Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 18 noiembrie 2010

Cum sa nu iesi sifonata dintr-o iubire pasionala






Nu mai vrei sa suferi din iubire?

“In dragoste e ca si la banca, nu se da credit decat celor bogati.”
Pe teama se constuieste alta teama, nicidecum siguranta. Credeai altceva?

Mi-a scris o doamna ca nu stiu ce-nseamna iubirea, ca dau sfaturi fara sa cunosc iubirea de sine, iubirea matura si ma intreb de unde stie dumneaei cat am iubit eu la viata mea, din scrierea mea a aflat totul despre mine? Si ma intreb daca dumneaei construieste iubirea pe lipsa acesteia? Cum s-o sfatuiesc eu pe o tanara sa iubeasca neconditionat, fara sa fi invatat inainte sa se iubeasca pe ea, fara sa-si satisfaca nevoile ei urgente? De cunoastere si pretuire de sine? Inainte de a iubi pe cineva, e obligatoriu sa te tratezi pe tine cu respect si iubire. Eu imi permit sa-l iau de bun pe primul care-mi declara iubirea. Tu iti permiti sa te indragostesti nebuneste? Sau te gandesti cum sa nu iesi sifonata si din relatia asta? Invataturile orientalilor nu se prea potrivesc cu cei in jungla urbana, dragele mele. Eu ascult plangerile femeilor in fiecare zi si caut solutii la aceste confruntari cu trista realitate.

“M-am indragostit nebuneste si mi-e frica sa nu-mi pierd mintile.”

Ce se intampla cu noi cand ne indragostim?

Dragostea secolului XX e un telefon care nu mai suna, zice prietenul nostru Beny. Asteptam ca celalalt sa ne satisfaca nevoile si cererile cele mai ascunse.
El trebuie sa stie ce este important pentru tine, el de ce nu te suna de zece ori pe zi?

Imi bate inima de fiecare data cand aud soneria telefonului, “o fi el”?  Este o bataie dureroasa. “Dorinta si suferinta ma macina, nu mai sunt buna de nimic, numai la el ma gandesc, nu-mi permit sa-mi pierd mintile, am atatea de facut, asta-mi lipsea.”

Deschidere si rigiditate

Raman sau fug? “Aud ca-mi spui ca ma doresti, ca ma visezi, ca ma vrei langa tine, dar totusi eu nu te cred. “ A cui e vina ca tu n-ai incredere in el? A ta, doar tu poti sa autorizezi iubirea. Daca te temi c-o sa suferi sigur vei sfarsi in lacrimi si suferinta.

“E mai usor sa nu-i ranesti pe ceilalti decat sa nu fii ranit de ceilalti.” Shivanada

De ce nu-l crezi ca te doreste? Ca este indragostit de tine? Ca te iubeste dupa o luna? La intrebarea, “ce credeti despre a fi indragostit”, barbatii raspund astfel:

“Este lucrul cel mai important in viata.”
“Daca esti indragostit raportul sexual este mai satisfacator.”
“A fi indragostiti ne transforma, ne maturizeaza pentru a deveni demni de iubirea unei femei, pentru a o putea impresiona si proteja.”
“Femeile fac sex pentru a fi iubite, barbatii iubesc pentru a face sex.”

Tu cunosti nevoile barbatului tau? Tu stii ce-i cu adevarat important pentru el sau esti centrata doar pe teama de a nu mai suferi inca o dezamagire?
Cunosti urmatoarea lista de plangeri?
De ce nu stie ce vreau?
De ce nu stie ce simt?
De ce nu-mi ghiceste starile?
De ce nu stie ce-mi doresc?
De ce nu ma atinge cum imi place?
De ce nu-mi face surprize?
De ce nu-mi aduce flori?
De ce nu imi scrie biletele de amor?
De ce nu e atent cand vorbesc?
De ce tace cand suntem impreuna?
De ce nu spune ce gandeste?
De ce adoarme imediat dupa sex?
De ce nu stie ca preludiul unei femei incepe cu 24 de ore inainte?
De ce nu mai e la fel ca la inceput?
De ce-si rupe gatul dupa blonde?
De ce nu ma tine in brate toata noaptea?
De ce se termina atat de repede?
De ce nu e atent la detalii, decor, desuuri?
De ce se asaza peste mine fara sa-mi sarute intreg trupul?




Pfoooai….am transpirat eu cand am vazut ce nevoi are femeia de azi, dar barbatul?
Cata presiune pe umerii lui. Te mai miri ca fuge la alta care-l iubeste asa cum e?
Am intrebat cativa barbati de ce divorteaza. Stii ce mi-au spus?” E prea mult ce traiesc, vreau sa ma bucur si de mine, nu mai pot cara pe umerii mei toate responsabilitatile familiei. Toti vor o bucata din mine. E greu sa ajungi acasa si sa gasesti in farfurie facturile si liste cu ce am de facut pentru a doua zi. Eu nu sunt o masina de tuns iarba, femeie.”
Un pacient de-al meu, dependent de substante psihedelice mi-a zis atat de curat si dureros ce crede familia lui despre el: “Ei spun ca sunt  doar un drogat! Andreea, eu sunt mai mult de atat.” L-am luat in brate si am plans impreuna.”Esti mai mult de atat, dragule.”
N-a mai venit in terapie, fiindca familia lui isi dorea schimbarea, nu el. M-am intalnit cu sora lui si cu lacrimi in ochi am implorat-o sa-l iubeasca asa cum e azi, sa-l accepte si sa-l valorizeze, daca il vor intreg. De ce oamenii nu inteleg ca iubirea vindeca orice boala?
Femeie, ai asteptari nerealiste!!

Ti-e teama sa oferi mai mult decat primesti?
Esti terorizata de gandul ca va pleca la alta daca-i dai tot ce ai mai bun in tine?

Am o prietena care e atat de rigida incat barbatii de pe strada nu indraznesc sa se apropie de ea. Are pretentii, are reguli, pune conditii si limite inainte sa flirteze. Chiar crezi ca aceasta femeie va putea vreodata trai dragostea adevarata? De ce crezi ca e singura? Nicio aventura nu poate atrage, nu-si permite sa iasa din propriile reguli. E frumoasa, e inteligenta, e buna, feminina. Crezi ca multi barbati vad frumusetea ei? Asta patesti daca calculezi, daca masori cat sa-i dai, daca negociezi inainte de vreme, inainte de a-l cuceri.
Iubirea nu are memorie. Iubirea ofera si uita ca a oferit vreodata.
Arata-i ca esti altceva, ca n-a mai intalnit o femeie ca tine pana acum. Cum faci asta? Permitandu-ti sa faci tot ce simti, apasa acceleratia, asta e momentul tau.
“O sa te fac sa uiti de toate femeile pe care le-ai cunoscut in viata asta.”

Permite-ti sa fii o sclava a simturilor, lasa-te profanata, asta ii va marca existenta.
Toate femeile au o lista de cerinte inainte de a intra in pat si de asta sfarsesc seduse si abandonate. “Ticalosul, m-a folosit si m-a inlocuit.” Cu regulile seductiei in mana, cu jocul psihologic, cu amanarea sexului, tot ti-a dat viteza, te-ai scos, ca sa mai zic.

Esti dura, dominatoare?
Barbatul fuge daca nu se mai simte barbat langa tine, daca-si pierde puterea intra in panica. El a fost obisnuit sa fie barbat, asa a fost crescut, sa domine, sa aiba autoritate.
Daca in ochii tai nu se simte important, daca tu castigi mai multi bani decat el, virilitatea ii este amenintata si viata voastra impreuna are de suferit. Cand i-ai spus ultima oara cat de mult il apreciezi si stimezi?
Visezi sa fii idealizata de el? Traieste pentru placerea barbatului tau, daca vrei o viata sexuala si romantica de calitate. Aprinde dorinta in el prin pofta cu care il privesti si iubesti. Barbatii obosesc sa cucereasca, sa initieze, sa creeze atmosfera.

Barbatii gresesc si femeile ii pedepsesc.

“Nu ma suna ca sa ma anunte ca intarzie.
Nu e atent la nevoile mele si asta ma face sa ma simt nesigura de iubirea lui.
Uita ce ii spun sa faca si asta ma pune pe ganduri.”

Stiai ca, un simplu compliment dezarmeaza un barbat? El cauta aprobare, recunoastere, apreciere, confirmare, la fel ca tine. Daca nu-ti sesizeaza noua tunsoare te deranjeaza?
Asa functioneaza si el, draga mea. Complimentele si confirmarile il fac sa mearga inainte.
Cine esti tu? Mama sa? Profesoara sa? De ce-l certi atat? Lasa-l sa traiasca cum ii place. Nu-ti place? Tu traiesti? Sau ii aduni lui greselile? Unde ti-e viata? Iesi cu prietenii tai si distreaza-te ! Ia pranzul cu un coleg si implica-te in viata lui. Lucreaza mult, concentrat, da totul din tine. Traieste cand esti cu el doar cu el. Fa sport in fiecare zi.Aranjeaza-te si ingrijeste-ti trupul si sufletul! Viseaza si proiecteaza-ti viata de cuplu. Pana la urma o sa traiesti ceea ce visezi. Rabdare. Nu-i mai contabiliza greselile si esecurile. Fii altfel!
Recunoaste-i maculinitatea

Spune-i cat e de bun la pat, puternic, curajos, intelept, inteligent, spune-i ca-l iubesti.
Arunca-i priviri indraznete. Paseste obscen, provoaca-l din miscari. Urmareste-ti prada si asteapta. Saruta-l pasional. Fii carnala, iubeste-i trupul, fii o leoaica.

Arunca-te in patul senzualitatii si lasa-te purtata de animalul interior, spune-i cat de mult il doresti, cat de mult iti place, juiseaza, savureaza, invata sa faci dragoste in toate limbile posibile, permite-ti totul. Si ce daca maine pleaca? Dar cu siguranta nu va pleca oricum, ci cu imaginea unei femei seducatoare si atragatoare, pe care nu o va uita niciodata. Si eu asta stiu despre tine, ca vrei sa ramai in memoria lui.
Eu nu stiu ce gandesti si ce simti, daca nu-mi spui tu. Cum as putea sa spun eu vreodata ceva despre tine, fara sa te ascult? Cum sa indraznesc sa-ti spun ce-ti lipseste? Esti prea mult sau prea putin? Cine sunt eu sa ma joc cu destinul tau? Eu scriu pe nevoile cititoarelor mele active, care-mi spun ce le doare, pe restul nu am cum sa le satisfac pentru ca sunt pasive, tac, consuma materialul si pleaca multumite mai departe.