Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 13 iunie 2010

Bani Online in 3 Pasi

Bani Online, o sintagma atat de folosita in spatiul web romanesc, pentru unii o realitate, pentru altii o necunoscuta.

Aproape invariabil, de fiecare data cand cautam ceva pe internet, deschidem pagina cu Google sau alt motor de cautare (dar de obicei Google) si incepem sa efectuam cautari dupa anumite cuvinte cheie pentru a gasi ceea ce ne intereseaza. Prin urmare, pentru a face bani online trebuie sa oferim ceva ceea ce altii cauta, sa avem o pagina web si sa facem in asa fel incat pagina noastra sa fie gasita de cei care cauta ceea ce avem noi de oferit, dupa aceea nu ne ramane decat sa convertim traficul astfel generat, in bani.

Pe scurt am putea structura procesul de a castiga bani online intr-o reteta in trei pasi:

1. Trebuie sa avem un produs

Fie il producem noi, fie ne aprovizionam ca in comertul clasic, fie vindem produsele/serviciile altora si ne luam un comision in cadrul programelor de afiliere. Chiar daca pare complicat la prima vedere, nu este deloc asa. Produsul nostru poate fi un serviciu, de exemplu putem vinde pe site reclama, publicitate, vizibilitate, el cel mai la indemana produs pentru cineva care nu stie ce sa vanda online. Insa cum spunem si la inceput acel ceva pe care il oferim trebuie sa fie cautat de useri, adica sa avem clienti pentru produsul/serviciul nostru. Pentru a vinde publicitate este nevoie sa avem mult trafic, deci trebuie sa atragem cumva vizitatori.

2. Crearea unui website

Un website este un element esential in activitatea de antreprenor online. Nu intram in detalii aici pentru ca nu avem spatiu insa despre cum se creaza si se promoveaza un website am mai scris pe aces blog. Pe scurt un website fie ni-l cream singuri, fie platim pe cineva sa ni-l faca, vom avea apoi nevoie de un domeniu, un spatiu pe server, continut de calitate si promovare.

3. Convertirea traficului in bani

Se mai numeste si rata de conversie, adica raportul dintre vizitatori raportati la cumparatori. Ca so promovarea online si createrea ratei de conversie este o adevarata arta. In principiu va fi nevoie ca traficul sa fie unul targhetat, adica vizitatorii sa fie realmente interesati de ceea ce ofera site-ul dvs., acest lucru depinde de continutul site-ului si de modul in care il promovati. Covertirea vizitatorilor in bani nu inseamna neaparat sa ii faceti sa cumpere de la dvs., poate insemna si generarea de venituri prin clickurile pe care acestia le dau pe reclamele unor terti (de regula programe de afiliere) aflate pe site-ul dvs.

Pe scurt la acesti 3 pasi se reduce procesul de a obtine bani online. In functie de intrebarile si comentariile voastre vom dezvolta acesti pasi in articolele viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu