Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

miercuri, 23 iunie 2010

Cum sa faci bani cu blogul sau site-ul tau

In fiecare zi vad persoane cum fac greseli in ceea ce priveste afacerile pe internet si nu ma mira cu nimic, pana la urma eu sunt cel care poate am gresit mai mult decat majoritatea.

Dar sa lasam toate aceste lucruri deoparte si sa vedem cum se fac bani pe internet.

In primul rand totul porneste de la trafic. Fara el e ca si cum te-ai apuca sa gatesti atunci cand nu ai ingrediente.

De fapt, daca ai trafic, poti sa nu vinzi nimic si tot sa faci bani cu site-ul tau.

Sa luam un exemplu simplu. Cuvantul cheie “jocuri” este cautat pe google (in Romania) de aproximativ 2 milioane de ori pe luna. Cei care au site-urile pe primul loc pentru acest cuvant cheie incaseaza lunar intre 50.000 si 100.000 euro (posibil si mai mult) fara sa vanda nimic. Acesti bani sunt incasati doar din anunturi google si reclame.

Desigur, pe aceasta piata este foarte mare concurenta si nu ti-as recomanda sa te lupti pentru aceste cuvinte cheie. Iti trebuiesc cunostinte SEO si foarte multa munca.

Cel mai simplu este sa concurezi pentru cuvinte cheie unde poti ajunge usor pe locuri fruntase.

De exemplu: Daca bati pe google cuvantul cheie “imprumuturi rapide” vei gasi site-ul meu pe primul loc: imprumuturirapide.net sau cuvantul cheie “imprumuturi rapide fara carte de munca” tot pe primul loc va fi iar unul din site-urile mele imprumuturirapidefaracartedemunca.ro

Fiecare din aceste site-uri imi aduc in medie, constant si fara nici o alta implicare din partea mea, aproximativ 800 ron din afilierea cu Provident si din anunturile google.

Destul de dragut pentru un venit pasiv, nu?

O alta metoda sa faci bani este sa urmaresti barfele din mass media. Astea sunt foarte bune pentru trafic. De exemplu de cand cu nebunia “Bianca Dragusanu” foarte multa lume a inceput sa o caute pe internet. Asadar, site-ul meu biancadragusanu.ro beneficiaza de foarte multa atentie din partea vizitatorilor. Imi aduce bani din anunturi google si, culmea, din afilierea cu site-ul lui Catalin Botezatu.

Barfele sunt foaaarte bune pentru trafic. Creati un mini site de stiri si aveti venitul garantat.

O ultima metoda pe care vreau sa vi-o impartasesc este crearea unui blog in jurul unor produse pentru care esti afiliat. Aceasta metoda este cea mai simpla si benefica. De ce? Pentru ca il poti crea doar prin metoda “copy paste”, vei avea un blog cu continut bogat, iar Google iubeste site-urile cu mult continut si va directiona traficul catre tine.

Iata exemplul meu: Cartionline.biz este un blog pe care l-am creat acum 2 zile si deja are peste 100 de articole. Pur si simplu este un continut copy-paste despre descrierea fiecarui produs in parte la care sunt afiliat si primesc un procent din vanzare. Pe langa toate acestea voi instala si anunturi google care va contribui semnificativ la veniturile mele.

Daca ti-au fost de folos aceste informatii lasa-mi un comentariu si poate asa ma voi motiva sa mai scriu cate ceva aici.

Bafta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu