Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 4 iulie 2011

De ce trasaturi de personalitate te indragostesti ca sa-ti spun cand te casatoresti

Psihologii evolutionisti ne confirma ca frumusetea, mai exact simetria faciala este asociata cu sanatatea, fertilitatea si robustetea. Si ce nu se vede cum masuram? Cum ma feresc de dezamagiri? Aparentele ne insala de multe ori si cadem in capcana seducatorilor. Ti s-a intamplat sa pazesti un telefon care nu mai suna? Si mie, si eu am ales prost si-am ramas dezamagita, dar acum drumul spre fericire e deschis si te invit sa intri pe el, alaturi de mine. :-)
Cum sa aleg un barbat frumos si cu trasaturi de personalitate frumoase?
Suntem sclavii modelelor culturale promovate si asta este dezvaluit de experimentele facute pe barbati in timp ce contempla extaziati nudurile din revistele Playboy. Cand ajung acasa, la iubitele si sotiile lor se desumfla instant, niciuna nu pare sa aduca a acele modele si asta ca o consecinta a efectului de contrast. Cum sa am talia de viespe a Pamelei Anderson? Sau buzele lui Angelina Jolie? Doar daca imi scot o coasta si-mi injectez acid hyaluronic in buze pot concura cu ele si nici atunci n-o sa obtin acel efect de photoshop.
Ce barbat nu se viseaza la bratul uneia dintre aceste femei frumoase? Unul orb poate..:-)
Studiile ne mai arata ca “ce e frumos e si bun”, asta inseamna ca o femeie frumoasa e si desteapta, fericita si de succes. Si barbatul se simte si el frumos, destept si de succes.
Frumusetea nu este de ajuns ca sa pastezi un barbat langa tine.
Cineva zicea foarte frumos ca frumusetea poate fi un avantaj, dar nu un destin.
Si asta o poti vedea usor cand observi pe ce drum au luat-o unele femeie frumoase, care din nascare aveau mai multe beneficii, inclusiv sansa mai mare la maritis.
De ce nu sunt ele mai fericite decat cele mai putin frumoase, sa zicem uratele?
Pentru ca n-au stiut sa profite de sansa frumusetii lor si pentru ca au cazut in aroganta de a crede ca frumusetea le este indeajuns ca sa obtina succes social.
De ce ne alegem parteneri care seamana cu noi si stilul nostru de viata?
Pentru ca ne simtim cumva familiari si in largul nostru alaturi de un barbat care vede viata cu aceiasi ochi si-n aceleasi culori decat unul care cauta mereu sa-ti arate alta fata a vietii.
E obositor sa dormi cu-n barbat care se pune in pat cand tu te trezesti. Nu poti rezista mult timp langa cineva care n-are gusturi similare cu ale tale si asta fiindca consumi prea mult combustibil incercand sa-i faci pe plac si sa-l intalnesti pe-un teren neutru.
Familiaritatea iti ofera o stare de echilibru si complementaritatea trezeste teama de a fi respins tu si ideile si credintele tale. Spre ce te indrepti?
Frumusetea fizica te atrage? Sau cauti semne interioare de maturitate si responsabilitate?
Cercetarile arata ca atat femeile cat si barbatii tanjesc dupa o pereche foarte atragatoare.
Si realitatea zilelor noastre iarasi ne da o palma dupa cap cand prin fata noastra defileaza femei superbe la bratul unor mosalai instariti. Si ma mai si gandesc ca e mai bine asa, altfel cum naiba am rezista frustrarii daca frumoasele s-ar cupla doar cu aratosii?
Noi cu cine naiba am ramane? In consecinta urateii s-ar cumpla cu uratelele, nu-i asa?
Ce lume nebuna…masurata statistic si impovarata de promovarea unor modele perfecte de frumusete. Eu v-am mai zis voua sa nu va mai cumparati tabloide, daca vreti sa mai ramaneti cu-n gram de incredere si stima de sine in trup si-n privire.
Cauti ce-i mai bun dar te opresti la ce poti obtine?

Eu zic ca e bine sa te apropii de un barbat care iti seamana din punct de vedere al atractivitatii si personalitatii si asta ca sa poti dormi si tu nopatea si sa nu trebuiasca sa-l pazesti ca nu cumva sa ti-l fure alta.
In orice caz, ne alegem partenerul care ne poate satisface in cel mai inalt grad nevoile.
Ca mergem pe firul similaritatii sau al complementaritatii, putin conteaza, important este sa obtinem ce ne dorim de la acel barbat cu care alegem sa facem masa si casa.
O femeie independenta si autoritara poate face casa cu-n dependent si supus?
Si inca cum. Vad multe cupluri care functioneaza in acest tandem, dar ii vad eu fericiti? Fericiti de ce au, nu de alegerea facuta, la urma urmei fiecare vrea sa se stie luat, temporar si-n cele mai fericite cazuri permanent. Ne bucuram de ce avem azi, chiar daca maine regretam alegerea facuta, suntem animale sociale, care in singuratate suferim si-atunci mai bine imi gasesc un calau decat sa ma omoare singuratatea, cu ale ei valente toxice, inmuiate in alcool si alte substante psihedelice.
Viziune economica asupra posibilei relatii de iubire
Ce am de castigat? Servicii, informatii, statut, placerea dragostei, bani, cadouri, caldura afectiva, buna dispozitie, orgasme, companie, suport in momente grele? Toti vrem sa stoarcem maximum din intercatiunile noastre emotionale si sociale cu costuri minime. “Vreau sa primesc mult si sa dau putin.”
Iubirea, asa cum ti-am mai zis are o dispozitie prozaica, nicidecum poetica. Asa ca mai lasati-ma cu textele rasuflate si triviale, unde tu dai totul si el, ticalosul se pastreza pentru mai multe femei si vremuri mai bune. Si tu si el vreti sa faceti cea mai buna alegere. Punct.
Ramanem alaturi de oamenii care ne fac sa ne simtim bine, importanti, valorosi, care ne hranesc nevoile si dorintele, sufletul nostru lenes cauta un suflet nobil si tare harnic.
Si cum se face ca unele femei au tot ce isi doresc si altele n-au nici macar un partener?

Femeile cu incredere si stima de sine crescuta urmaresc relatii profitabile, indraznesc sa negocieze si sa ceara ce vor de la barbat si relatie.
Femeile fara incredere si stima de sine se multumesc cu orice, atata timp cat sunt bagate in seama, nu sunt deloc pretentioase dar mereu nefericite si nemultumite.
Femeile puternice au alternative, femeile slabe nici nu viseaza la alternative.
O femeie care stie cat valoreaza nu se teme ca ar putea fi parasita, pentru ca banca ei de rezerva e plina, de aici relaxarea si seninatatea de pe fata ei.
Si mai mult de atat, imaginea sa de sine nu sufera in fata unei respingeri si asta fiindca stima sa de sine nu e dependenta de partenerul ce-l are alaturi.
O astfel de femeie nu-si va lasa planurile si visurile la mila unui barbat acre ii jura fidelitatea pe viata. Nu renunta la ceea care este si are pentru niste promisiuni iluzorii, ea stie ca in viata nu exista certitudini si permanenta.
In schimb, o femeie slaba tremura in fata unei respingeri, astfel incat suporta orice abordare si comportamnet venit din partea celui care a bagat-o putin in seama.
In categoria asta intra femeile care se plang de relatiile lor chinuite. Te regasesti?
Tu ii respingi pe cei care iti creaza incertitudine si devii sclava celor care te accepta, fara sa stii vreodata daca faci ce-ti place sau ceea ce trebuie. Asta e viata?
Cat investesc intr-un barbat, intr-o relatie?

Cat ai, cat poti, cat indraznesti.
Resursele fiecaruia sunt pretioase si trebuie sa stim sa le investim cu inteligenta.
Nu te poti aventura fara sa stii pe cine ai in fata ta si asta fiindca in cazul in care pierzi persoana iubita, resursele nu le mai poti recupera.
Nu te sfatuiesc sa-ti tii darurile spirituale ascunse in sertarul de la piept, dar nici sa te arunci in bratele primului venit fara sa masori ce tip de personalitate are omul.
Cu cat investitia emotionala e mai mare cu atat vei lupta ca sa mentii relatia.
Daca nu pui prea mult in relatie iti va veni foarte usor sa te impachetezi si sa te cari spre urmatoarea reduta.
Raman la ideea ca relatiile comert sunt la moda in ziua de azi, fiecare isi protejeaza investitia, ca-n imobiliare.” Ma bag daca iasa profit. Ce-s proasta sa sufar o deceptie?”
Relatiile de iubire sunt privite dintr-o perspectiva economica, “cat are si cat poate investi in mine? Degeaba e bogat daca nu e si generos, asa-i?
Si tu functionezi dupa teoria echitatii? Si tu faci bilanturi lunare, anuale? Daca esti in pierdere te retragi? Sau incerci sa reechilibrezi relatia prin strategii de manipulare?
Te atrag relatiile la distanta sau cele din proximitate?

Proximitatea favorizeaza atractia interpersonala, cu cat vedem o fata cunoscuta mai des, cu atat devenim mai atrasi si atasati.
Esti prietena cu cei care locuiesc aproape de tine?
Legi relatii de iubire la servici?
Obtii beneficii, aprobare sociala, ajutor, atentie, caldura de la cei aproape tie si poti sa-i tii mai usor sub stricta ta observatia, afli devreme ce har poarta fiecare.

Cu cat stii mai multe despre un om, cu atat mai atras esti de el. Te relaxezi in bratele unui barbat care nu rezerva surprize..:-))
Experimentele sociale intaresc aceasta teorie, fiindca expunerea repetata la un stimul determina o crestere a atitudinii pozitive fata de el, in cazul nostru, barbatul.
Te miri ca te saturi sa tot astepti iubirea si te incurci cu primul venit sau baiatul rau din zona? Pe mine nimic nu ma mai impresioneaza in ale iubirii. :-)
De ce ne place acelasi fel de mancare, aceleasi pozitii sexuale? Pentru ca pe ele le-am tot savurat si repetat. Tot ce-i nou e neverificat si provoaca tensiuni.
Pe mine ma fascineaza relatiile astea care se leaga pe facebook si alte canale de comunicare, eu nu ma indrept spre el, n-am curiozitati peste oceane. Oi fi eu ciudata? Cum sa ma arunc in bratele unui barbat despre care nu stiu nimic, decat ce vrea el sa-mi prezinte si aici nu-mi spune ca toti afiseaza statutul marital si social fara nicio retinere, ca nu asta declara femeiele inselate pe internet. Dar si-n categoria de fata avem cazuri fericite care se mandresc cu schimburi interculturale.
Specialistii ne spun ca, cu cat avem mai mult acces la barbatul nostru, cu cat devine mai atragator in ochii nostrii. Si ma intreb de ce pe termen lung ne plictisem de ce ne cade mereu sub ochi? Si tot eu raspund, pentru ca nimic nu-i permanent si batut in cuie. Gusturile si preferintele se schimba si incepem sa cautam sarea si piperul in alta parte. Si o simpla distantare poate reimprospata relatia, nu se cauta neaparat inlocuirea temporara sau accidentala a partenerului de viata. :-)
Cred ca e la fel cu muzica, sau acelasi fel de mancare, ori cu filmele preferate, de cate ori poti sa le vezi? Vine ziua in care nu mai vrei sa asculti aceeasi muzica, refuzi acelasi fel de mancare si ingropi intr-un dulap filmele preferate. La fel vom proceda si cu iubitul nostru? Grija mare unde il ingropati..:-)))
Deci? Care-s limitele expunerii si ale studiilor? Daca esti o persoana care se plictiseste repede te sfatuiesc sa te tii si la distanta de ceea ce te atrage, asta daca vrei sa te bucuri de partener cat mai mult posibil.
Te excita barbatii care nu-ti dau atentie sau cei care umbla dupa tine?

E important sa-ti dai seama cum functionezi pentru ca asa cum bine stim si experimentam ne plictisim repede de un barbat care iti face toate poftele, sau?
Sau, ce sa mai zicem de varianta in care iti ofera si luna de pe cer dupa care dispare fara urma? Asta cred ca-i cea mai cumplita experienta amoroasa. Si o cunosc bine deoarece am plaicat-o inconstient in relatiile mele cu barbatii. La inceput le dau mult, ii servesc cu toate bunatatile culinare, sexuale si spirituale dupa care le intorc spatele. Eu plec mai departe si ei raman cu planurile impletite in miez de noapte. Asa sunt si barbati, cu precadere ei sunt cei care folosesc cosntient aceasta strategie de seductie.
Eu o faceam inconstient, fiindca eram dependenta de atractie si de jocul seductie, de pasinea nebuna si de amorul extatic, dupa care reveneam la mine si planurile personale.
In categoria asta se gasesc si barbatii angajati in alte relatii sau insurati. Ce te face sa alegi un astfel de barbat? Vrei sa te tii libera si sa faci ce vrei? Sau crezi ca nu meriti mai mult? E foarte important sa-ti dai seama daca rolul ce-l interpretezi e in concordanta cu cine esti.
Daca consideri ca meriti mult, desprinde-te de aceste situatii, dupa colt se afla barbatu care te merita. Si daca vrei spatiu si libertate, afla ca sunt si barbati care cauta acelasi lucru intr-o relatie. nu te compromite prea repede, prea des, invata sa alegi bine.
Alergi dupa barbati simpli si modesti sau dupa barbati importanti si competenti?

Barbatii care se pretuiesc, care-s sofisticati si important iti trezesc simturile?
Sa stii ca si barbatii alearga dupa femeiel care se tin tare, care pun pret pe ele, care se rasfata de dimineata pana seara, care stiu ce vor si au in minte un plan personal.
Atentie sa nu confundam aroganta si sclifoseala cu o imagine de sine pozitiva.
Femeile care pozeaza in ceea ce nu sunt, care-s preocupate doar de coperta si nu de continut nu atrag pe termen lung, nimeni nu le vaneaza ca sa le ia acasa, doar ca sa le posede o noapte si sa le tranteasca cu fundul de pamant.
Vrei sa ma contrazici? Vezi multi barbati care-si aleg femei simple si doar frumoase?
In pofida mastii care-o afiseaza si ei sunt simpli si fara prea mult continut. Interesant este ca intotdeauna gasim sa indreptam degetul spre cei mici si slabi, cumva ca sa evitam misiunile grele, redutele, provocarile si competitia? De ce nu tintim cat mai sus?
Cine stie cat va dura? O noapte? O vara? O viata?
La inceput, in faza de indragostire si pasiune nebuna suntem stimulati senzorial si nu cautam sa ne conectam similaritatile sau complementaritatile unul la altul, asta e faza de stimul si raspuns. Daca nu ti se raspunde din faza asta e aproape imposibil sa mergi mai departe si asta inseamna c-ai avut parte de o relatie pur sexuala si sper eu macar una de calitate.
Insa, daca te incapatanezi sa speri ca in timp el se va transforma in barbatul visurilor tale, vei trai o mare suferinta si asta se poate numi iubirea stupida sau cum a numit-o Sternberg, iubirea Hollywood, unde ne agatam de imaginea stralucitoare a partenerului fara sa-i atingem vreodata sufletul, fara intimitate si angajament.
Si se poarta iubirea stupida, vad femei care asteapta sa se intample vreun miracol care sa-i transforma pe zmei in Feti-Frumosi, unde ei sunt doar Feti-Falosi, cum zicea Simona Catrina.
Nu te indragosti de potentialul unui barbat, nu visa ca timpul il va infrumuseta, nu se intampla, chestiile de azi nu fac decat sa se inrautateasca pe zi ce trece.
Si daca vrei sa alegi barbatul potrivit tie, daca vrei sa primesti un plan de seductie, daca vrei sa seduci un barbat si sa-l duci din pat la altar te invit de luni intr-o calatorie de sase saptamani ca sa te intalnesti cu iubirea, eu ma ocup personal de povestea ta de iubire alaturi de alti experti ca sa te ajut sa obtii atentie, iubire, stabilitate, incredere si marea cerere in casatorie. E o oferta pe care nu o poti refuza, un program de sase saptamani in care vei invata ce si cum sa faci ca sa duci un barbat din Pat la Altar. Cum suna oferta mea? Te invit sa-mi lasi un mesaj despre povestea ta de iubire si ce ai vrea sa schimbi ca sa fii multumita de ce ai si de ce traiesti alaturi de el?
 Daca tot suntem in plin sezon al iubirii si ai avut parte de
discutii intre noi fetele unii despre altii, despre iubire si relatii
azi vreau sa iti dau ocazia sa vezi lucrurile prin ochii
unui barbat.

 Care e si psiholog si care lucreaza neobosit pentru a
scoate ce e tot ce e mai bun in oameni.

 
 
 Pera a facut un material video extrem de valoros despre 15 pasi
concreti pentru a trai iubirea.
( click pe link)

 In acest material vei invata despre laturile nevazute ale iubirii
si ale atractiei sexuale. Dupa ce urmaresti materialul video
te rog sa descarci si pdf-ul atasat pentru ca acolo ai rezumatul
si completari la materialul video.


 Apoi e important sa stii ca acest material video face parte din
noul curs online a lui Pera, care se cheama " Impulsul -
pentru noul tau stil de viata".
( click pe link)

 Daca simti ca e timpul sa dai un impuls vietii tale in urmatoarele capitole:

 1. Sanatate, sport si nutritie
 2. Iubire
 3. Bani
 4. Socializare
 5. Vocatie
 6. Psihologie

 Atunci cursul lui Pera este exact ce ai nevoie.

 Te invit sa vezi oferta lui care mai dureaza doar 6 zile, aici: " Impulsul -
pentru noul tau stil de viata".
( click pe link)

 Nu uita sa lasi un comentariu la materialul video despre cei 15 pasi pentru iubire cu parerea ta.

 De maine noi continuam cu educatia pentru a stii sa ducem
lucrurile din pat la altar si te rog sa stai cu ochii pe email pentru ca
am pregatite niste lucruri extraordinare pentru tine.


O zi buna.