Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 16 decembrie 2010

Marea iubire - mit sau realitate?

Marea iubire exista doar in filme sau este o realitate? Sa visezi la marea iubire si sa o astepti in viata ta sau sa te multumesti cu ce primesti?

E vina povestilor

Toate fetitele au visat sa fie Cenusarese sau Alba-ca-Zapada si sa-si gaseasca printul visurilor, barbatul perfect: frumos, cu bani si devreme acasa. Doar ca in viata reala lucrurile se petrec altfel, iar relatiile de dragoste nu sunt atat de simple.

Mitul si realitatea

Povestile din copilarie si din filme se intampla rar in realitate, dar cu toate astea nu putem sa nu ne gandim la ele. Chiar daca nu recunoastem, speram in adancul sufletului la acela care se va indragosti iremediabil si nebuneste si care ne va duce intr-o lume fermecata.

Milioane de fete se indragostesc si spera de fiecare data ca si-au gasit marea iubire, Alesul. Problema e ca unele dintre ele isi cauta Printul toata viata, ducand o viata singuratica fara sa-si dea seama de ce.

Mituri false despre iubire


  • Iubirea nu este imediata. Nu confunda notiunile. Ce este imediat intr-o relatie este dorinta, atractia fizica. Asta se simte cand oamenii se indragostesc la prima vedere. Insa iubirea e ceva diferit. Ea vine pe masura ce partenerii incep sa se cunoasca, sa se descopere. Iubirea se construieste, ea vine dupa descarcarea electrica a primelor intalniri.

  • Iubirea – eterna? Greu de spus daca iubirea e sau nu eterna, avand in vedere ca nici noi nu suntem eterni. Gandeste un pic la rece: iubirea evolueaza, ca orice lucru in viata. Ea nu ramane neschimbata. Singura solutie: intretinerea iubirii.

    E greu sa intretii o iubire pe termen lung, dovada vie fiind un procent de doar 20% din cupluri care raman impreuna toata viata.

    Nu exista o reteta magica pentru a face ca iubirea sa dureze. Ambii parteneri trebuie sa faca eforturi, sa se reinventeze mereu, sa dezvolte proiecte in comun.

  • Barbatul perfect? Daca tu nu esti perfecta, cum ai putea cere ca el sa fie perfect? Doar printii imaginari sunt astfel, nu barbatii in carne si oase, nici macar Brad Pitt sau Johnny Depp! Accepta defectele partenerului si incearca sa dialoghezi cu el.

  • Marea iubire nu trebuie sa fie o nevoie. Ca iubirea sa dureze, ea nu trebuie sa tina locul unei lipse din viata ta. In mod ciudat, iubirea apare cand ai cel mai putin nevoie de ea. Dar exista si o logica a acestui fapt: cand te simti bine, arati bine si esti mai atragatoare. Niciun barbat nu vrea sa cunoasca o fata acra!

    Uita deci de mitul lui Fat-Frumos si ocupa-te in primul rand de propria fericire. Intr-o zi cu soare, iubirea va bate la usa ta si totul va fi natural!

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu