Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 17 iunie 2010

RUGACIUNEA IUBIRII....

- Doamne,… Te rog… Oriunde-ar fi…Sa ai grija de ea… Tu stii, ca peste tot o urmeaza dragostea mea, dar te rog, te rog Doamne, fii si tu cu ea…

Lumineaza-i calea…netezeste-i drumul, alunga-i dusmanii, si da-i biruinta… Si daca, s-a-ntamplat sa fi gresit cumva…iart-o Doamne … Tu stii ca n-a facut-o din razbunare sau trufie…

Da-i Doamne rabdare, intelepciune, cumpatare in toate si mai presus de orice DA-I DOAMNE DRAGOSTEA MEA , SINCERA, CURATA, SI VESNICA…Sadeste-o adanc in inima ei… si nu lasa ca nimeni sa i-o ia…

De va fi trista…da-i mangaiere, si spune-i Doamne, spune-i ca simt cand e trista…si inima mea plange odata cu-a ei…De va fi deznadajduita, fa-o din nou viteaza nenfricata…si spune-i Doamne ca si eu voi lupta cu ea…si nimeni nu ne va-nrobi vreodata si nu ne va lua iubirea… De va fi la stramtoare, impresurat de dusmani si parasita de prieteni… spune-i Doamne ca Tu nu-o parasesti vreodata…si mai spune-i ca pretutindeni sunt cu ea, si-as zbura, as infrunta furtuni, as sfida pericole si as ajunge oriunde ar fi langa ea..…

De va fi sa se gandeasca la mine…AJUTA-NE DOAMNE SA FIM VESNIC IMPREUNA… si spune-i Doamne, spune-i ca… seara adorm cu gandul la ea… ca ma rog tie sa o lasi in visele mele…ca dimineata ma gandesc la ea, si-n toate zilele mele gandul meu no paraseste … Spune-i doamne co astept…cu-atata dor… si cu-n OCEAN NESFARSIT DE IUBIRE… Si sa ma ierti Doamne ca-ti spun , …asa cum as spune unui vechi prieten…. Abia astept so vad, so cuprind in brate…si pentru catva timp…as sta nemiscat la pieptul ei simtindu-ma aparat, iubit, dorit…si pacea iubirii izvorand din inima ei mi-ar inunda inima si dorul clocotind in inima mea s-ar revarsa in inima ei… As priivio cu nesat,…ca si cum as sorbio in privire vrand so ascund in sufletul meu…Doamne, nu stiu cum s-a-ntampalat, nu stiu cum ai facut, dar sa stii, cred ca-ai adunat toata dragostea din lume…si ne-ai dat-o noua…. BINECUVINTEAZA-NE DOAMNE IUBIREA ACEASTA DIVINA…sporeste-o Doamne in sufletul nostru…si nu lasa niciodata sa se piarda…

SI TE ROG, ..... SPUNE-I DOAMNE....

CE MULT O IUBESC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap

Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap odata cu inaintarea in varsta, atat ponderea celor care acuza lunar astfel de dureri, dar si frecventa crizelor cresc. O persoana tanara, de pana in 30 de ani, se plange de dureri de cap in medie de 1.4 ori pe luna, in timp ce in randul persoanelor de peste 50 de ani durerile de cap se instaleaza mult mai frecvent, in medie de 2.5 ori pe luna.

46% dintre romani acuza dureri de cap, migrene sau cefalee cel putin o data pe luna. Dintre acestia, mai mult de jumatate se plang de astfel de simptome saptamanal. Pe de alta parte, 4 din 10 romani nu au experimentat aproape niciodata astfel de stari.

Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap odata cu inaintarea in varsta, atat ponderea celor care acuza lunar astfel de dureri, dar si frecventa crizelor cresc. O persoana tanara, de pana in 30 de ani, se plange de dureri de cap in medie de 1.4 ori pe luna, in timp ce in randul persoanelor de peste 50 de ani durerile de cap se instaleaza mult mai frecvent, in medie de 2.5 ori pe luna. Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap

Mai predispuse unor stari de disconfort generate de durerile de cap sunt femeile, persoanele cu nivel de educatie scazut, dar si persoanele vaduve si cele care locuiesc in mediul rural. Studiul indica si o legatura puternica intre nivelul de trai si frecventa instalarii unor astfel de episoade. Cu cat veniturile sunt mai scazute, cu atat mai mare este si incidenta durerilor de cap.

Care sunt factorii principali care declanseaza durerile de cap?

Pentru 46% dintre romanii afectati cel putin o data pe an de dureri de cap, migrene sau cefalee, criza dispare dupa cel mult o ora, in timp ce pentru mai mult de jumatate durerile dispar in general dupa cateva ore sau chiar dupa o zi. Un mediu de lucru prea stresant sau prea monoton, cu termene de predare stranse si in care relatiile cu sefii sau colegii sunt mai tensionate se asociaza cu o durata mai mare a crizelor.

Cel mai frecvent, aceste dureri sunt localizate in zona fruntii (41% dintre cei afectati anual) sau sunt dureri generalizate in toata zona capului (29%). Relativ frecvente sunt si durerile in zona oculara (20%) sau a tamplelor (19%).

Cele mai frecvente simptome asociate durerilor de cap sunt ametelile (26%), starile de agitatie (15%), tulburarile de vedere (13%), dificultatile de concentrare (11%), greata (11%), lipsa poftei de mancare (11%) si afectarea capacitatii motrice (11%). 39% dintre cei intervievati nu au semnalat si alte simptome, ponderea acestui segment fiind semnificativ mai mare in randul persoanelor tinere, necasatorite, dar si in randul celor care au foarte rar dureri de cap (1 – 6 ori pe an).

Despre infidelitate

Aproape 70% dintre barbati si 60% din­tre femei au avut aven­turi extra­conjugale, asta in­seam­na aproximativ doua casnicii din trei. Cifrele sunt ingrijoratoare, iar modali­ta­ti­le de a contra­cara o eventuala escapada a partenerului dau de cele mai multe ori gres.

Ce este mai important: sa pastrezi un partener despre care esti aproape convinsa ca te va insela? Sa ierti aventurile sotului tau? Sau sa pornesti in cautarea "utopica" a celui care iti va fi fidel? Fidelitatea inseamna incredere si dragoste, inseamna o promisiune pe care ne-o facem noua si partenerului nostru. Se mai pastreaza acum aceasta promisiune?

Infidelitatea emotionala - a insela fara sex

Sexul in afara casniciei este una dintre cele mai puternice lovituri pe care o relatie o poate primi si, in acelasi timp, cea mai dureroasa respingere pentru un partener. Nu este nevoie de sex sau de atingere pentru a insela, tocmai la asta se refera infidelitatea emotionala. Atasamentul, dincolo de prietenie, fata de o persoana de sex opus, este primul pas. Actul propriu-zis de a insela se produce exact in momentul in care te gandesti ca ai putea. Sexul sau escapadele cu "aventura ta" doar incununeaza tabloul si re­pre­zinta motivele practice ale aventurii.

A flirta cu colegii la munca sau cu strainii inseamna a-ti insela partenerul, chiar daca nu exista o finalitate "practica" a actiunii. A cauta altundeva decat in relatia ta afectiunea specifica ei inseamna a insela si este poate mai grav, daca putem sa discutam asa, decat sexul fara obligatii din afara relatiei tale. Nimeni nu spune ca ar trebui sa fii acasa imediat dupa munca, nimeni nu spune ca o discutie amicala cu un/o coleg/a in pauza de cafea inseamna a insela. A largi granitele termenului nu faci aventura sa dispara. Daca vrei sa pleci nu trebuie decat sa spui si probabil este tot ceea ce si-ar fi dorit oricare persoana inselata vreodata.

Reguli pentru a evita infidelitatea emotionala

Este important ca la serviciu, unde petreci cel mai mult timp, sa ai o atitudine de profesionista. Nu aduce viata personala la birou si nu duce viata profesionala acasa. Incearca sa pastrezi in relatiile de serviciu la minim doza de informatii personale pe care le oferi, asta te va ajuta sa te concentrezi la locul tau de munca.

Colegii tai nu sunt prietenii tai, chiar daca sunteti o echipa buna. Daca colegii tai vor deveni prietenii tai, incearca sa pastrezi discutiile intime pentru timpul liber, toata lumea are nevoie sa-si descarce sufletul, dar este suparator cand colegii tai stiu deja prea multe despre relatia ta, iar supararile tale devin un soi de dezbateri la birou - denota neprofesionalism si lipsa de respect fata de relatia ta. Asadar, cu cat mai putine detalii intime, cu atat mai bine.

Aventuri

80% dintre cei care divorteaza din cauza unei aventuri ajung sa regrete decizia, rata infidelitatii intr-un cuplu format ca urmare a unei aventuri fiind mult mai mare decat intr-un cuplu obisnuit. 70% dintre cei care se casa­toresc cu partenerul de aventura sfarsesc prin a divorta. Daca o aventura de­vine publica, este sortita sfarsitului.

50%dintre femei si 33% dintre barbati raman suparati pe fostul partener pana la o perioada de 10 ani dupa divort.

Semne ca esti inselata

Este mult mai atent decat de obicei din cauza sentimentelor de vinovatie. Iti cumpara cadouri, multe cadouri. Comportamentul partenerului tau iti ridica semne de intrebare. Nu trece cu vederea ceea ce iti spune instinctul tau, dar nu te avanta in a lansa acuzatii nefondate. O discutie cu partenerul tau ajunge. Este certaret si suparacios aparent fara motiv. Vorbeste, ipotetic, despre finalul relatiei voastre. Nu mai comunicati, desi locuiti impreuna; devine rece si distant. Gusturile lui par a se fi schimbat brusc, fie ca este vorba despre muzica sau filme. Critica lucruri pe care mai demult le gasea atraga­toare la tine.

Poti fi 100% fidel?

Cum, necum (desi nimic pe lumea asta nu se intampla fara sens), ideea acestui articol a picat la fix. Cand nu, nu eu, ci altii din jurul meu erau destul de ocupati cu... infidelitatile.

"Empiric, am impresia ca potentialul de fidelitate feminin este usor mai crescut decat cel masculin - si afirm asta dincolo de stereotipurile sociale care sustin ideea mentionata. Aceasta stare de fapt, in opinia mea, nu se datoreaza neaparat unei vane morale mai dezvoltate in cazul femeilor, ci unei mai bune anticipari a consecintelor propriilor acte, care cred ca face parte intrinsec din spiritul feminin (nu se spune, de altfel, ca barbatii-s mai aerieni si femeile mai cu picioarele pe pamant?). Ramane, totusi, de verificat...

Conditiile de mai sus fiind expuse, nu-mi ramane decat sa intru in subiect. Eu cred in fidelitate, insa mi-e greu sa o definesc. Dictionarul nu ma ajuta cine stie ce, pentru ca mentioneaza ca semnificatii ale cuvantului "fidelitate" ceva destul de ambiguu: "statornicie in convingeri, in sentimente, in atitudine". Total neconcludent. Prin ochii mei, fidelitatea e ceva care tine de viata de zi cu zi, de impartasirea gandurilor si sentimentelor cele mai ascunse. Si nu dispare odata ce relatia "imbatraneste".

La varste fragede, fidelitatea era ceva de genul: "bine, promit sa nu ma duc la film cu alt baiat". Mai apoi, gluma s-a ingrosat si am ajuns sa analizam - ca semn de lipsa a fidelitatii - orice relatie cu o reprezentanta a sexului femeiesc (sau barbatesc, dupa caz). Pe la timpuria maturitate, fidelitatea implica deja sentimente (grave si puternice) usor de ranit (prin lipsa ei) si de intarit - prin dovezi supreme de amor si abnegatie. Acesta este momentul la care fidelitatea devine mai profunda, momentul la care isi permite sa-si ceara drepturile pana acum nebanuite. Ai trait vreodata intr-un cuplu in care aveati voie - lucru stabilit de comun acord intre voi - sa va intrebati reciproc "La ce te gandesti?"? Si daca da, raspundeai intotdeauna sincer? Dar daca in momentul lansarii intrebarii tu te gandeai la fostul tau iubit sau la colegul de grupa care-ti cam facea ochi dulci? Se considera asta o infidelitate? Raspunde sincer. Tocmai din aceste motive nu reusesc eu sa identific exact semnificatia si implicatiile actiunii de a fi statornic in dragoste. Pentru ca devenim, la maturitate, un conglomerat de amintiri, experiente si trairi care ne transforma in persoana pe care ajungem sa o cunoastem si pe care o definim EU. Imposibil ca, pe de-a lungul anilor si iubirilor succesive pe care le-am traversat, sa ramanem puri si lipsiti de reziduuri sentimentale, astfel incat sa putem declara fara urma de minciuna ca suntem 100% fideli legaturii prezente.

Am auzit de multe ori opinii conform carora femeile trebuie sa fie - musai - corecte si statornice, in vreme ce reprezentantii sexului tare pot sa mai zboare si "din floare in floare", caci, nu-i asa?, e in firea lor! Pentru ca nu stiu sa explic stiintific aceasta stare de lucruri, am apelat la ajutorul unui specialist, a carui opinie o gasesti alaturat. In vreme ce noi discutam despre alte lucruri.

12 modalitati de a te binedispune

1. ASCULTA MUZICA.
Cea mai simpla metoda de relaxare, mai ales daca traiesti intr-un oras aglomerat, unde haosul este nota dominanta. Cine a inventat muzica "la purtator" a adus un mare plus umanitatii. De la simfonica la hip-hop, orice te bine dispune si te face sa uiti de probleme, toate sunt recomandate.

2. INVATA OPTIMISMUL.
Da, e greu de realizat, dar daca nu te culci de seara gandindu-te la ce grea va fi ziua care urmeaza, vei reusi. Spune-ti, cand auzi ceasul sunand, ca sigur se va intampla si ceva frumos printre toate sedintele si termenele-limita de astazi.

3. FA O BAIE FIERBINTE!
Dupa o zi cumplita, cand, la intoarcerea acasa ai mai avut de facut si multe alte lucruri neplacute (curatenie, teme cu cel mic), nu ai o solutie mai buna decat aceea a unei bai fierbinti. Umple cada cu apa cat de calda o suporti, adauga spumant sau ulei de baie, anunta-ti familia ca nu mai raspunzi la telefon, ia cu tine o carte care-ti place si bucura-te de timpul liber. Nici un gand neplacut sa nu-ti traverseze mintea; singurul lucru la care ai voie sa te gandesti este ca dupa acest ?tratament? vei fi intr-o forma de invidiat, relaxata.

4. ORGANIZEAZA-TE MAI BINE!
Desigur, departe de a fi o metoda de ridicare a moralului, este cel mai simplu mod de a scapa de nelinistile suplimentare. Timpul pare a-ti fi dusman si ai impresia ca nu te poti organiza cum trebuie, iar agitatia pune stapanire pe tine, impiedicandu-te sa mai dai randament? Stabileste-ti o ordine a prioritatilor, incearca sa nu mai faci trei lucruri deodata si vei vedea cum totul se va aseza. Sarcinile de serviciu se vor termina la timp, iar tu nu vei mai avea tendinta de a te enerva cand se sfarseste ziua.

