Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 26 iunie 2010

Sexul la romani

Sexul la romani
Peste un milion de romani sufera de disfunctii erectile, insa doar 1% dintre ei se prezinta la medic. Studiile facute de catre specialistii romani arata ca interesul concetatenilor fata de sex si performante sexuale este mult mai mic decat in tarile occidentale.


Estimarile doctorilor in privinta vietii sexuale a romanilor nu sunt deloc favorabile: in jur de 1,3 milioane de barbati romani sufera de disfunctii erectile (DE), insa doar un procent dintre ei se prezinta la medic ca sa ceara un tratament. Datele provin dintr-un studiu medical foarte serios facut in urma cu cativa ani. Acesta a aratat ca mai mult de 25% dintre barbatii romani cu varsta peste 35 de ani au un oarecare grad de disfunctie erectila.

Trebuie mentionat ca termenul de disfunctie erectila nu este egal cu cel de impotenta.

De fapt, specialistii in domeniu au ajuns la concluzia ca termenul de impotenta este prea agresiv si sugereaza mai degraba absenta totala a functiei, asa ca a fost inlocuit cu cel de disfunctie erectila.

Aceasta este definita de specialisti drept imposibilitatea de a obtine si mentine o erectie suficienta pentru realizarea unui act sexual satisfacator.

Varsta scade potenta
Pentru a putea avea loc erectia, este nevoie ca fluxul sangvin sa creasca in regiunea penisului. In momentul in care apar disfunctionalitati in aceasta privinta, isi face simtita prezenta si disfunctia erectila.

Cu trecerea anilor, viteza fluxului sangvin scade, ceea ce explica reducerea performantelor sexuale. Cea mai dramatica scadere a fluxului de sange care vine spre penis apare, paradoxal, nu la 60 ani, cum ne-am astepta, ci intre 30 si 40 ani. Odata cu varsta, potenta scade oricum, nefiind posibil ca la 40 ani un barbat sa aiba aceleasi performante sexuale ca la 20 ani, decat in cazuri exceptionale.

Specialistii afirma ca 80% dintre cazurile de DE sunt cauzate de anumite boli, precum diabetul, hipertensiunea arteriala, bolile de ficat sau rinichi etc. Factorii psihologici sunt raspunzatori pentru 20% dintre cazurile de DE (stresul, anxietatea, depresia).

Disfunctie usoara sau severa?
Probabil te intrebi care ar putea fi cauzele problemelor de erectie. Pana in anii ?90 s-a crezut ca 90% din cazurile de disfunctie erectila sunt de natura psihogena, altfel spus se credea ca nu exista barbati impotenti, ci numai femei nepricepute.

Ulterior, pe masura ce s-au acumulat date noi cu privire la fiziologia erectiei, s-a ajuns la concluzia ca, de fapt, mai mult de 80% dintre disfunctiile erectile au o componenta organica, adica exista leziuni, cel mai frecvent la nivelul vaselor sanguine.

Gradul disfunctiei de care sufera un barbat - disfunctie usoara, medie sau severa - depinde de viata mai mult sau mai putin stresanta pe care acesta o are sau de eventuale probleme de sanatate care se asociaza.

S-a demonstrat faptul ca stresul poate genera modificari neurohormonale in organism. Acestea, la randul lor, pot duce la aparitia disfunctiilor erectile.

Frecventa raporturilor sexuale
Standardele in ceea ce priveste numarul de contacte sexuale intr-o luna sunt destul de ridicate la americani, ei fiind singurii care au efectuat astfel de studii pe criterii stiintifice. Informatiile din tabel sunt doar orientative.

intre 20 si 30 ani - 5 - 30 de acte sexuale pe luna


intre 30 si 40 ani - media este de 8 (+-5) pe luna (pot fi si 3, dar si 13)


intre 40 si 50 ani - media scade la 4 - 8 pe luna, frecventa indicata de specialisti este de 4 (+-4) pe luna


dupa 60 ani o data pe luna sau mai rar, in unele cazuri deloc

Ce-si doresc femeile? Dar barbatii?

Ce-si doresc femeile? Dar barbatii?
Sunt momente in care mintea unui barbat este la fel de accesibila ca si marginea sistemului solar. Sa nu ne panicam... avem raspunsuri la cele mai arzatoare probleme legate de partenerii vostrii. 



Succesul relativ al oricarei relatii pe care o mentii in viata se bazeaza pe comunicare - fundatia pe care tu construiesti. Sa nu crezi ca rezultatul este ca toti suntem maestri ai comunicarii, o astfel de presupunere ar fi falsa, daca nu chiar absurda, pentru ca stim prea bine ca cel mai des problemele de cuplu se reduc la o comunicare deficitara intre parteneri.

Acestea sunt sfaturi pentru barbati: 1. Fa-ti timp. Daca ai timp pentru televizor, pentru a manca si a face sex, de ce sa nu ai timp si pentru a comunica? 2. Ascultarea activa. Ai nevoie de rabdare, concentrare si modestie pentru a fi un bun ascultator activ. Rabdare, pentru ca trebuie sa-i oferi tot timpul necesar, concentrare pentru ca e nevoie sa intelegi ceea ce iti spune si modestie pentru ca ea sa fie actorul principal. 3. Spune-i ca iti pasa - poate trece printr-o situatie dificila, trebuie sa stie ca poate conta pe tine.

4 tipuri de femei evitate de barbati
Implicarea in relatii cu anumite tipuri de femei are rezultate ireversibile, care pot cauza interferente cu simplele bucurii ale vietii de barbat (de exemplu, televizorul).

1. Disperata: cea care isi doreste cu orice pret o familie si nu ii este teama sa o spuna. O discutie despre copii nu este potrivita la o prima intalnire.
2. Castratoarea: atrage barbatii, dar ii sperie dupa putin timp din cauza ca se simt amenintati de statutul ei.

3. Mama: chiar daca au relatii speciale cu mamele lor, barbatii au nevoie de o prietena/sotie nu de o doica/mama.
4. Analista: toate femeile analizeaza barbatii, important este ca ei sa nu gaseasca diagrame si scale privind comportamentul lor prin apartamentul ei.

Cinci minciuni nevinovate
- "Nu, nu arati grasa". Acum, sa fim sinceri, ti-ai dori sa spuna "da, arati grasa" atunci cand tu il intrebi daca te-ai ingrasat?
- "Nu imi place sa ma duc la striptease?. Localurile de striptease si materialele pornografice fac apel la instinctul sexual primar al barbatilor. Putini sunt cei care il pot ignora.

- "Vom vorbi despre asta mai tarziu?. Da, se asteapta sa uiti, pentru ca nu vrea sa vorbeasca acum si nici mai tarziu. Ar prefera sa nu vorbeasca niciodata cand tu ii spui "trebuie sa vorbim".
- "Nu, nu ma gandesc la alte femei?. Evident ca se gandeste, si da, o spun pentru ca nu vrea sa te raneasca.
- "Imi place sa petrec timp cu mama ta?. De cele mai multe ori, cheia inimii unei femei este familia ei, ar trebui apreciat ca face asta pentru a te cuceri? Si da, ar prefera sa fie altundeva.

"Imi pare rau" este una din minciunile pe care barbatii le spun cel mai des. Ceea ce este mai ciudat este ca functioneaza de cele mai multe ori daca este spusa cu convingere!
Minciunile femeilor
Nici femeile nu sunt mai prejos. Si ele au invatat, in timp, sa spuna mici minciuni care fac relatia sa functioneze. Din aceasta categorie, cele mai comune sunt: "Sunt nebuna dupa tine" si "Mama ta are dreptate".

Urmeaza: "Nu ma deranjeaza sa iesi cu baietii la striptease", cand, de fapt, toate femeile sunt deranjate de aceasta activitate.
"Nu sunt pregatita pentru o relatie acum" - este cel mai des folosita pentru a usura despartirile.

"Esti cel mai bun in pat" - femeile cred ca este ok ca barbatilor sa li se spuna ce vor sa auda si o fac pentru ca ei sa se simta mai bine in pielea lor.
"Platesc eu, tu oricum platesti cel mai des" - daca nu este insotita de gestul de a recupera portofelul din poseta, afirmatia este o minciuna.

Barbatii si sexul
Exista foarte multe femei care ar da orice sa afle raspunsul la aceasta intrebare. Unul dintre urmatoarele raspunsuri este motivul pentru care partenerul tau adoarme dupa sex.

1. Este obosit, iar sexul il ajuta sa se relaxeze atat la propriu, cat si la figurat. Hormonii produsi atat de barbati, cat si de femei, in timpul unui act sexual pot provoca dorinta de a se relaxa contempland, senzatia de pace psihica poate duce de cele mai multe ori la somn.

2. Ejacularea si detensionarea inerenta a intregului corp ii provoaca oboseala fizica. Cei mai multi dintre oameni respira neregulat sau isi tin respiratia in timpul actului sexual. Nici barbatii, nici femeile nu se concentreaza asupra respiratiei in timp ce fac sex, ceea ce duce la privarea de oxigen care cauzeaza stari de somnolenta. Probabil asta se intampla si cu partenerul tau, oboseala si toate celelalte senzatii - inclusiv orgasmul - il aduc in starea in care are nevoie de somn.

Lentilele de contact

Te-ai plictisit sa porti mereu aceiasi ochelari? Vrei o schimbare, poate chiar si a culorii ochilor? Lentilele de contact s-ar putea sa fie o solutie!
Lentilele de contact sunt niste bucatele din plastic cu ajutorul carora poti vedea clar si fara ochelari. Ele se sprijina direct pe cornee (prima lentila a ochiului) si sunt mentinute pe loc datorita filmului lacrimal prezent tot timpul.

In zilele noastre exista o mare varietate de lentile de contact. Tipul care ti se potriveste cel mai bine depinde de problema de vedere pe care o ai si de stilul tau de viata. Medicul oftalmolog iti va spune care este varianta cea mai buna pentru tine.

Cine are nevoie?

Cel mai frecvent, lentilele de contact se folosesc ca substitut al ochelarilor - pentru corectia diferitelor vicii de refractie (astigmatism, miopie, hipermetropie).

In afara acestor lentile de contact cu dioptrii, mai exista si lentile de contact terapeutice, folosite in tratamentul anumitor afectiuni oculare.

Cat despre lentilele de contact colorate, folosite in scop cosmetic pentru modificarea aparenta a culorii ochilor (a irisului), acestea nu mai au nevoie de prezentare, intrucat sunt cunoscute tuturor.

Cateva amanunte importante!

Este important ca lentilele de contact sa fie prescrise de catre medicul oftalmolog, dupa un consult prealabil, pentru ca exista anumite situatii care contraindica folosirea acestora. De exemplu, o artrita severa la maini face dificila utilizarea (aplicarea si indepartarea) lentilelor de contact.

Medicul va tine cont de tipul problemei de vedere, de forma ochilor, de afectiunile oculare care contraindica purtarea lentilelor de contact (ochiul uscat, alergii oculare etc.) sau alte afectiuni medicale.
Un alt aspect de care medicul va tine cont este mediul in care iti desfasori activitatea, intrucat purtatorii de lentile de contact trebuie sa se fereasca de mediile cu fum, praf, nisip.

Dupa ce medicul ti-a dat "unda verde?, iti va prescrie lentilele pe baza unor masuratori speciale si iti va da anumite sfaturi cu privire la modul de utilizare si de intretinere. Nerespectarea acestor instructiuni de utilizare ridica riscul aparitiei complicatiilor oculare.

Tipuri de lentile de contact

Lentilele de contact pot fi impartite in doua mari tipuri: moi si dure (rigide).

Lentilele moi sunt cele mai populare. Sunt confectionate dintr-un material plastic flexibil care absoarbe usor apa (ceea ce permite schimburile de oxigen si dioxid de carbon).

Din categoria lentilelor moi fac parte lentilele conventionale (se inlocuiesc la sase luni sau la un an), lentilele de o zi si lentilele cu inlocuire frecventa (scad mult riscul de infectie) - la doua saptamani (sau mai repede), lunar, bilunar sau la trei luni.

Spune-mi cum conduci ca sa-ti spun cine esti!

"Omul este definit de actiunile sale" - spunea Papa Ioan Paul al II-lea in cartea sa "Omul in actiune". Si nu trebuie sa fi preot sau psiholog ca sa realizezi ca acest lucru se poate spune si despre modul nostru de a ne alimenta, de a comunica, de a conduce automobilul etc.

Pentru o conduita pozitiva este necesar un echilibru emotional stabil, structural sau dobandit prin antrenamentul vointei.
Capacitatea de autocontrol reuseste sa mentina atentia concentrata in masura in care nu este perturbata de excitanti colaterali, ca de pilda muzica de intensitate mare. Daca la aceasta se asociaza si lipsa experientei, ne explicam de ce soferii sunt expusi la numeroase si grave incidente rutiere.

Adolescentul trece, in perioada 16 - 22 de ani, prin "criza juvenila", caracterizata prin excitabilitate, agresivitate si ostilitate fata de indrumarile parintilor si ale altor adulti. Dornic de afirmare, el incepe sa-si contureze propria lui conceptie despre lume si viata, iar dorinta de independenta il face sa-si asume responsabilitati prea mari si prea complicate pentru fortele lui. Mereu revoltat, refuza sa se supuna si sa se subordoneze dispozitiilor, iar atunci cand este nevoit sa accepte autoritatea, considera ca este constrans.
Morala si politetea i se par adolescentului incarcate de ipocrizie; principiul "totul sau nimic" sau "asa vreau eu" stau la baza dorintei de afirmare. O data cu inaintarea in varsta, constata ca deciziile, hotararile pe care a vrut cu orice pret sa le puna in aplicare il deziluzioneaza si, dezamagit, incepe sa beneficieze de criteriile de apreciere si evaluare corecta. Astfel, actiunea realista ia locul fanteziilor, superficialitatii si irascibilitatii.

Din nefericire, trasaturile negative de caracter se intalnesc nu numai la soferii tineri, dar si la cei mai in varsta, care considera ca experienta acumulata le da dreptul sa sfideze normele de conducere auto preventiva. Acestia sunt recunoscuti usor: nerabdatori, stapaniti de o graba nemotivata, se enerveaza usor in fata semaforului sau la trecerea de pietoni, ignora regulile de circulatie, enervandu-i si pe ceilalti participanti la trafic si amplificandu-si propria enervare.

Femeia la volan

Am observat in ultimii ani o crestere exploziva a numarului femeilor ce conduc un automobil. Cu masini din ce in ce mai puternice, mai scumpe si mai "personalizate" - potrivite cu trasaturile propriei personalitati - acestea au devenit in societate mesagerele dorintei de afirmare a tot ceea ce inseamna feminin, delicat, frumos.
Ele sunt permanent in cautarea posibilitatilor de autoafirmare, de autorealizare, de independenta materiala si sociala, cu o capacitate de inovatie si de creativitate semnificativa, dezvaluite, de cele mai multe ori, de tipul masinii conduse, de culoarea masinii si, nu in ultimul rand, de accesoriile pe care si le instaleaza in habitatul acesteia.

Comportamentul femeii la volan este foarte variat, dar de cele mai multe ori destul de imprevizibil, uneori chiar agresiv, acest lucru denotand manifestari inconstiente.
Multe femei ce sufera de complexe de inferioritate, incearca sa compenseze imaginea de sine prin valoarea cat mai mare a masinii pe care o conduc - de obicei direct proportionala cu nevoia de securitate si de siguranta de sine.
Complexul de inferioritate se manifesta prin dorinta de afirmare cu orice pret, astfel incat supraestimarea, egoismul, sfidarea si impolitetea, alaturi de oboseala si consumul de alcool sau de droguri, devin cauze frecvente ale accidentelor rutiere.

Pe de alta parte, solutia de a evita accidentele rutiere prin deplasarea cu viteza redusa, in special la soferii in varsta, care au si o rezistenta mai scazuta la oboseala, stanjeneste circulatia rutiera si fluenta traficului

Plante toxice

Te-ai obisnuit sa ai natura in jur si sa o folosesti ca sa-ti fie bine. Dar binele sta, uneori, langa rau si trebuie sa ai grija ce si cat dintr-o planta alegi sa te ajute.
Natura a fost creata pentru a ne ajuta, dar trebuie sa inte­legem ca suntem doar o particica din natura. Daca o planta este toxica sau are o parte a ei care te ispiteste, dar care, ulte­rior, se dovedeste a nu-ti face bine, nu trebuie sa iei asta ca un afront personal al plantei impotriva ta. Ea are socotelile ei si poate vrea sa se apere de anumiti agresori. Este dreptul ei, nu? Priveste pro­blema si altfel, din partea buna: otra­vurile plantelor, in cantitati mici, te pot ajuta!

Olista a plantelor toxice poate contine plante in care tot este toxic sau numai anumite parti ale lor. In general, intoxicatia se produce pe cale digestiva - unele plante (putine la numar) ca, de exemplu, dege­telul, pot genera intoxicatii si prin atingere. Factorii care in­fluen­teaza gravitatea intoxica­tiei sunt constitutia individuala, varsta si inclinatia ereditara. Unele plante contin o substan­ta toxica termolabila si, prin fierbere, pot deveni comestibile.
Unii cercetatori considera ca alcaloizii, datorita toxicitatii lor, sunt substante de aparare ale plantelor impotriva daunatorilor, ei fiind toxici pentru majoritatea animalelor (dar sunt si exceptii: iepurii pot consuma frunze de Atropa belladonna, matraguna, fara a suferi intoxicatii, datorita prezentei unei enzime). Datorita faptului ca structura al­caloizilor e extrem de variata, si actiu­nea lor este complexa: stimulanta, de­pre­soa­re, simpatomimetica. Pot ac­tiona asu­pra diferitelor sisteme: determina tulbu­rari gastrointestinale si neurologice, afec­teaza centrii bulbari, determina de­presie respiratorie sau farmacodependenta.
Matraguna. Cinci - sase fructe ale acestei plante pot fi fatale pentru om. Toate partile plan­tei contin 0,2 - 0,7% alcaloizi. In ca­zul intoxicatiilor accidentale, acestea se manifesta prin uscarea gurii si a faringelui, urmate de senzatia de sete puternica. Pupila se dilata si devine insensibila la lumina. Ca stare generala, se constata imediat slabiciune musculara si ameteala. In cazurile mortale, toate aceste simptome se accentueaza.

Ruscuta de prima­vara. Partile aeriene ale plantei contin glicozide cardio­tonice ca adonitoxina . Mai intalnim suponine, retine, colina, fitoste­roli, acizii palmitic si linoleic, vernadina etc. Actiunea terapeutica principala (in preparate bine dozate) prezinta avantajul ca, in timp, nu se acumuleaza in orga­nism. Trebuie mentionat faptul ca daca se depaseste 1 g la o folo­sire si 3 g pe zi (planta uscata) pot surveni accidente nedorite. Se manifesta prin accelerarea batailor inimii, dar actiunea este trecatoare.

Maselarita. Fiind inrudita cu matraguna, contine si ea alacaloizi. Cel principal, hiosciamina, se transforma prin uscare in atro­pina. Alcaloizii din mase­larita se folosesc in diferite produse farmaceutice, precis dozate, ca antispastic al musculaturii netede, enterocolite spastice. Intoxicatia cu ma­selarita se recunoaste prin uscarea gurii si sete puternica.

Rostopasca. O stii ca planta medicinala si totusi poate face si rau. Che­lidonina si homo­che­lidonina din ea au ac­tiune asemana­toare mor­finei, inducand efecte narcotice si sedative, efecte deprimante ale miocardului si ale centrilor ner­vosi su­periori.
Sub­stantele active din planta prezinta si ac­tiune antibiotica. Utilizarea pre­paratelor din aceasta spe­cie prezinta riscuri tera­peutice, in special prin su­pradozare; simp­to­mele toxice se manifesta prin tulburari nervoase si digestive.
Lacramioara. Sub­stan­tele ac­tive pe care le contin delicatele flori ale acestei spe­­cii - glicozide cu actiune cardio­tonica - daca nu sunt precis dozate, sub forma de tinctura sau in alte preparate, pot prezenta pericol penru om. Toate partile plantei sunt toxice. Simp­tomele intoxi­catiilor se manifesta prin greata, varsaturi si colici in­tes­tinale, in prima faza.
Spanzul. Radacinile se utilizeaza in medicina empirica veterinara pentru a produce ab­cese de fixatie, in special la porcinele afectate de pesta. Intreaga planta, in special rizomii si rada­cinile, contine heterozide si saponozide, care, sub forma de produse farmaceutice precis do­zate, au fost utilizate pentru actiunea cardiotonica, dar nu­mai sub supraveghere medicala. Intreaga plan­ta este toxica, iar in cazul intoxicatiilor accidentale, simptomele se manifesta prin salivatie puternica, greata, varsaturi repetate, dificultati la inghitire, co­lici abdominale, diaree, ameteli, sen­zatie de greutate exagerata a capului, sughituri, tremuraturi.

Esti dependenta de calculator?

Pana in urma cu cativa ani, biletele de amor erau pe hartie, cu mici stersaturi si ezitari. Acum, primesc e-mailuri, e-carduri si linkuri. As zice ca lumea in care traiesc s-a schimbat putin, pe ici, pe colo, in punctele esentiale.
Primul calculator, Colossus, a fost creat in 1943de catre englezii Eckert si Mauchly.
"Am inceput sa aud despre tot felul de lucruri ingrozitoare: violenta indusa de televizor, dependenta de calculator. Mi se pare cam ciudat sa nu mai depinzi de vointa ta, sa te lasi supusa de o masinarie? Ma revolt impotriva conceputului, dar ma las sedusa de jocurile pe computer. Daca as avea de ales, mi-as petrece toate momentele de relaxare la calculator. In afara de jocuri, ma fascineaza internetul, posibilitatile pe care le ofera. Nu mai stiu cine a scris Mandrie si prejudecata?; dau un search pe google. Constat cu surprindere ca scriu tot mai urat, parca am uitat grafia corecta. Tinde sa mi se pare ciudat, insa doar pe moment. Ma gandesc doar arareori, cu nostalgie, cum era sa primesti fotografii in plic, nu poze digitale."
Ana, 23 ani, Bucuresti

"Primul computer pe care l-am avut era folosit aproape in exclusivitate pentru jocuri. Intre favoritele mele era Sensible World of Soccer, care, desi nu era o culme a creatiei vizuale, m-a cucerit. Am descoperit apoi magia jocurilor colorate, cu peisaje si personaje aproape reale. Observasem ca jocurile pe computer imi ocupau cea mai mare parte a timpului: nu prea-mi mai venea sa ma intalnesc cu prietenii (nu terminasem nivelul III), lipseam de la cursuri, nici chef de facut bani nu prea mai aveam. Nu stiu prin ce minune am reusit sa scap de obsesie. Acum nu am calculator acasa, dar as vrea sa-mi iau. Insa acum am ajuns la alt nivel: vreau si internet acasa, sa ma pot juca un fascinant joc online..."
Borislav, 29 ani, Timisoara

"Cum ajung la serviciu, imi citesc repede e-mailul (este forma cea mai comoda de a pastra legatura cu prietenii). Am acceptat ca sotul meu sa plece sa lucreze peste hotare pentru ca stiam ca pot vorbi cu el prin intermediul camerei web si ca-i pot trimite oricand fotografii noi cu copilul nostru. Incetul cu incetul, relatia noastra de familie Tla departaret s-a stabilizat, de parca ar fi fost a doua noastra natura. Cand ajungeam acasa, deschideam e-mailul si-i povesteam lui Dan ce progrese a mai facut baiatul nostru, ce cuvinte noi a invatat si cum mi-a mers la serviciu. Imi placea sa-i relatez toate micile amanunte care ne ocupau noua viata; si el facea la fel. Am simtit cum s-a micsorat distanta si cum au disparut kilometri intregi, insa seara, cand ma asezam in pat, golul din suflet nu-l putea umple nici un e-mail si nici o imagine digitala. M-am bucurat cand s-a intors in tara si acum aproape ca nu mai folosesc calculatorul de acasa."
Andreea, 29 ani, Brasov

Simptomele dependentei Copiii tind sa-si petreaca tot timpul liber in fata calculatorului, eventual impreuna cu prietenii, daca au la indemana o retea de computere. Adultii obsedati de computer prefera sa minta in legatura cu numarul de ore petrecute in fata monitorului. Principalele cheltuieli din viata unui depedent sunt legate de obiectul "viciului": accesorii mai scumpe, banda internet mai larga, monitor mai performant.

Efecte fizice Sindromul de tunel carpian este principala problema pe care o va resimti o persoana care petrece multe ore la computer. Insomniile, tulburarile grave ale somnului sunt alte probleme de sanatate care vor aparea. Durerile de cap si problemele de ochi sunt, de asemenea, foarte comune in cazul dependentilor de jocuri. Neglijarea aspectului exterior si a masurilor de igiena: dinti cariati, par murdar, haine nespalate. Depresia, isteria si paranoia pot aparea in cazurile dependentilor cu "vechime".

Sexul cand n-ai 18 ani

E destul de mediatizată problema asta, şi majoritatea sunt de acord că nu e cazul să atentezi cu smârdanul la clocitoare până în momentul în care eşti complet dezvoltat, atât cognitiv cât şi fizic. Şi cu toate astea, media de vârstă la care adolescenţii din ziua de azi îşi sparg cireaşa e undeva pe la 12 sau 13 … . Apropos, ar trebui să mă simt … un pic înceată, când vine vorba de asta ?!

Întreţinerea de raporturi sexuale cu un minor ce NU a împlinit 15 ani, indiferent dacă a fost consimţit sau nu, se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare cu 3 până la 10 ani de stat la răcoare şi supt pulă de puşcăriaş. În cazul în care are 15 ani sau mai mult şi a simţit nevoia să dezmorţească meduza, e altceva. Dacă belim un pic ochişorii la TV, cel puţin la arhicunoscutele ştiri de la ora 5, vedem cel puţin o dată pe săptămână ştiri cu bătrânei perverşi, cu pula ofilită dar cu multă poftă, care ademenesc twinks cu “ciocolăţele” cu inscripţia “One hundred dollars”, doar-doar şi-or aminti de tinereţile apuse.

 Avai, dar să nu uităm! Pedofilii nu sunt doar din categoria batraneilor pofticioşi, avem şi MILF-e dornice! Doar că sunt mai puţine la număr, o fi oare din cauza faptului că un bărbat se gândeşte la sex o dată la 8 secunde, iar o femeie o dată la 13 secunde? ( sau ceva de genu`, nu mai ţin minte inceputu` de la Queer as Folk … ). Cert e că am evoluat, de la principiile tradiţionaliste care existau acum 80 de ani ( când cel mai probabil se ofereau mere şi cireşe pentru o partidă de dat la creţe, bwhahaha ), la ceea ce ne este dat să vedem astăzi : tătici incestuoşi şi coruperi de minori.
Acum luând un ton un pic mai grav şi lăsând gluma pe tuşă, e de-a dreptul injust să distrugi viaţa unui copil care probabil nici nu a atins vârsta pubertăţii, doar pentru a-ţi satisface instinctele primare. La o adică, asta ar trebui să ne diferenţieze de animale, faptul că suntem capabili de a ne înfrâna instinctele. Sau nu ?
La sate, chiar se practică incestul, nu se ţine cont că sunt fraţi sau veri primari, ca să nu mai vorbim de octogenarii care râvnesc la minore. De vină o fi şi mentalitatea unora, cel puţin în România modul nostru de gândire  este cu aproximativ 150 de ani în urma celorlalte mentalităţi occidentale. Să nu mă înţelegeţi greşit, geme românia de pedofili, incestuoşi şi bulangii ce nu ţin cont de vârstă atunci când obligă/acceptă un minor să îi pună guriţa sub centură, dar nici cu străinii nu mi-e ruşine. Probabil o fac pentru că în primă instanţă nu se gândesc că asta ar putea avea repercursiuni destul de grave în cazul în care abuzatului i se şcoală să depună plângere, şi mai are şi atuuri deştepte. Aici ne referim, evident, la cei cu deprinderi din familie abuzatii inteligenţi .
 
În ţara noastră ar fi incomparabil mai greu să schimbi chestia asta, să le explici acestor futuţi în bilă că ar fi cazu` să lase beutura  şi să se gândească la faptul că atunci când se deschid la şliţ, e foarte probabil să-l fută pe cel din faţa lor nu doar la propriu, ci şi la figurat, când vine vorba de viitorul/sexualitatea/comportamentul/sănătatea psihică a individului/ei în cauză. Aşa se nasc viitori monştri, e ca un fel de cerc vicios în care majoritatea au fost atraşi fără voia lor, pentru ca mai apoi să aruncăm cu pietre în ei … .

Poate că am exagerat un pic, şi nu am fost foarte obiectivă, axându-mă prea mult  pe situaţiile în care majorii sunt the bad guys, iar minorii – căţeluşii nevinovaţi pe cale să fie codoşiţi. Evident că “orice acţiune e urmată de o reacţiune”, în cazul nostru, minorii ar fi dornici, iar dacă aşa cum am spus mai sus, ai ghinionul de neşansă să dai peste unul care să-ţi facă felul, cred că ai belit-o la rece .

Cum să fii un impresar de succes?

S-a făcut mult şi mare tărăboi cu Mr. Gay România 2010, şi, continuu să susţin, pe bună dreptate. Am discutat deja despre standardele de frumuseţe cerute de astfel de concursuri, motiv pentru care n-am să mă mai bag în asta. În schimb, mă dau de-o parte un pic, nu de tot, doar suficient cât să răstorn vana plină de căcat, pe care au umplut-o ipocriţii cu pizde sparte.
Eu n-am nimic cu Silviu, nici cei care au mai discutat aici, pur si simplu am exprimat niste pareri pro si contra, a se înţelege acest lucru si a se lua ad literam! Sau trebuiau toți să fie numai pro?
Am vrut ca Silviu, Mr. Gay România 2010, să intre şi să ne ofere perspectiva lui, motiv pentru care l-am rugat pe Robert să intre în legătură cu el. Vine reply de la… Cătălin Vieru (vezi citatul). Mare mi-a fost mirarea când am fost informat, că mailul lui Silviu este administrat de Cătălin Vieru. De ce? Silviu nu poate să ne ofere nişte rânduri? I s-a urcat vedetismul la cap şi l-a angajat băgător de seamă pe Vieru ăsta? Adică… cum?

Să luăm în considerare ambele părţi ale problemei.
1. Silviu este ameţit de un foc de paie alimentat de ipocrizia aşa zisei comunităţi LGBT româneşti.
Silviu a fost cel mai bun, este declarat câştigător, fără nici măcar un singur vot (obiectiv) contra. Bun, ne conformăm. În urma disputei născute pe DarkQ.net (din cauza unei întrebări intenționat lăsată deschisă pentru a asculta toate opiniile), Silviu este rugat să ia cuvântul (scris, evident), dar alege să ignore cererea. E decizia lui, (sper că a fost a lui) se respectă.
2. Oameni, gen Cătălin Vieru, ipocriţi şi rataţi, profită de inocenţa lui Silviu şi-i spală creierul cu Ariel M-Zim7, după care-l pregătesc pentru călcat cu Lenor Aromatherapy.
Cătălin Vieru (mai mult scroafă decât vier) răspunde unui mail adresat lui Silviu, menţionând astfel că el se ocupă de “PR şi promovare pt el” (aşa fără punct după pt.). Domnul în cauză mai spune că întrebările referitoare la Silviu şi titlul lui de Mr. Gay România 2010 trebuiesc adresate lui (vierului, pardon scroafei ratate) pentru a evita în acest mod “o eventuală dezinformare”. Păi, dom’le, în acest caz, eu mă socotesc dezinformat! Se mai punctează, că Silviu nu poate acorda interviuri fără acordul organizatorilor, în cazul de faţă reprezentaţi de nea’ Vieru, după cum el însuşi susţine.
Răspunsul la mail-ul adresat lui Silviu:
Deoarece nu exista inca o comunicare publica, as vrea sa va informez acum ca eu ma ocup de ceea ce inseamna PR si promovare pt el, drept care am rugamintea ca orice intrebari si materiale doriti sa scrieti pe site-ul dvs. despre el sa mi le adresati mai intai mie[..]. Silviu poate oferi interviuri fara niciun fel de problema, dar nu fara a avea un acord al organizatorilor, in acest caz al meu care ma ocup de PR-ul si promovarea sa.
Băi, rateu genetic şi social deopotrivă, te-ai făcut impresar, purtător de cuvânt şi pupincurist specialist şi-ţi prelungeşti clipa de glorie autoimaginată? Mâine o să vinzi autografe, 3 bucăți la 10 mii!

Tocmai pentru că sunt obiectiv, vreau păreri obiective! Nu sunt jurnalist, sunt doar gay în România şi vreau să fiu informat. Chiar trebuie să-l sun pe Solcanu în mijlocul emisiunii?
O părere obiectivă nu poate fi considerată răutăcioasă, numai de către de un ipocrit! Vieru vorbeşte despre “bun-simt, respect si alte valori umane necunoscute”, valori necunoscute lui şi celor din breasla lui de sparte-n tufă. Păi să susţin un băiat într-un act de autoflagelare asistată, înseamnă bun-simţ respect şi valori umane pozitive?! Apoi să pun gheara de ghiolban pe mailul lui şi să mă declar purtător de cuvânt autorizat? De către cine? De juriu? Unde-i ştampila? Unde-i legalizarea?!
Domnule Vieru, dacă gayromeo.com nu vă mai aduce rezultate penetrante, nu înseamnă că trebuie să apelaţi la tertipuri jegoase pentru a vă lărgi cerculeţul (anal) de cunoştinţe.

de: Catalin Covaci

Sase metode de a-ti spiona competitorii

Te plasezi pe picior de egalitate cu concurenta? Cum poti sa faci diferenta? Adesea, cea mai buna modalitate de a-ti depasi rivalii este sa arunci un ochi in curtea concurentei pentru a afla ce vrea sa faca inainte de a-si pune planul in aplicare. Forbes.com iti ofera cateva strategii:

Expozitie?Actiune!

Expozitiile comerciale nu sunt doar locuri in care sa-ti etalezi produsele, ci oportunitati de a-ti urmari competitia. Cauta cataloage, liste de preturi, materiale de marketing, poti afla astfel multe despre strategia rivalilor. Nu-ti fie teama sa stai la taclale cu reprezentantii companiilor concurente, ar putea fi mai liberi in a-ti oferi informatii decat ti-ai putea imagina. Daca esti foarte cunoscut, trimite-ti un emisar cu simt practic sa-ti rezolve problema.

Intrusul de dimineata

Multi retaileri tin sedinte dimineata, exact in magazin. Prefa-te ca vrei sa cumperi si s-ar putea sa afli lucruri interesante. Daca activezi in retail si afli care sunt articolele care se vand bine, ai putea sa-ti aprovizionezi magazinul cu aceste produse inaintea rivalilor tai. Daca esti furnizor, poti afla care din diststribuitori a intarzit cu livrarile si poti ajunge cu produsele la retailer inaintea concurentilor.

Clientii competitiei


Clientii sunt o extraordinara sursa de informatie in privinta punctelor slabe ale competitorilor tai. Intreaba-i direct! Ce le place la un anumit produs sau serviciu? Ce nu le place? Ce anume i-ar face sa se gandeasca la o schimbare? (Ar putea sa se gandeasca la un schimb de servicii, mai avantajoase, in schimbul informatiilor.) Pe de alta parte, cand un client schimba taberele, ofera un sumar complet al competitiei, explicandu-si decizia.
Aplica acum cele mai eficiente strategii de reducere a costurilor pe timp de criza . Dubleaza-ti profitul! Invata sa-ti gestionezi resursele! Elimina cheltuielile inutile care iti ruineaza afacerea! Detalii aici >>>

Recuperati datoriile de la clientii rau platnici in numai 4 pasi

In relatia cu un client rau-platnic, va recomandam sa parcurgeti urmatoarele 4 etape:

1. Trimiteti-i clientului o scrisoare in care ii aduceti la cunostinta depasirea termenului-limita care a fost stabilit de comun acord pentru plata datoriei. Pentru ca aceasta scrisoare sa nu se intersecteze cu o eventuala decontare a clientului, ea nu trebuie expediata mai devreme de 7 zile (chiar 10 zile, in cazul clientilor vechi si importanti, pana in prezent buni platnici).

2. La 10 zile dupa prima atentionare, trimiteti-i clientului o alta scrisoare de somatie in care ii aduceti la cunostinta penalizarile pe care le are de platit pentru intarziere; in acelas i timp, contactati-va telefonic debitorul pentru a afla care sunt cauzele intarzierii platii. Anexati la aceasta a doua scrisoare copii dupa documentele financiare (facturi, extrase de cont etc.).
Inca nu este momentul pentru un exces de fermitate si agresivitate. Scopul acestei a doua scrisori de somatie este de a va asigura ca debitorul a primit mesajul din prima scrisoare.
Porniti, asadar, de la premisa ca prima somatie nu a ajuns la destinatie sau a fost tratata cu neglijenta de un functionar oarecare si repetati mesajul. Evitati astfel o gafa care ar putea compromite o relatie de afaceri profitabila.

3. Dupa alte 30 de zile, trimiteti-i clientului rau-platnic o scrisoare de somatie ultimativa  in care il somati sa execute plata in termen de 5 zile, in caz contrar urmand sa inceapa procedura executarii silite, conform reglementarilor legale in vigoare (Legea nr. 295/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 5 privind procedura somatiei de plata, publicata
in M.Of. nr. 422 din 30 iulie 2001).


4. In cazul in care nici ultima scrisoare de somatie nu are efect, tot ceea ce va ramane de facut este sa incredintati problema spre rezolvare departamentului dvs. juridic sau biroului de avocatura cu care lucrati.

Procesul de incasare a efectelor comerciale de primit poate deveni foarte costisitor in situatia in care va confruntati cu clienti rau-platnici.

Pentru a evita astfel de probleme, este necesar ca in contractul de vanzare sa se prevada si modalitatea de recuperare a creantei in situatia imposibilitatii de plata. Incheiati in numai 7 minute contracte perfect legale si avantajoase, avand la indemana >>>

Managementul stocurilor

Ciclul de exploatare reprezinta ansamblul operatiilor realizate de firma pentru a-si atinge obiectivele. Ciclul de exploatare cuprinde trei faze: aprovizionarea, productia si desfacerea.

Necesitatea ca acest proces sa fie continuu este asigurata prin existenta stocurilor. Stocurile reprezinta anumite cantitati de resurse materiale, carora le corespund din punct de vedere financiar fonduri banesti imobilizate.

Stocurile se exprima fizic si valoric, cu mentiunea ca pot fi exprimate uneori si in numar de zile.

Managementul stocurilor presupune determinarea cantitatii optime de stocuri ce trebuie detinute, a momentultui cind trebuie sa se faca o noua aprovizionare si a cantitatii necesare pentru aprovizionare.

De obicei, controlul stocurilor nu intra in sarcinile obisnuite ale unui manager financiar, dar pentru ca detinerea de stocuri costa foarte mult o firma, managementul stocurilor devine foarte important.

Lipsa controlului stocurilor poate crea mari probleme financiare unei firme. De exemplu, detinerea de stocuri in plus duce la scaderea rentabilitatii capitalului investit.
Business


De asemenea cantitatea de stocuri detinute reprezinta unul dintre factorii determinanti ai lichiditatii.

Cu cat perioada de conversie a stocurilor (timpul necesar pentru transformarea materiei prime in produse, si apoi vanzarea acestora) este mai mare, cu atat ciclul de conversie a numerarului (timpul necesar pentru ca toate cheltuielile efectuate pentru obtinerea unui produs, sa fie recuperate, tot sub forma de numerar, prin vanzarea produsului) este mai mare.

Un ciclu mai lung de conversie a numerarului cauzeaza lipsa de fonduri pentru desfasurarea normala a activitatii.

In prezent, datorita folosirii computerelor, managementul stocurilor poate deveni dintr-un “inamic” al firmei o “arma” impotriva concurentei.

Tipuri de stocuri

Stocurile detinute de o firma pot fi de trei tipuri:
• materii prime;
• productie neterminata;
• produse finite.

Nivelul stocurilor de materii prime este determinat de volumul productiei pe care anticipati ca o veti realiza, de sezonalitatea productiei, de posibilitatea de aprovizionare in orice moment cu materie prima si de eficienta aprovizionarii.

Nivelul stocurilor de productie neterminata este determinat de perioada de timp necesara ciclului complet de fabricatie (timpul scurs intre introducerea materiei prime in procesul de fabricatie si obtinerea produsului finit).

Nivelul stocurilor de produse finite este determinat de volumul productiei si de cel al vanzarilor.

Marimea stocurilor

Factorii principali in determinarea marimii stocurilor sunt:
• nivelul previzionat al vanzarilor;
• durata ciclului de fabricatie;
• durabilitatea sau perisabilitatea produsului finit;
• viteza cu care se poate face aprovizionarea;
• consecintele care pot apare in lipsa unui anumit tip de stoc la un moment dat.

Acesti factori variaza destul de mult de la o ramura economica la alta. Spre exemplu in industria tutunului stocurile au o valoare ridicata datorita procesului lung de fabricatie, in timp ce in industria petroliera stocurile au valoare mica pentru ca nu se foloseste materie prima.

Investitia in stocuri

Pentru a afla cat veti investi in detinerea de stocuri trebuie sa determinati:
• stocul de lucru necesar la un moment dat (volumul acestuia depinde de volumul productiei si de vanzari);
• nivelul stocurilor de siguranta (stocurile necesare la un moment dat cand cererea poate fi mai mare decat cea previzionata); Acest lucru se face comparand valoarea costurilor suplimentare de detinere a stocurilor de siguranta cu posibilele costurile generate de pierderea vanzarilor din lipsa din stoc a produselor solicitate.

Nivelul total al stocurilor este suma dintre cele doua stocuri (de lucru si de siguranta)

Pentru a afla o valoare optima a stocurilor trebuie sa se gaseasca un punct de echilibru intre valoarea costurile in cazul unor stocuri mari - dar care va ajuta sa faceti fata unei cereri neprevizionate de produse - si valoarea costurilor in cazul unor stocuri mici, cand riscati sa nu puteti face fata cererii.

Costurile stocurilor

Un bun management al stocurilor inseamna a avea la dispozitie stocurile necesare pentru realizarea productiei la costurile minime.

Pentru a vedea cat va costa stocurile, trebuie sa identificati toate costurile legate de achizitionarea si detinerea de stocuri.

Costurile stocurilor pot fi clasificate in trei categorii:
• costuri de detinere - costul capitalului blocat, costuri de depozitare si manipulare, costuri cu asigurarile, amortizare si uzura morala;
• costuri de comanda - costul comenzilor, costul de expeditie si manipulare;
• costuri legate de lipsa de stoc - pierdere de vanzari, pierderea increderii clientilor, dereglari ale procesului de productie.

Intrebari frecvente despre ciclul menstrual

Tinerele domnisoare din ziua de azi se confrunta cu o problema delicata, dar nu atat de grava cum pare. De fapt, este incorect spus ca ciclul menstrual este o problema, pentru ca existenta lui ar trebui sa le bucure pe fete, fiind un semn clar al unui corp sanatos, care se pregateste pentru maturitate. Problema reala ar fi alta, mai precis aceea ca tinerele fete nu comunica mai deloc cu mamele lor si nu sunt deloc informate despre acest subiect.
Prin urmare, am incercat sa facem o selectie si sa va prezentam cateva intrebari frecvente pe aceasta tema, in speranta ca vom reusi sa oferim un punct de plecare si o baza pentru discutii mai detaliate.
Cat de des trebuie sa schimb absorbantele sau tampoanele?
In timpul menstruatiei absorbantele trebuie schimbate cat de des este nevoie, pentru a preveni patarea cu sange menstrual. Veti invata pe parcurs care este perioada optima in timpul careia va simtiti confortabil si momentele cand trebuie sa va schimbati tamponul.
Daca utilizati tampoane interne, fiti sigure ca le schimbati la cel putin 4 ore, dar nu mai mult de 8 ore, pentru a preveni aparitia unei boli rare, dar fatale, numita sindromul socului toxic (SST).
In plus, intotdeauna trebuie sa folositi tamponul cu cel mai mic grad de absorbtie, adecvat fluxului menstrual zilnic. Utilizand tampoane superabsorbante in perioada in care fluxul este redus va supuneti riscului aparitiei SST. Riscul este mult mai mare la femeile pana in 30 de ani, in special la adolescente.
Este important sa nu va lasati induse in eroare si sa credeti ca doar anumite tampoane duc la SST. Nu este deloc adevarat. Nu conteaza daca tampoanele sunt facute din cel mai pur bumbac sau din raion, toate tampoanele prezinta riscul potential de SST, daca nu sunt utilizate in mod adecvat.
Cum arata sangele menstrual?
Poate va asteptati ca sangele menstrual sa arate ca sangele obisnuit pe care il stiti de la o taietura la deget. Totusi, desi sangele pierdut in timpul menstruatiei poate semana cu alta pierdere de sange, este si foarte diferit. Sangele menstrual poate fi rosu aprins, rosu deschis sau de alta culoare, cum ar fi maro. Sangele menstrual normal poate fi subtire si apos sau gros si vascos. In timpul menstruatiei puteti observa si cheaguri de sange. Acestea sunt parti din tesutul endometrial si este un lucru absolut normal.
Ce se intampla in timpul ciclului menstrual?
In timpul ciclului menstrual, un ovul este eliberat din ovare. In timp ce ovulul calatoreste in jos pe trompele uterine si catre uter, uterul isi creaza o membrana care consta in sange si tesut suplimentar. Membrana uterului se va ingrosa si, daca apare sarcina, vasele de sange din membrane se vor mari pentru a hrani fetusul in crestere. Daca ovulul este fertilizat de o celula de sperma, se va atasa de peretii uterini si va incepe dezvoltarea unui fetus. Daca ovulul nu este fertilizat, membrana groasa care este construita in timpul ciclului menstrual nu mai este necesara si este eliminata in timpul menstruatiei. Ovulul nefertilizat ori se dizolva, ori este absorbit de catre corp, ori este eliminat. Nu uitati: ciclul menstrual incepe in prima zi de menstra si se termina la urmatoarea prima zi de menstra.
Cat timp tine menstruatia?
Deoarece toate fetele sunt diferite, menstruatia variaza de la o fata la alta. O fata poate avea o menstruatie de 3 zile, iar alta fata una de 7 zile. Poate dura cativa ani pentru ca aceasta perioada sa devina regulata. Intr-o luna menstruatia poate dura 4 zile, iar luna viitoare poate tine 6 zile. Unele femei au menstruatii diferite cativa ani buni si exista posibilitatea sa nu se regleze niciodata. Doctorii pot prescrie pastile anticonceptionale pentru a ajuta doamnele si domnisoarele sa aiba un ciclu menstrual regulat. Discutati cu medicul vostru pentru a descoperi cum va puteti regla ciclul, daca acesta este neregulat.
Ce inseamna daca nu mi-a venit menstruatia?

Exista mai multe motive pentru care, intr-o luna, menstruatia sa nu apara:
  • Varsta – daca de-abia ati inceput sa aveti menstruatie, poate sa nu vina in fiecare luna. Daca sunteti o femeie mai in varsta este apropierea menopauzei.
  • Exercitiile – exercitiile fizice excesive sau sportul de performanta pot cauza lipsa menstruatiei.
  • Stresul – stresul si emotiile foarte puternice din viata zilnica pot duce la disparitia menstruatiei o luna si chiar doua.

Menstruatia ma impiedica sa ma distrez?

Desigur ca nu! Menstruatia nu trebuie sa va afecteze activitatile zilnice. Puteti face exercitii, inota, merge cu bicicleta si va puteti distra. Unele doamne si domnisoare considera ca exercitiile fizice practicate in timpul menstruatiei pot reduce sau preveni durerile de stomac sau disconfortul.
Voi avea menstruatie pentru tot restul vietii?
Nu. O femeie nu va mai putea sa se reproduca odata ce a ajuns la menopauza. Menopauza apare in jurul varstei de 50 de ani. Menopauza presupune ca o femeie nu mai are ovulatie, nu mai produce ovule, prin urmare nu mai poate ramane insarcinata. Precum menstruatia, menopauza variaza de la femeie la femeie si poate dura cativa ani pana se instaleaza.
De unde stiu ca trebuie sa consult un medic in legatura cu menstruatia mea?

Trebuie sa mergeti la un consult in urmatoarele cazuri:
  • daca nu v-a venit menstruatia pana la varsta de 16 ani;
  • daca menstruatia a incetat subit;
  • daca sangerati mai multe zile decat de obicei;
  • daca sangerati excesiv;
  • daca dintr-o data va simtiti ametite dupa ce schimbati tamponul;
  • daca aveti sangerari intre zilele de menstruatie;
  • daca aveti dureri insuportabile in zilele de menstruatie.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa cititi si celelalte articole scrise de noi pe aceasta tema. Speram ca v-am fost de folos si am facut putina lumina in padurea de informatii care le auziti, dar nu le intelegeti.
Si nu uitati: comunicati cu mamele voastre! Au fost si ele fetite candva si va pot ajuta mult mai mult decat niste discutii pe forumuri.

Beneficiile aerobicului

Beneficiile aerobicului


Ni se tot spune zilnic despre importanta aerobicului pentru vietile noastre. Dar cum integram in rutina noastra zilnica si aceasta activitate?
Fara indoiala, aerobicul este in mod special foarte important pentru controlul greutatii. Cercetarile demonstreaza in permanenta ca o activitate fizica regulata, impreuna cu obiceiuri sanatoase in alimentatie, este cea mai eficienta si de real folos pentru a ne controla greutatea corporala.
Indiferent daca dorim sa slabim sau sa ne mentinem greutatea, trebuie sa intelegem rolul important al activitatii fizice si sa o includem in stilul de viata.
Activitatea fizica va ajuta sa va controlati greutatea, utilizand caloriile in exces, care altfel ar fi depozitate ca si grasime. Numarul caloriilor pe care le mancam si le consumam in fiecare zi regleaza greutatea corpului. Tot ce mancati contine calorii si orice am face consuma calorii, inclusiv somnul, respiratia si digestia alimentelor. Orice activitate fizica suplimentara fata de rutina zilnica va folosi calorii suplimentare.
Urmand un program regulat de aerobic, va veti lua un angajament si veti detine controlul, doua atitudini mentale pozitive, care va vor ajuta sa combateti si stresul. Aerobicul relaxeaza muschii tensionati, diminuand astfel si raspunsurile organismului la stress.
Cercetarile medicale au aratat ca o activitate regulata constand in aerobic creste productia de endorfine a organismului.
Cand o activitate consta in aerobic?

Exercitiile de aerobic reprezinta o activitate extinsa, care va faceti sa respirati mai puternic, in timp ce utilizati un numar mare de grupuri de muschi, chiar si mersul la pas. Activitatile de aerobic va ajuta sa intariti inima si sa fie mai eficienta. In prima parte a exercitiilor, corpul vostru foloseste carbohidratii depozitati si acizii grasi circulanti (caramizile moleculelor de grasime) pentru obtinerea energiei.
Aerobicul se refera la orice tip de exercitii care va ajuta sa utilizati oxigenul mai eficient, prin atingerea si mentinerea ritmului tinta al inimii, cel mai sigur numar de batai ale inimii, pe minut, in timpul exercitiilor. Spre exemplu, o femeie de 43 de ani isi scade varsta din 220 si ajunge la 177. Inmultind aceasta valoare cu 60% rezulta ca ritmul sigur este de 106 batai pe minut, obiectivul ei fiind sa ajunga la 141 de batai pe minut, pe masura ce nivelul de pregatire fizica avanseaza.
Sfaturi pentru includerea aerobicului in viata cotidiana

  • Mentineti un ritm de mers confortabil. Spre exemplu, ar trebuie sa fiti capabili sa purtati o conversatie in timp ce mergeti foarte repede. Daca nu va simtiti bine dupa 10 minute de astfel de exercitii, inseamna ca lucrati prea mult.
  • Mariti numarul exercitiilor pe etape, pentru a beneficia de mai multe beneficii, dar de mai putine riscuri. Daca nu ati mai facut exercitii, incepeti cu un mers usor si cresteti gradual timpul si ritmul de mers, pana vi se potriveste perfect.
  • Alegeti activitati care se potrivesc personalitatii voastre si va si distreaza. Spre exemplu, daca va plac jocurile de echipa sau activitatile in grup, alegeti baschetul sau un curs organizat de aerobic. Daca preferati activitatile individuale, alegeti inotul sau mersul pe jos. De asemenea, planificati-va activitatile pentru o perioada a zilei care se potriveste personalitatii voastre. Daca aveti mai multa energie dimineata, planificati-va activitatile pentru a putea fi desfasurate in prima parte a zilei.
  • Planificati un program de exercitii. Pentru a castiga beneficii pentru sanatate este important sa faceti exercitii cat mai regulat posibil. Alternarea activitatilor de aerobic ajuta la mentinerea incantarii si placerii de a practica un sport.
  • Maximizati-va siguranta si confortul. Exista motive intemeiate pentru care exista atat de multe perechi de pantofi de sport in magazinele de azi. Exercitiile precum mersul pe jos sau tenisul necesita un pantof facut diferit fata de cel pentru aerobic sau pentru alergat. De asemenea,  tinuta proprie pentru antrenament si respiratia sunt si ele foarte importante. 
  • Incurajati-va familia si prietenii pentru a va sprijini sau a desfasura impreuna cu voi astfel de activitati. Daca parintii sunt active si copiii au mai multe sanse sa devina activi si sa ramana activi pe parcursul vietii.
  • Provocati-va. Stabiliti-va termene scurte, dar si obiective pe termen lung si sarbatoriti fiecare succes, indiferent cat de mic ar fi.
Indiferent care ar fi scopul vostru, controlul greutatii sau doar sa va simtiti mai sanatosi, a deveni activ fizic este primul pas pe calea cea buna. Profitati de avantajele pentru sanatate pe care le ofera exercitiile fizice regulate si transformati activitatea fizica intr-o parte nelipsita a stilului vostru de viata.

Epilatul in randul barbatilor

Da, domnilor, trebuie sa admitem un lucru: exista obiceiul, chiar obligatia, ca doamnele sa se epileze. Dar acest obicei nu este si pentru barbati.
De altfel, barbatii coabiteaza chiar foarte bine cu parul lor, pilozitatea fiind mai degraba un semn de viriliate. In societatea occidentala, barbatul adevarat trebuie sa fie…  paros.
Cu toate acestea, de cativa ani, barbatii devin din ce in ce mai cocheti si gasesc ca pilozitatea lor este cam dizgratioasa. La urma urmei, barbatii din fotografiile din reviste, de pe podiumurile de prezentare sau din piscinile olimpice sunt mai degraba lipsiti de par.
Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt inca tineri si pilozitatea nu este complet dezvoltata. Sau se epileaza discret.
Iar in societatea noastra in care tineretea este regina, este mai bine sa ne asemanam cu acesti Apolo. Atunci, sa lasam barbatii sa se epileze si sa le impartasim stiinta noastra. Desi trebuie sa recunoastem ca exista putine produse de epilat specifice barbatilor.
Aruncati o privire in raioanele supermarketurilor, farmaciilor : nu o sa gasiti mai nimic in ceea ce priveste lupta impotriva parului barbatilor, in afara de arsenalul clasic pentru rasul cotidian.
Dar nu va panicati, produsele de epilare sunt mixte: crema epilatoare sau ceara se pot conjuga atat la feminin, cat si la masculin.
O mica revizie a zonelor ce trebuie epilate si o mica concentrare mentala pentru gasirea unor solutii si veti reusi sa veniti de hac acestor probleme… de acum si masculine. Va stau la dispozitie solutii economice, scumpe, simple sau sofisticate. Trebuie doar sa alegeti.

Crema epilatoare

Vorbim de o crema care se intinde pe zona ce trebuie epilata. Asteptam 2-3 minute, apoi curatam cu apa: parul va fi dizolvat si va disparea.
Veti gasi aceste produse la supermarket si nu va veti goli buzunarul. Aceasta metoda este foarte simpla, nedureroasa si pare ideala. Dar prezinta si unele inconveniente.
In ciuda unei ameliorari destul de recente, mirosul acestor creme nu este dintre cele mai agreabile. In plus, parul va creste destul de repede: in cateva zile, va veti regasi cu vechea problema, poate chiar inrautatita, caci firele de par au prostul obicei sa creasca mai dese, iar in ritmul acesta nu ajungem deloc la efectul scontat.
Aceasta metoda nu poate fi folosita pentru zonele cele mai delicate, cum ar fi fata, caci cremele, chiar daca au la baza principii calmante si hidratante, raman destul de agresive pentru epiderma.
Puteti folosi crema pentru brate, picioare sau sub brat, umeri sau spate. Pentru spate veti avea insa nevoie de ajutor: este imposibil sa va intindeti pe spate singur crema.
O mica remarca: este chiar nevoie sa va epilati bratele si picioarele, in afara de faptul ca exercitati anumite sporturi, precum ciclismul?
In afara unui complex mare privind pilozitatea voastra, parul de pe picioare si brate nu este socant. Atunci profitati de acest privilegiu de a va pastra parul si nu va complicati viata.

Penseta

Iata inca un mijloc economic de a se epila. O gasiti practic peste tot, la supermarket sau farmacie sau o puteti fura de la fete. Dar in acest domeniu al pensetelor, fiecare are preferinte: un varf rotunjit sau ascutit, totul dupa preferinte.
Penseta smulge firul de par cu radacina, ceea ce va asigura aproximativ 3 saptamani de liniste. Cresterea este progresiva si mai ales parul nu mai este atat de des.
Acesta metoda este eficace, dar lunga: trebuie sa va inarmati cu multa rabdare ca sa smulgeti parul fir cu fir. Este bine sa folositi aceasta metoda pentru suprafete mici sau cu par rar.
Atentie: folosirea unei pensete poate sa se dovedeasca extrem de dureroasa, mai ales aproape de muschi. Epilarea nasului va va smulge cateva lacrimi, chiar si la cei mai duri dintre voi.
Pentru a limita dezastrele, trebuie sa intindeti bine pielea inainte de a smulge firele de par. In acelasi timp este bine sa smulgeti parul si nu sa-l rupeti de la radacina, caci risca sa creasca pe sub piele.
Iar daca pielea este fina si delicata, puteti avea surpriza de a vedea aparand mici puncte negre si cosuri extrem de suparatoare. Penseta va poate ajuta in cazul spancenelor, degetelor mainii si picioarelor.

Aparatul de ras

Atentie! Intrati pe un teren minat. Bineinteles, aparatul de ras este practic, putin incomod, economic, nedureros si simplu de folosit. Dar atatea calitati intr-un singur produs ascunde un defect major: cresterea parului este foarte rapida si firul este mai des.
Dar, domnilor, deja stiti asta. Doar va radeti in fiecare zi. Asa ca daca incepeti sa va radeti vreo parte anatomica, stiti ca este inceputul unui lung calvar. Preferati aceasta solutie pentru barba, axile sau ca metoda de urgenta.

Forfecute

Fac parte din familia „practic si economic” si le gasiti in supermarketuri sau farmacii alaturi de pensete. Complet nedureroase – evident, pentru ca firul de par este taiat cat mai aproape de radacina – ele vor fi perfecte pentru a taia parul din urechi, nas, degete, sprancene.
Cu toate acestea, cresterea este destul de rapida si este adevarat ca dupa ceva timp firele de par vor fi un pic mai dese, dar nu ca in cazul aparatului de ras. Aceasta metoda este recomandabila si adoptati-o fara ezitare in cazurile mentionate mai sus.

Epilatoare electrice

Acestea din urma fac parte din arsenalul anti-par al femeilor, chiar daca unele raman complet refractare la aceasta metoda, care, este adevarat, este un pic dureroasa. Aceste epilatoare sunt un fel de aparate de tuns, adaptate pentru epilarea gambelor.
Cele pentru coapse sunt mai delicate, caci pielea este mai fina, operatia fiind mai dureroasa. Cat despre axile, spate sau piept, nici sa nu va ganditi, decat daca aveti o relatie exceptioanal cu durerea.
Pentru o epilare optima, folositi-va epilatorul electric dupa un dus, pentru ca porii sa fie dilatati. Acesta va usura operatia si va limita aparitia micilor puncte rosii. Si da, nu veti scapa de ele, dar acestea vor disparea in cateva ore.
Nu uitati sa va hidratati pielea pentru a alina epiderma agresata. Cresterea firelor de par se va face in aproximativ 3 saptamani si trebuie sa aveti la dispozitie cam o ora pentru o epilare perfecta a ambelor picioare.

Epilarea cu ceara la cosmetica

Aceasta metoda este foarte simpla: mergeti la un salon de cosmetica, cereti o epilare a zonei care trebuie( programati-va daca este necesar), intindeti-va in liniste in timp ce cosmeticiana isi face treaba, platiti si gata. Si nu va veti mai agita timp de o luna.
Dar nu visati cu ochii deschisi. Exista totusi cateva mici inconveniente. In ciuda ingrijirilor celei mai bune cosmeticiene, nu veti scapa de o mica doza de durere, mai mult sau mai putin intensa, in fuctie de zona ce trebuie epilata.
Cu toate acestea durerea este suportabila. Luati ca exemplu femeile care se epileaza din adolescenta fara sa protesteze in vreun fel.
In plus, inainte de a trece pe la cosmeticiana, trebuie sa lasati parul sa creasca. Un minim de 5 mm este necesar si chiar un pic mai mult ar fi ideal pentru o epilare eficace. Iar daca optati pentru aceasta solutie, un mic buget trebuie sa va faceti. Tarifele cosmeticienelor variaza.
La cosmetica puteti alegeti sa fiti epilat cu ceara rece, calduta sau fierbinte. Ceara rece sau calduta este ideala in cazul in care aveti varice. Cu ceara firele de par vor fi smulse si vor creste mai greu.
Epilarea cu ceara este fara indoiala cea mai buna solutie pentru piept, umeri si un spate impecabil si, bineinteles, pentru picioare. Daca nu exista inca saloane de cosmetica special create pentru barbati, exista saloane care ofera servicii si barbatilor, nu numai femelor.
Chiar daca tarifele de epilare specifice barbatilor nu sunt intotdeauna afisate, nu fiti timid di intrati sa intrebati. Cereti informatii. De altfel cosmeticienele nu realizeaza doar epilarea cu ceara, ci va pot pensa sprancenele.
Pentru o prima epilare a acestora este chiar recomandabil sa le pensati, pentru ca astfel consmeticienele va vor realiza o linie a sprancenelor adecvata cu fata voastra. Apoi puteti sa o intretineti voi acasa.

Epilarea cu ceara acasa

Principiul este acelasi ca la cosmetica, cu exceptia faptului ca voi sunteti cosmeticiana. Ideal ar fi sa gasiti o persoana draguta care sa va asiste in aceste momente dure a vietii de barbat cochet.
In plus, va fi indispensabila pentru epilarea spatelui. Iar pentru partile intime, sensibile este bine ca persoana respectiva sa va fie foarte apropiata.
In ciuda ideilor preconcepute, epilarea cu ceara acasa poate fi usoara datorita noilor produse de ceara pe baza de zahar. Astfel ceara nu se lipeste si se curata cu apa, ceea ce evita o gramada de probleme. Au un parfum placut si le gasiti in supermarket.
Alegeti-le sub forma de aplicator roll-on pentru a spune adio problemelor de dozaj al cerii: nu mai aveti nici o scuza ca sa nu va mai epilati. Aceste produse sunt usor de pregatit: incalziti ceara la microunde sau la bain-marie, apoi urmati modul de  folosire si gata.
Chiar si cel mai neindemanatic dintre voi va reusi datorita acestor produse minuni. Daca sunteti tipul kamikaze sau mai experimentat, puteti folosi ceara clasica cu sau fara aplicator.
Un mic truc: cumparati benzi suplimentare sau pastrati-le dupa folosire, daca aveti ceara pe baza de zahar si spalati-le cu apa calda.

Epilarea definitiva

Daca va decideti sa nu mai auziti vorbindu-se despre parul vostru, cel putin pe o anumita zona, atunci meritati o epilare definitiva. Este vorba de distrugerea bulbului firului de par si asta nu e ceva banal.
Dar datorita unei evolutii a diverselor metode de epilare definitiva, acest lucru este posibil. Iar pentru epilare definitiva exista 3 solutii, toate avand in comun un lucru: sunt scumpe. Si avem: epilarea electrica, epilarea cu laser cu lumina pulsata si laser termic.
Iata ca aveti toate coordonatele pentru a deveni un barbat frumos. Dar nu uitati ca noi va iubim asa cum sunteti, paros sau nu, chiar daca suntem uneori rautacioase.
Poate pentru ca suntem putin geloase: voi aveti dreptul sa va pastrati parul fara sa fiti taxati ca omul cavernelor.
Oricum, nu ezitati niciodata sa cereti sfatul unui profesionist care va va ajuta cu cea mai mare placere.

Problema caderii parului la barbati

Ansamblul pielii capului cuprinde aproximativ 100.000 de fire de par. Fiecare fir de par prezinta o structura particulara si este ancorat in craniu.
Firul de par urmeaza un ciclu de viata care poate sa varieze de la un om la altul si de la un tip de par la altul. Un om cu un par sanatos poate sa piarda intr-o zi in medie de la 40 la 100 de fire pe zi.
Vorbim despre caderea parului, atunci cand incepem sa pierdem mai mult de 100 de fire si acest lucru intr-o perioada de timp mai lunga, de mai multe luni.
O modalitate simpla de a sti cat par pierdeti pe zi este aceea de a numara firele, de exemplu, dimineata dupa dus, dupa ce v-ati periat parul, ceea ce gasiti pe haine si in pat.
Daca ajungeti la mai mult de 100 de fire pierdute pe zi, timp de mai multe saptamani, atunci trebuie sa incepeti sa va informati cu privire la tratamentele puse la dispozitie pentru a stopa pierderea.

Cauzele caderii parului

Exista mai multe cauze care pot explica pierderea parului, dintre care enumeram:
  • Origine hormonala, genetica, care priveste mai mult de jumatate dintre barbati. Este cauza principala a calvtiei la barbati.
  • Stresul. Dovedit prin studii stiintifice: in urma unei reactii in lant care duce la blocarea cresterii parului, caci firele pierdute nu se mai innoiesc.
  • Intoxicatie
  • Alimentatie proasta – lipsa de minerale, vitamine sau oligoelemente. In acest caz este bine sa incercati tratamente naturale pentru a lupta impotriva pierderii parului.
  • Alergie
  • Efecte secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi cele anticanceroase, din timpul chimioterapiei.

Semne care caracterizeaza pierderea parului

  • Fruntea si tamplele incep sa ramana fara par – gradul I de calvitie
  • Aparitia sau prezenta matretii
  • Un par prea gras
  • Reactie alergica

Tratamente impotriva caderii parului

Exista doua tratamente principale impotriva caderii parului:
  • Medicamentoasa – locala sau pe cale orala – care sunt eficiente doar pe timpul perioadei de tratament
  • Chirurgicala – microgrefe

1. Medicamente pentru lupta impotriva calvitiei hormonale si ereditare

Tratament local
Minoxidil, solutie 2% si 5%. Statisticile arata ca minoxidilul cu o concentratie de 2% in solutie topica aplicat de 2 ori pe zi permite cresterea parului la o treime dintre pacienti, stabilizarea pierderii parului la o alta treime, pentru ca la cealalta treime sa fie ineficienta.
Tratamentele pe baza de minoxidil trebuie sa tina in jur de 12 luni pentru a observa cu adevarat o diferenta importanta, in cazul in care sunteti in cele doua treimi norocoase. Diferente semnificative se pot observa dupa cateva luni de la inceperea tratamentului.
Tratament pe cale orala
Trebuie sa fiti atent pentru ca acest tratament nu este bun decat pentru calvitia androgenetica de tip hormonal si ereditar si nu trebuie sa fie folosit de catre femei decat cu avizul doctorului.
Acest tratament se bazeaza pe administrarea de finasterid. Acest medicament nu se poate cumpara decat din farmacii si cu reteta din partea medicului. Nu il cumparati de pe internet.
Acest medicament permite cresterea parului la aproximativ 60% dintre persoane si la 80% duce la intreruperea caderii parului. Efectele secundare sunt rare, dar pot exista la aproape 2% sub forma de tulburari sexuale. In acest caz, vorbiti cu medicul dvs.

2. Microgrefele – grefele de par

Microgrefele sunt asa cum indica numele, grefe de par aplicate pe locurile sarace in par. Acestea se aplica in special la persoanele insensibile la medicamente sau cele care nu doresc sa ia medicamente.
Trebuie sa stiti ca o persoana fara nici un pic de par nu va putea, teoretic, sa iti regaseasca bogatia parului dupa o microgrefa.
In prezent microgrefele se practica in numeroase clinici sau cabinete medicale. Vorbim despre o operatie ambulatorie, definitiva si nedureroasa.
Tratamente cu plante medicinale
In anumite cazuri, folosirea plantelor sau a remediilor bunicii pot sa se dovedeasca utile impotriva caderii parului. Iata cateva dintre plantele care au un efect bun impotriva caderii parului.
  • Ceaiul verde – se foloseste mai ales sub forma de ceai. Anumite studii arata ca consumul de ceai verde ar putea diminua caderea parului, dar nici unul nu dovedeste cu certitudine eficacitatea ceaiului verde.
  • Graul germinat se foloseste in special sub forma de germeni de grau. Eficace impotriva caderii parului, doar daca se datoreaza unei carente in alimentatie.
  • Meiul – se ia in general sub forma de capsule.

Abecedarul barbatilor

Imberb, surazator, serios, tanar, paros, fragil, slab. Oricare i-ar fi stilul, omul secolului XXI are din ce in ce mai mare grija de el. Decodifica-l.

A de la Adonis

Sunt utilizatorii de cosmetice de maine. Contrar la ceea ce au vazut in familie, la tatii si bunicii lor, ei nu au nici un complex in a cumpara un produs pentru a fi mai frumosi. De ce? Pentru ca sunt multi cei care s-au invatat cu gelurile pentru par si cu alte produse impotriva cosurilor sau cremelor matifiante.

C de la chip frumos

In vocabularul masculin a avea un chip frumos, o mina buna sau o mutra decenta este echivalentul unui „sunt superba” din vocabularul feminin. Logic, caci unul dintre produsele de baza, de prim rand – altul decat anticearcanul – este autobronzantul.
In ceea ce priveste autobronzantul, daca unii stapanesc bine metoda de aplicare, altii sunt neindemantici si mai au de invatat. Pentru acestia din urma, o solutie este noua generatie de ingrijire ultra-usoara. Principiul: ele hidrateaza si contin o doza foarte mica de DHA, activ autobronzant, pentru un rezultat natural si fara urma.

E de la epilare

Atatea metode de a scapa de parul pe care barbatii il considera nepotrivit. Epilare laser, cu lumina pulsata, cu ceara calda sau rece, crema epilatoare sau ras, epilarea a intrat deja in lumea barbatilor.

G de la gel

Pentru curatare sau hidratant, este textura preferata pentru ingrijirea pielii. Proaspata si usoara, care patrunde rapid in piele fara efect gras. Daca doriti sa-i oferiti o mana de ajutor, ii multiplicati sansele de succes luand in considerare aceste criterii.

M de la machiaj

In lumea cosmeticii se prezice normalitatea folosirii machiajului la barbati. Jean Paul Gaultier a lansat o gama care a facut mult zgomot si a avut mare succes. Si nu este singurul.
Atunci ce vrea sa insemne machiajul masculin? Aceasta inseamna sa puneti anticercane cand sunteti obosit, un fond de ten matifiant pentru a nu va straluci fata. Iar pentru cei indrazneti, creion de ochi pentru a sublinia privirea si o oja pentru maini impecabile.

N de la natural

Produse de ingrijire pure, autentice, cu formulari simple: iata un argument la care sunt foarte sensibili domnii barbati.

S de la sensibil

Avem obiceiul de a spune ca pielea barbatilor este mai trainica decat cea a femeilor. Este adevarat ca este ma groasa, dar este, de asemenea, si mai agresata zilnic. Si mentionam doar rasul zilnic. Daca adaugam lipsa de hidratare, de protectie solara, ingrijire zilnica, pielea barbatilor devine o zona sensibila ce trebuie pusa sub protectie.

Cumparaturi de ziua barbatilor

Trebuie sa recunoasteti ca lunile care urmeaza, desi pline de veselie si sarbatoare, va cam dau fiori. Sa cumperi cadouri este foarte frumos, dar in acelasi timp teribil de stresant.
Sa cumperi cadouri unui barbat este de-a dreptul frustrant. Uneori ai tendinta sa crezi ca „domeniul” barbati nu este foarte bine dezvoltat.

La urma urmei, ce-i poti cumpara unui barbat?

Cu acest gand in minte, am inceput sa caut idei pentru cadouri. Sf. Mihail si Gavriil a trecut, dar in curand vor veni Sf. Andrei si Sf. Nicolae. Am cercetat cataloage diverse, in speranta ca sectorul barbati imi va oferi macar o idee.
Ce am gasit? Pai, parfumuri… parfumuri … si strecurate pe ici pe colo cateva produse cosmetice. Ma simteam ca si cum baietii nostri nu ar fi bagati in seama deloc. Asa ca am luat o foaie si un pix si am inceput sa fac o lista cu ce as putea cumpara unui barbat de ziua lui.
Este foarte adevarat ca un parfum poate fi o solutie. Poate chiar un set frumos cu spuma de ras, antiperspirant si parfum. Un gel de dus din aceeasi gama ca si parfumul? Suna bine, dar extrem de … banal. Aceste lucruri poate sa si le cumpere singur, iar noi sa nu nimerim exact ce ii place din punct de vedere olfactiv.
Urmatoarea pe lista este o trusa de cosmetice. Ar putea fi un gel de spalat pe fata, o crema hidratanta, o lotiune de corp dintr-o gama foarte scumpa si foarte buna. Conditia: sa aveti un barbat cochet, care adora sa se ingrijeasca si care nu va considera ca ii transmiteti mesaje subliminale.
Un alt cadou, care poate insemna o investitie destul de semnificativa, este ceasul de mana. Atunci cand il vedeti pe fostul sau actualul James Bond facand reclama la un ceas scump cu multe butoane si chestii interesante pentru un barbat, incepeti sa va ganditi si la aceasta varianta. Mai ales daca ceasul arata frumos dupa gusturile voastre.
Este adevarat ca poate nu va permiteti acel ceas, dar exista si variante mai ieftine, dar la fel de bune. Cu toate acestea, retineti: barbatii tin cont de marca, la fel ca si femeile. In special cand e vorba despre tehnica, tehnologie si toata gama aferenta.
Si asa ajungem la un domeniu drag barbatilor: tehnica. Aici intram intr-o disputa spinoasa. In teorie, femeile si tehnica nu sunt compatibile. Uneori e adevarat. Dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne surprindem barbatii cu un cadou.. tehnic.
Cum realizam asta, in cazul in care chiar nu ne pricepem la tehnica? Intrebam prietenii si ii luam la shopping, tragem cu urechea la convorbirile lui in care se lauda prietenilor cu diverse achizitii si isi expune dorintele, ne prefacem sa suntem interesate si il tragem de limba.
Urmatorul punct, la fel de celebru, este imbracamintea. Zilele de nastere ale barbatilor ni se pare ocazia perfecta pentru a le pune la punct garderoba cu haine pe care le preferam noi. Mai ales daca avem un barbat lenes cand vine vorba de cumparaturi si care trebuie amenintat serios ca sa-si cumpere ceva de imbracat si incaltat.
Un cadou care este apreciat de fiecare data este adaugarea unui obiect pretios la o colectie anume. Colectioneaza vinuri? Carti? Picturi? Sculptura? Fluturi? Iata un punct de pornire excelent. Trageti cu urechea si aflati ce si-ar dori pentru pretioasa colectie si surprindeti-l.
Ii mai trebuie o suma de bani pentru a putea sa-si cumpere o piesa importanta? Credeti-ma, va aprecia mult mai bine ajutorul financiar, decat un cadou oarecare.
Cel mai greu cadou pe care il puteti face este indeplinirea unui vis. De ce spun greu? Pentru ca daca isi doreste sa plece in Caraibe, ar fi usor. Strangeti bani, cumparati bilete si gata. Dar daca isi doreste sa lucreze pentru NASA, sau sa se intalneasca cu un idol anume, sau sa zboare in cosmos.. deja vorbim de lucruri care va depasesc.
Puteti planui o vacanta, o excursie intr-un loc pe care doreste sa-l vada, puteti cumpara bilete la un concert oriunde in lume , o vizita la NASA, daca tot vorbeam. Nu va fi nici greu, dar nici usor. Pur si simplu realizabil.
Tot ce trebuie sa faceti este sa va cunoasteti omul. Abia atunci stiti ce anume il va face fericit.

Cum sa intretii un par frumos

Multi dintre actorii nostri preferati reusesc intotdeauna sa ne impresioneze prin felul extraordinar in care arata. George Clooney, spre exemplu, arata intotdeauna perfect (exceptand rolurile in care trebuie sa arata rau). Will Smith este un alt exemplu de barbat stilat. Cum reusesc ei sa arate asa?
De la gat in jocimportant pentru o tinuta grozava.
Exista zece reguli simple pe care orice barbat ar trebui sa le urmeze pentru a arata bine de la gat in sus.
1. Gasiti un frizer sau un stilist bun. Este important sa aveti stabiliti o relatie buna cu persoana care va tunde. Un frizer sau stilist bun va ajunge sa va cunoasca foarte bine si va va ajuta sa va alegeti stilul potrivit atat pentru timpul liber, cat si pentru serviciu si cariera.
2. Invatati cum sa faceti vizite la salon. Familiarizati-va cu “stilul” salonului si invatati sa comunicati cu persoana care va aranjeaza parul.
3. Vizitati-va regulat frizerul sau stilistul. Pentru parul scurt, nu lasati sa treaca mai mult de 3 saptamani intre 2 tunsori. Daca aveti parul lung puteti astepta putin mai mult. O regula extrem de importanta este sa nu aratati niciodata ca si cum tocmai v-ati tuns. Cand plecati de la frizer si aveti o dunga alba pe gat, la spate, inseamna ca ati asteptat prea mult. Verificati daca va ofera vreun bonus pentru fidelitate, de genul tunsorilor “de intretinere” sau un barbierit gratuit. In saloanele care se respecta acest lucru este foarte obisnuit.
4. Trebuie sa intelegeti foarte bine diferentele dintre diverse produse de coafat. Un frizer sau stilist bun va acorda timp instruirii voastre si va va invata cum sa folositi anumite produse pentru a va imbunatati imaginea. Barbatii vor petrece cateva ore bune pe saptamana lustruindu-si masina, dar putin vor fi cei dispusi sa stea cateva minute mai mult in oglinda pentru a folosi un produs pentru par. Fiti atenti baieti…daca credeti ca veti fi considerati atragatori doar pentru ca masina voastra arata perfect, va inselati amarnic.
5. Folositi zilnic produse pentru ingrijirea parului, indiferent de stilul abordat.  Un strop de pomada da putin luciu si un aspect deosebit.
6. Schimbati-va stilul din cand in cand. Fiti cu un pas inaintea modei. Mult mai multi oameni va vor observa cand va veti schimba stilul. O singura atentionare: nu pastrati un stil pentru foarte mult timp.
7. In timp ce stilistul va ajuta sa creati un stil care sa evidentieze trasaturile faciale, este important sa stiti si voi cum sa va alegeti stilul potrivit in functie de forma fetei voastre si tunsoarea potrivita pentru a va avantaja. Stiind acest lucru veti comunica mai bine cu stilistul vostru si veti face alegerea avand la baza cateva informatii ajutatoare.
8. Invatati cum sa va barbieriti. O fata rosie, zgariata de lama de ras nu va va avantaja. Majoritatea iritatiilor pot fi prevenite folosind o metoda corecta pentru a va barbieri. Investiti intr-o spuma de ras si un aparat de ras de calitate si acordati cateva clipe in plus acestei activitati, dimineata.
9. Atentie la scalp. Un scalp sanatos este cheia unui par frumos, deci invatati cum sa va ingrijiti scalpul pentru a fi siguri ca oferiti parului vostru cea mai buna baza posibila.
10. Ingrijiti tot ce e de la gat mai jos. Nu doar hainele trebuie sa fie ingrijite si cu stil, dar si parul care creste mai jos de gat. Desigur, purtati haine majoritatea timpului, dar nu vreti sa aratati bine si atunci cand trebuie sa le dati jos?
Odata ce ati aprofundat regulile de baza si v-ati convins ca petrecerea catorva minute in plus in oglinda si atentia la detalii veti intra in  topul “barbatilor care arata bine in orice situatie”. Bineinteles, sa aratati bine presupune si un corp sanatos si o doza sanatoasa de incredere in sine, indiferent  daca adoptati un stil “trendy” sau unul conservator.

Ce alegem? Rasul clasic sau electric?

Un barbat isi petrece 3000 de ore pe parcursul intregii vietii pentru a se rade. Acest gest cotidian, invatat abia la adolescenta, devine rapid un act senzual si de cautare a unei stari de bine. Si atunci, ce sa aleaga? Rasul clasic sau cel electric?
Despre rasul electric
Anumiti barbati nu suporta rasul clasic, iar altii nu vor suporta niciodata incalzirea provocata de catre aparatul de ras electric. De altfel, modul in care arata pielea nu este mereu aceeasi, de aceea un barbat va fi uneori tolerant la un ras clasic, iar alteori la unul electric.
Rasul electric este in special folosit de care cei cu putin timp la dispozitie, mereu grabiti, mereu pe fuga. Este recomandat celor care au barba deasa si groasa. Spre deosebire de rasul clasic, este preferabil in aceasta situatie sa va radeti inainte de dus, pentru a pastra porii pielii bine inchisi. Tot in aceasta directie, frecati-va usor fata cu o piatra de alaun, un sulfat dublu folosit la creioanele care opresc sangerarea in cazul taierii in timpul rasului.
Categorii de aparate de ras electrice
Aparat de ras electricAparatele de ras cu cap rotativ sunt recomandate pielii sensibile, caci supletea capetelor este inegalata si taie pielea. Nu exista nici un risc de taiere. In acest caz, rasul se face cu miscari circulare. In anii `90 au aparut aparate de ras cu creme, care hidrateaza si protejeaza pielea in timpul rasului.
Aparatele cu sistem de translatie se adreseaza celor care au cu adevarat o barba deasa si un fir de par dur, aspru. Lamele aparatului se misca de jos in sus. De aceea, rasul se face cel mai adesea de jos in sus. In cazul obrajilor. Caci la nivelul gatului, parul poate sa-si schimbe directia si atunci este necesar sa facem miscarea inversa.  Acest model are dezavantajul de a avea lame care pot provoca taieturi sau se pot toci in timp. De aceea trebuie sa aveti grija de ele. Capul aparatului se schimba o data la 18 luni.
Eh, exista insa si barbati pentru care rasul nu este decat suferinta continua. Pielea lor este extrem de sensibila si nu suporta nici un tip de ras. De aceea un aparat de tuns barba este o solutie buna. In fond, inca mai e la moda barba de 3 zile. Unii barbatii sunt extrem de chipesi asa.
Despre rasul clasic
Daca preferati rasul clasic, de mana, atunci  acordati o importanta deosebita notiunii de stare de bine. Lamele aluneca pe pielea voastra fara sa o incalziti. Spuma de ras, onctuoasa, da o senzatie extraordinara de prospetime. Daca va atingeti fata pe timpul zilei, veti simti acea senzatie extraordinara de a fi proaspat ras. Dar va trebuie timp pentru a face acest ritual asa cum trebuie, pentru a nu-l transforma intr-o corvoada. Unii barbati prefera rasul electric in timpul saptamanii si pe cel clasic in week-end.
Doua tipuri de aparate de ras clasice
Cel mai folosit aparat mecanic este cel cu lame duble sau triple intersanjabile. Un altul este format din pamatuf si brici. In acest tip de ras, totul striga a masculinitate. Este ca un vis, acela de a manevra un obiect ata de periculos ca briciul. Caci daca il privim cu usurinta si nepasare, o taietura ne va aduce rapid in realitate. Anumiti barbati, insa, se antreneaza din greu, iar apoi lasa usa de la baie intredeschisa pentru ca iubita sa le admire siguranta si sangele rece. Admiratia doamnelor este un stimulent eficient.
BriciRasul cu un brici, desi la prima vedere un sport plin de pericole, poate sa fie o arma de seductie. Dar sa revenim cu picioarele pe pamant. Pe langa brici, pamatuful este folosita pentru a intinde sapunul pe fata si va izola barba pe apa. Spuma de ras va adera si mai bine de barba, iar acest lucru va insemna o mai buna protectie. Adio, riscuri de taieturi!
Indiferent ce veti alege, un chip proaspat ras, ingrijit este intotdeauna extraordinar de apetisant pentru o femeie. Asa ca incercati sa nu va taiati! Chiar daca starniti induiosare pe moment, taieturile repetate arata neglijenta si nepasare.