Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 17 iunie 2010

Despre infidelitate

Aproape 70% dintre barbati si 60% din­tre femei au avut aven­turi extra­conjugale, asta in­seam­na aproximativ doua casnicii din trei. Cifrele sunt ingrijoratoare, iar modali­ta­ti­le de a contra­cara o eventuala escapada a partenerului dau de cele mai multe ori gres.

Ce este mai important: sa pastrezi un partener despre care esti aproape convinsa ca te va insela? Sa ierti aventurile sotului tau? Sau sa pornesti in cautarea "utopica" a celui care iti va fi fidel? Fidelitatea inseamna incredere si dragoste, inseamna o promisiune pe care ne-o facem noua si partenerului nostru. Se mai pastreaza acum aceasta promisiune?

Infidelitatea emotionala - a insela fara sex

Sexul in afara casniciei este una dintre cele mai puternice lovituri pe care o relatie o poate primi si, in acelasi timp, cea mai dureroasa respingere pentru un partener. Nu este nevoie de sex sau de atingere pentru a insela, tocmai la asta se refera infidelitatea emotionala. Atasamentul, dincolo de prietenie, fata de o persoana de sex opus, este primul pas. Actul propriu-zis de a insela se produce exact in momentul in care te gandesti ca ai putea. Sexul sau escapadele cu "aventura ta" doar incununeaza tabloul si re­pre­zinta motivele practice ale aventurii.

A flirta cu colegii la munca sau cu strainii inseamna a-ti insela partenerul, chiar daca nu exista o finalitate "practica" a actiunii. A cauta altundeva decat in relatia ta afectiunea specifica ei inseamna a insela si este poate mai grav, daca putem sa discutam asa, decat sexul fara obligatii din afara relatiei tale. Nimeni nu spune ca ar trebui sa fii acasa imediat dupa munca, nimeni nu spune ca o discutie amicala cu un/o coleg/a in pauza de cafea inseamna a insela. A largi granitele termenului nu faci aventura sa dispara. Daca vrei sa pleci nu trebuie decat sa spui si probabil este tot ceea ce si-ar fi dorit oricare persoana inselata vreodata.

Reguli pentru a evita infidelitatea emotionala

Este important ca la serviciu, unde petreci cel mai mult timp, sa ai o atitudine de profesionista. Nu aduce viata personala la birou si nu duce viata profesionala acasa. Incearca sa pastrezi in relatiile de serviciu la minim doza de informatii personale pe care le oferi, asta te va ajuta sa te concentrezi la locul tau de munca.

Colegii tai nu sunt prietenii tai, chiar daca sunteti o echipa buna. Daca colegii tai vor deveni prietenii tai, incearca sa pastrezi discutiile intime pentru timpul liber, toata lumea are nevoie sa-si descarce sufletul, dar este suparator cand colegii tai stiu deja prea multe despre relatia ta, iar supararile tale devin un soi de dezbateri la birou - denota neprofesionalism si lipsa de respect fata de relatia ta. Asadar, cu cat mai putine detalii intime, cu atat mai bine.

Aventuri

80% dintre cei care divorteaza din cauza unei aventuri ajung sa regrete decizia, rata infidelitatii intr-un cuplu format ca urmare a unei aventuri fiind mult mai mare decat intr-un cuplu obisnuit. 70% dintre cei care se casa­toresc cu partenerul de aventura sfarsesc prin a divorta. Daca o aventura de­vine publica, este sortita sfarsitului.

50%dintre femei si 33% dintre barbati raman suparati pe fostul partener pana la o perioada de 10 ani dupa divort.

Semne ca esti inselata

Este mult mai atent decat de obicei din cauza sentimentelor de vinovatie. Iti cumpara cadouri, multe cadouri. Comportamentul partenerului tau iti ridica semne de intrebare. Nu trece cu vederea ceea ce iti spune instinctul tau, dar nu te avanta in a lansa acuzatii nefondate. O discutie cu partenerul tau ajunge. Este certaret si suparacios aparent fara motiv. Vorbeste, ipotetic, despre finalul relatiei voastre. Nu mai comunicati, desi locuiti impreuna; devine rece si distant. Gusturile lui par a se fi schimbat brusc, fie ca este vorba despre muzica sau filme. Critica lucruri pe care mai demult le gasea atraga­toare la tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu