumite substante despre care s-a descoperit ca au legatura cu aparitia cancerului mamar.
Aceste substante sunt parabenii si aluminiul, gasit sub forma unor compusi diversi.
Aluminiul este responsabil de blocarea transpiratiei motiv pentru care, toxinele, neavand pe unde sa fie eliminate, se acumuleaza la nivelul ganglionilor limfatici si sub forma de noduli mamari. Inca o chestie nociva despre aluminiu este ca s-a demonstrat legatura dintre cantitatea de aluminiu acumulata la nivelul creierului si aparitia bolii Alzheimer.
Parabenii, pe de alta parte, au rol de conservare si ceea ce e mai grav este ca aceste substante au fost descoperite in interiorul tumorilor mamare extirpate. De asemenea, atat parabenii, cat si aluminiul fac parte din categoria substantelor care influenteaza fluxul hormonal, iar celulele canceroase sunt foarte sensibile la aceste schimbari si isi pot accentua dezvoltarea.
Asadar este recomandat sa folositi un deodorant in locul antiperspirantului, preferabil natural, eventual homemade sau organic, deoarece produsele anti-transpiratie clasice sunt, in general, combinatii de deodorant-antiperspirant.
Pentru doritori, o sa ofer o reteta de deodorant homemade, foarte simplu de facut, care poate fi folosit atat pentru axila, cat si pentru picioare. Ingredientul minune in toate deodorantele facute in casa este bicarbonatul de sodiu care absoarbe toate mirosurile foarte, dar foarte bine.
Deodorantele pe baza de bicarbonat de sodiu pe ca le folosesc eu de ceva vreme sunt cele mai bune pe care le-am incercat pana acum si concluzia asta este trasa in urma unor zile cu adevarat pline si agitate, dupa care, in mod normal, mirosul meu nu ar mai fi fost a flori si parfum. Eeh, dar nu va ramane decat sa incercati si sa vedeti.
Un deodorant pudra foarte simplu se face din:
- 60% bicarbonat de sodiu macinat in rasnita de cafea
-40% amidon alimentar
Bicarbonatul de sodiu se pune intr-un recipient de la o fosta pudra (sau solnita draguta cu capac), se adauga amidonul si apoi 20-30 de picaturi de ulei esential.
Puteti face orice combinatie de uleiuri esentiale va place insa eu recomand sa includeti si salvia (reduce transpiratia) si tea-tree (este antimicrobian). Eu am folosit o combinatie de salvie, tea tree, menta si lamaie…foarte fresh.
Bicarbonatul de sodiu, dupa cum am zis, absoarbe mirosurile neplacute, iar amidonul absoarbe umezeala si pastreaza uleiurile esentiale; cam asa functioneaza chestia si…chiar functioneaza!
Ieri am facut un deodorant stick (gazduit de un recipientul unui deodorant mai vechi) pe care astazi l-am testat…si am avut prilejul perfect: o zi plina in care am umblat mult pe jos cu un soare foooaaarte prietenos dogorind deasupra…and guess what? it worked as well.
Pentru un deodorant spray o idee ar fi sa dizolvati bicarbonat si amidon in apa iar uleiurile esentiale intr-o lingura de alcool pe care sa o adaugati apoi peste apa, toate pastrate intr-un recipient spray care trebuie agitat bine inainte de utilizare. Pe mine nu m-a tentat niciodata ideea unui deodorant spray, insa poate o sa incerc maine, doar asa, ca sa va zic si parerea mea.

Protectia solara in mod natural

De cativa ani incoace, cum vine vara cum produsele pentru protectie solara invadeaza paginile revistelor glossy, reclamele de pe la televizor, newsletter-ele de pe mail, emisiunile pe teme de sanatate si frumusete, rafturile supermarketurilor si pana si buticul lu’ tanti Elena de la colt care, saraca, nu stie ce sunt si cu ce se mananca, dar imi spune ca e “musai” sa ma dau cu maglavais din ala… Pe mine, sincer, ma enerveaza…lotiune de protectie solara pentru fata, pentu par, pentru corp, pentru urechi si nas, pentru buze, pentru coate si genunchi…come on! Chiar aveam nevoie de atat de multe?
Nu ma intelegeti gresit, nu neg importanta acestor produse insa cred ca ele s-ar putea reduce la unul singur, mare si lat…dar bun! Iau foarte in serios problema asta cu razele solare nocive, niste monstruleti care musca insetati din sanatatea pielii noastre, insa nu vreau ca lotiunea mea de protectie solara sa fie o lama cu doua taisuri…pe de o parte sa ma protejeze iar pe de alta sa ma imbolnaveasca. Prin urmare vara aceasta vreau sa apelez la alternative naturale pentru protectie solara…asta pe langa regulile arhicunoscute: “nu iesiti din casa intre 12 si 16 iar daca doamne fereste se intampla nenorocirea, aveti grija sa fiti protejati de palarii cu boruri largi si lotiuni SPF cat mai ridicat, beti foarte multa apa si toate cele…”
Ideea acestui articol este sa va dau cateva sugestii de produse naturale pe care le puteti folosi/include in retete preparate acasa pentru a va putea ingirji pielea cat mai bine pe perioada delicata a verii…contin antioxidanti deci lupta impotriva radicalilor liberi si asigura oaresce protectie solara.
Numarul unu pe lista mea este untul de cacao, cu multiple beneficii:
  • este una dintre cele mai stabile grasimi datorita continutului foarte mare de antioxidanti (tocoferoli) care, dupa cum ziceam, protejeaza impotriva radicalilor liberi;
  • este supranumit “hidratantul suprem”…patrunde pana in straturile profunde ale pielii si poate chiar vindeca diferite probleme (eczeme, psoriazis) si una dintre calitatile care il ridica in slavi este capacitatea de a ameliora/vindeca vergeturile;
  • este produsul IDEAL pentru bronzat: asigura o bronzare uniforma, rapida, ciocolatie si de foarte mare durata…plus ca mai si protejeaza de razele UV.
Uleiul de catina are un veritabil factor de protectie solara, nemaifiind nevoie de altceva daca il folositi deoarece are un continut foarte mare de vitamina E (tocoferol – cel mai apreciat antioxidant natural) si vitamina A (beta caroten) pe langa multe alte proprietati pe care le puteti citi pe indelete aici.
Dezavantajul este dat de pretul destul de mare, motiv pentru care este costisitor de folosit singur, necombinat cu alte uleiuri. Dar eu spun ca merita pe deplin investitia.
Ghimbirul are proprietatea de a preveni cancerul de piele datorita componentului activ, gingerolul. Acum incerc sa ma refer doar la proprietatile de protectie a pielii omitand efectul de stimulare a circulatiei, de “medicament” anti raceala si multe altele.
Si am lasat ce e mai eficient la sfarsit, si anume, chiar ingredientele active din cremele pentru protectie solara, numai ca fara “delicioasele” adaosuri de parabeni si alte minunatii: oxidul de zinc si dioxidul de titan.
Aceste produse se pot adauga in orice crema/lotiune/balsam de buze, daca doriti sa le imbogatiti cu factor de protectie solara, dupa cum urmeaza…
Pentru oxidul de zinc:
o concentratie de 4% confera un SPF de 2-5
8% – SPF 6-11
12% – SPF 12-19
20% – SPF > 20
Pentru dioxidul de titan:
5% – SPF 2-5
10% – SPF 6-11
15% – SPF 12-19
25% – SPF > 20
Concentratiile acestea le-am regasit intr-o veche revista de medicina naturista ratacita printr-un sac in pod si am de gand sa incerc ideea cat de curand. Deci vara aceasta o sa va bucur si pe voi cu o crema pentru plaja pe baza de unt de cacao, imbogatit cu oxid de zinc, pulbere de ghimbir si poate chiar ulei de catina.
Nota* Oxidul de zinc nu este un produs toxic.
Oricum, chiar si fara oxid de zinc va recomand sa va preparati pentru plaja, intr-un fost recipientde deodorant stick, un baton de unt de cacao, dupa cum urmeaza. Untul de cacao se topeste pe baie de aburi, adaugati uleiul de catina/oxidul de zinc/dioxid de titan sau puteti chiar sa il lasati asa simplu, si apoi turnati in recipient si lasati sa se intareasca
Daca adaugati mai mult ulei de catina este posibil ca amestecul sa se inmoaie, dar pentru a ameliora problema puteti pune si niste ceara de albine. Daca preferai untul de cacao simplu, incercati sa mergeti in prealabil la cel putin 3 sedinte de bronzat.
O vara placuta si ciocolatie va doresc!

Sapunul de Alep, minune naturala

Sapunul de Alep este 100%. Folosit pentru ingrijirea fetei, corpului, barbierit si chiar pentru bebelusi, el ajuta in cazul anumitor probleme ale pielii, precum acnee, psoriazis, eczema. Este un sapun cu utilizari multiple.
Un sapun 100% natural
Sapunul de Alep este fabricat inca din antichitate. Nu contine coloranti, parfumuri de sinteza si este compus din ulei de masline, ulei din fructe de dafin, apa si soda, indispensabila in procesul de saponificare. Taiat de mana, forma sa este deseori neregulata. II trebuie aproximnativ 9-10 luni ca sa se usuce la aer. Culoarea sa devine bruna, in timp ce in interior ramane verde.
Cum se foloseste?
Sapunul de Alep se foloseste pentru ingrijirea corpului, parului si fetei: proprietatile sale calmante, antiseptice si antiparazitare, datorita acidului lauric din fructele de dafin, ii permite sa lupte impotriva acneei si a punctelor negre. Este foarte bun impotriva psoriazisului, micozelor, eczemelor si matretii.
De altfel, sapunul de Alep nu este agresiv pentru piele: uleiul de masline este hidratant si protector. De aceea este foarte bun pentru ingrijirea pielii uscate si a bebelusilor. Poate fi folosit pentru barbierit, caci hidrateaza foarte bine pielea. Mai bine decat spumantele clasice.
In plus este eficient impotriva insectelor pe care le alunga.
Alegeti-va sapunul potrivit
In primul rand trebuie sa stiti cantitatea de ulei de dafin, deoarece este variabil in functie de sapunuri. Acest ulei este cel care ii stabileste pretul: cu cat e o cantitate mai mare, cu atat e mai scump sapunul, mirosul e mai marcant si proprietatile antiseptice mai importante.
Verificati-i compozitia. In general proportia de dafin este de 8-25%. Daca nu aveti nici o problema dermatologica serioasa, 15% este perfect. Verificati provenienta sapunului si nu aveti incredere in cele fara eticheta.

Dieta si sanatatea ta

Nutritia este esentiala  nu numai pentru viata, ci pentru o viata sanatoasa.  Invatati despre legatura dintre ceea ce mananci si felul in care te simti.
Am tot auzit vechea zicala  “esti ceea ce mananci”  si este inca adevarata. Daca ramai la o dieta sanatoasa plina de vitamine si minerale, organismul tau iti  va arata rezultatele. Te simti sanatos, plin de energie, ce sa mai vorbim, te simti minunat din toate punctele  de vedere.
Oamenii care se limiteaza la a consuma mancare de tip junk-food vor suferi consecintele de  a nu oferi organismului ceea ce are nevoie. Consecintele nu se rezuma numai la oboseala si energie scazuta, ci de asemenea si la o sanatate precara. Intelegand aceasta stransa legatura intre sanatate si dieta  poti adopta un stil de viata sanatos.
Dieta si sanatatea: De ce anume are nevoie corpul tau?

„Mancarea este esentiala. Oamenii nu iau acest lucru in serios, dar avem nevoie de nutrienti”, spune Anne Wolf, cercetator la Universitatea de Medicina din Virginia. Vitamina C si alte vitamine si minerale sunt necesare pentru a mentine diferite parti ale corpului in buna functionare, altfel ajungem sa ne imbolnavim.
Fiecare lucru marunt pe care il faci se intampla datorita nutrientilor pe care ii oferi corpului tau, spune dr. Wolf. „Alimentele ne ofera combustibilul necesar pentru a gandi si a mentine muschii activi. Micronutrientii, vitaminele si mineralele exista pentru ca organismul nostru sa functioneze corect. Ai nevoie de alimente  nu numai pentru ati mentine sanatatea, ci si pentru a te simti bine”.
Singurul mod prin care organismul nostru  va obtine nutrientii necesari este consumul alimentelor sanatoase.
Dieta si sanatatea: Ghid
Medicii si specialistii  au dezvoltat „piramida alimentelor ”, care este reprezentata pe ambalajele multor produse alimentare, prin care  incearca sa  faca cunoscut  populatiei care sunt nutrientii necesari organismului uman, pentru ca acesta sa functioneze corect.
Cercetarile au aratat ca alimentatia corecta ajuta la mentinerea sanatatii organismului si de asemenea, consumul de minerale si vitamine poate  sa reduca  riscul imbolnavirilor.
Dieta si sanatatea : Alimentatie saraca in nutrienti, sanatate precara
Multe alimente au un impact major asupra sanatatii inimii. Cercetarile au aratat ca fructele, legumele si o dieta bogata in fibre si saraca in grasimi saturate, ajuta la prevenirea bolilor de inima, in timp ce o  dieta bogata in grasimi saturate, si  saraca in fibre, fructe si legume poate cauza imbolnavirea inimii.
Pana si micile deficiente in alimentatie pot avea un impact major asupra sanatatii tale. Cele mai comune probleme de sanatate datorate deficientelor  alimentare in lume sunt cauzate de deficientele de fier
Femeile care sunt la menstruatie au nevoie de fier in alimentatia lor pentru a inlocui ceea ce pierd prin menstruatie in fiecare luna. Fierul este de asemenea esential pentru bebelusi, copii si adolescenti.
Un alt exemplu este calciul care tine oasele dure si sanatoase. Lipsa calciului in organism duce la osteoporoza.
Consumand alimente variate si sanatoase, ii oferi organismului tau ceea ce are nevoie pentru a functiona corect. Tineti minte ca organismul nostru foloseste tot ceea ce-i punem la dispozitie ducand la o sanatate buna, sau din contra, la una precara, daca mancam alimente nesanatoase.

Cele mai bune alimente pentru a te lasa de fumat

Vreti cu adevarat sa va lasati de fumat? Daca raspunsul este da, atunci este timpul sa consumati mai multe legume, mai putina carne si sa inlocuiti cafeaua de dimineata cu un pahar cu lapte. Aceste alimente va vor ajuta in lupta impotriva fumatului.
Un studiu desfasurat la Universitatea Duke a descoperit ca fructele, legumele si produsele lactate pot da un gust ciudat tigarilor. In schimb, alimentele precum carne, cafea si bauturi alcoolice vor da tigarilor un gust mult mai placut, aceasta fiind parerea doctorului F. Joseph McClernon, psiholog la Universitatea Duke.
Un concept vechi spune ca continutul de nicotina din tigari este singura cauza a dependentei. Totusi, s-au efectuat studii mai aprofundate si persoanele aparent dependente de tigari pot fi influentate de gust, miros, viziune si obiceiuri, spune doctorul McClernon.
Studiile au fost desfasurate pe 209 fumatori de 21 de ani si care fumau cel putin un pachet de tigari pe zi. Au fost rugati sa faca o lista cu alimentele care cresc sau reduc placerea fumatului. Aproape 70% dintre fumatori au pretins ca bauturile cu cafeina, alcool si carnurile fac tigarile mult mai delicioase. Dar destul de ciudat este faptul ca 45% dintre fumatori au spus ca anumite alimente, precum fructe, legume, bauturi fara cafeina (precum apa sau suc) si lactate, pot da un gust neplacut tigarilor. Aceste descoperiri au convins cercetatorii ca aceste alimente pot afecta gustul tigarilor si pot ajuta la renuntarea cu mai multa usurinta la fumat.
Iata cele 3 tipuri de alimente care va vor ajuta sa va lasati de fumat:
1. Laptele si produsele lactate
Laptele va face ca tigarile sa nu mai aiba gust. Dupa ce ati baut un pahar cu lapte, nu va veti putea bucura de tigari cu aceeasi senzatie si satisfactie. Laptele va ucide gustul tigarilor.
Incercati sa inmuiati tigara in lapte. Lasati-o sa se usuce si incercati sa o fumati. Puteti folosi acest truc pentru a va ajuta sa va lasati de fumat. Nu va va placea gustul, cu siguranta.
2. Sucul de portocale
Atunci cand o persoana este obisnuita sa fumeze, va pierde o mare parte din aportul de vitamina C. Si de obicei, corpul se adapteaza la aceste conditii si o inlocuieste cu elemente nenaturale din nicotina.
Asadar, daca vreti sa va lasati mai repede de fumat, este important sa incepeti sa consumati mai multa vitamina C. Portocale, lamai, coacaze negre si alte fructe care contin vitamina C si sunt excelente pentru persoanele dependente de nicotina.
3. Telina

Impreuna cu alte legume precum dovlecei, vinete, pastai si chiar castraveti, telina poate afecta gustul tigarilor. Consumand aceste legume veti reduce gradul de dependenta de nicotina. Atentie, trebuie sa renuntati si la alcool. Mestecatul telinei va impiedica setea de tutun.
Daca nu va place telina, o puteti inlocui cu morcovi. Dar, nu mancati foarte multe legume dulci, deoarece excesul de glucoza va activa parti din creier care dau senzatia de placere si satisfactie. Cu alte cuvinte, glucoza va mentine dependenti.
Speram ca aceste alimente ca vor ajuta sa scapati de obiceiul de a fuma. Pe langa acestea, nu uitati sa consumati alimente bogate in fibre si sa faceti regulat exercitii fizice.