Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 8 iulie 2010

Durerea de sani: cauze posibile

Durerea de sani, numita si mastalgie, este resimtita de doua treimi din femei intr-un anumit moment al vietii lor.

Severitatea durerii poate varia mult de la un caz la altul, insa aproximativ 15% din cazuri necesita o forma de tratament.

Durerea de sani se poate incadra in doua mari categorii:


  • ciclica
    sau

  • aciclica

    Durerea ciclica de sani (reprezentand 75% din cazurile de mastalgie) are legatura cu modificarile hormonale, de estrogen si progesteron, care au loc in fiecare luna in corpul femeii. Durerile aciclice nu au nicio legatura cu menstruatia.

    Cele mai comune cauze ale durerii localizate la nivelul sanilor sunt:

    Durerea de sani: cauze posibile

  • Dezechilibrele hormonale

    Aceasta cauza ciclica a durerilor de sani este, totodata, si cea mai raspandita. Un dezechilibru hormonal este creat atunci cand balanta dintre estrogen si progesteron este inclinata mai mult intr-o parte, de obicei existand un exces de estrogen.

  • Pietrele la vezica biliara

    Pietrele la vezica biliara sunt mici formatiuni cristaline, alcatuite din colesterol si alte substante, care se formeaza, bineinteles, in vezica biliara. Aceasta boala da dureri in abdomenul superior, dureri care se pot prelungi pana la nivelul saniolor.

  • Sindromul Tietze

    Sindromul Tietze este de fapt inflamatia cartilagiului care leaga coastele superioare de stern. Aceasta inflamatie poate cauza durere si umflaturi in zona sanilor.

  • Cancerul la san

    Desi cancerul la san nu provoaca in general dureri de san, orice anormalitate observata in aceasta zona ar trebui luata in serios, si vizita la medic este recomandabila.

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu