Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 13 iunie 2010

Strategii simple de construire a prosperitatii

Cele mai eficiente strategii de construire a prosperitatii si a sigurantei financiare sunt intotdeaua si cele mai simple. Multi experti financiari profita de pe urma faptului ca transforma subiectul sigurantei financiare intr-un lucru mai complicat decat este in realitate facand astfel aproape inaccesibil omului de rand acest subiect.

Acest articol va va prezenta trei strategii simple pe care aproape oricine le poate folosi in procesul de a atinge siguranta financiara si prosperitatea personala.

1. Cheltuieste in loc sa economisesti

Exista cheltuieli bune si cheltuieli proaste, cheltuielile bune te imbogatesc, cele proaste te saracesc. Cheltuielile bune sunt acele cheltuieli pe care le faci pentru a achizitiona noi surse de venit, deci aceste cheltuieli ajung in final sa iti bage bani in buzunar si nu sa iti scoata banii din buzunar. Exemple de cheltuieli bune sunt cumpararea de actiuni profitabile, cumpararea unui imobil pe care apoi il inchiriati, cumpararea unei afaceri profitabile, etc. De astfel de cheltuieli aveti nevoie.

Desi a economisi bani este o strategie buna pentru inceput, e aproape imposibil sa te imbogatesti daca nu faci nimic cu banii economisiti (impozitele+inflatia va pot zadarnici planul de imbogatire bazat exclusiv pe economisire). Ideea e sa faceti cheltuieli bune cu banii economisiti, odata ce acestia sunt suficienti pentru astfel de cheltuieli.

2. Controlul banilor

Trebuie sa detii controlul banilor tai, sa stii exact cat incasezi, cat cheltui si cat iti mai ramane. Nu este niciun secret ca daca vrei sa atingi siguranta financiara detinerea controlului asupra finantelor personale este o stratgegie pe cat de simpla pe atat de importanta.

Ideal ar fi sa-ti imparti cheltuielile in 3-4 categorii principale (sa zicem alimente si alte cheltuieli necesare, taxe si impozite, investitii) si fiecareia sa-i acorzi un buget lunar. Incearca sa fii cat mai disciplinat si sa te tii de acest plan, astfel vei avea o claritate mult mai mare asupra posibilitatilor tale reale.

3. Munceste pentru tine

Este probabil cea mai importanta din cele 3 strategii simple de construire a prosperitatii.

Atata timp cat lucrezi pentru altii nu vei fi niciodata platit atat cat meriti. Doar atunci cand muncesti pentru tine incasezi maximum din profitul pe care il generezi. Daca toata viata ai muncit pentru altii poate ca ar fi timpul sa incepi sa muncesti si pentru tine, sa incepi o afacere sau pur si simplu sa incepi sa investesti, sa fii tu cel care profita de pe urma muncii tale, nu vreun angajator.

Aceste strategii nu dau rezultate peste noapte dar avand in vedere ca nu sunt deloc complicate, aproape oricine le poate pune in aplicare. Depinde numai de autodisciplina si de dorinta de a le urma zi de zi, an de an pana cand te poti bucura de rezultatele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu