Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 15 iulie 2010

Cea mai rapida masina de serie / Veyron Super Sport a atins 431 Km/h

Si asa a ajuns, din nou, cea mai rapida masina de serie din lume. Cei de la Volkswagen s-au gandit ca trebuie facut ceva, avand in vedere ca recordul de viteza nu mai era detinut de ei, si au “tunat” putin clasicul Bugatti Veyron. I-au mai adaugat inca 200 CP si l-au dus la viteza de mai sus.
Inainte de modificare Veyron avea ‘doar’ o mie de cai putere iar dupa ce au scos Veyron Super Sport acestia s-au transformat in 1200. Au mai adaugat 200 CP, cat o masina de strada extrem de rapida. Diferentele n-au fost mari, vazute de la distanta, insa daca e sa ne uitam mai indeaproape sunt uimitoare. Super Sport a atins viteza de 425.44 Km/h cand a fost condus cu vantul in fata, pe pista din Ehra-Lessien, Germania. Cand incercarea s-a facut cu vantul din spate a atins viteza de  431.68 Km/h.
Versiunea de productie va avea sub capota cei 1200 CP, un cuplu de 1500 Nm si va fi limitata la viteza maxima de  412.8 Km/h. Asta pentru a proteja cauciucurile. A fost imbunatatit si controlul masinii prin optimizarea suspensiilor si a directiei. Pentru a ajuta propulsorul de 8 litri sa produca o asemenea putere au fost folosite patru turbo-uri si intercooler-e mai mari.
Super Sport se va alatura productiei de serie Veyron-ului si Grand Sport-ului in toamna acestui an. Pretul nu este inca dezvaluit dar e prea putin semnificativ. Oricum se stie foarte bine ca VW iese in pierdere, doar pentru a demonstra ca se poate.
Pana la acest moment s-au vandut 260 Veyron-uri si 35 Grande Sport-uri. Cel putin un Veyron e in Romania. Asta daca nu l-a vandut, acum cu dublarea impozitului. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu