Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 28 februarie 2011

Afla ce-i in mintea unui barbat la prima intalnire

Stiai ca gandurile unui barbat seamana cu gandurile unei femei?
Sau ca barbatii sufera de aceleasi drame?
Stii care-s dorintele si fantasmele sale?
Stii care-i teama lui numarul unu?
Stii ce-i in mintea unui barbat?

Un barbat frumos in actiune.
“Iau telefonul in mana, ii scriu un mesaj, il sterg. Ma decid s-o sun. Incep sa-i tastez numarul si pe cand ajung la jumatate, inchid. Nu sunt pregatit. Ce nebunie. De cateva ore ma pregatesc pentru abordarea potrivita. Ce-i cu mine? De ce mi-e teama? Ca-i o femeie atragatoare si ma poate respinge? Asta e! O iau de la capat.
Cine stie cati barbati o mai curteaza. Si ce daca? Nu mi-e cumva teama sa intru in competitie cu alti barbati? Mi-e teama de esec? De respingere? Ce pierd daca incerc?”

De ce atrag cu usurinta femei dar nu reusesc sa le pastrez pe termen lung?
Ma fascineaza felul in care barbatii alearga dupa femei. Toti barbatii alearga dupa femei?
Ce cauta barbatii la femei? Sex? Iubire? Relatie? Casatorie? Copii? Vacante? Gratare?
Exact acelasi lucru pe care si noi il cautam la barbati. Tie nu ti se intampla sa alergi dupa barbati? Spune-mi ca nu te-ai gatit niciodata si-ai iesit la agatat intr-un bar sau club? :-)
O sa-ti prezint un caz care-ti va descrie ce-i in mintea si sufletul unui barbat cand abordeaza femeia:
M. are 35 de ani, e frumos, atrage atentia femeilor prin felul in care arata dar nu reuseste sa le pastreze pentru o relatie. Nu ajunge cu ele in intimitate. De ce daca le are pe toate?
Pai nu le are, ca daca le avea nu era pacientul nostru. M. este un tip rigid, rece si izolat. Care asa cum la numit Yrvin Yalom sufera de sindromul inginerului. :-)
M. intalneste doua situatii: fie gaseste femeia neatragatoare pe care o respinge, fie gaseste femeia atragatoare si devine prea doritor sa fie cu ea si o pierde.
Intra in terapie acuzand lipsa unei apropieri emotionale. Isi dorea o relatie afectuoasa cu o femeie de asta a solicitat ajutorul profesionist, el singur nu mai facea fata la viata sa.
Dupa cateva luni, clientul nostru o intalneste pe J. si incepe o relatie cu ea. Vine in terapie si sutine ca-i pasa de ea, ca tine la ea si ca-si doreste o relatie cu ea, chiar daca nu se prea ridica la nivelul asteptarilor sale. Dupa cum spune, J. e prea inhibata si introvertita.
“Si ca s-o zic pe aia dreapta, as avea nevoie de o femeie care stapaneste mai mult cuvantul si lumea sociala. Eu insumi fiind un tip care invata prin imitatie. Sunt stimulat de energia feminina, ce sa fac, e un pacat? Cred ca J nu este cea mai buna optiune in momentul de fata. Asta e motivul pentru care nu ma implic mai mult in relatie, nu vreau s-o fac sa sufere, de asta nu-i vand iluzii si scenarii cu happy-end. “
Irvin Yalom ne spune foarte frumos ca, fiecare relatie a individului reflecta felul in care obisnuieste sa-i vada pe celalalti.
Cum vede M. lumea? Ca pe niste slujitori, asistenti medicali, terapeuti si furnizori de viata sociala. El cauta o femeie prin care sa traiasca, el insusi fiind un rigid, inhibat si introvertit.
El vede bine in J, dar ceea ce nu vede sunt propriile lui vulnerabilitati de care vrea sa fuga prin indepartarea de sursa cea mai evidenta, oglinda cea pacatoasa ce poarta numele de J.
Cat rau ne putem face noua insine? Cel mai mare rau..noi suntem singurii nostrii dusmani!

De ce nu gaseste M. ce cauta? De ce da M. doar peste cautari ratate?
Este M. barbatul indragostit de indragostire?

Seducatorul fara scrupule? “Vreau sa simt o iubire pasionala, sa fiu beat de tine, mi-e sete si caut o fantana care sa ma improspateze. Te vreau acum, n-am somn si pace pana nu te am. Iti pun lumea la picioare ca sa-mi dai ce caut cu disperare.
Cum sa-mi infrumusetez purtarea astfel incat sa nu par in fata ta ca un obsedat sexual? La ce sunt bune femeile? Sunt partide grozave, sunt bucati de carne fragezi si gustoase. De ce fug femeile de sex? De ce asteapta sa le curtezi cu lunile inainte? De altfel tot ajung parasite dupa ce le-o tragem. Femeile sunt proaste daca amana sexul si cred ca ne pot pastra pe termen lung in absenta sexului. Eu caut o femeie care stie ce vrea si nu-i este teama de propria sexualitate. ”
Esti tu o astfel de femeie? Iti daruiesti trupul la prima intalnire?
Este M. barbatul care se plictiseste?

Acest barbat se apropie de femeie fizic si incepe sa-i gaseasca defecte, alunite prea multe, sani prea mici, glezne prea groase, dinti prea lungi.
Acest barbat cauta femeia obiect, care sa-l slujeasca cat are chef, dar in adancul fiintei lui stie ca femeia nu se ridica la nivelul asteptarilor sale si are s-o inlocuiasca.
Cum vede iubirea acest barbat? Ca pe un combustibil care se consuma. “Nimic nu persista, totul e trecator. Nu ma implic emotional fiindca nu meriti. Ma pastrez pentru mine si restul.” Te inlocuieste fiindca nu-i bifezi lista nevoilor si dorintelor lui capricioase? Ti s-a intamplat sa fii folosita si inlocuita de un astfel de barbat? Cum te-ai recuperat dupa aceasta despartire?


Este M. barbatul care nu gaseste ce cauta?

Traieste un conflict, el cauta constient o femeie si inconstient uraste femeia, de aici cautarile ratate. El nu-ntelege ca relatiile nu se gasesc, ci se construiesc. El nu-i impacat cu ce a trait undeva in trecutul sau. Cine l-a facut sa sufere atat de profund? Poti tu sa-l faci constient de ce traieste? Cum abordezi un astfel de barbat? Poti sa-l transformi pe Don Juan intr-un sot fidel si responsabil?
Este M. barbatul care seduce si paraseste?
“Daca nu incerc sa ma culc cu femeile, ce sa fac cu ele?”
Este el un clectionar de trupuri? El traieste relatii caricaturale din care cauta sa culeaga atentie si prezenta ca sa nu se mai simta singur si izolat de lume. Sexul este obiectivul unei intalniri amoroase, bun si rapid daca se poate. El se raporteaza la o bucata din femeie, niciodata la femeia intreaga. Relationarea la el este superficiala, mai exact sexuala. Nu e interesat sa coboare in adancul fiintei tale ca sa-ti atinga sufletul. Nu te panica. :-)
Daca te apropii emotional de el ai toate sansele sa te lase cand ti-e lumea mai draga?
El dispare fara sa lase in urma sa vreo explicatie? Si tu ramai tampita, descurajata si frustrata. Cat de repede te mai aventurezi dupa o astfel de experienta devastatoare? Usor? Greu? Timpul vindeca orice urma de umilinta? Ce poti spune despre acest seducator? Il alegi tu ca partener de viata? Fugi de el cat de tin picioarele?
In urma unor chestionare aplicate la peste 2000 de femei, am aflat ca pentru o relatie pe termen lung sunt alesi barbatii care au alte trasaturi de personalitate, cum ar fi, fidelitatea, responsabilitatea, maturitatea, inteligenta, statutul social, inteligenta emotionala.
Si cu cine crezi ca fac sex aceste femei? Cu cine se viseaza in visele lor umede?
Cu cel mai seducator si atragator barbat. Atractivitatea fizica este primul aspect care il cauta in ochii unui amant. El trebuie sa cunoasca jocul seductiei la fel ca Don Juan. Ele isi daruiesc trupul expertilor care stiu cum sa le invaluie in mister si orgasme. Femeile vorbesc despre fidelitate dar isi doresc pasiunea, nebunia si aventura ce le lipseste alaturi de acesti stalpi ai familiei. Credeai ca numai ei viseaza la pasiune si aventura? :-)
Pentru casa vrem ce-i mai sigur si pentru aventura vrem ce-i misterios. Pana la urma de ce ai nevoie ca sa te exciti? De cunoastere sau de mister? Tu de ce ai nevoie ca sa te simti femeie? Pe care dintre cei doi il alegi ca partener de viata? Ce vrea femeia Stilul Tau?
Lucrez la un material despre selectia partenerului de viata, care este una din temele centrale ale vietii noastre si vreau sa stiu de la tine ce cauti, unde cauti, cum cauti, cum alegi, ce te face sa alegi un anumit tipar de barbat?
Statisticile si sondajele de pe piata imi dau dureri de cap, monogami sau vinovati?
Vreau sa stii ca el nu este un ticalos, vinovat, adulterin, el doar nu stie cum sa fie si imbraca o astfel de strategie ca sa alunge gandurile si starile febrile. Nici lui nu-i place ce face, se chinuie sa inteleaga femeia si fuge de el prin patul altora. Nu e un pacatos, rataceste si tu il poti ajuta aflans exact ce-i in mintea unui Don Juan sau a unui sot.
Crezi ca sotul tau n-are fantasme, nu se trezeste dimineata in scenarii erotice? Daca nu ti le comunica asta nu inseamna ca nu le si traieste. Si-n el traieste un Don Juan. Stiai asta?
Dar noi suntem niste constipate. Am ajuns atat de programate social incat ne-am pierdut sexualitatea feminina. Cand i-ai spus ultima oara iubitului tau, “devoreaza-ma, penetreaza-ma”?
Cand esti privita de un barbat ce simti? Placere sau dezgust? Te gandesti ca animalul ar sari pe tine de la prima intalnire si te inspaimanta acest gand? Iti dai seama ca nu te poti bucura de un barbat? Nu vrei sa dezinhibi barrbatul printr-o atitudine permisiva? Sa-l eliberezi de regulile si restrictiile impuse de societate?
Nu vrei sa fii tu femeia pe care toti barbatii o viseaza?

Barbatul iubeste si uraste femeia in aceeasi masura. Si e normal. O iubeste asa cum si-a iubit mama, care l-a iubit neconditionat si l-a acceptat cu toate intimitatile sale. Si o uraste pentru ca nu-l accepta, nu-l baga in seama si nu vrea sa vada ceea ce el si-ar dori sa scoata la iveala. Intelegi conflictul masculin? Intelegi ce ai de facut?


De ce ne este atat de greu sa construim relatii de iubire?
Ce impiedica dezvoltarea unei relatii autentice si afectuoase?
Ce cauta barbatul sa obtina de la tine?


Raspunde la urmatoarele intrebari:

Cauta sa obtina ceva din aceasta relatie? Cine nu cauta pana la urma? Dar cauta el sa-si satisfaca doar propriile nevoi si dorinte?

E concentrat pe ce si cat primeste si nu ofera nimic in schimb?

Se arata asa cum este sau se ascunde sub masca sociala? Ai ajuns sa-i cunosti intimitatile? Te lasa sa patrunzi in lumea sa interioara? Sau atacati generalitati la fiecare intalnire?

Te asculta activ cand ii povestesti despre tine si sentimentele tale?

Ii pasa de evolutia ta profesionala si spirituala? Iti lasa spatiu sa cresti si sa te desavarsesti?

Incearca sa te cunoasca cu adevarat? Simti ca-i pasa de ceea ce ai trait si ce vrei sa traiesti?

Daca ai raspuns afirmativ la urmatoarele intrebari inseamna ca iubitului tai ii pasa si tu ar trebui sa cauti sa intelegi mai mult din psihologia masculina. Pregatita? Zi-mi ce temeri, ganduri, incertitudini ai cand esti curtata de un barbat? Zi-mi cum te astepti sa fii cucerita si iubita? Zi-mi care-s provocarile si frustrarile cu care te confrunti ca sa pot sa-ti ofer cele mai bune strategii de selectie a partenerului de viata.

Succese si iubire!