Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 18 martie 2011

Cum sa inlaturi plictisul din relatia ta de iubire?


Ce-mi pasa mie ca iubirea e bolnava daca in lipsa acestui tremur interior nimic nu ma stimuleaza s-o iau de la capat cu el a doua zi? De ce sa las sa se asterne linistea, maturitatea si stabilitatea intre noi? Cand ma gandesc cat timp petrec cu gandurile mele,  cat de mult sunt prinsa in acest dialogul interior, efectiv nu stiu unde sa-l mai introduc si pe el. Relatia mea cu mine imi ocupa tot timpul. Tu cum te descurci si cu el?
Ma trezesc cu mine si gandurile mele, imi beau cafeaua cu dorintele si obiectivele mele si  imi incep munca cu tine si nevoile tale. Parca totul conspira impotriva noastra. Simt ca n-am timp mai mult de investit intr-o relatie de iubire. Si urmatorul gand ce-mi vine este cum poate creste o planta fara apa, lumina si iubire? Daca o las iarasi sa-mi scape? Idee nefericita, lasa-ma in pace! Iubire reala, iubire ideala? Spre ce alergam? Eu sigur nu caut siguranta in iubire, asta ma omoara. Si la fel de repede imi dau seama ca-n cateva luni de trait impreuna, n-aveam cum sa fac un tur complet al barbatului. Cata naivitate sa credem ca-l cunoastem deja pe cel de langa noi, cand fiinta umana e o enigma care cu greu se poate descifra. Numai generozitatea timpului ne poate dezvalui pe cine am bagat in pat.
Daca plec, ma mai intalnesc cu iubirea la urmatoarea statie? Kierkegaard zicea ca norocul nu ne rasfata atat de des si daca vine e cazul sa profitam, nu sa fugim dupa urmatorul tren. Tu cum iti dai seama ca ai ales bine? Cand stii ca el e omul care te poate invata lectia iubirii?
Sovai..iarta-ma ca te dezamagesc. Gandesc in loc sa iubesc. Asta imi spune ca-n mine traieste mai putina iubire decat imi place mie sa cred. Sper ca-n tine e mai multa. As vrea sa te vad daruindu-te in bratele iubirii fara pretentii, fara cereri, fara asteptari. Fara abandon nu cred ca vorbim de iubire, cel mult de placerea de a impartio cina si un pat.
Cineva mai zicea ca, “dragostea adevarata sfideaza cuvintele. E inefabila. Cand ea exista vorbele nu-si mai au rostul.” Si cred. Asa-i si-n pat. Se poarta dialogul erotic in zilele noastre, “spune-mi cum sa te ating ca sa-ti ofer un orgasm”. Pai daca si aici trebuie sa-ti fac o schema de stimulare si penetrare, tie ce-ti mai ramane sa faci?
In sec XII-lea s-a nascut amour, iubirea curteneasca sau pasionala, pe atunci a inceput sa nu mai fie considerata un pacat, ci ca ceva ce se naste din suflet. Ce frumoase sunt cuvintele, de ce nu sunt la fel si iubirile? De ce suferim? De ce ne paraseste iubirea peste-un timp? De ce ne plictisim? De ce vrem altceva? De ce nu murim unul in bratele celuilalt?
Cum sa te invat sa iubesti iubirea, cand tu iti acoperi inima? Este cineva pe aici care stie unde-i iubirea? Cine umbla pe strada cu inima dezgolita in secolul vitezei si al performantei? Librariile sunt pline de carti care-ti spun cum sa-l ingenunchezi si cum sa te reinventezi in fiecare zi. Si cum se face ca-n mailbox-ul meu ajung doar mesaje de disperare?
Iti las aici un mesaj de iubire:
“Suntem cam de jumate de an impreuna si tot era frumos de la inceput dar totul deja devine PREA monoton si plictisitor….dar as vrea sa imi salvez relatia ca sa fie iarasi focul arzator de pasiune care era la inceput ce sa fac te roooooog exemple sfaturi concrete…ca sunt disperata deja!”
Asa arata iubirea in zilele noastre, proza, nicidecum poezie. Iubirea e mai mult conditionata de ranile trecutului nostru. Nu reusim sa dam la o parte amintirile dureroase. Roaga pe cineva sa-ti vorbeasca despre iubire, te rog, fa acest exercitiu si-o sa descoperi ca vorbesc despre suferinta, pierdere, abandon, nicidecum despre iubire si sanctitate.
Femei cu inima zdrobita imi scriu si eu ma opresc din iubit ca sa inspectez cum sunt iubita, la fel, altfel? Cat o sa ma mai laud cu iubirea mea frumoasa? Mi-e si jena sa mai vorbesc despre ce simt, mi-e teama sa n-ajungi sa ma dispretuiesti ca indrasnesc sa cred in iubire.
A intervenit monotonia in viata ta amoroasa?

Cred cu putere ca, oamenii care se plictisesc in relatie, se plictisesc si cu ei insisi. Corect?
Cei care spun ca nu stiu ce vrajitorii sa faca ca sa intoarca pasiunea si nebunia in pat, imi par suflete dependente de maimutareala celorlalti. Daca el e la fel in fiecare zi, tu o iei razna, nu-i asa? Te iubeste la fel? Se trezeste la aceeasi ora, mananca aceleasi cereale la micul dejun? Totul e vechi..Nimic nu te ai impresioneaza. Dar tu cum esti? Faci lucruri noi in fiecare zi? Cu ce vii tu in relatie? In afara de vaicareli..:-) Cu ce-l surprinzi pe iubitul tau?
Vrei sa traiesti intens in fiecare zi? Cauti cu disperare strategii de resuscitare a relatiei? Ce spoiala iti mai poti pune pe fata? De unde sa cumperi niste mister? Sau un kilogram de feminitate?
Inseamna ca si tu esti ca mine, cauti mai mult decat traiesti in arta, poezie, misticism, sporturi extreme, romanele de dragoste, legaturile amoroase interzise.
Cate condimente…permise si interzise avem pe piata. Tu ce alegi ca sa traiesti o iubire nebuna?
“Iubitul meu, te iubesc cum n-am iubit niciodata pana acum!”
Il iubesti la fel de pasional dupa trei luni de facut dragoste cu misterul? La inceputurile iubirii, ii pronunti numele cu drag, iti place tot la el, dar timpul asta pervers te pune prea curand la masa cu plictisul. Si-acum ce faci? Deschizi manualul iubirii perfecte? Daca il gasesti sa mi-l trimiti si mie pentru mai tarziu..
Bucura-te de inceput, noteaza in memoria trupului tau aceste versuri, savureaza poezia, mai tarziu o sa ai nevoie de ele, ca sa trezesti pasiunea in tine. Nu-ti bate joc de perioada de indragostire, ea te mentine langa el. Daca de la inceput o iei pe calea ratiunii, iti scad sansele sa traiesti o iubire ca-n filme si romane. Uita-te la mama si tatal tau si-o sa vezi ce iubire adevarata traiesti. Daca crezi ca nu traiesti iubirea adevarata, uita-te mai jos:
“M-a parasit, s-a mutat cu amanta, m-a lasat cu doi copii si nu am niciun sprijin, depind de el financiar. Il vreau inapoi, sunt in stare sa-i accept si amanta. Sunt disperata!”
Crezi ca aceasta femeie poate iubi neconditionat?
Intelegi de ce ai nevoie de o viata a ta? De o sursa financiara independenta de el?
In cazul de fata, te iubesc-ul ei inseamna n-am ce le da de mancare copiilor, normal c-o sa te iubesc si cu amanta!
Ca sa n-ajungi aici, pretuieste ce ai si stii sa faci, frumoasa mea. Cat de mult iubesti?
Au fost perioade in viata mea cand am iubit la fel. Cum sa iubesti un barbat de care esti dependenta? A iubi ca n-ai unde locui si ce manca nu cred ca-i iubire. Nu-l poti purta pe bratele iubirii, poti doar sa-l urasti pe cel care nu-ti permite sa te exprime liber si independent.
Nu exista iubire in obligatie, oricat de bine ar arata acest barbat. Daca tu vrei sa calatoresti cu prietenele tale intr-un week-end trebuie sa fie si el de acord cu aceasta decizie. Este barbatul tau de acord cu ceea ce faci si-ti doresti? Iti permiti sa te misti fara aprobarea sa?
Eu nu detin adevaruri absolute, retete garantate, tehnici de seductie, santaj si manipulari din pat pana la altar. Dar stiu ca la sfarsitul acestui material si a urmatoarelor vei fi o femeie libera, independenta, sigura pe ea si inconjurata de propuneri decente si indecente.:-)
Curand o sa pierzi contactul cu teama, dependenta, ura, gelozia, depresia.
Cioran zicea ca, tragedia omului e cunoasterea. Eu zic ca, ignoranta e tragedia omului.
Libertatea naste teama – zice tatal meu, Osho. Si tu stai pe scaunul caldut, care te-ndeamna sa cauti in carti raspunsuri perfecte pentru un sot perfect. Teama iti conduce viata si tu nu traiesti.
Paraseste tarmul sigurantei si aventureaza-te in necunoscut. Chiar acum, renunta la handicapul invocat si da-ti licenta aici in viata fara siguranta. Nu-ti plac sporturile extreme? Inseamna ca nu-ti place viata. Nimic ce-i cunoscut nu e viu, e plat, e mort. Cauti lumina, stabilitatea, siguranta de azi si fugi de tot ce-i nou? Ti-e frica si de ziua de maine? Oare ce aduce? Liniste, rutina, monotonie?
Cea mai buna strategie de inlaturare a rutinei este sa ai o viata bogata, o gradina privata cum zicea psihoseologul Gerard Leleu. Apropo, ai citit Cartea Dorintelor, semnata de el?
Cum arata gradina mea privata si cum ma ingrijesc de ea?

Asa cum ziceam mai sus, mi-e mai greu sa aloc iubirii din timpul meu decat gradinii mele personale. Imi place viata mea fiindca eu mi-o pictez in culorile si nuantele preferate. Ascult sunetul vocii mele interioare de dimineata pana seara. Ma trezesc cu pofta de natura? Imi ascult simturile, marturisindu-i si lui nevoia mea interioara. “Astazi vreau sa petrec toata ziua cu mine.” Gradina mea personala ma cheama in fiecare zi. El intelege mereu? Daca te iubeste, intelege ca anotimpurile sunt patru, astazi e soare, maine poate ploua. Crezi ca eu sunt la fel de frumoasa in fiecare zi? Am zile cand sunt urata, rea, nebuna, rasfatata, aroganta, indiferenta, flamanda de experiente noi. I le comunic? Daca are urechi s-auda si iubire sa ma accepte asa cum sunt, cu toanele aferente.
Unde esti pe scara evolutiei? Unde-i el? Relatiile se termina cand unul ramane in urma, cand uita ca trebuie sa se reinventeze si improspateze pentru partener. Eu sap in fiecare zi in mine, ca sa dau de inca o treapta spirituala. Citesc si asimilez informatie noua ca s-o asez seara pe platoul de legume. Ma asez langa oameni care ma inspira si motiveaza. Meditez la cine sunt in fiecare zi, fiindca niciodata nu arat la fel. Sunt precum vremea. Cred ca m-as plictisi repede de mine daca as urma acelasi traseu cotidian. Mereu nou.
Din nimic nu se naste nimic! Ce faci in fiecare zi pentru relatia ta?

Daca te intreb ce faci la ora 08 o sa-mi spui ca-ti bei cafeaua, nu-i asa? Ei, uite, de asta trebuie sa fugi in iubire, de un program atarnat deasupra patului. Nu inchide iubirea in limitele orare: oricare ceas este bun pentru iubire, zice Leleu.

Nu inchide iubirea intre patru pereti. Cand ai facut ultima oara dragoste in natura?

Nu-l lasa doar pe el sa initieze acest dialog erotic si-n acelasi fel, pe spate, asteptand binecuvantarea endorfinelor. Plimba-i mana pe trupul tau in alta ordine..

Cand ati iesit in lume ultima oara, la teatru, la munte, doar voi doi sau cu prietenii?
Nu e normal sa abuzezi de obisnuinta daca vrei sa nu cazi in rutina si monotonie.

Fii creativa, fii deschisa, libera, exprima-te, spune ce gandesti, ce-ti doresti, ce-ti trece prin minte, ai 60.000 de ganduri pe zi, cate i le daruiesti partenerului tau?

Nu-ti fie teama ca te va considera o stricata sau o pretentioasa. Tu esti doar altfel.

Deschide larg ochii dimineata si vezi de ce ai pofta, procedeaza la fel ca la restaurant, ce vrei sa mananci, deschide meniul zilei, azi ma aleg pe mine. Si petrece o zi cu tine, asa cum iti pofteste inima, departe de orice obligatie.

Striga, precum Faust: “Opreste-te clipa, cat esti de frumoasa!”

Eu am invatat sa fiu prezenta, asa cum ti-am zis si tie de atatea ori, daca mamanc o fac intr-un mare stil, cu arome si parfumuri fine. Daca iubesc, o fac in stilul meu. In orice intreprind e vorba de mine si de sufletul meu. Sarbatoresc fiecare moment.

Unde nu e pasiune, nu e nici instinct. Daca nu mai ai pofta de el, de relatie, de nimic, uita-te ce-ti lipseste tie, nu lui sau relatiei. Mai bine abuzezi decat sa nu infaptuiesti nimic!

Priveste-te in oglinda…a mai ramas vreo urma de plictiseala ?