Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 26 mai 2011

De ce oamenii nu se schimba?

As vrea sa citesc oameni, nu carti, personalitati, nu minti, asa vrea si eu sa pot fi pentru tine, o experienta care se desfasoara sub privirea ta. As vrea sa ma trezesc fara dorinte, as vrea sa ma culc fara sa ma mai gandesc la ziua de maine. As vrea sa ma cunosc mai mult prin alte suflete si experiente. Si cum ajungem la acest adevar cotidian?
Cat de repede ne razgandim, cat de usor ne aprindem in fata unei nedreptati.
Cat de repede renuntam, ce azi ti se parea corect, maine ti se pare o porcarie.
Mi-e atat de clar ca vorbim din suflet cand deschidem gura, incat parerile despre un anumit fapt palesc in fata acestui avant si a tensiunii sufletesti. Eu cand stiu un lucru, il stiu din strafundul sufletului meu, pentru ca acolo a nascut durerea, lupta, dorinta si speranta.
Uita-te la oameni cand dezbat chestiuni de viata, cei care se aprind sunt si cei care au suferit ca au pastrat in suflet aceasta amintire si-au hranit aceasta credinta.
Si uita-te la restul, poti sa le numeri pasii, respiratiile, poti sa anticipezi tot ce urmeaza..
Oamenii se schimba?
Bineinteles ca se schimba. Daca iti trag o palma peste fata cand ne intalnim iti schimb de indata starea sufleteasca. Nu cred c-o sa te mai asezi cu mine la masa ca sa-mi povestesti ultimele intamplari din viata ta.
Daca incep sa rad ca o nebuna cand tu imi spui ca-ti doresti un copil de la mine, iarasi reusesc sa te scot din planurile tale ce ti le-ai impletit cu mine.
Daca iti trag un bobarnac in timp ce facem dragoste si-ti spun ca esti un prost, ma vei lasa sa-mi termin singura calatoria erotica, nu-i asa?
Oamenii se schimba daca ii provoci, daca ii plesnesti peste fata, daca ii scoti din viata, daca ii umilesti cand ei isi fac planuri cu tine. Si nu toti, masochistii raman extaziati langa personalitatile sadice. Tu, ce personalitate esti? :-)
Insa daca eu in fiecare zi te primesc cu aceleasi idei, opinii, sarutari si imbratisari si tu imi vei raspunde asa cum ma astept. Eu in ritmul asta as putea sa imbatranesc zece ani intr-unul. Tu cum te impaci cu cotidianul?
Totul e atat de previzibil si totul e la fel pentru ac noi ne tinem cu dintii de credintele si valorile noastre imprumutate de la “inteleptii” care ne-au ararat cum sa pasim in viata.
Stii care-s credintele tale?

Te invit sa notezi mai jos credintele tale din domeniul care acum te stoarce de viata.
Daca inca suferi din iubire, dupa tot ce-ai citit si experimentat, scrie ce crezi cu tarie.
“Ceea ce conteaza pentru mine este succesul individual.”
Crezi ca vei lega multe relatii cu fidelitatea, casatoria, responsabilitatea colectiva?
“Iubirea este o absurditate, te face numai sa cersesti atentie.”
De ce nu-ti intalnesti barbatul vietii tale? Destul de transparent, asa-i?
Te las pe tine, scrie tot ce crezi despre iubire, barbat, sex, fidelitate-infideliate, casatorie, copii, responsabilitate si angajament in cuplu.
De ce te pun sa faci asta? Ca sa te aud fericita de alegerile facute. Ca sa nu mai traiesti in conflict, ca sa intelegi ca doar credintele tale te impiedica sa traiesti ceea ce-ti doresti, deoarece credintele ne ghideaza comportamentul si ne dicteaza alegerile.
Ce credinte ai fata de trupul tau, fata de obiceiurile tale alimentare, fata de stil, fata de femeile aranjate si puternice, fata de bani, placeri si nevoi personale, etc?
Bun. Te-am convins sa treci la un alt regim social, profesional, relational? As vrea eu..
Cine-i nebuna care se ridica de la masa fiindca discutiile sunt  banale si repetitive?
Cine renunta la o relatie nesatisfacatoare ca sa stea o perioada singura?
Cine isi da demisia fiindca vrea sa-si deschida propria afacere?
Spune-mi ca tu, frumoasa si curajoasa mea. Spune-mi ca esti nebuna si nu-ti plac tiparele.
Spune-mi ca tu risti tot ce ai pentru ceea ce ai putea deveni! Spune-mi ca esti pregatita de-o schimbare, de-o noua viata, de-o noua aventura..ce-ai de pierdut daca de azi o iei pe alt drum?
Te invit sa meditezi la toate atitudinile, rolurile si regulile cu care te culci in fiecare seara.
Si de dimineata la prima ora sper sa te trezesti fara ele si sa te imbraci in haine noi.