Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

miercuri, 7 iulie 2010

3 analize obligatorii pentru femei

Iata care sunt acestea: testul Papanicolau - care ne arata eventuale modificari pe col, examenul secretiei vaginale - din care aflam daca sunt schimbari in celulele din uter si mamografia (de la 40 de ani incolo) - care ne spune daca au aparut chisturi ori tumori ale sanului.

Medicii ne recomanda sa le facem pe toate o data pe an, cand mergem si la consultatia gi­ne­cologica periodica. I-am cerut sfaturi si lamuriri Ralucai Hera, ginecolog. „Consultatia gine­co­logica este cel mai bine sa o faci la mijlocul ciclului men­strual . Daca mergi la medic ina­inte de menstruatie, poti eli­mina deja celule care ar pu­tea interfera cu rezultatul tes­tului Papanicolau. Inainte de a merge la ginecolog este bine sa nu introduci nimic in vagin cel putin 2 zile inaintea con­sultatiei, deoarece ai putea avea rezultate false la testul Papanicolau. Asta inseamna sa nu ai contact sexual, sa nu faci irigatii vaginale, sa nu introduci tampoane”, ne recomanda dr. Raluca Hera.

Testul Papanicolau si examenul secretiei vaginale


Testul Papanicolau este in­vestigatia pentru screening-ul modificarilor colului uterin. O procedura simpla, nedureroasa. Secretia vaginala normala contine celule eliminate de la nivelul colului uterin si al uterului.

Aceste celule sunt prelevate prin periere de catre medicul ginecolog sau de catre o asistenta medicala, cu ajutorul unei periute special concepute.

Celulele sunt intinse pe o lama de sticla si trimise la laborator, unde sunt examinate la microscop, pentru a se depista eventuale modificari sau anomalii.

Daca rezultatul testului Papanicolau este anormal, acest lucru poate semnala o modificare la nivelul celulelor colului uterin, cum ar fi: inflamatia (iritatia) - de la o infectie a colului uterin, infectie cu papilomavirus (HPV), virusul herpetic (HSV II), trichomonas vaginalis, chlamydia, o micoza vaginala, gonoree, displazia cervicala (displazia de col uterin), cancerul de col uterin (cancerul cervical).

E drept, testul Papanicolau nu ne poa­te da o siguranta de 100%. Doctor Hera spune ca „el poate oferi rezultate incorecte in aproximativ 15-25% din cazuri.

Poate omite cancerul de col uterin in aproximativ 5% din cazuri. Ca regula, testul Papanicolau trebuie efectuat anual. Este recomandat tuturor femeilor incepand de la varsta de
18 ani sau incepand de la varsta la care devin active sexual”.

Mamografia


O investigatie radiologica in timpul careia se examineaza sa­nul si se utilizeaza raze X cu do­za redusa (aproximativ 0.7 mSv). Ea poate depista di­fe­ri­te tipuri de tumori si chisturi. Mamografia ar trebui sa fie fa­cuta anual in cazul femeilor in­tre 40 si 49 ani si la 1-2 ani pentru cele cu varste intre 50 si 75 de ani.

In cazul femeilor mai tinere, autoexaminarea pe­riodica a sanilor nu trebuie ne­glijata. Dureaza doar cateva mi­nute si se efectueaza in pri­ma saptamâna dupa menstruatie. Pentru ca in aceasta perioada stimularea hormonala a sanilor este minima.

Ochii care nu se vad se uita?

Nu si daca nu vreti acest lucru! Ca sa va venim in ajutor, tineti cont de sfaturile noastre pentru a rezista unei relatii la distanta!

1. Aveti incredere unul in altul
Temerile si dubiile privind fidelitatea partenerului exista in fiecare relatie. Atunci cand relatia este una la distanta insa, acestea pot deveni un adevarat pericol pentru cuplu. Tocmai de aceea trebuie sa stabiliti impreuna care sunt limitele pe care sunteti dispusi sa le acceptati si sa aruncati orice urma de neincredere. Infidelitatea este foarte greu de suportat, de ambele parti, si poate duce la ruperea definitiva a relatiei.

2. Comunicati cat de mult posibil
Incercati sa reproduceti schema unei relatii normale. In acest scop, trebuie sa va includeti unul pe celalalt in viata voastra de zi cu zi si sa va faceti partasi chiar si la cel mai mic detaliu. Vorbiti in mod regulat, chiar si atunci cand nu se intampla nimic interesant. Despre mijloacele de comunicare, inutil sa mai vorbim. Acestea sunt pe cat de diversificate, pe atat de eficiente si ingenioase. Puteti vorbi la telefon, pe Internet, chiar si prin scrisori. Avantajul acestor mijloace de comunicare virtuale este ca va fac sa fiti mai sinceri si sa spuneti lucruri pe care in mod normal nu ati indrazni sa le rostiti.

4. Flirtati
Spune-i cat de mult ai vrea sa ii simti pielea alaturi de a ta, sopteste-i cat de mult il iubesti, urmariti aceeasi emisiune sau film, discutand pe tema lui, ca si cum ati fi unul langa celalalt. Bineinteles, nu uitati sa vorbiti despre cum va decurge intalnirea voastra si, bineinteles, sa va declarati dragostea unul altuia.

3. Sex la distanta? De ce nu?
Nu, nu vorbim despre o forta supranaturala care sa va apropie fizic pentru cateva minute. Vorbim despre modalitatile prin care va puteti trai sexualitatea, fara interventia unei a treia persoane in cuplu. Chiar daca inca este un subiect tabu, trebuie sa recunoastem: corpul fiecaruia are anumite nevoi pe care numai sexualitatea le poate satisface.
Asa ca, puteti apela la jucarii sexuale si, vorbind la telefon, sa le folositi impreuna. Puteti sa retraiti senzatiile unei partide de sex descriind felul in care decurge fiecare etapa in parte. Nu trebuie sa uitati aici sa va spuneti ce anume va place cel mai mult.
De asemenea, nu neglijati nici senzualitatea si nici gesturile tandre. Un mesaj pe telefon  din cuvinte apetisante si intime, poze ceva mai explicite, mesaje vocale pline de pasiune... apelati la toate ca sa reaprindeti flacara din cand in cand!

Doar 7% dintre femei au orgasm vaginal. Iata explicatia!

Scoate metrul, rigla, ruleta, orice instrument de masurare si treci la treaba. Daca visezi ca vei avea orgasm vaginal, iti spunem ca marimea conteaza, si nu ne referim la acea marime a barbatilor, ci la ceva strict feminin. Afla, asadar, ce sanse ai!

Concret, capacitatea unei femei de a avea un orgasm vaginal depinde numai si numai de masura ei, si nu de cea a masculului cu care are loc uniunea. Dar ce ar trebui sa masori? Ei bine, distanta dintre clitoris si vagin.

Dupa cum ne informeaza oamenii de stiinta de la Universitatea Emory, Statele Unite, numai si numai femeile a caror distanta este de maximum 2,5 centimetri au sanse sa zburde pe culmile marelui “O” fara prea mult efort.

Distanta dintre clitoris si vagin, precum si implicatiile acesteia in viata sexuala a femeii, au fost studiate pentru prima data inca din secolul trecut. Prin 1920, printesa-psihanalist Maria Bonaparte, o stranepoata a lui Napoleon Bonaparte, descoperea ca femeile cu distanta mare intre clitoris si vagin intampina greutati in atingerea orgasmului.

Din pacate, acest detaliu anatomic nu poate fi influentat prin diete sau alti factori externi, iar studiile arata ca abia 7% dintre femei reusesc sa atinga orgasmul fara prea mari eforturi, doar prin stimulare vaginala.

100 de milioane de oameni fac sex in timp ce tu stai pe net!

 In timp ce tu citesti aici 100 de milioane de oameni fac sex tare nu ?
Stiai ca picioarele fac obiectul celui mai comun fetis printre oamenii din vest? Se pare ca cei mai multi dintre acestia viseaza la picioare si, evident la pantofi, care mai de care mai inalti, mai ascutiti, mai sexy. Ti-ai putea imagina cum este sa faci sex cu un prezervativ din... panza?! In secolul al XV-lea acesta era singurul disponibil. Afla mai jos cateva lucruri interesante despre sex:
1. Sarutul previne aparitia cariilor. Asta pentru ca stimuleaza productia de saliva, fapt ce ajuta la curatarea cavitatii orale.

2. In medie, ne petrecem 20.160 de minute din viata sarutandu-ne.

3. Unul dintre primele prezervative folosite de inaintasii nostri prin secolul al XV- lea, era confectionat din panza. Celebrul Casanova se folosea de exact acest prezervativ cand pleca in "misiune".

4. Pe timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, soldatii obisnuiau sa-si acopere tevile pustilor din dotare cu... prezervative! Asa le protejau de degradare, atunci cand erau nevoiti sa traverseze inot prin ape sarate.

5. Cantitatea de sperma produsa de un american de varsta medie a scazut cu 30% in ultimii 30 de ani.

6.
O femeie cantarind 58 de kilograme va arde intre 70 si 120 de calorii in timpul sexului, in timp ce un barbat ce cantareste 76 de kilograme va arde intre 77 si 155 de calorii.

7. Impotenta este motivul principal invocat de cuplurile care cer divortul in 26 dintre statele americane.

8. In timpul orgasmului, corpul femeilor elibereaza o cantitate insemnata de endorfine, substante ce au un efect asemanator narcoticelor. Iata de ce sexul ne scapa de durerile de cap!

9. Potrivit psihiatrilor, pantofii si picioarele reprezinta cel mai comun fetis in societatile vestice.

10. In timp ce tu citesti acest articol, circa 100 de milioane de oameni fac sex.

Sexul anal poate fi o experienta nedureroasa. Invata cum!

Sex anal fara durere? Da, cu cu cateva conditii! Cand vine vorba de sex anal, multe persoane nu pot concepe ideea ca poate fi practicat si fara durere. Considerat drept perversiune sexuala, multi il evita si refuza sa il practice. Pentru adepti insa, iata ca exista un motiv de bucurie: anusul este o zona deosebit de sensibila asa ca merita sa fie explorat!

Pentru ca nu a fost conceput pentru a fi penetrat, pentru inceput ai la indemana masturbarea si accesoriile care iti vor usura demersurile mai apoi.

Exploreaza-l cu rabdare


Inainte de a incerca sexul anal, este foarte important sa ai suficient timp la dispozitie si intimitate, pentru masturbare. Ce inseamna de fapt asta? Pipaie-ti zona cu atentie pentru a-ti descoperi zonele erogene si stimuleaz-o pana incepe sa se relaxeze. Daca ai nevoie, poti apela cu incredere la materiale de anatomie, care sa iti explice cu exactitate fiziologia anusului.

Foloseste un lubrifiant


Orice forma de stimulare anala necesita folosirea unui lubrifiant, dat fiind faptul ca anusul nu secreta substante care sa usureze frecarea. Asa ca, pentru a avea parte de sex anal fara dureri, trebuie sa ai la indemana cantitati suficiente de lubrifiant, care sa previna eventualele rani ce pot sa apara.

Atentie, nu folosi lubrifiantul doar la inceputul penetrarii pentru ca nu este suficient. Continua aplicarea acestuia si pe parcursul actului sexual.

Daca gandul de a-ti explora anusul te infioara si ai dubii, poti sa te folosesti pentru inceput de niste manusi din latex, care te vor ajuta si sa vor feri de eventuale zgarieturi.
Nu grabi penetrarea

Graba poate avea efecte extrem de neplacute cand vine vorba de sexul anal. Incepe prin a te concentra asupra zonei din jurul anusului, pe care sa o stimulezi dupa aplicarea lubrifiantului, pana devine mai relaxata. Nu uita sa respiri corect si suficient. Cand simti ca anusul este pregatit pentru penetrare, asigura-te ca aceasta va fi cat se poate de delicata.

Ai mare grija la igiena
Orice forma de sex anal trebuie sa fie insotita de o igiena sporita. Anusul este un spatiu in care locuiesc multe forme de bacterii total inofensive pentru el, insa deosebit de periculoase pentru vagin sau restul corpului. Asa ca evita sa faci sex vaginal sau oral imediat dupa sex anal! De asemenea, spala-te bine cu apa calda si sapun de fiecare data dupa ce ti-ai explorat anusul!

Himen fals pentru femeile care vor sa mimeze virginitatea

Femeile care vor sa-si pacaleasca iubitii ca mai sunt virgine, desi himenul lor nu mai e demult neprihanit, au la indemana o inventie, cum altfel decat chinezeasca: himenul fals.

Pentru numai 30 de dolari, orice femeie isi poate achizitiona Artificial Virginity Hymen kit, un himen fals care se introduce in vagin si care elimina o substanta similara sangelui atunci cand este rupt prin penetrare.

Chinezii au gandit produsul in special pentru tarile unde domina religia musulmana (Orientul Mijlociu), mizand pe disperarea femeilor care au intretinut relatii sexuale inainte de casatorie.

Stiut fiind faptul ca in aceste tari femeile trebuie sa se pastreze virgine pana in noaptea nuntii, nici nu este de mirare ca vanzarile n-au fost afectate de criza economica.

Scandal de proportii in Egipt, pe tema himenului fals

Intrigati de tupeul chinezilor, autoritatile de la Cairo, Egipt, s-au sesizat si au inceput demersurile pentru interzicerea distribuirii produsului pe teritoriul tarii lor. Actiunile acestora au fost insa total ignorate de reprezentantii Gigimo, compania distribuitoare a nastrusnicului produs.

Seicul Sayed Askar, membru al Fratiei Musulmanilor din Egipt si al comitetului parlamentar pe probleme de religie, s-a aratat de-a dreptul ingrijorat de urmarile pe care comercializarea kitului le-ar putea avea in aceasta tara, motivand ca in felul acesta "femeile vor cadea mai usor in tentatie".

El a cerut guvernului sa lupte impotriva produsului pentru ca numai asa "vor putea sustine valorile arabe si egiptene".

In Egipt, femeile care fac sex inainte de casatorie sunt pasibile de condamnarea la moarte (prin lovirea cu pietre sau uciderea de catre rude - o optiune mai onorabila), iar dezbaterile iscate in jurul kitului chinezesc de mimare a virginitatii au adus in vizorul public o mai veche problema: sustinerea in continuare ca o femeie a fost virgina numai si numai daca a sangerat la primul contact sexual, sau acceptarea teoriilor moderne potrivit carora exista mai multe tipuri de himen, mai mult sau mai putin elastice, sangerarea nefiind singurul indicator al virginitatii.

Produsul poate fi achizitionat de pe website-ul Gigimo.com

Cat traieste o iubire?

2, 3, 5, 7 ani? Dupa cat timp moare dragostea intr-un cuplu? Studiile pomenesc multe cifre, dar totul tine doar de parteneri. Cert este ca viata sexuala nu "supravietuieste" in multe cazuri de probleme cu greutatea. Solutiile vin, ca de obicei, de la psihologii nostri, Emilia Potenteu si Iris Gogorici.

Este adevarat ca dragostea moare dupa un anumit numar de ani? Poate nu dupa 3, asa cum se tot zice, dar ca moare la un moment dat? Atunci cum isi pot jura doi oameni iubire vesnica? Va intreb intr-un moment in care am un inel de logodna intr-o cutie si trebuie sa vin cu un raspuns. Poate imi veti fi de ajutor.
Raspuns:
Primul lucru pe care vreau sa-l subliniez este ca atractia sexuala nu este dragoste! A nu se confunda termenii! Atractia sexuala este intr-adevar pasagera, din cauza principiului desensibilizarii sistematice. Iubirea insa, ar trebui sa fie permanenta si definitiva.

Indiferent de rezultatele diferitelor studii (vezi caseta) exista totusi o solutie viabila pentru atingerea iubirii ce dureaza o viata: putem recunoaste experienta indragostirii ca un varf emotional temporar ce dureaza 3, 7, 10 ani, urmand ca apoi sa pornim in cautarea "adevaratei iubirii", alaturi de partenerul nostru.

Acest tip de iubire este afectiva, nu doar obsesiva. Este o iubire care impleteste ratiunea, sentimentele, vointa si disciplina. Este alegerea de a depune efort in a construi o relatie echilibrata, bazata pe dragoste, respect si implinire sufleteasca.

Greutatea si sexul

Iubita mea refuza sa avem relatii sexuale de aproximativ 3 luni, de cand a inceput sa puna pe ea. Intotdeauna a avut aceasta problema cu kilogramele, dar acum a scapat-o de sub control. Sa nu intelegeti ca pe mine ma deranjeaza, insa ea nu mai vrea cu nici un chip sa o vad goala. Ce pot face? Cum sa discut subiectul delicat, cu ea?

Raspuns: Exista o implicatie importanta a cor­pului cu impact direct asupra vietii de cuplu, asupra vietii sexuale - si anume imaginea de sine. Modul in care ne receptam corpul si in care il simtim este expresia imaginii pe care o avem despre noi in tot ceea ce sun­tem.


Sfatul specialistului Emilia Potenteu


Cercetatorii italieni au descoperit ca atractia sexuala poate tine 2 ani. A gasit si hormonii responsabili pentru trecerea de la "marea pasiune" la "iubirea stabila". alte studii demonstreaza ca dragostea, din punct de vedere "chimic", dureaza cel putin 10 ani. Alte cercetari mai vechi aratasera ca iubirea dispare dupa 15 luni, 3 sau 7 ani. Depinde exclusiv de membrii cuplului

Sunt virgin. Cum depasesc etapa?

Actul sexual e plin de mistere si griji pentru un tanar care si-a pastrat virginitatea pana la 23 de ani. Psihologii nostri Emilia Potenteu si Iris Gogorici vin cu lamuririle asteptate.
"N-am intretinut nici un act sexual pana acum, dar cand am dorit sa fac dragoste cu actuala prietena, n-am reusit. A fost un esec, nu stiu de ce, dar penisul meu nu-si pastreaza taria - fie deloc, fie foarte putin. Este cumva o problema de durata, caci noi aproape 2 ore ne-am tot jucat cu punctele sensibile ale fiecaruia, sa fie asta problema, sa incep mai repede actul sexual?"


Virginitatea la barbati se manifesta pe doua planuri: daca fizic, deflorarea se produce extrem de devreme de cele mai multe ori, psihic, cu cat evenimentul se produce mai tarziu, cu atat este mai dificil. Chiar si asa, in cazul tau, nu cred ca starea de virginitate ca atare este problema, ci stima de sine si proiectiile negative cu care pare ca te "bombardezi".

Cat despre pierderea erectiei si ejacularea imediata dupa un preludiu prelungit, ar trebui sa stii ca se intampla tuturor barbatilor, cel putin o data-n viata, mai ales la inceput de drum. Trebuie stiut ca excitatia este progresiva, iar un preludiu prea lung poate duce totodata si la pierderea lubrifierii vaginului.

Deci, nu tot ce e foarte mult e obligatoriu bun. Cu timpul veti invata aceste lucruri, trebuie doar sa ramai atent si curios la dorintele si nevoile atat ale tale, cat si ale partenerei.

Secretele ascunse ale femeilor, pe care barbatii tanjesc sa le afle

Femeile sunt fiinte inteligente, care stiu sa filtreze informatiile, sa pastreze pentru ele ceea ce considera de cuviinta si sa lase in libera-circulatie foarte putine dintre acestea.
In viata intima, barbatii se pricep mai rar sa le descifreze tocmai pentru ca secretele sunt aparate cu strasnicie. Iata cateva dintre cele mai ascunse mistere ale femeilor, pe care barbatii n-ar putea vreodata sa le dezvaluie singuri:

1. femeile vor sa para mai cuminti decat sunt.
Multe dintre cele mai inofensive femei sunt, in realitate, mai salbatice decat si-ar imagina cineva: cu actualul iubit merg la biserica, iar cu fostul au frecventat cluburile de swingeri.

2. femeile mimeaza orgasme chiar si atunci cand reprezentatiile sunt extrem de reale. Barbatii pot fi usor pacaliti de femei in aceasta privinta. Ei sunt convinsi sa isi pot da seama cand o femeie tremura sau nu sub atingerea lor, insa adevarul este departe de ei. Femeile pot simula orgasmul cum nu se poate mai bine.
3. femeile controleaza telefonul, buzunarele, servieta, calculatorul si in general tot ce poate fi controlat la un barbat, in timp ce acesta doarme. Asadar, barbatii care se culca linistiti dupa o partida de sex, crezand ca femeia de langa ei va toarce satisfacuta in bratele lor pana dimineata, se insala amarnic! In timp ce ei sforaie linistiti, ele verifica tot.

4. femeile pastreaza informatii importante pe care le pun pe tapet atunci cand situatia o cere. Chiar daca afla ca barbatul de langa ele le insala, nu ii vor spune imediat ci vor scoate din maneca informatia numai la momentul potrivit. Practic, cand ii e lumea mai draga, orice barbat se poate trezi luat prin surprindere.

5. femeile au fantezii incredibile, chiar daca fac sex numai in pozitia misionarului. Cele mai multe nu le povestesc partenerului cum ar vrea sa fie "posedate" de acesta de teama sau de rusine. Prefera sa pastreze tacerea si sa mizeze in continuare pe o oarcare obisnuinta in dormitor, desi viseaza sa fie biciuite, plesnite, trase de par sau incatusate.