Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

marți, 22 iunie 2010

Audi A8 va avea hotspot wi-fi

Tehnica nu mai e ce era odata. Lucrurile s-au complicat pe partea de tehnica pentru a face viata mai usoara. Nici masinile nu mai sunt ce erau. Pana si cele mai ieftine modele au cel putin un computer care controleaza ceva din comportamentul masinii. Asa se face ca acum Audi s-a gandit la pasul urmator: internet in masina.

Internetul este indispensabil pentru o mare parte din populatia globului. Oamenii cu functii inalte folosesc internetul foarte des, deci au nevoie de el pretutindeni. De aceea Audi s-a gandit ca in urmatoarea versiune de A8, cea ce se va lansa in 2011, sa se poata opta pentru un hotspot wi-fi integrat.

Acesta va folosi conexiunea bluetooth pentru a se conecta la un telefon cu 3G si conexiune de date si pentru a transmite, mai departe, in masina semnalul prin wi-fi. Internetul va fi limitat la 7.2 Mbps, cam cat este acum viteza pe 3G la aproape toti operatorii de telefonie mobila. Exista si o alternativa: introducerea unei cartele SIM, cu conexiune de date activata, direct in modulul masinii. Nu mai e nevoie, astfel, de un telefon.

Oricum Audi A8 era deja pregatit cu o gramada de noutati tehnologice printre care integrarea Google Earth sau iluminare LED dar cam acesta este viitorul limuzinelor care, bineinteles, nu sunt conduse de proprietar. Cum se intampla pe la noi, de exemplu. Acolo existenta hotspot-ului devine inutila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu