Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 20 iunie 2010

Zece idei de afaceri offline

Iata cateva idei de afaceri ce nu necesita investitii prea mari. Daca pana acum, am vorbit mai mult despre marketingul online si afacerile pe internet, mai jos prezentam cateva idei de afaceri exclusiv offline (adica fara legatura cu internetul).

1. Deschiderea unui observator astronomic cu plata.

Asemeni jocurilor mecanice, a caruselelor din statiunile turistice sau a cluburilor de internet puteti stabili o taxa pentru fiecare doritor sa priveasca astrele. Veti avea desigur nevoie de cateva telescopuri si putina pasiune pentru astronomie.

2. Inchirierea de jucarii scumpe pentru copii.

Nu toti parintii isi permit sa cumpere odraslelor lor ultimele racnete in materie de jucarii, dar din cand in cand le pot inchiria. Poti stabili o taxa pe ora sau pe zi.

3.Cumpara sub pretul pietii aur si argint de la persoanele aflate in dificultate financiara, apoi revinde-le cu un profit.

Te poti folosi de anunturile de mica publicitate locala pentru a gasi persoane dispuse sa vanda sub pretul pietii.

4.Cumpara mobila veche si revinde-o sub forma de mobila la mana a doua.

Si in acest caz ziarele locale de mica publicitate iti vor fi de mare ajutor.

5. Inchirierea de arme cu aer comprimat.

Functioneaza dupa aceleasi principii ca si "observatorul astronomic (vezi prima idee)", cei ce doresc sa traga la tinta cu armele tale trebuie sa plateasca o taxa (pentru fiecare tragere, pentru trei trageri etc., depinde de tine).

6. Cumpararea sub pretul pietii de opere de arta si antichitati si revinderea lor cu un profit.

Poti cumpara aceste obiecte de la tinerii artisti sau de la necunoscatori. Ziarul de mica publicitate local iti va fi de ajutor pentru gasirea unor astfel de chilipiruri.

7. Crearea de felicitari tridimensionale din carton fin.

Poti decupa in material cu foarfeca astfel incat sa ia nastere o felicitare tridimensionala care se inchide si se deschide. Poti adauga si un mesaj in functie de specificul felicitarii, de exemplu "La multi ani din partea familiei Popescu" (poti alege si alte nume populare :) ). De asemeni poti adauga felicitarii tridimensionale si o mica instalatie electrica pentru ca atunci cand se deschide sa se aprinda un led sau sa se auda o melodie.

8. Comercializarea de flori rare.

Poti cultiva specii rare de flori si apoi sa le vinzi firmelor specializate (florariilor, persoanelor fizice care se ocupa cu comertul de flori, etc.). Vei avea nevoie de cunostinte in domeniu si de inclinatie sprea cultivarea florilor. Mica publicitate locala dar si revistele dedicate pasionatilor de flori iti vor fi de un real ajutor.

9. Recreaza uniforme militare vechi pentru copii.

Poti croi costume de husari, de cazaci, de ieniceri, etc. pentru pustii din zilele nostre, poti merge mai departe sa deschizi un magazin de imbracaminte dupa moda secolelor apuse si nu doar pentru cei mici (costume bizantine, orientale, venetiene, etc.). Desigur trebuie sa te pricepi la croitorie.

10. Reproducerea artificiala, la o scara mai mica, a unor monumente celebre (Sfinxul din Bucegi, piramidele, Taj Mahalul, etc.).

Fimele de turism dar si alte firme si chiar persoane fizice pot fi interesate sa-si decoreze spatiile cu astfel de monumente, fie pentru a-si atrage turistii fie pentru a deveni un punct de reper. Astfel de lucrari artistice au preturi pe masura. Pe de alta parte e nevoie de talent de arhitect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu