Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 20 ianuarie 2011

Fii femeia pe care iubitul tau o viseaza in fiecare noapte

Vrei sa fii singura femeie din viata lui pe care o va tine minte?
Luni la sala ma cantaream cu privirea dupa ce instructorul mi-a comunicat ca mi-am depasit masuratorile dupa Craciun. Alergam pe banda si ma mustram singura, “Andreea, esti superficiala, ai doua kilograme in plus, ai pus doi centimetri pe talie si sold, uita-te cum arati, erai perfecta” si dialogul interior s-a intrerupt cand o tanara fara o mana s-a urcat pe banda alaturata sa alerge. Dar pe Nick Vujicic il stii? Are un zambet superb chiar si fara maini si picioare, el traieste, inoata, citeste, iubeste si multumeste vietii ca s-a nascut.
Tu cand te-ai imbratisat ultima oara? Cand i-ai multumit vietii ca traiesti, respiri si ai doua maini? Cand ai oferit cuiva toata iubirea ta? Cand i-ai multumit mamei tale ca te-a nascut?
Te-am rugat in articolul de marti sa-ti rescrii povestea vietii. De ce n-ai facut-o?
De ce te pretuiesti atat de putin? De ce nu dai doi bani pe tine? De ce nu traiesti precum oamenii de succes? De ce nu faci ce-ti popui? De ce nu indraznesti nimic?
Te-ai intrebat vreodata de ce vrei un barbat frumos, puternic si bogat? Sau de ce vrei sa te mariti? Ori de ce vrei multi bani? De ce vrei sa ai un trup perfect? Si-un job bine platit? Care-i motivatia ta interna? Ce te face sa-ti doresti ceea ce-ti doresti?
De ce vrei ceea ce vrei si cum sa obtii ceea ce vrei cu adevarat?
Cum procedezi ca sa te tii de sala? De ce ai nevoie ca sa nu renunti dupa trei zile?
Cum procedezi ca sa castigi mai multi bani? De ce ai nevoie ca sa pot lucra 12 ore pe zi?
Cum sa procedezi ca sa pastrezi un barbat pe termen lung? De ce ai nevoie ca sa nu-l mai pierzi?
Te-ai intrebat de ce unele femeie au tot ce vor si tu nu ai nimic? Care-i diferenta dintre tine si ele? Ce au ele si tu nu ai?
Ti s-a intamplat vreodata sa atingi ceea ce ti-ai propus? Si cum se face c-ai uitat strategia prin care ai avut succes? De ce n-ai aplicat-o si-n domeniile in care stagnezi si esuezi?
Care-i visul tau suprem?
Mi-am dat seama de ce sunt atat de nebuna si obsedata de visul meu. Eu sunt nascuta pe 13 aprilie, care este ziua iconoclastului. Stiam chestia asta fiindca Laura, prietena mea e pasionata de astrologie si-mi citise acum foarte multi ani ce influenta are acest 13 aprilie in viata mea. Dar timpul a sters aceasta informatie din campul meu constient. Si acum cateva zile umblam prin rafturile pline cu carti si pun mana pe cartea lui Gregory Berns, Iconoclastul. In aceea clipa inconstientul mi-a scos la suprafata informatia inmagazinata acum foarte multi ani. Dau un search pe google sa-mi reactualizez informatia, dupa care deschid cartea. Si acum am sa-ti livrez tie aceasta informatie pretioasa.
Cine sunt iconoclastii? Cum traiesc iconoclastii? Cum gandesc iconoclastii? Ce realizeaza iconoclastii? Sunt iconoclastii diferiti de restul pamantenilor? De ce i-am urma?
Cartea este fascinanta, te invata sa faci ceea ce n-ai facut pana acum deoarece ti-a fost teama de viata, de esec, de pierderi, de moarte, de schimbare, de nou, si mai mult de atat, te invata sa ajungi sa faci ceea ce ceilalti spun ca nu poate fi facut. Berns este neurolog si studiaza creierul, neurochimia sau neuroeconomia, cum ii spune el. Berns ne spune ce parti ale creierului raspund la recompense si care sunt responsabile de motivare. Nu asta ne dorim cel mai mult astazi? Sa fim motivati mereu? Sa ne atingem obiectivele, sa adunam succesele?
Iconoclastii sunt oamenii creativi si de succes pe care-i citesti si urmezi, ei actioneaza altfel decat restul, ei se angajeaza in misiuni periculoase, fac tot ceea ce restul se tem sa faca, dar mai presus de toate stiu ce vor in detaliu, au ideile clare despre viata pe care-o traiesc.
Stii cum va arata viata ta peste un an, doi? Stii ce masina vei conduce, ce barbat vei avea in pat, cati bani vei avea in banca, ce tari vei vizita? Ai tu planul vietii intocmit in detaliu, in nuante, emotii, culori? Daca nu-l ai inseamna ca esti un om de rand, cu nevoi normale si mai tarziu cu nevoi speciale. Iarta-ma ca-s asa de dura cu tine dar asta-i viata pe care o s-o duci daca ramai la fel, daca procedezi la fel, daca vorbesti la fel, daca percepi lumea la fel, daca mananci la fel, daca traiesti la fel ca inainte.
Vrei sa imbratisezi un nou stil de viata ? Vrei sa urmezi o nebuna?
Anul trecut n-am muncit deloc, a fost un an din viata mea pe care l-am irosit si care nu mai poate fi salvat. Timpul nu iarta. In schimb, am trait mult, am calatorit, am cunoscut fete noi, am mancat, am baut, am dormit, am iubit, am dansat, a fost un an in care am planuit multe si n-am realizat nimic. Uite ca s-a incheiat un an in care n-am bifat satisfacuta niciun obiectiv important trasat in caietul visurilor mele. Tu cum stai cu reusitele?
Cum de nu mi-am atins obiectivele pe 2010?
Pentru ca am fost mediocra, superficiala, intr-un cuvant, o putoare.
Cum se face ca eu, care de regula, nu urmez regulile sociale, am pierdut un an din viata mea traind intr-o stare de normalitate si banalitate? Cum m-am lasat influentata de agentii sociali? Eu sunt partizanul iconoclastilor, eu fac regulile, eu imi aleg rolurile pe care le joc, eu imi scriu viata, eu daram barierele sociale, eu sunt un iconoclast.
Iconoclastii urmaresc atingerea obiectivelor cu orice pret. Ei stiu ca pot orice. Ei actioneaza in fiecare zi conform planului lor intocmit in detaliu. Ei sunt ambitiosi, nebuni, anormali, speciali, de neoprit. Ei detesta mediocritatea, regulile, scuzele, vaicareala, lenea, banalitatea si normalitatea.
Tu de ce ai nevoie ca sa te angajezi 100% intr-un proiect?
Cele trei caracteristici ale iconoclastilor: perceptia, raspunsul la frica, inteligenta sociala. Iconoclastii au o gandire inovatoare, au o perceptie perfecta, n-ai teama de esec si au capacitatea de a-i convinge si motiva pe ceilalti.
Ai o atitudine mentala corecta?
Care-s reprezentarile tale despre tine si lume?
Ai inteligenta emotionala si sociala?
Sau si tu te lasi purtata de intamplari intamplatoare?
Karl Wallenda, unul din zburatorii Wallenda, facuse zboruri in fiecare zi, timp de ani de zile, in care nu s-a indoit niciodata de abilitatile sale exceptionale. La un moment dat i-a povestit sotiei ca se vede cazand. Si si-a oferit constant, in fiecare zi, timp de cateva luni reprezentarea caderii. Ce crezi ca s-a intamplat? A cazut si a murit.
Au fost unii care au zis ca a avut o presimtire. Dar cea mai plauzibila explicatie a fost urmatoarea, cum ca el si-a sugestionat sistemul nervos cu imaginea caderii. Aceasta reprezentare a caderii sale l-a omorat. E un eveniment tragic, dar asa functioneaza creierul nostru, transforma in realitate ceea ce-i spunem, aratam, sugeram. Astfel incat, cea mai inteligenta abordare este concentrarea asupra ceea ce vrei sa obtii, in pofida a ceea ce vrei sa eviti, intelegi?
Il stii pe Mel Fischer? Cel care a cautat o comoara, timp de saptesprezece ani pe fundul marii? El chiar a descoperit lingouri de aur si argint in valoare de peste 400 milioane de dolari. El era un remarcabil motivator. Spunea in felul urmator echipei sale,” astazi e ziua cea mare.Si la sfarsitul zilei le zicea, “maine va fi ziua cea mare.” Timp de saptesprezece ani. Iti dai seama cum isi motiva omul asta oamenii? Dar cat de genial putea fi acest suflet de om?
Un bun antrenor de fotbal stie cum reprezentarile mentale ale jucatorilor le afecteaza performanta. Daca in prima repriza au fost pusi la pamant de echipa gazda, antrenorul, la pauza trebuie sa stie exact cum sa-i scoata din acea stare fiziologica de esec. Cum? Motivandu-i cu succesele anterioare si viitoare. Tu cum te comporti cu tine cand ai un esec? Ce-ti spui? “Sunt o proasta si-mi merit soarta? “ Data viitoare va fi si mai rau.
Tonny Robbins spune ca, “tipul de comportament pe care îl adoptă oamenii este rezultatul stării în care se află ei. Cum anume reacţionează ei din acea stare se bazează pe modelele copiate de ei din mediul înconjurător- adică, strategiile lor neurologice înmagazinate. “
Intelegi de ce ziua de ieri, seamana cu cea de azi si ce de maine va arata exact la fel? De asta viata nu-ti face nicio surpriza, fiindca tu actionezi in fiecare zi la fel.
Pentru numele lui Dumnezeu, trezeste-te la viata!
In fiecare zi trebuie sa te motivezi. Cum? SINGURA!
Ia ATITUDINE- Comporta-te ca si cum ti-ai fi atins deja obiectivele.
Formula care te tine pe loc: Ai standarde joase. Tintesti jos. Esti la pamant.(lipeste-ti pe oglinda intr-un colt acest mesaj, ca sa-ti aduci aminte unde esti si de ce n-ai nimic din ce-ti doresti)
Daca vrei sa ai un barbat frumos, bogat si de succes gandeste-te ca si tu trebuie sa fii la fel. Esti tu persoana asta? Si-acum am sa te intreb de ce nu ai un trup perfect, de ce n-ai bani multi si de ce n-ai succes?
Pentru ca esti mediocra. Pentru ca esti o putoare. Pentru ca esti cersetoare.
Daca vrei bani trebuie sa-ti schimbi vizunea. Sa urmezi modelul celor care arata bine, care au bani si succes. Si toate astea daca vrei un barbat frumos, bogat si de succes cu care sa traiesti pe-o insula insorita pana la adanci batraneti.