5. NU TE STRESA CU MANCATUL.
Majoritatea femeilor au ca principala preocupare un regim de slabit. Insa, a te gandi tot timpul la ce e bine sa mananci si ce nu are un efect daunator asupra psihicului. Daca iti este pofta de ceva, mananca si echilibreaza balanta a doua zi, inlocuind pranzul cu o salata sau sarind peste masa de seara. Nici un regim de slabit din lume nu va functiona daca esti in permanenta constienta de restrictiile pe care ti le impune.

6. REINNOIESTE-TI VECHILE PRIETENII.
Daca in ultima vreme te-ai surprins povestindu-le celor din jur despre cat de frumoase erau vremurile trecute, atunci e cazul sa scapi de melancolie si sa reiei vechile relatii. Suna-ti prietenele din liceu si invita-le la o cafea.

7. NU RASPUNDE LA APELURILE NECUNOSCUTE.
Ti se intampla sa te stresezi suplimentar pentru ca primesti telefoane de la necunoscuti? Cea mai simpla metoda de a te bine dispune este de a-ti propune sa nu mai raspunzi. Pot sa fie apeluri de la banca, de la oameni care au gresit pur si simplu numarul sau de la niste oarecare care vor de la tine lucruri neplacute. Nu mai bine le eviti din start? Daca cineva vrea sa te gaseasca, nu e mai simplu sa-ti scrie un mesaj? Nu implica nici un stres din partea ta.

8. POARTA LA SERVICIU HAI­NELE "BUNE".
Desigur, le pastrezi in dulap pentru o "ocazie", dar daca aceasta nu mai apare, nu ai nici un motiv sa nu le porti in cea mai trista zi a vietii tale (cand urmeaza o sedinta dura sau ai un program infernal). Simtindu-te ca o regina, pusa la "patru ace", vei avea ocazia sa aduni multe complimente si-ti vei face ziua absolut speciala. Este exact genul de buna dispozitie specific feminina pe care ar trebui fiecare dintre noi sa o incercam cel putin o data pe luna, cand ne vom simti ca niste "doamne".

9. INVITA-TI IUBITUL INTR-UN LOC DEOSEBIT.
Nu ai nevoie de o ocazie speciala. Fa o rezervare, pune bani deoparte si mergi impreuna cu el la teatru, la film, la restaurant. Faceti impreuna ceva ce nu ati mai facut demult, invatati sa va relaxati impreuna. Efectele pot fi absolut miraculoase.

10. FA O LISTA CU ACTIVITATILE CARE-TI FAC PLACERE.
si propune-ti sa nu treaca mai mult de cateva luni fara sa le pui in aplicare. Iti place sa inoti? Chiar daca nu ai timp sa faci asta zilnic, macar o data pe luna e bine sa te bucuri de apa. Schiul e preferatul tau? Nu rata zapada ramasa, mobilizeaza-te sa mergi pe partie.

11. CITESTE CEVA FRUMOS IN FIECARE SEARA.
Cand erai copil si aveai cosmaruri, mama iti recomanda sa adormi gandindu-te la ceva care iti face placere. Poti repeta acest lucru si acum, la maturitate. Nu-ti incarca mintea cu problemele pe care trebuie sa le rezolvi maine, oricum va trebui sa o faci. Daca te gandesti la ele de cu seara nu vei realiza decat un stres suplimentar, nicidecum relaxarea atat de necesara. Asadar, ia o carte frumoasa sau un volum de poezii care iti plac si lasa-te cuprinsa de vraja lor.

12. SUNA-TI PRIETENII ORI DE CATE ORI SIMTI NEVOIA.
Este o sursa buna de optimism. Nu te lasa doborata de enervare; cand vezi ca problemele te depasesc, da un telefon unui prieten si povesteste-i ce te deranjeaza. Vei avea macar satisfactia ca te intelege cineva, eventual iti da dreptate sau iti ofera un alt unghi de abordare a situatiei. Vei avea un alt elan in rezolvarea ei.