Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

joi, 24 iunie 2010

LA SOARE TE PUTEAI UITA, DAR LA ELE…BA (GHID DE “SUPRAVIETUIRE” PE PLAJA)

LA SOARE TE PUTEAI UITA, DAR LA ELE…BA (GHID DE “SUPRAVIETUIRE” PE PLAJA)

LA SOARE TE PUTEAI UITA, DAR LA ELE…BA

(GHID DE “SUPRAVIETUIRE” PE PLAJA)

Nu vanez defectele femeilor din jurul meu. Nu ma amuz pe seama neputintei, slabiciunii, betesugurilor sau imperfectiunilor fizice. Nu le judec, oricat de tentant ar fi sa comentez pe marginea “spectacolului” in care sunt angrenate. Nu cunosc nici macar o femeie perfecta, dar as putea gasi zeci de calitati oricarei doamne sau domnisoare care mi se infatiseaza inaintea ochilor. Doar ca unele nu stiu intotdeauna sa se puna in valoare si nu mizeaza pe ceea ce au mai de pret. Asadar,umilinta, bataia de joc nu ajuta la nimic. Iar pe cele care arata cu degetul , le vad chiar mai nefericite decat tinta glumelor proaste. In loc sa le preocupe propria persoana, isi pierd vremea barfind, cautand nod in papura altora. Gunoiul din fata usii lor nu il vad.

“TI-am zis eu ca asta are silicoane. Nu m-ai crezut. Acum imi dai dreptate?”. am auzit o bruneta intrebandu-si prietena de indata ce am iesit din piscina si am trecut prin dreptul lor. “Da-o naibii de rusoaica proasta. Mai bine si-ar fi bagat niste silicon in creier.”, i-a raspuns inversunata cealalta. Ei bine, alta data, mai tanara si mai impulsiva, as fi intrebat-o- pe un ton politicos, evident-care este problema. Conform carui rationament, ajunsese la concluzia ca am un IQ-ul meu sub medie?! Probabil, ar fi ramas suprinsa ca suntem conationale, dupa care, fara indoiala replica ei ar fi generat o cearta. Iar eu nu cautam scandal. As fi vrut totusi sa inteleg ce frustrare, ce durere se ascunde in spatele acelor cuvinte. In cautarea unei explicatii, am analizat-o de pe sezlongul meu. Era singura care facea topless, desi ne aflam intr-un resort exclusivist, unde dispozitiile conducerii hotelului si bunul simt obligau la purtarea sutienului. Si va spun sincer ca nu avea niciun motiv de ingrijorare in privinta decolteului ca sa o banuiesc de invidie. Mai mult, era o femeie frumoasa, cu forme apetisante si par lung buclat ce i se revarsa peste umeri. Atunci de unde atata rautate?!

Din pacate, nu era singura carcotasa din zona. In dreapta mea, trei italience, cu mainile unsuroase de pizza- din care muscau cu pofta si cu straturi de grasime revarsandu-se peste betelia slipului o ponegreau de la distanta chiar pe cea care ma insultase. Nu i-au imputat doar nesimtirea cu care isi etala nurii, dar si bijuteriile care ii incarcau mainile si tocurile ametitoare pe care se fataia pana la bar si inapoi. Epuizand subiectul, s-au lansat in comentarii acide la adresa prietenei comune, care plecase in cautarea a ceva de rontait.

Mi-a trecut prin cap ca undeva, acolo in multime altcineva le judeca pe ele pentru ca sunt grase si oripileaza ceilalti turisti cu privelistea trupurilor lor in costum de baie. “Draga, chiar nu imi vine sa cred. Tu asculti ce spun grasanele de acolo? Oare nu au pic de rusine?” mi-au intarit convingeriile doua doamne de pe meleagurile Frantei, susotind pe sub borurile palariilor chic. “Vai, Doamne la soare te mai poti uita, dar la ele….in niciun caz. Sunt ingrozitoare! Daca nu ar mai infuleca tot ce le cade in mana, nu ar mai avea nicio nemultumire.”

Daca m-ati intreba pe mine, v-as spune ca barfa este pierdere de timp. Nu foloseste la nimic. Nu castigam nimic vorbindu-i pe altii de rau. Ne irosim acoperind de invective tot felul de individe in loc sa ne directionam energia in directia indeplinirii scopurilor noastre. Cand ai putin timp liber, cand esti in vacanta, pe o plaja nu te lasa prada plictiselii. Foloseste acele clipe in avantajul tau. Pune-ti viata, gandurile in ordine. Mediteaza la ceea ce iti doresti. Citeste, Inoata. Si poate n-ar strica sa ii acorzi atentie iubitului/sotului. Profita ca sunteti impreuna. Acopera-i spatele, daca a dormit si scuteste-l de insolatie. Da-l cu crema si roaga-l sa te ajute. Semne de iubire!

“Bine ca eu trebuie sa fiu mereu atenta cu el, iar dumnealui nu ridica niciun deget pentru mine.” “Eu trebuie sa ma aranjez mereu, sa ma machiez, sa imi fac parul…dar el arata precum omul cavernelor. Si tot eu sa imi dau silinta sa aprind flacara pasiunii?” Am auzit de n ori toate variantele acestor fraze. Ei bine, dragelor..poate nu ati stiut cum sa cereti sau poate ati inchis ochii si ati trecut peste multe metehne. Dar asta nu va scuteste de a va gati. Sunteti femei. Nu ca asa vrea el. Ci pentru ca asa v-ati nascut si asta va e datoria. Si daca nu va dati silinta, macar nu va mai varsati naduful pe cele care au grija de ele. Si voi aveti oglinda acasa.

Bruneta -care ma sfredelise cu privirea ori de cate ori i-am oferit ocazia si am ajuns in raza ei vizuala – nu se simtea insa inferioara. Rautatea ei izvora din nepasarea partenerului, ai carui ochi fugeau dupa fiecare duduie, cu sani mai mari sau mai mici deopotriva. Se dezbracase chiar sub nasul lui. Iesea in evidenta. Numai el nu o vedea. Dar nici ea nu facea nimic sa indrepte lucrurile. Astepta sa remedieze el situatia. Intre timp, imbufnata isi varsa oful pe oricine ii iesea in cale. Ei bine, poate sa astepte mult si bine. De ce sa nu faci tu primul pas spre armonie? De ce sa nu remediezi o situatie neplacuta? Ai nevoie doar de putin tact, diplomatie. Iar daca te convingi ca “nu ai cu cine”, pune punct. Intai incerci sa salvezi o relatie, iar daca nu merge, o curmi. Dar vreau sa stiu ca te straduiesti, ca ai facut tot ce iti sta in puteri si dupa aceea, ai abandonat cauza si ai plecat la vanatoare dupa Mr. Right.

Iar doamnelor din Franta, le-as transmite ca grasanele sunt femei la randul lor. Ca sub invelisul doldora de celulita, se ascunde un suflet…care poate plange o boala-care le impiedica sa fie trase prin inel. Cine suntem noi sa le tragem la raspundere?! Nu, nu le caut o scuza celor care se indoapa in nestire. Poate nu au pe nimeni sa le sprijine, sa le invete…Poate si-au pierdut orice speranta ca vor mai fi vreodata slabe si de aceea, isi ineaca amarul in mancare. Zambetele noastre cu subinteles nu le ajuta, ci le darama.

Critica este intr-adevar constructiva-asta doar in situatia in care vrei intinzi o mana de ajutor, sa ghidezi o neajutorata catre calea cea buna. Si draga mea, nu te mai grabi sa iti formulezi o parere despre un om, inainte sa stii toate versiunile povestii!

P.S: Nu puteam incheia fara cateva sfaturi –defect profesional- inainte si dupa plaja.

INAINTE:

* fa-ti un peeling. Daca nu ai timp sa ajungi la un spa, amesteca intr-un bol 3 linguri de miere, 1 pliculet de zahar brun, putina coaja de portocala rasa, peste care toarna ulei de masline si de susan cat cuprinde. Dupa baie, aplica amestecul pe piele cu miscari circulare. Circulatia sangelui va fi imbunatatita, celulele moarte indepartate, iar pielea va fi hidratata
* nu folosi parfum ( acesta sensibilizeaza pielea, fiind astfel predispusa la arsuri)
* in primele zile, foloseste o crema cu factor de protectie 20 si nu uita sa o reaplici la fiecare doua ore de stat la plaja. Alunitele acopera-le cu o crema cu factor de protectie 50.
* dupa ce te-ai bronzat, foloseste o crema cu factor de protectie mai mic, exceptand nasul, pleoapele, zonele de sub ochi, genunchii, umerii sau talpile.
* protejeaza-ti parul cu un ser special (eu folosesc Kerastase Soleil Voile Protecteur)
* evita expunerea la soare intre orele 11.00-15.00
* foloseste crema de protectie solara si pentru buze. Balsamul de buze, strugurelul nu le protejeaza. Cancerul la nivelul buzelor este extrem de grav, putand sa se extinda si la nivelul nodulilor limfatici din apropiere.
* in cazul in care vrei sa accelerezi procesul de bronzare, foloseste unt de cacao. (desi este mai degraba cunoscut ca ingredient in fabricarea ciocolatei, untul de cacao se regaseste in majoritatea produselor de bronzat intrucat fixeaza si uniformizeaza bronzul. Specialistii spun ca acesta asigura o bronzare uniforma si naturala, hraneste pielea in profunzime, lasand-o supla si matasoasa, se absoarbe usor in piele si este un factor natural de protectie UV datorita continutului mare de antioxidanti. (il gasesti in farmacii sau il poti comanda online de pe www.favisan.ro)
* daca pielea ta este deja neagra-SI DOAR ATUNCI, poti folosi ulei picant (il gasesti la Plafar), ulei de masline sau un ulei de la Garnier sau Clarins (Sun Care Cooling Gel Rapid Tanning este preferatul meu)

DUPA

* oricat de lene ti-ar fi, spala-te pe cap si foloseste o masca hidratanta pentru par.
* nu te zgarci si foloseste crema hidratanta din belsug, pe tot corpul. Poti apela cu incredere la ajutorul lotiunilor reparatoare dupa plaja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu