Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

miercuri, 30 iunie 2010

Sperma, cel mai bun antidepresiv pentru femei?!

Femeile care fac sex fara prezervativ si ii permit partenerului sa ejaculeze in interiorul vaginului sunt mai putin expuse riscului de a avea depresii. Care este explicatia?

Sperma contine hormoni ce pot afecta starea emotionala a unei persoane: testosteron, estrogen, lutropina, prolactina si numeroase prostaglandine. Cercetatorii americani au gasit o parte dintre acesti hormoni in sangele femeilor, la cateva ore dupa ce sperma a intrat in contact cu mucoasa vaginala.

Gordon Gallup, unul dintre reprezentantii grupului de cercetare sustine ca, cu cat e mai mare nivelul hormonilor din sperma, cu atat mai fericita va fi partenera barbatului in cauza care va avea mai multe sanse sa marcheze iarasi in poarta acesteia.

In plus, ejacularea in vaginul partenerei aduce beneficii si partii masculine implicate in activitatea sexuala, intrucat senzatia de placere si satisfactia este mai mare decat atunci cand ejacularea are loc in interiorul unui prezervativ.


Dupa ce au slavit efectele miraculoase ale spermei asupra psihicului feminin, oamenii de stiinta au tinut totusi sa faca si cateva recomandari cu privire la sanatatea sexuala, in publicatia New Scientist: "speram ca descoperirile noastre sa nu creasca in mod ingrijorator cantitatea de sex neprotejat practicat si nici problemele pe care le implica acesta!".

Asa ca folositi in continuare prezervativul atunci cand relatia cu partenerul nu este una stabila si nu uitati de contraceptie in cazul in care doriti sa evitati o sarcina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu