Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 18 octombrie 2010

Ce fac barbatii atunci cand iubesc?

Cum iubim?
Cine suntem?
Ce nevoi avem?
De fiecare data, atunci cand femeile discuta despre barbati exista genul acesta de intrebari in conversatii: “de ce?”, “de ce el face asta?”, “cum nu poate sa inteleaga ca eu am nevoie de el?”,  “cum a putut sa faca asta?”, “eu il iubesc si fac toate astea pentru el, cum poate sa se comporte asa?”
Raspunsul este ca ei pot, pot orice sa faca pentru ca nevoile lor sunt diferite de ale femeilor, pentru ca ceea ce ne place noua nu le place lor, pentru ca ei gandesc diferit de noi, pentru ca ei vad lumea cu alti ochi decat noi si cel mai important pentru ca iubesc diferit de noi femeile.
Daca am intelege modul lor de a gandi, daca le-am cunoaste nevoile si daca am intelege macar o mica parte din modul in care ei functioneaza, viata noastra ar fi mai usoara langa ei.
Am sti care ne sunt limitele, ce putem face, ce nu putem accepta si mai mult cum vrem sa traim alaturi de ei. Viata si relatiile noastre cu barbatii s-ar imbunatati si am fi mult mai fericite.
Cum iubesc femeile?
Barbat…femeie…ne-ar place sa credem ca suntem la fel. Din pacare suntem foarte diferiti. De la modul in care gandim, pana la modul in care simtim, ne comportam si pana la ce ne dorim, ce nevoi avem si cum vrem sa fim iubiti.
Ce inseamna si ce presupune dragostea unei femei? Pentru noi femeile este foarte complicata dragostea. Atunci cand iubim suntem bune, pline de compasiune, avem rabdare si suntem generoase.
Oferim neconditionat totul si suntem in stare sa facem orice pentru EL, indiferent de modul in care el se comporta, vorbeste sau lucrurile pe care le face.
Atunci cand o femeie iubeste un barbat, ii va vorbi pana va ramane fara cuvinte, il va sustine atunci cand el are nevoie, va avea grija de el atunci cand el este bolnav, il va tine in brate si va rade impreuna cu el atunci cand isi va reveni.
Mai mult va dori ca el mereu sa straluceasca, il va incuraja atunci cand va avea nevoie si ii va da dreptate chiar daca ceea ce spune el nu este ceva de ascultat, chiar daca nu are dreptate.
Ii va lua apararea in fata celorlalti daca cumva i se da semnale ca nu este cel potrivit si va merge dupa el ori de cate ori el vrea sa fuga din relatie. Prin orice mijloace va cauta sa-i “fure inima” si de fiecare data va incerca sa dea tot pentru a-l face pe el multumit. Si chiar asa, de multe ori va crede in sinea ei ca tot nu este suficient ce face.
Ce asteptam noi de la barbati?

Stim deja raspunsul, vrem aceleasi lucruri, vrem sa fim iubite in acelasi fel in care noi femeile stim sa o facem. Vrem ca barbatul din viata nostra sa fie balnd, inteligent, amuzant, sensibil si tandru. Avem nevoie sa fim sprijinite in fiecare moment.
Vrem ca ai sa ne faca complimente, sa ne spuna cat suntem de frumoase. Ne asteptam ca ei asemeni noua sa vina si sa ne planga pe umar, sa isi scoata in fata noastra mastile de barbati si sa ne arate vulnerabilitatea caracteristica noua.
Pentru ca avem nevoie de siguranta vrem ca ei sa ne prezinte mamelor lor, sa iubeasca copii si sa se arate disponibili sa schimbe scutelecele copilului, sa spele vasele. Pe langa toate acestea daca mai are si bani si se imbraca bine este perfect. Si pentru unele dintre noi lista poate continua.
Atunci cand o femeie este intrebata cum isi doreste sa fie iubita de un barbat, in mare cam astea sunt cerintele si asteparile.
Ce se intampla atunci cand aflam sau ne dam seama ca asteptarile noastre sunt nerealiste? Cautam sa inlocuim lispurile, cautam sa n e satisfacem in alte moduri nevoile sau cel mai frecvent cautam sa il schimbam pe el sa fie asa cum noi ne dorim.
Si daca schimbarile intarzie sa apara sau nu sunt cele dorite de noi, ajungem la concluzia eronata ca “barbatii nu stiu sa iubeasca”, “toti barbatii sunt porci”, “nu exista barbati” si tot asa.
Chiar daca pentru unele ceea ce voi spune acum nu este placut, aflati ca barbatii stiu sa iubeasca, insa modul in care o face este diferi de noi femeile. Dragostea si iubirea unui barbat nu se compara cu cea a unei femei. Si tocmai aici suntem pusi la incercare in relatii. Sa invatam sa .il iubim pe celalalt asa cum este.
Cum este dragostea unui barbat?

Chiar daca suntem inclinate sa credem ca ei nu sunt capabili sa iubeasca, aflati si credeti ca sunt capabili si chiar stiu sa iubeasca, doar ca modul lor este diferit, fata de cel al femeilor, fata de asteptarile pe care noi le avem de la ei. Dragostea si iubirea pe care ei stiu sa o ofere este diferita. Simpla, directa si de cele mai multe ori greu de obtinut.
Noi femeile avem nevoie de mai multa atentie decat ei. Asta este unul din motivele pentru care ei de regula nu suna foarte des.
Este o iluzie sa ne asteptam ca ei sa ne sune in fiecare ora sa ne spuna cat de mult ne iubeste, daca a facut asta cu cateva ore inainte si nici nu va sta asa cum stam noi femeile langa ei atunci cand sunt bolnavi, pana ce ne insanatosim. Si chiar daca nu face toate lucrurile acestea el te poate iubi cu siguranta, doar ca modul in care isi arata iubirea este diferit.
Daca reusim sa intelegem ca modul lor de functionare este diferit de al nostru, vom intelege si descoperi ca el chiar ne iubeste si ne ofera iubire.
Cum ne putem da seama ca suntem iubite?

Te prezinta apropiatilor
Atunci cand avem o relatie si mai ales cand barbatul de langa noi este unul cu care ne mandrim primul lucru pe care il facem este sa il prezentam prietenilor, parintilor si tuturor cunoscutilor.
Suntem mandre de el si indragostite pana peste cap si vrem sa facem cunoscut lucrul acesta si celor din jur. Il iubim si facem asta pentru ca vrem ca toti cei din jur sa il stie, sa stie ca noi formam un cuplu.
Pentru prieteni si apropiati el este “iubitul” sau “prietenul” nostru. Il tinem strans de mana. Granitele, limitele si teritoriul sunt stabilite pentru cele care carora le-ar trece prin minte sa atenteze ba barbatul nostru.
La fel ar trebui sa faca si el, sa te prezinte celor din jur ca partenera lui, in acest fel el comunica intentiile seroase pe care le are cu tine, intr-un cuvant te revendica, “esti a lui”. Acesta este un semnal pentru cei din jurul lui ca tu nu esti disponibila pentru ceilalti.
In caz ca te prezinta doar ca “amica lui” sau iti pronunta doar numele fii convinsa ca doar asta esti pentru el. Nu are planuri marete cu tine si nici nu vrea sa stea prea mult langa tine. In acest fel isi arata nehotararea lui vizavi de tine si relatia cu tine.

Cauta sa iti asigure si sa iti ofere lucrurile de care ai nevoie
Dupa ce un barbat isi declara intentiile serioase fata de tine, incearca sa iti ofere ce ai nevoie. Acesta este esenta barbatiei, sa ofere celor pe care ii iubesc tot ceea ce ei au nevoie.
Cu cat va face asta mai mult cu atat el se va simti mai important in fata ta ca femeie si mai plin de viata. Daca te iubeste cu adevarat se va asigura ca detii tot ceea ce ai nevoie si tot ce vrei. In cazul in care locuiti impreuna el se va asigura ca toate facturile sunt platite la timp.
Daca este un barbat adevarat acesta va pune cheltuielile legate de cuplu, mai presus decat cele legate de necesitatile lui, va avea grija sa faca tot pentru a se asigura ca tu femeia lui esti ingrijita, imbracata, ai unde sa stai si sa esti multumita.
Daca nu isi da silinita sa faca toate aceste lucruri, nu este barbat sau mai bine zis nu este barbatul potrivit pentru tine.
Daca nu va putea face toate astea va fugi de tine si de sentimentele de insuficienta pe care le traieste. Va cauta o alta, o femeie simpla, fara nevoi sau care poate juca rolul de barbat in locul lui.
Unii barbati refuza sa imparta banii cu partenerele lor si se simt pacaliti daca le ofera partenerelor ceva de natura financiara, sau gandesc ca femeile care asteapta sa fie intretinute de barbati sunt niste “profitoare”. Acest apelativ folosit de barbati este doar o capcana pentru a ne tine departe de situatia lor financiara.
Este dreptul nostru ca femei sa ni se plateasca biletul la film, cina sau orice altceva in schimbul timpului petrecut cu el.
Daca ai langa tine un barbat ei el se considera un barbat adevarat cel mai mult va dori sa se simta util.
Dorinta barbatului de a-i face sa se simta bine si a-i ajuta pe cei din jur tine de masculinitatea lui si daca te iubeste si ii pasa de tine va face orice pentru tine, iti va oferi tot ceea ce ai nevoie fara limite.

Intotdeauna te va proteja si te va ocroti
Daca barbatul langa care stai te iubeste cu adevarat va face orice ii sta in putinta sa te apere in cazul in care cineva zice, face, sugereaza sau gandeste rau despre tine si se va asigura ca persoana care indrazneste sa faca asta va plati.
Acesta este un comportament innascut de cand incepe relatia cu mama lui. Invatand sa isi protejeze mama, mai tarziu isi protejeaza iubita.
Daca un barbat face lucrul acesta inseamna ca tu esti o “comoara” pentru el si ii pasa de tine. Nu exista barbat care sa nu protejeze ceea ce ii apartine, deoarece este vorba de respect fata de el insusi.
A fi aparata este una din nevoile de baza ale unei femei si asta asteaptam noi de la un barbat.
Protectia pe care un barbat o poate oferi unei femei pe care o iubeste este si de alte forme. Astfel daca ai probleme el te va sfatui, va avea grija sa nu mergi prin locuri periculoase, iar daca se va intampla asta el se va interpune intre tine si o alta persoana astfel incat daca cineva ar incerca sa iti faca rau, va avea prima data de a face cu el.
In orice imprejurare va avea tendinta sa te protejeze, sa iti ofere tot ceea ce ai nevoie, sa iti arate dragostea in orice mod si prin orice mijloace.
Unde gresim fata de barbati?

In relatiile cu ei gresim atunci cand nu le cerem sa faca toate aceste lucruri.
Ajungem sa ne aparam singure, sa se descurcam singure, sa ne crestem copii singure, pentru ca nu stim sa ne purtam ca niste femei si nu stim sa facem alegerea potrivita in privinta partenerului.
Se spune ca o femeie stie sa scoata la iveala tot ceea ce este mai bun intr-un barbat. Ce avem de facut este sa ne purtam ca niste femei si sa-i lasam pe ei sexul tare sa isi joace rolul.
Ei trebuie sa intalneasca femeia adevarata, alta decat mama lor pentru a putea sa isi scoata in evidenta calitatile, iar noi femeile sa ne purtam ca niste femei adevarate care stim sa cerem barbatului sa fie puternic si sa ne ofere tot ceea ce avem nevoie.
Daca fiecare dintre noi cautam sa ne jucam rolul cu care ne-am nascut nu vom mai ajunge ca si femei sa spunem “ca nu exista barbati de treaba si nu ne vom mai plange de toate lucrurile pe care le fac ei”. Spun asta pentru ca ei nu fac ceea ce ar trebui sa faca pentru ca noi femeile nu le cerem sa faca lucrurile de care avem nevoie. Nu punem limite si nu stabilim standarde pe care ei sa le atinga.
Cum sa-i intelegem pe barbati?
Prima data ar trebui sa evitam sa proiectam asupra barbatului din viata noastra propriul nostru mod de a iubi si mai apoi sa intelegem si sa recunoastem ca ei iubesc diferit.
Barbatii atunci cand iubesc se concentreaza pe cele trei aspecte mentionate, adica afisarea relatiei si a sentimentelor, asigurarea traiului si a nevoilor si protejarea si ocrotirea.
Chiar daca nu merge cu noi la cumparaturi, dar daca ne prezinta celor din jur, ne iubeste. Daca nu-i plac petrecerile, totusi va fi prezent si va sta langa noi pentru ca suntem iubita lui.
Daca suntem bolnave si nu sta langa noi, insa se asigura ca avem medicamentele de care avem nevoie pentru a ne face bine, ne iubeste.
Chiar daca nu gateste, nu spala vase sau nu schimba scutecele copilului si nu iti face masaj, daca te iubeste va face orice sa nu te raneasca ci doar sa te ocroteasca.
Asa iubesc ei, asa gandesc ei si daca barbatul de langa tine face toate astea, crede-ma ca te iubeste!!!