Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 16 decembrie 2010

Il iubesti? 5 semne care nu te mint !

isterul, teama, aventura, dorinta, sentimentul de a trai viata din plin: iata 5 criterii care te ajuta sa-ti dai seama daca il iubesti cu adevarat pe barbatul din viata ta!

„Dar de ce mai stai cu el?” - de cate ori ti-au pus prietenele aceasta intrebare? De cate ori nu te-ai intrebat ce anume te face sa ramai in situatii nesatisfacatoare? E iubirea, cea care ne leaga in mod misterios de o persoana, chiar daca aceasta nu ne aduce fericirea. Iubirea e mai presus de ratiune. Iata cateva semne care nu te mint!

Il gasesti pe celalalt misterios

Iubirea e un mister pentru cei ce o traiesc si un mister pentru cei care o privesc. O constatam, dar nu o intelegem. De ce? Pentru ca ceea ce ne leaga de celalalt este inexplicabil. Cand iubesti cu adevarat esti atrasa de celalalt ca un magnet, dar nu numai de imaginea sa (frumusetea, asemanarea cu cineva drag), nici de simbolistica sa (imaginea tatalui, putere, bani), ci de secretul sau. Iubirea se adeseaza partii noastre ascunse, necunoscutului din noi. Cel iubit este intotodeauna interesant.

Teama de a-l pierde

Iubire fara teama permanenta nu exista. Iubirea implica asumarea unui risc: ea se poate pierde daca teama este prea mare, sau este sabotata din prea multa incredere. Iubirea adevarata nu este un contract de afaceri. Ea este un sentiment violent care ii pune in pericol pe cei doi parteneri.

Accepti sa mergi cu el in necunoscut

Romantismul ideii de pasiune care arde, apoi merge spre un sfarsit previzibil este doar un mit. Iubirea nu ia neaparat calea unei pante descrescatoare, ci poate merge si invers. Trebuie sa acceptam ca nu putem avea control asupra sentimentelor. Iubirea te trece prin episoade contrastante. Ea te face sa traversezi momente de fericire deplina, ca apoi sa te lase sa cazi de foarte sus. Pentru a iubi cu adevarat trebuie sa crezi in miracole: trebuie sa intretii un foc care poate nu-ti va oferi satisfactii imediate. Sa accepti necunoscutul, sa fii rabdatoare.

Sa-l doresti

Nu e nicio indoiala: cand iubesti pe cineva, il doresti fizic. Mai bine spus, relatiile sexuale ajuta iubirea. Fara implicare trupeasca, ceva in iubire nu merge. Diferenta de sexe se anuleaza in timpul raportului sexual. Cei doi se confunda. Fara iubire, placerea e doar o debarasare de tensiuni, dar pentru a trai o experienta puternica trebuie sa iubesti cu adevarat.

Scaderea dorintei sexuale inseamna neaparat ca nu-ti mai iubesti partenerul? Deloc: uneori iubirea inseamna sa te multumesti doar cu simpla existenta a celuilalt. Aceasta este iubirea adoratoare, in care dorinta vine si pleaca.

Simti ca existi

Cand esti iubit, ai pentru ce trai. Iubirea adevarata ne da iluzia ca suntem unici pe lume. Partenerul este intruchiparea idealului, iar tu existi gratie privirii sale. Iubirea ne reda acel statut al copilului convins de atotputernicia sa, convins ca daca nu ar exista, lumea ar fi altceva. Avem impresia ca celalalt are o importanta radicala: il stimam, il credem de neinlocuit, il vedem ca pe-o comoara. Si dintr-o data nu mai suntem singuri.

Iubirea aduce cu sine o noua lume, o deschidere spre noi orizonturi, emotii pe care nu le percepeam inainte cu aceeasi intensitate. Simtim ca ne-am trezit si ca acum suntem la adapost. Adevarata iubire intensifica sentimentul de existenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu