Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 16 decembrie 2010

Cum te îmbolnăveşte divorţul


Cum te îmbolnăveşte divorţul: ei sunt stresaţi, ele - cardiace


Despărţirea are un impact puternic asupra sănătăţii emoţionale
Bărbaţii apelează mai des la psiholog după ce s-au despărţit de consoarte, în timp ce femeile sunt mai neîngrijite
Depresie, patima alcoolului, boli de inimă sau de­menţă sunt câteva dintre efectele negative asociate divorţului. Consilierii matrimoniali citaţi de cotidianul britanic Daily Mail susţin că organismul femeilor şi bărbaţilor reacţionează diferit atunci când vine vorba de separare.
Este cunoscut faptul că, odată cu pronunţarea divorţului, riscul apariţiei bolilor de inimă este mult mai crescut. Ciudat este faptul că, deşi această boală este mai des întâlnită în rândul bărbaţilor, femeile sunt mai predispuse afecţiunilor car­diovasculare. Aceasta este şi concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas, care arată că riscul bolilor de inimă este mai mare în rândul femeilor. 

Despărţirea de partener are un impact puternic asupra sănătăţii emoţionale pentru ambele sexe, dar, contrar aşteptărilor, divorţul îi afectează mai mult pe bărbaţi. Potrivit unui studiu american, nu­mărul bărbaţilor divorţaţi care apelează la psiho­log este de zece ori mai mare decât numărul femeilor. Consilierii matrimoniali spun că acest fenomen apare pentru că bărbaţii nu sunt pregătiţi din punct de vedere moral atunci când divorţul se pronunţă.
Divorţul sau celibatul scad speranţa de viaţă cu şapte ani. Acest lucru este mai des întâlnit în rân­­dul bărbaţilor, care după despărţire duc o viaţă dezechilibrată. Excesul de alcool, ţigări, mâncare de la fast-food şi nopţile nedormite sunt factorii care le scurtează bărbaţilor viaţa. Stresul de a avea singuri grijă de întreţinerea unei case este un alt factor care scade speranţa de viaţă în rândul bărbaţilor.
Deşi sunt mai afectaţi decât femeile, bărbaţii pun mai mult accent pe înfăţişarea lor, astfel că re­curg la tot felul de artificii pentru a-şi masca ade­vărata vârstă. În plus, un studiu suedez arată că după ce au trecut prin experienţa unui divorţ, femeile nu mai acordă importanţă aspectului fizic.
CIFRE Românii divorţează în jurul vârstei de 30 -34 de ani

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, românii divorţează în jurul vârstei de 30 şi 34 de ani, indiferent de sex. Conform sursei citate, numărul doamnelor de până la 30 ani care au divorţat a fost anul trecut de aproape două ori mai mare decât numărul bărbaţilor aparţinând aceleiaşi limite de vârstă. Situaţia se schimbă atunci când cei care se despart sunt trecuţi de 30 de ani. Aici, numărul bărbaţilor de 30 de ani şi peste care au divorţat a fost de 1,2 ori mai mare decât cel al femeilor, în 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu