Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

duminică, 20 iunie 2010

Afaceri in turism

Incepeti o afacere bazata pe drumetii turistice. Puteti organiza saptamal sau lunar excursii turistice in locuri pitoresti incasand un profit frumusel de pe urma pasionatilor de drumetii. Daca nu aveti un microbuz, autocar sau alt mijloc de transport va puteti asocia cu cineva care are sau puteti inchiria unul. Ideea e simpla, in cursul unei luni va ocupati pe promovarea evenimentului prin afise stradale sau ziare locale de mica publicitate, precizand data excursiei si pretul de persoana. Organizati excursii in zonele pitoresti din regiunea dumneavoastra.

Pentru a invinge concurenta apelati la oferirea de servicii in plus, un suc gratuit turistilor, un ghid competent, etc. Este bine ca primele 3, 4 drumetii sa fie in locatii diferite, apoi reluati circuitul turistic pentru a oferi sansa si altor doritori sa viziteze alaturi de dumneavoastra obiectivele respective (de care probabil vor auzi de la fostii calatori/clienti care au mers in excursiile precedente). Puteti face oferte de excursii scolilor, liceelor si altor institutii cu un personal numeros. Pe masura ce va extindeti puteti inchiria sau cumpara mai multe autocare si puteti diversifica obiectivele de vizitat.

Principalele dificultati in acest tip de afacere il constituie capitalul de pornire si gasirea unui personal priceput la turism (puteti face "recrutari" din randul persoanelor care au mai lucrat in turism sau va puteti asocia cu ele in afacere).

Pentru a mari sansele de succes ale acestei afaceri este de preferat sa locuiti intr-un oras mare sau eventual intr-o zona turistica unde puteti gasi clienti in randul turistilor care au venit deja in zona .

Nu uitati sa revizitati blogul zilnic, in fiecare zi veti gasi cate o noua idee de afaceri.

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu