Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 8 iulie 2010

Sex, orgasm & durerile de cap

Potrivit "Fundatiei Nationale pentru Migrene" din SUA, pentru unii oameni, sexul insotit de orgasm poate cauza doua tipuri de dureri de cap:

Coital cephalalgia

Aceasta durere apare in timpul sexului. Ea se dezvolta atunci cand vasele de sange din creier se dilata si muschii capului si ai gatului se contracta ca rezultatul al cresterii anticiparii in pregatirea pentru orgasm. Aceasta durere de cap este de obicei benigna si rareori asociata cu probleme serioase de sanatate.

Un antiinflamator non-steroidal , precum aspirina sau ibruprofenul, poate rezolva problema unei astfel de dureri. Cu toate astea, fa un control medical daca durerea de cap este insotita de unul din simptomele urmatoare, sau daca aceasta durere apare foarte des, deoarece poate indica o problema grava de sanatate care trebuie investigata imediat:


  • intepenirea gatului

  • greata

  • regurgitare

  • pierderea constiintei

  • dureaza intre 5 minute si 24 de ore

    Orgasmic cephalalgia sau migrena orgasmica

    Este un tip de migrena vasculara care apare imediat inaintea orgasmului, indiferent cat de viguros este sexul; aceasta durere de cap intensa, severa, are urmatoarele caracteristici:

  • poate fi cauzata de o presiune crescuta a sangelui

  • de obicei afecteaza mai mult barbatii decat femeile

  • ii afecteaza in mod deosebit pe cei predispusi la migrene

  • este resimtita de obicei in spatele ochilor

  • durere persistenta care dureaza intre cateva minute si cateva ore

    Daca ramai nemiscata atunci cand experimentezi o astfel de durere aceasta s-ar putea diminua.

    Sex, orgasm & durerile de capUn alt mod de clasificare a durerilor de cap sexuale este metoda dezvultata de doctorii J. Nick si P. Bakouche. Ei au separat durerile coitale in trei categorii individuale, in functie de momentul aparitiei durerii in timpul sexului:

    1. durere de cap timpurie, care este de obicei moderata si trecatoare;

    2. durere de cap orgasmica, descrisa de o durere severa subita ce dureaza intre 15 si 20 de minute;

    3. durere de cap tarzie, ce dureaza cateva ore sau chiar zile. Aceasta urmeaza de obicei durerile orgasmice.

    Daca experimentezi alte simptome neobisnuite, gen intepenirea gatului, consulta un medic pentru a elimina posibilitatea unor tulburari mai severe. Aceste dureri usoare se pot dovedi a fiind semne de atac cerebral, tumoare pe creier sau sangerari in sau in jurul creierului.

    Daca medicul determina ca durerea de cap este doar o durere de cap, atunci ai putea lua medicamentatie anti-migrene sau beta-blocker care are ca efect constrictia vaselor de sange. Daca ti se prescrie o asemenea medicamentatie, o pastila luata inaintea sexului ar putea preveni durerile de cap sexuale.

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu