Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 14 iunie 2010

Noi reguli pentru inscrierea site-urilor

Pe scurt, pentru inscrierea de site-uri in catalogul de afaceri PonturiFierbinti.com, am adaugat posibilitatea inscrierii de Linkuri Premium, contra-cost iar pentru Linkurile Simple am introdus obligativitatea linkului reciproc. Linkurile care au fost deja acceptate pana acum, raman la locul lor! Noile reguli se aplica pentru site-urile ce vor continua sa fie inscrise in directorul nostru.

Stiu ca multi vor fi dezamagiti insa aceasta masura se impunea de ceva vreme datorita a cel putin doi factori. In primul rand spatiul ocupat de site-ul nostru pe server se marea constant si destul de repede datorita cresterii numarului de linkuri, un spatiu mai mare pe server se tracuea prin costuri mai mari catre firma de hosting, prin introducerea Linkurilor Premium si a obligaivitatii linkului reciproc la inscrierile simple, rata de crestere a spatiului pe server se reduce considerabil iar costurile de intretinere ale site-ului se amortizeaza.

A doua problema este selectivitatea, credem ca linkuri mai putine si mai de calitate sunt de preferat, atat pentru administratorii site-ului cat si pentru utilizatorii nostri. In plus site-urile inscrise contra-cost ofera mai multa incredere si seriozitate (desi nu ofera garantii de 100%), daca cineva isi permite sa investeasca in promovare inseamna ca pune pret pe ceea ce face si e mai putin probabil sa fie un amator.

Linkurile Premium nu necesita link reciproc, in plus sunt favorizate in categorii ocupand locurile cele mai vizibile, inaintea linkurilor simple. Aceste avantaje se traduc prin mai multi vizitatori directi cat si prin pozitii mai bune in motoarele de cautare (nu e acelasi lucru sa ai linkul pe prima pagina a unei categorii, ce are un PR3 sa zicem, cu a fi pe o pagina secundara 3-4 sau 5 unde este PR0). Costul unei inscrieri premium este de numai 3 dolari pe an, plata facandu-se prin paypal.

Linkurile Gratuite raman o realitate doar ca acum sunt conditionate de afisarea codului ce contine linkul-reciproc. Linkul reciproc se gaseste sub forma unui cod ce este trimis automat in email dupa inscrierea unui site. Este recomandat ca acest cod sa fie introdus imediat dupa primirea emailului de inscriere astfel incat atunci cand administratorii verifica site-urile inscrise sa vada linkul reciproc si sa aprobe site-ul, in caz ca linkul reciproc nu va fi la locul lui, site-ul va fi respins si va trebui inscris din nou.

Desi nu vor fi pe placul tuturor, aceste noi masuri vor duce la o mai buna triere a site-urilor acceptate in director, vom avea mai mult timp sa ne ocupam de celelalte sectiuni ale site-ului (forum, articole, blog) si in final atat webmasterii site-urilor inscrise cat si vizitatorii vor beneficia de mai mult din partea site-ului PonturiFierbinti.com, primii de o mai buna promovare pentru site-urile lor, cei din urma de resurse mai de incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu