Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 24 iunie 2010

De ce unii n-au noroc? Secretul oamenilor de succes

Nu exista zi in care sa nu intalnesc oameni puternici si oameni slabi, bogati si saraci, si cred cu tarie ca, fiecare dintre ei are ceea ce merita. Spune-mi ce ganduri ai si-ti spun unde vei ajunge in 5 ani si crede-ma ca nu-s clarvazatoare, dar vad multe comportamente. Cel care crede ca n-are noroc si nu poate, chiar ajunge sa manance de pe jos si sa se vaite de-a sa existenta chinuita, care nu valoreaza doua parale.Caietul visurilor

Indiferent ce crezi despre tine si lume, ai dreptate. Fiecare vede viata conform experientei traite, si daca ai trait ca un sarantoc si comportamentul tau de supravietuire este vaicareala si cersitul, n-ai alta sansa decat sa ajungi un boschetar.

Te-am jignit? Nu asta urmaresc, chiar daca tin sa te trezesc prin orice mijloace. Care-i diferenta dintre tine si-un boschetar? Ti-ai pus vreodata intrebarea asta? Te crezi mai buna, asa-i?
Tu ai studii superioare, ai un job bine platit si esti integrat si respectat de societate.

N-ai cersit niciodata?

Eu am cersit la viata mea, iubire, atentie, afectiune, mangaiere, bani, carti, confirmari, siguranta, stabilitate, incredere, stima, raspunsuri, de la parinti pana la iubiti.

Tu? Nu ti s-a intamplat sa-ti pui speranta in iubitul ori parintele tau?
Sa astepti de la iubit, tata, Dumnezeu un strop de noroc si iubire?

Si-un cersetor are aceleasi asteptari de la trecatori, parinti, iubiti, Dumnezeu.

Care-i deosebirea intre tine si el?

Daca ti s-ar lua studiile si titlurile n-ati fi aceleasi suflete covalescente care intind mana dupa o mangaiere si un minut de atentie?
Ba da. Mediteaza un pic la asta si o sa realizezi ce departe esti de imaginea pe care o aveai despre tine, idealul Eului tau. Sa nu crezi c-am intrat in viata ta ca sa-ti distrug increderea si stima de sine, nici pe departe, doar ma asigur ca esti pregatita pentru calatoria vietii tale.

Si boschetarul are aceeasi zestre ca si a ta, dar de ce nu e angajat si integrat in societate?
Buna intrebare. Povestea lui a fost scrisa de el si-n urma evenimentelor a renuntat la lupta. A renuntat la ceea ce ar fi putut realiza, la ceea ce ar fi putut deveni, din lene si comoditate, descurajat de provocarile si infrangerile repetate. E dreptul lui ca si al tau, de a trai o existenta bogata, ori una saraca. Ce alegi? Cine-i atat de prost sa aleaga saracia?

Ingredientele personalitatii de succes si cum sa le dobandesti?

Cum arata o personalitate de succes si cum atrage ea cele mai bune oportunitati, oameni, sanse in viata ei?

Succesul e o stare de spirit si se invata in doze mici, azi un pic, maine un pic si tot asa pana ce ajungi sa fi cuprinsa in fiecare zi de sentimentul invingatorului care te conduce la viata dorita si visata.

Mie imi plac contrastele in viata si asa am invatat cele mai bune lectii de viata, drept pentru care ti le prezint in stilul meu si sunt sigura c-o sa aiba efectul dorit si la tine.

Astazi o sa-ti prezint viata unei femei frumoase care a imbatranit peste noapte, dar inainte de a trece la povestea noastra, sa vedem daca te confrunti cu aceeasi gandire:

Ti se intampla sa-ti spui ca vei trai mai mult si te vei bucura de viata dupa ce-ti platesti facturile, achiti datoriile, te mariti, faci un copil, platesti ratele la banca, iesi la pensie?

Nu esti singura care renunta la viata..amana bucuria si fericirea zilei de azi.

Mi se intampla sa asist la sinuciderea unei prietene dragi, care e obsedata de perfectiune, atat de ea cat si de tot ce atinge. Si-a jurat ca nu mai iese din casa pana ce nu-si face un lifting facial, pana ce nu-si reinnoieste garderoba, pana ce nu traieste asa cum isi doreste nu mai intra in contact cu viata.

Nu se mai poate sta in preajma ei, e imposibil: “uite cum arat, sunt grasa, n-am in ce ma imbraca, mi-a picat fata, nu ma mai suport pana ce nu ma tai toata. Asta-i dialogul ei cu oglinda: ” liftingul facial ma salveaza, imi da putere de viata.”

Cel mai mare blestem al vietii este sa nu-i poti ajuta pe cei dragi, fiindca ei te considera egalul lor si nu te iau in considerare, tot ce-ti spun tie functioneaza, si tot ce le spun celor dragi, trece pe langa ei, cine sunt eu sa stiu mai multe decat ei?

Ce faci? Renunti la trait pana ce castigi bani sa te tai, sa te innoiesti, intineresti?

Eu i-am sfatuit un lifting afectiv, o operatie chrurgicala pe creier, in sertarul amintirior dureroase, dar fara sanse de a fi luate in considerare.

Am renuntat, am plecat dupa o discutie inflacarata si i-am zis “sinucide-te fara martori. Eu nu mai pot sa te privesc, nu-mi mai face placere sa-ti arat ce tu nu vezi.”

Se spune ca a iubi inseamna a-l accepta pe celalalt chiar daca nu-l intelegem. Asa e, perfect de acord, o iubesc in continuare si-o s-o fac mereu pentru frumusetea si bunatatea pe care ea nu o vede la ea, dar am obosit, nu-i mai suport vaicareala, care-i saboteaza viata.

A inceput sa-mi reproseze tot felul de lucruri pe care ea le face si nu vrea sa le recunoasca ca apartinadu-i si asta e momentul in care nu-i permit ei si nimanui sa proiectezi pe mine incapacitatea de a-si asuma si trai viata. E timpul sa luam o pauza, in care ma rog sa constientizezi ce-ti faci, succes draga mea, eu ma retrag. Sper sa-nteleaga ca, cei care te resping apar in viata ta ca sa-ti arate cat de mult te respingi pe tine.

Faptul ca viata ei arata asa la cei 35 de ani e semn de o rana profunda nevindecata.

Si faptul ca m-am nimerit in conflictul asta e semn ca si eu sufar de aceeasi rana, si anume, relatia nevindecata cu parintele de acelasi sex, mama. Povestile noastre seamana..doar ca eu stiu cum sa-mi pansez rana, in timp ce ea refuza sa se-ngrijeasca de trauma originara si cauta sa repare aici, la al 27-lea conflict, unde e imposibil sa vindeci o rana atat de adanca. Relatiile de azi disfunctionale iti arata exact ce si unde te doare, de asta si doare al naibii de tare, fiindca iti redeschide rana din copilarie, pe care te-ai chinuit s-o pansezi compulsiv, si ea iarasi sangereaza…

“Parintele de acelasi sex are rolul de a ne invata sa iubim, sa ne iubim si sa daruim iubire. Parintele de sex opus ne invata sa ne lasam iubiti si sa primim iubire.”

Atat mie cat si ei, ne-a lipsit tatal iar mamele n-au reusit sa ne ofere increderea si iubirea de care aveam nevoie pentru a invata sa ne apreciem si sa ne iubim.

Copilul care nu s-a simtit iubit, apreciat, dorit, confirmat are tendinta la maturitate sa fie perfect in ochii lui si ai celorlalti, cauta perfectiunea, la fel ca prietena mea.

Povestea de azi cauta sa te aduca fata in fata cu tine – Cum te vezi?

Oglinda oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa?

Ma rog pentru tine sa te vezi frumoasa si sa nu cauti disperata o imagine perfecta.

Acum sa vedem cum te vezi in oglinzile din jurul tau, prietene, colaboratoare, persoane de acelasi sex. Cum le vezi?

Iti consideri mama un model?

Daca nu o faci e normal ca azi sa nu te accepti si sa te iubesti.

Te simti fara valoare, goala, banala?

Te straduiesti din rasputeri sa fii placuta, acceptata si admirata de ceilalti, in definitiv de tine?

“Nu sunt suficient de buna, nu sunt ca ei, n-o sa ajung niciodata cineva.”

“Mama mea nu a facut nimic bun cu viata ei, mi-e teama sa nu patesc la fel.”

“Tatal meu a fost un nemernic cu mama mea, sotul meu se poarta la fel cu mine.”

“Stiu ca nu valorez nimic si ca ceilalti sunt mai interesanti decat mine.”

“In fata ei ma simt mica, slaba, inutila, si am tendinta sa fug, ma sufoca, inghite.

“Cand parintii mei se certau imi venea sa dispar de pe fata pamantului.”

Cum arata viata ta azi? Te mai uiti in urma? Ce simti fata de cele petrecute in viata ta?

Cauti singuratatea sau agitatia? Esti o solitara? Ai prieteni putini? Fugi de priviri?

Ti-e teama sa vorbesti in public? La seminarii te ascunzi, taci? N-ai nimic interesant de spus? Nu-ti place sa fii atinsa? Viata ta sexuala e inexistenta? Traiesti in lumea ta? Te retragi in carapacea ta? Ai nevoie sa te aduni cand te simti atacat de ceilalti?

N-ai avut relatii bune cu mama ta? Te-ai simtit respinsa de ea?

Atragi in viata ta barbati care te resping? Si te consideri vinovata pentru ca te-a parasit? Din vina ta suferi? Sau din vina celorlalti?

Rana nu se vindeca daca continui sa te plesnesti pentru fiecare nereusita, suferinta.

Rana nu se va vindeca niciodata daca crezi ca, ceilalti sunt de vina pentru suferinta si drama ta.

Te devalorizezi tot timpul?

Te critici constant?

Te compari cu ceilalti non stop?

Te simti nedemna de iubire, apreciere, stima?

Toti sunt mai buni decat tine?

“Cu cat este mai puternica rana de respingere la o persoana, cu atat aceea persoana isi va atrage mai multe situatii in care va fi respinsa de catre altcineva.”

Cand esti aleasa, curtata, iubita, nu crezi ca vrea ceva serios de la tine si respingandu-te il faci sa se evapore peste noapte. Sabotandu-te inca o data..

Cand nu esti aleasa de barbatul pe care-l vrei, sau de-o situatie, te simti respinsa de ceilalti.

Ce faci tu azi are valoare pentru tine? Cunosc o gramada de persoane care considera ca, ce fac ele n-are valoare perntru nimeni, te numeri printre ele?

Stii ce vrei, dar nu ceri ce vrei?

Femeie, vrei o viata?

Da!!

Mai tare, nu te aud!!

Inca o data, vrei o viata?

Da!!!

Stii ce ai de facut ca sa obtii ce vrei de la viata?

Da!!

Cere ce vrei de la viata acum, viata te asculta, e momentul tau.

Apuca-te de trait, alunga teama din sufletul tau, nu vei fi judecata, nu mai cauta perfectiunea in viata, nu exista, tot ce faci e bun.

A te bucura este o alegere, si doar tu poti face aceatsa alegere: TRAIESTE FEMEIE!

Daca vrei sa imbatranesti peste noapte, sa te frustrezi, sa devii ranchiunoasa si invidioasa pune-ti viata pe asteptare, asteapta-l pe fat-frumos, asteapta vremuri mai bune si vei ajunge sa urasti oamenii care au succes, personalitatiile, pentru ca sunt mai fericiti ca tine, pentru ca zambesc si traiesc viata din plin.

Cum sa obtii mai multa viata de la viata?

Cum sa ai mai mult succes?

Care-s ingredientele unei personalitati de succes?

Te astepti sa le insir, iar te-am prostit, te-am tarat dupa mine fara sa-ti dau reteta personalitatii de succes. :-)

Asta ma intrebam zilele astea, cum sa reusesc sa traiesc mai mult si mai intens?

Si iarasi ma intorceam la ce si cum am trait si constatam ca, fara cele traite azi nu as fi cine sunt, deci, multumesc viata!

Daca nu vezi lucrurile ca mine, ai incurcat-o, prietena mea, draga. De ce spun asta?

Pentru ca, evenimentele, stilul de viata, relatiile afective vechi si noi dezastruoase te imbatranesc, nu anii, si ajungi ca si fata din poveste sa nu te mai poti privi in oglinda, sa vrei sa dai 10 ani in urma cu miraculosul bisturiu, ca sa poti scoate capul afara si sa zambesti din nou la viata.

Trebuie sa existe un panaceu universal care sa-ti infrumuseteze viata, sufletul.

Unde-i fantana tineretii, vreau sa beau din ea!!! Vreau o viata frumoasa! Asta-i dorinta oricarei femei, si tu vrei s-a gasesti asternuta pe-o pagina, aici, unde-i?

Lucrurile sunt prea simple ca sa crezi ca functioneaza la tine?

Ca de obicei, am vesti bune si vesti proaste pentru tine, vestea buna este ca, mecanismul succesului te mentine tanara si frumoasa, vestea proasta este ca, mecansimul esecului te imbatraneste si te urateste.

Stiu ca te-ai saturat sa ti se spuna ca lumea e ca tine, ca tu-ti faci viata frumoasa, ca nu exista retete garantate, ca tu atragi oamenii si evenimentele ca sa inveti lectii,etc.. Stiu, dar asta-i drumul, nu cunosc altul…:-)

Schimba-ti viziunea despre tine si viata ta.

Ce ai de facut? Conecteaza-te la experientele fericite, frumoase, luminoase, reale sau imaginare, nu conteaza, ti-am mai spus, creierul nu face diferenta dintre o imaginea reala si una imaginata, dar sesizeaza frecventa imaginilor livrate.

Activeaza cat mai des amintirea, imaginea de succes dorita, reascultand-o si plimband-o prin fata ochiilor mintii tale, ea devine puternica. Randamentul sinaptic creste prin utilizare si scade prin neutilizare. La cat ai multe vizualizari. :-)

Amplifica inregistrarile referitoare la succes, vizualizeaza-te invingatoare in planul dorit si diminueaza inregistrarile si amintirile referitoare la esec, durere, nefericire.

Accepta-ti trecutul si planuieste-ti viitorul!

Stiu ca este usor, verbal sa faci ce-ti spun, dar iti este greu sa lupti cu atmosfera mentala genarala, care-si face griji pentru orice. A devenit un obicei pt tine sa te temi, sa te indoiesti, sa nu crezi in mai bine, stiu ca el naibii de greu sa alungi gandurile negative si limitative, stiu toate astea, dar n-am cum sa fac eu treaba pentru tine, nu pot decat sa ma tin de capul tau si sa-ti imbunatatesc tehnica.

Spune, “multumesc” trecutului – Esti aici datorita lui.

Asuma-ti responsabilitatea propriilor alegeri si comportamente aici, in prezent.

Si uita o data pentru totdeauna de VAICAREALA- care nu face decat sa REACTIVEZE MODELUL ESECULUI SI SENTIMENTUL NEREUSITEI INFLUENTIND PREZENTUL SI VIITORUL.

Ne-am inteles?

Sentimentul invingatorului – cum il dobandesc?

Sentimentul vine din imaginatie, astea-i cea mai buna veste. Sistemul tau nervos da ok-ul la ce-i arati, asa ca, trimite-i imagini luminoase, stralucitoare, frumoase.

Amintiri sau inchipuiri pozitive- START- FILMUL VIETII TALE RULEAZA…

Intreaba-te in fiecare dimineata: Si daca mi se intampla cel mai bun lucru posibil?

Chiar se poate intampla, asa peste noapte nu se intampla, dar semanand in fiecare zi incredere si curaj vei ajunge sa invingi vechile tipare mentale si comportamentale negative si limitative. Vei dobandi incredere, curaj, optimism si sentimentul invingatorului te av cuprinde, reusita te asteapta.

Distractie placuta! Traieste viata ca pe o aventura. Traieste acum!

Cum sa te scapi de obiceiurile proaste?

Oamenii au obiceiuri proaste, ca sa nu spun ca, oamenii sunt prosti ca iarasi imi sari in cap ca sunt agresiva si grosolana. Adevarul doare si de asta lumea evita sa afle parerea altora despre ei si se inconjoara de prosti care pozeaza in suflete superioare ascunzand ce cred cu adevarat despre ei si ceilalti.

Iti poti da seama ca prietena mea s-a suparat pe mine in urma postarii de saptamana trecuta, “eu nu sunt asa, nu meritam asta, de ce nu scrii despre tine si ma bagi pe mine?”

Sunt la a doua carte publicata cum bine stii si cei aproape mie habar nu au cu ce ma ocup. De ce? Fiindca n-au citit cartile ce le-au primit pe gratis, timpul e prea important sa fie ocupat cu lectura, dar timp este sa asculti barfe de doi lei, ai vazut ce a scris Papp despre tine? Asta da stire, asta da informare, astea se asculta, in schimb, cartile se prafuiesc. De ce s-a suparat? Fiindca adevarul doare si este alungat prinr-o inteligenta afirmatie: “Andreea e rea, nu mai e prietena mea.”

Oamenii au exact cat isi doresc.

De ce eu am succes si vecina de la 2 n-are?

Fiindca eu nu frec menta, eu lucrez ca o nebuna la visul meu si nu ma intereseaza barfele de pe casa scarii sau stirile de la ora 5, fiindca viata mea are valoarea pe care i-o dau eu.

Dar cum bine spunea cineva, mintile marunte isi ocupa mintea cu lucruri marunte.

Esti proasta!

Cum te simti cand te fac proasta? Te doare, te simti jignita?

Daca te doare inseamna ca-i adevarat, chiar esti proasta.

Suferi fiindca esti proasta. Simplu. Suferi pentru ca n-ai facut nimic ca sa nu mai traiesti aceeasi drama.

Nu meritam sa spui asta despre mine.

Nu meritam sa ma insele cu alta.

Nu meritam sa fiu concediata.

Nu meritam sa-mi traga o palma.

In viata primesti ce meriti, si daca iubitul te lasa pentru alta sau iti trage o palma inseamna ca n-ai crezut niciodata ca meriti mai mult de atat. Nu ma crezi? Uita-te la tine, ce-ai schimbat la tine de la ultimul esec sentimental, social, profesional?

Nimic! Iti spun eu.

Primesc acum cateva zile un mesaj, care suna cam asa: “Cand se enerveaza prietenul meu, ma bate. Ajuta-ma sa-l schimb ca sa nu ma mai bata, spune-mi ce sa fac, il iubesc. Nu vreau sa-l pierd.”

Daca-i spun ca-i proasta, crezi ca se supara pe mine?

Alta ma intreaba cum sa slabeasca fara sa se lase de ciocolata,” iubesc dulciurile”.

Sa o sfatuiesc sa inceapa sa iubeasca si slanina din jurul taliei?

Acum doua zile, imi zice o colega,” o mai stii pe x, psiholoaga, a divortat.” Nu prea curioasa am intrebat, de ce? “Fiindca sotul i-a zis ca pute a clisa.” Ce a facut colega noastra?

A fugit cu copil cu tot si a bagat divortul. Vrei sa stii cate kilograme are acum, cu 10 in minus si mai are vreo 10 de dat jos. Acum se poate, dupa ce ti-a zis verde in fata ca esti un porc gras. Exista si porci slabi?

Intelegi de ce oamenii sunt prosti? Fiindca repeta aceeasi greseala de fiecare data si nu-nteleg de ce se repeta istoria, “nenorocitul, ce mi-a facut, de ce mi se intampla una ca asta, cu ce am gresit?”

Esti proasta si n-ai invatat nimic din lectiile predate de viata si mai si strigi in gura mare ce titlu special porti, “asa a fost sa fie, Dumnezeu m-a ferit, ma iubeste, n-a vrut sa sufar langa el.”

Vezi cat de interpretabila e o despartire, o violenta conjugala?

Dumnezeu te iubeste si de asta l-a aruncat in bratele alteia, nu?

Ti-a umflat ochii din prea multa iubire, asa-i?

Esti si tu inconjurata de prosti? Ai grija cu cine faci gasca ca s-ar putea sa ajungi ca ei.

Eu nu ma asez la masa cu prostii. Sunt nesimtita, rea, superioara, figuranta? Zi-mi cum vrei, dar eu aleg ce sa fac cu timpul meu liber, il investesc inteligent, asezandu-ma la masa cu cei de nivelul mea, de la care am ce invata, nu pierd vremea in cercuri unde se discuta ipotetic,” as vrea sa intalnesc pe cineva….care sa….si sa…lumea e rea, nu ma intelege, eu sunt altfel, ei nu stiu ce pierd.”

Se vorbeste prea mult si se face prea putin, asta-i strategia ta de a obtine succesul?

Sper ca nu intri in acesta categorie, draga mea, ca te duci la fund si te ineci, zi dupa zi.

Nu te aseza nici daca mori de plictiseala langa victimele care-si plang de mila si-si numara depresiile sezoniere, alege sa faci echipa cu oamenii de actiune, vizionarii, luptatorii.

Si daca ti se intampla sa te plictisesti iarasi e semn ca nu te prea respecti si stimezi.

Cum arata oamenii care se plictisesc? Ii vezi pretutindeni, atarna zi de zi si seara de seara pe terase si-n cluburi. Stii despre cine vorbesc, nu-i asa?

80% dintre adulti traiesc mancand si uitandu-se la televizor, stiai?

Tu ce vrei de la viata?

Vrei sa faci performanta?

Vrei un trup perfect?

Cariera de succes?

Cumperi un castel?

Ai un scop in viata? Vrei sa te ajut sa ti-l atingi?

Stii cum arata oamenii de succes?

Pe oamenii de succes nu-i vezi decat in reviste cand dau interviuri despre viata lor fabuloasa. Si nu stiai ca-s faimosi pana ce nu i-au intervievat 10 reviste, de ce?

Fiindca n-aveai unde sa-i vezi, ei nu prea ies, muncesc, ca picteaza, ca scriu carti, ca danseaza, o fac intr-un mod profesionist, nu amatoresc, ca cei care fac un pic din toate, si traiesc un pic, si iubesc un pic si lucreaza un pic, “vai ce ocupata si stresata sunt.”

Oamenii de succes renunta la tot ce-i tine pe loc, familie, prieteni, colegi, activitati, copii, mancare nesanatoasa, job-ul inutil, stiri care n-au legatura cu obiectivele lor pe termen scurt si lung. Ei sacrifica ceea ce sunt pentru ceea ce pot deveni.

Oamenii de succes gandesc, cunosc.

“Si eu stiu de toate, sunt o tipa inteligenta.”

Dar ei gandesc si implementeaza, cunosc si implementeaza. Actioneaza in fiecare clipa, ceea ce se numeste viteza de implementare si e arma de succes a miliardarilor pe care-i citesti si urmaresti in revistele pe care ti le cumperi saptamanal, lunar, cum ies de la tipar.

80% din milionari au fost oamnei obisnuiti care si-au croit drum prin fortele proprii, dar care si-au pus in gand sa realizeze lucruri unice, neobisnuite, si s-au tinut de planul stabilit.

Uita-te unde esti si unde ti-ai propus sa fii?

Esti tot acolo? De ce nu ma mir?

Care sunt greselile pe care le-ai facut? Le-ai repetat si-n povestea ce-a urmat? Bineinteles.

Ti-ai atins visul?

Inca nu?

Nici n-o sa-ti traiesti visul in viata asta. N-ai cum, in halul in care esti n-o sa faci un pas inainte. ca sa ajungi unde visezi trebuie sa muncesti, sa sacrifici, sa renunti, sa te educi si sa te tii de planul tau asa cum te tii de poruncile date de Dumnezeu sau de ce ai tu mai drag, iubit, parinti, prieteni.

Ce trebuie sa faci ca sa nu mai ajungi trista, obosita, vlaguita, ranita, suferinda?

Sa ma urmezi sfinteste de acum inainte fiindca n-am sa-ti spun de doua ori aceeasi chestie, nu mai imi permit sa ma opresc din drum si sa te trag dupa mine, nu e timp.

Eu chiar stiu ce sa fac ca sa obtin tot ce-mi doresc de la viata. Vrei si tu totul de la viata?

“Omul nu sufera din cauza a ceea ce stie, ci din cauza a ceea ce stie gresit. “ M. Twain

Nu este indeajuns sa ai niste poze lipite deasupra patului, nu este indeajuns sa ai niste dorinte si sa inchizi ochii seara in fata lor inainte de a te preda taramului viselor. Nu este indeajuns sa te trezesti cu zambetul pe buze si chef de viata ca sa-ti atingi obiectivele, chiar daca ajuta mentalul sa-l hranesti cu ganduri pozitive. Nu este indeajuns sa-ti placa ce faci ca sa sai succes si bani, chiar daca e prima regula in drumul succesului.

E nevoie de multa munca si sacrificiu. Munca tot munca e, chiar daca-ti place ce faci.

Imi zice o tipa, “Ce-ti pasa tie, nu ai program de trezit, sefi de suportat, rate de platit, scrii articole si carti si esti platita pentru asta.

Serios? Da anii aia, vreo 4 in care am suferit ca un animal ca sa fac schimbarile mari in viata mea si sa imi permit sa duc o viata libera, aia ii punem la socoteala? O fi al naibii de usor sa scrii, sa faci sport in fiecare zi, sa te specializezi, educi, dezvolti, iubesti si sa traiesti si toate astea in fiecare zi.

Adevarat, nu-mi face nimeni program dar ma trezesc la 7 dimineata ca la 8 sa fiu la sala si sa ma antrenez, dupa care imi onorez intalnirile dimineata ca sa pot sa ma retrag si sa creez materiale noi. Si-n week-end? Tot asta fac.

Tu? Dupa 8 ore de lucru? Te arunci pe canapea cu un roman in mana? E alegerea ta, nu ma bag pestea ea dar eu vreau ca viata mea sa fie un roman.

Ce plan ai pentru a fi fericita si implinita?

Dorinta, vizualizarea, meditatia fara un plan nu te duce unde visezi, draga mea.

Realizarea planului vietii tale te conduce unde-ti doresti, anul asta ma formez, studiez pianul si inregistrez, la anul ma inscriu la institutul de muzica din Paris. Fiecare pas sa-ti fie gandit sis tabilit si sa nu te abati de la traseul stabilit pentru nimic in lume.

Viata mea arata fabulos azi pentru ca m-am tinut de planul vietii mele, nu m-a interesat altceva, acum pot sa aleg orice barbat, prieten, oras langa care sa traiesc. Ieri n-as fi putut decat sa fiu aleasa, azi aleg si asta e binecuvantarea vietii, sa nu faci compromisuri cu lucrurile cu adevarat importante in viata.

Si din cate stiu eu toata lumea vrea:

Sa aiba mai multi bani.

Sa fie iubita si aplaudata.

Sa fie sanatoasa si sa traiasca mult.

Sa aiba copii buni si sanatosi, frumosi.

Sa mearga in vacante de cate ori se poate.

Ce face toata lumea pentru a obtine mai mult?

NIMIC!! LENE!! IGNORANTA! PROSTIE! OBICEIURI PROASTE. RUTINA.

Si trantesc aceeasi scuza ieftina si rasuflata: SISTEMUL NE SABOTEAZA!

La fel procedeaza si alcolicii, “ce problema, eu n-am nicio problema cu alcoolul.”

Si unde nimeni nu recunoaste ca are o problema, nimeni nu poate fi vindecat.

Cine nu recunoaste ca e prost, lenes, ignorant nu se poate vindeca de aceasta grava boala.

TU TE SABOTEZI! De asta te regasesti de fiecare data in aceeasi poveste, disperata.

Ce este important pentru tine? Acum? Ce vrei cel mai mult?

Un partener de viata? Bani? Cariera? Sanatate? Trup de atlet?

De ce vrei sa slabesti?

Ca sa arati mai bine?

Ca sa nu ti se mai spuna ca puti a slanina?

Ca sa traiesti mai mult?

Ca sa seduci barbati?

Ca sa-l pastrezi cat mai mult langa tine?

Care-i motivul tau. Gandeste-te. E important, motivatia te tine de ritualul tau alimentar sanatos. numai daca esti motivata intern o sa te tii de planul vietii tale, altfel o sa revii la strarea initiala si mai frustrata.

Si o prietena imi spune, “tu esti puternica, tu ai tot ce vrei, ti-e usor sa dai sfaturi de pe treapta pe care esti.”

Femeie, eu am fost vai si amar de capul meu, mai rau decat tine, drogata, abuzata, depresiva, proasta, folosita si-nlocuita fara preaviz, singura si disperata. Si?

Ce m-a motivat? Insasi conditia mea, sa-mi depasesc limitele, sa invat ce-i viata, sa traiesc ca-n filme. Am invatat din ce mi-a oferit viata si am bagat la cap, lectie dupa lectie, pana ce mi-am castigat forta si increderea in mine si de indata ce am vazut ca orice mi-am propus am atins, am tintit si mai sus, spre alte deziderate si visuri inalte. M-am prins repede de smecherie si am pasit si pe terenuri alunecoase si instabile, fara sa mai am impresia ca cineva imi trage covorul de sub picioare.

Nimeni n-are treaba ta, tu esti dirijorul simfoniei succesului. Ai succes? Inca nu?

Am plecat de langa barbatul care m-a cerut de nevasta, nu o data, de doua ori, fiindca ardea dorinta-n mine de mai mult. Pot. Reusesc. M-am prefacut ca stiu ce am de facut si-n timp am invatat sa fiu un om de succes. Crezi ca nu mi-a fost frica?

Ba da, de atatea ori, dar frica dispare cand actionezi, altfel ramane cu tine pana la sfarsitul zilelor tale, fara sa piarda in greutate. Teama piere cand actionezi.

Dara Torres, inotatoarea, a castigat 3 medalii de argint in 2008, la varsta de 41 de ani. A fost intrebata, cum ai reusit la varsta ta sa le intreci pe tinerele participante?

Ea a raspuns: “ Apa nu stie ce varsta ai, asa ca arunca-te in ea si da-i bataie.

Ce mai astepti?

Viata nu stie ce varsta ai si care-s plangerile si vaicarelile tale, asa ca, arunca-te in valuri si da-i bataie, daca vrei cu adevarat o viata.

Sau, urmezi modelul traditional: te nasti, cresti, te scolesti, muncesti, te casatoresti si astepti sa mori? E si asta o varianta, urmata de atatea generatii, de ce ai face tu altfel, nu-i asa?

Esti dispusa sa faci orice ca sa ajungi unde-ti doresti?

Daca nu esti pregatita, opreste-te aici si intoarce-te la viata ta de acum.

Daca vrei mai mult pregateste-te sa renunti la tot ce n-are legatura cu visul tau.

Paraseste-l, daca te bate.

Renunta la ciocolata daca vrei sa slabesti.

Incepe de undeva, educa-te, specializeaza-te, pune bazele afacerii tale, foloseste-te de aptitudinile tale innascute, de asta ti-au fost daruite, din asta faci bani si oferi valoare lumii. Fa lucrurile altfel decat le-ai facut pana acum, asta-i primul pas.

Apoi, cauta oameni de succes pe care sa-i urmezi, care sa te inspire, vezi cum au inceput ei afacerea lor, prefa-te ca esti milionar si o sa ajungi ca ei.

Pregatita?

Sa te pun la curent cu ce am ramas eu cand am pasit pe drumul vocatiei mele. Am ramas cu mine. Atat.

Am ramas fara iubit, prieteni, distractii, droguri, alcool, vacante de lux, posete si sandale, dormit pana la pranz si alte obiceiuri bine cunoscute si de tine.

Esti dispusa sa renunti la tot ce ai azi?

Sau si tu faci parte din categoria, “nu lasa vrabia din mana pentru cea de pe gard”?

“Da! Vreau!”

Si la anul tot povestea asta o sa ruleze, plangeri si vaicareli?

Condoleante, la mine sa nu mai apelezi, eu nu pansez, trezesc, motivez, scriu vieti.

Vreau sa te intreb ceva, pana azi am reusit sa te fac sa te iubesti asa distrusa cum esti? Eu stiu ca da, din mesajele ce le primesc. Asta inseamna ca sunt buna la ce fac, altfel nu ai continua sa ma citesti si rezultatul este si mai pozitiv, ma vei urma.

Ai capacitatea sa-ti schimbi viata chiar acum.

Ai exact atat cat iti doresti.

Traiesti exacta sa cum astepti sa traiesti.

Faza cu norocul si ghinionul este o mare minciuna.

Ce asteptari ai de la tine?

Daca ai avea asteptari mai inalte, ai primi mai mult de la viata.

Ce asteptari ai de la tine? Scrie-le pe toate aici…….

Asta-i tot ce poti? Mai scrie!!!

Cum vrei sa arate viata ta?

Ce ai vrea sa faci?

Unde ai vrea sa ajungi?

Cati bani iti vor trebui sa duci viata pe acre ti-o doresti?

Ai atatia bani?

Ce poti sa faci ca sa-i castigi si sa-ti traiesti visul?

Cu cine vrei sa-ti petreci timpul?

Cum arata barbatul cu care vei face un copil?

Ce culoare are rochia ta de mireasa?

Dar camera copiilor tai?

Pregateste-te sa bifezi toate obiectivele stabilite si visurile cele mai inalte, plecam in bootcamp: http://www.personalitatealfa.com/blog/bootcamp-7-personalitate-alfa-puterea-ta-interioara-rafting-si-aquapark/

Daca nu te gasesc pe lista de inscrisi inseamna ca nu esti pregatita sa ai succes, exista si teama de succes si o inteleg, dar vaicareala nu o mai accept, trecem la alt nivel, eu m-am nascut ca sa am succes, tu?

LA SOARE TE PUTEAI UITA, DAR LA ELE…BA (GHID DE “SUPRAVIETUIRE” PE PLAJA)

LA SOARE TE PUTEAI UITA, DAR LA ELE…BA (GHID DE “SUPRAVIETUIRE” PE PLAJA)

LA SOARE TE PUTEAI UITA, DAR LA ELE…BA

(GHID DE “SUPRAVIETUIRE” PE PLAJA)

Nu vanez defectele femeilor din jurul meu. Nu ma amuz pe seama neputintei, slabiciunii, betesugurilor sau imperfectiunilor fizice. Nu le judec, oricat de tentant ar fi sa comentez pe marginea “spectacolului” in care sunt angrenate. Nu cunosc nici macar o femeie perfecta, dar as putea gasi zeci de calitati oricarei doamne sau domnisoare care mi se infatiseaza inaintea ochilor. Doar ca unele nu stiu intotdeauna sa se puna in valoare si nu mizeaza pe ceea ce au mai de pret. Asadar,umilinta, bataia de joc nu ajuta la nimic. Iar pe cele care arata cu degetul , le vad chiar mai nefericite decat tinta glumelor proaste. In loc sa le preocupe propria persoana, isi pierd vremea barfind, cautand nod in papura altora. Gunoiul din fata usii lor nu il vad.

“TI-am zis eu ca asta are silicoane. Nu m-ai crezut. Acum imi dai dreptate?”. am auzit o bruneta intrebandu-si prietena de indata ce am iesit din piscina si am trecut prin dreptul lor. “Da-o naibii de rusoaica proasta. Mai bine si-ar fi bagat niste silicon in creier.”, i-a raspuns inversunata cealalta. Ei bine, alta data, mai tanara si mai impulsiva, as fi intrebat-o- pe un ton politicos, evident-care este problema. Conform carui rationament, ajunsese la concluzia ca am un IQ-ul meu sub medie?! Probabil, ar fi ramas suprinsa ca suntem conationale, dupa care, fara indoiala replica ei ar fi generat o cearta. Iar eu nu cautam scandal. As fi vrut totusi sa inteleg ce frustrare, ce durere se ascunde in spatele acelor cuvinte. In cautarea unei explicatii, am analizat-o de pe sezlongul meu. Era singura care facea topless, desi ne aflam intr-un resort exclusivist, unde dispozitiile conducerii hotelului si bunul simt obligau la purtarea sutienului. Si va spun sincer ca nu avea niciun motiv de ingrijorare in privinta decolteului ca sa o banuiesc de invidie. Mai mult, era o femeie frumoasa, cu forme apetisante si par lung buclat ce i se revarsa peste umeri. Atunci de unde atata rautate?!

Din pacate, nu era singura carcotasa din zona. In dreapta mea, trei italience, cu mainile unsuroase de pizza- din care muscau cu pofta si cu straturi de grasime revarsandu-se peste betelia slipului o ponegreau de la distanta chiar pe cea care ma insultase. Nu i-au imputat doar nesimtirea cu care isi etala nurii, dar si bijuteriile care ii incarcau mainile si tocurile ametitoare pe care se fataia pana la bar si inapoi. Epuizand subiectul, s-au lansat in comentarii acide la adresa prietenei comune, care plecase in cautarea a ceva de rontait.

Mi-a trecut prin cap ca undeva, acolo in multime altcineva le judeca pe ele pentru ca sunt grase si oripileaza ceilalti turisti cu privelistea trupurilor lor in costum de baie. “Draga, chiar nu imi vine sa cred. Tu asculti ce spun grasanele de acolo? Oare nu au pic de rusine?” mi-au intarit convingeriile doua doamne de pe meleagurile Frantei, susotind pe sub borurile palariilor chic. “Vai, Doamne la soare te mai poti uita, dar la ele….in niciun caz. Sunt ingrozitoare! Daca nu ar mai infuleca tot ce le cade in mana, nu ar mai avea nicio nemultumire.”

Daca m-ati intreba pe mine, v-as spune ca barfa este pierdere de timp. Nu foloseste la nimic. Nu castigam nimic vorbindu-i pe altii de rau. Ne irosim acoperind de invective tot felul de individe in loc sa ne directionam energia in directia indeplinirii scopurilor noastre. Cand ai putin timp liber, cand esti in vacanta, pe o plaja nu te lasa prada plictiselii. Foloseste acele clipe in avantajul tau. Pune-ti viata, gandurile in ordine. Mediteaza la ceea ce iti doresti. Citeste, Inoata. Si poate n-ar strica sa ii acorzi atentie iubitului/sotului. Profita ca sunteti impreuna. Acopera-i spatele, daca a dormit si scuteste-l de insolatie. Da-l cu crema si roaga-l sa te ajute. Semne de iubire!

“Bine ca eu trebuie sa fiu mereu atenta cu el, iar dumnealui nu ridica niciun deget pentru mine.” “Eu trebuie sa ma aranjez mereu, sa ma machiez, sa imi fac parul…dar el arata precum omul cavernelor. Si tot eu sa imi dau silinta sa aprind flacara pasiunii?” Am auzit de n ori toate variantele acestor fraze. Ei bine, dragelor..poate nu ati stiut cum sa cereti sau poate ati inchis ochii si ati trecut peste multe metehne. Dar asta nu va scuteste de a va gati. Sunteti femei. Nu ca asa vrea el. Ci pentru ca asa v-ati nascut si asta va e datoria. Si daca nu va dati silinta, macar nu va mai varsati naduful pe cele care au grija de ele. Si voi aveti oglinda acasa.

Bruneta -care ma sfredelise cu privirea ori de cate ori i-am oferit ocazia si am ajuns in raza ei vizuala – nu se simtea insa inferioara. Rautatea ei izvora din nepasarea partenerului, ai carui ochi fugeau dupa fiecare duduie, cu sani mai mari sau mai mici deopotriva. Se dezbracase chiar sub nasul lui. Iesea in evidenta. Numai el nu o vedea. Dar nici ea nu facea nimic sa indrepte lucrurile. Astepta sa remedieze el situatia. Intre timp, imbufnata isi varsa oful pe oricine ii iesea in cale. Ei bine, poate sa astepte mult si bine. De ce sa nu faci tu primul pas spre armonie? De ce sa nu remediezi o situatie neplacuta? Ai nevoie doar de putin tact, diplomatie. Iar daca te convingi ca “nu ai cu cine”, pune punct. Intai incerci sa salvezi o relatie, iar daca nu merge, o curmi. Dar vreau sa stiu ca te straduiesti, ca ai facut tot ce iti sta in puteri si dupa aceea, ai abandonat cauza si ai plecat la vanatoare dupa Mr. Right.

Iar doamnelor din Franta, le-as transmite ca grasanele sunt femei la randul lor. Ca sub invelisul doldora de celulita, se ascunde un suflet…care poate plange o boala-care le impiedica sa fie trase prin inel. Cine suntem noi sa le tragem la raspundere?! Nu, nu le caut o scuza celor care se indoapa in nestire. Poate nu au pe nimeni sa le sprijine, sa le invete…Poate si-au pierdut orice speranta ca vor mai fi vreodata slabe si de aceea, isi ineaca amarul in mancare. Zambetele noastre cu subinteles nu le ajuta, ci le darama.

Critica este intr-adevar constructiva-asta doar in situatia in care vrei intinzi o mana de ajutor, sa ghidezi o neajutorata catre calea cea buna. Si draga mea, nu te mai grabi sa iti formulezi o parere despre un om, inainte sa stii toate versiunile povestii!

P.S: Nu puteam incheia fara cateva sfaturi –defect profesional- inainte si dupa plaja.

INAINTE:

* fa-ti un peeling. Daca nu ai timp sa ajungi la un spa, amesteca intr-un bol 3 linguri de miere, 1 pliculet de zahar brun, putina coaja de portocala rasa, peste care toarna ulei de masline si de susan cat cuprinde. Dupa baie, aplica amestecul pe piele cu miscari circulare. Circulatia sangelui va fi imbunatatita, celulele moarte indepartate, iar pielea va fi hidratata
* nu folosi parfum ( acesta sensibilizeaza pielea, fiind astfel predispusa la arsuri)
* in primele zile, foloseste o crema cu factor de protectie 20 si nu uita sa o reaplici la fiecare doua ore de stat la plaja. Alunitele acopera-le cu o crema cu factor de protectie 50.
* dupa ce te-ai bronzat, foloseste o crema cu factor de protectie mai mic, exceptand nasul, pleoapele, zonele de sub ochi, genunchii, umerii sau talpile.
* protejeaza-ti parul cu un ser special (eu folosesc Kerastase Soleil Voile Protecteur)
* evita expunerea la soare intre orele 11.00-15.00
* foloseste crema de protectie solara si pentru buze. Balsamul de buze, strugurelul nu le protejeaza. Cancerul la nivelul buzelor este extrem de grav, putand sa se extinda si la nivelul nodulilor limfatici din apropiere.
* in cazul in care vrei sa accelerezi procesul de bronzare, foloseste unt de cacao. (desi este mai degraba cunoscut ca ingredient in fabricarea ciocolatei, untul de cacao se regaseste in majoritatea produselor de bronzat intrucat fixeaza si uniformizeaza bronzul. Specialistii spun ca acesta asigura o bronzare uniforma si naturala, hraneste pielea in profunzime, lasand-o supla si matasoasa, se absoarbe usor in piele si este un factor natural de protectie UV datorita continutului mare de antioxidanti. (il gasesti in farmacii sau il poti comanda online de pe www.favisan.ro)
* daca pielea ta este deja neagra-SI DOAR ATUNCI, poti folosi ulei picant (il gasesti la Plafar), ulei de masline sau un ulei de la Garnier sau Clarins (Sun Care Cooling Gel Rapid Tanning este preferatul meu)

DUPA

* oricat de lene ti-ar fi, spala-te pe cap si foloseste o masca hidratanta pentru par.
* nu te zgarci si foloseste crema hidratanta din belsug, pe tot corpul. Poti apela cu incredere la ajutorul lotiunilor reparatoare dupa plaja.