Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 19 iulie 2010

TEST DE PERSONALITATE

Personalitatea si satisfactia in cuplu la femei

Esti intr-o relatie?

Esti indragostita?

Esti singura si nerabdatoare sa-l intalnesti?

Esti singura si suferi dupa el?

Esti iubita doar pe jumatate, fiindca cealalta jumate poarta numele de sotie?

Esti o aventuriera convinsa?

Esti celibata fiindca nu crezi in mitul monogamiei?

Esti divortata si nu mai investesti energie si iubire in institutia casatoriei?

Esti obosita de scenariile repetitive pe care ti le ofera viata?

Atunci nu-l mai astepta pe Mr. Perfect, ia-l de gat pe Mr Wrong si traieste cu el ceea ce traiesti in imaginar . Nu mai alerga dupa fantome…

Nu mai renunta la tine, la placerile, pasiunile si visurile tale de “dragul lui”, sau mai bine zis, din teama de a nu fi inlocuita de o alta, “pasionata de vanatoare si fotbal”.

Cel mai mare pacat si cel mai des raspandit este: sa te minti pe tine insati.

Te minti ca-ti place sa mergi cu el la pescuit.

Te minti ca-ti plac filmele de actiune, cu mult sange si capete zdrobite.

Te minti ca nu te plictisesc meciurile de fotbal.

Te minti ca-ti place sa-i gatesti carne de caprioara , in timp ce-ti dau lacrimile de mila sarmanului animal.

Te minti , te minti, te minti. Mai ai timp s-o iei de la capat? Sau ti-ai perdut curajul pe drumul incercarilor esuate?…

Ti-e inima plina de durere, mintea impanzita de amintiri triste si speranta, s-a stins si ea.

Pot sa-ti ofer un test de personalitate care sa te aduca cu picioarele pe pamant, sa-ti deschida ochii si sa-ti masoare nivelul satisfactiei in relatia de cuplu. Pot sa-ti aduc marturii ale unor femei fara si cu personalitate, ca sa faci o diferenta, si sa apreciezi corect in ce categorie intri. Pot sa-ti vorbesc despre experienta mea de viata, cum am renuntat la personalitatea mea, traind cu frica in san ca maine nu-l vor mai interesa sacrificiile facute in numele iubirii.

Da. Asta face femeia cand iubeste, cand se indragosteste, uita de ea si-si inventeaza pasiuni noi, ca sa-l faca pe el s-o iubeasca , s-o doreasca, s-o ceara de nevasta.

Ce nu faci pentru iubire? Sau ce n-ai face? Crede-ma, faci orice.

Iti spune una care cred ca le-a facut pe toate, de la vanatoare pana la parasutism. Fiecare iubire a nascut o noua pasiune : fotbal, poker, atletism, parasutism, vanatoare si chiar manele.

Glumesc…dar exista si o urma de adevar si in ultimul exemplu pe care nu vreau sa-l mai rostesc, mi-e frica!!!

Nu am ajuns sa ma imprietenesc niciodata cu manelele dar am ajuns intr-un astfel de local de vreo cateva ori, si ultima amintire pe care o am bine intiparita in minte este despre mine plangand cu lacrimi de crocodil in acel minunat loc, unde toata lumea se distra , fara numar, si unde numai eu plangeam..iar cei care ma vedeau ziceau ca sunt nebuna, inclusiv iubitul meu, care m-a tarat dupa el, de dragul de a petrece timp calitativ impreuna, ca de altfel n-am fi ajuns vreodata sa formam un cuplu.

Am ajuns sa trag cu pusca, cu acte in regula: asta inseamna examen scris si practic, nu o simpla aventura..Mi-a placut intotdeauna sa aprofundez lucrurile, nu suport superficialitatea, de aici gama variata de pasiuni aduse de valul indragostirii si al iubirii.

Ce nu face femeia in numele iubirii?

Am renuntat la cercul meu de prieteni, la orasul unde traiam, la kilogramele ideale pentru a putea lua pranzul impreuna la Mcdonald’s, KFC si alte fast-food-uri adorate de cel adorat de mine, pana cand?

Pana cand fierea cedeaza , indragostirea se stinge, si vederea revine, si deodata admiratia se preface in consternare: imagini care se deruleaza sub privirea ta atenta: E un badaran! E insuportabil! E lenes! E impotent! E anost! E plat, devitalizat! M-am indragostit de altul! Il iubesc pe vecinul de la 3! S-a ingrasat!

E greu sa recunosti ca, despartirea de tine, renuntarea la tine, l-a transformat pe Fat- Frumos in broscoi?

Sau

“Nu mai e acelasi, s-a schimbat”, se traduce in ” iubirea a murit, nimic nu ne mai leaga.”

De ce atata prefacatorie si ipocrizie?

Mai bine sa traiesti prost dar in relatie, decat singura si fericita?

Nu inteleg, e prea mult pentru intelectul meu.

Si n-aud decat povesti de genul asta, si asta ma ingrozeste, ma infurie, ma revolta.

Oameni buni, ce-i cu voi? Nu mai sunt barbati pe pamantul asta, doar dobitocii de langa voi? Treziti-va, e plina lumea de exporturi si importuri, nu te ingropa in frustrarea cotidiana, indrazneste sa pasesti pe meleaguri noi, curaj!!!

Cineva imi zicea ca toti barbatii buni sunt luati si in “Totul despre sex se zicea: ” De ce toti barbatii buni sunt luati deja de cineva si de ce sunt atatea femei bune pe care nu le ia nimeni?”

Inca nemaritata? Nu te-a luat nimeni pana la varsta asta? Vai, saraca …ce zic ei, mama, tata, societatea?! Ah, scuze, am uitat ca ai renuntat sa mergi acasa la ai tai pentru a evita confruntarea cu realitatea si intrebarile stanjenitoare despre viata ta solitara.

Ei vor nepoti, atmosfera in casa, si tu vrei iubire si rochie de mireasa. Si cum se face ca nici tu, nici ei nu traiti viata mult visata?

Si aici raspund cu o chestie de curand citita: ” Amanarea matrimoniala ar putea fi privita ca pe import masiv de libertate, daca situatia celor doua sexe ar evolua sincronizat. Dar cum masculul fara verigheta e privit ca o stiuca plina de icre si toata lumea se bate sa puna mana, sa guste si sa ia acasa, o femeie necasatorita apare ca un pantof refuzat la export.”

In viata asta pamanteasca nu le poti avea pe toate, cel putin la concluzia asta am ajuns eu. Si nici nu cred ca asta e problema noastra existentiala: casatorita sau necasatorita.

Nu exista viata perfecta aici, pe pamant. E o utopie sa crezi altceva. Fat- Frumos si Ileana Cosanzeana?

Asteapta! Viseaza! Spera! Fa ce vrei, e treaba ta!

Eu am ales adevarul meu: aici si acum, fara asteptari iluzorii. Nu caut afara ceea ce am inauntru si nu astept momentul potrivit, fiindca e chiar aici, acum.

Sotie sau amanta? Cea ce conteaza este cum te simti in pielea ta, parerea ta despre tine, nu a celorlalti, a societatii.

Vrei sa te aplaude pentru statutul tau: casatorita dar nefericita? Sau preferi sa fii necasatorita dar fericita?

Nu mai vrei sa fii judecata, te-ai saturat sa fii singura, sa-l astepti pe sufletul pereche, vrei sa intri si tu in rand cu lumea.

Nu raspund in locul tau, dar nici nu mai tratez cazuri disperate. Nu mai tolerez prostia si lipsa de vointa, curaj. Refuz sa mai ascult plangeri si vaicareli despre el, despre lipsa barbatilor liberi si buni, despre rolul tau de amanta disperata.

Ce vrei sa fii in viata? Sotie? Da-i drumul, marita-te si renunta la Mr Perfect, ia-l pe cel din proximitate si uita de nunta ca-n povesti.

Amanta? Atunci nu mai astepta sa isi parasesca nevasta pentru tine, ia de la el ce are de oferit si nu te mai tortura duminica ca nu te suna, uiti ca duminicile se petrec cu familia? Tu cu a ta, prietenele si el cu a lui, sotia si copii.

Te-ai saturat, vrei mai mult: vrei familia ta, o familie bazata pe iubire si respect. Nu mai vrei sa traiesti in minciuna si nici in harem. Ti-ai recunoscut ca el nu va divorta pentru tine, nici macar pentru, si refuzi sa te mai minti singura, s-a terminat, o iei de la capat.

Relatia pe care o ai de atatia ani nu te mai satisface insa nu ai curajul sa renunti la ea, fiindca ai si tu ochi, si ai observat ca toti sunt la fel, niste nenorociti, te lasa, te schimba cu alta cand ti-e lumea mai draga. Cum sa dai pasarea din mana pentru cea de pe gard?

Gandesti ca numai o proasta face asa ceva, o imatura si o visatoare..si ramai nefericita alaturi de el pana cand divortul , adulterul sau moartea ta spirituala va va desparti. Amin!

Si de la capat…

Pana la urmatoarea drama, criza spirituala, moarte a personalitatii. Despre asta e vorba, indiferent de personajul si rolul pe care-l joci: despre tine, personalitatea si imaginea ta de sine.

Sotie, amanta, celibata, divortata, putin conteaza. Ceea ce conteaza este felul in care te simti, felul in care alegi sa traiesti. Asuma-ti responsabilitatea in alegerile pe care le faci.

Ai ales sa te mariti? Bravo! Acum nu mai plange dupa zilele de celibata, dupa pasiunile de-o noapte, dupa vacantele cu fetele.

Esti amanta, traieste cu seninatate si bucurie relatia pe care o ai, priveste partea pozitiva ce ti-o ofera acest tip de relatie, si nu mai gandi la caminul lor, nu mai analiza nefericirea lui. El stie mai bine ce vrea, asa cum ar trebui sa stii si tu. Nu te gandi la el ca la un sarman, care trebuie salvat, fiindca nu-l tine nimeni cu forta langa nevasta-sa. Daca era chiar asa nefericit cum se plange il intalneai divortat, si acum nu mai vorbeati de “separarea” lui . Deci…calatoreste, iubeste, canta si danseaza azi, maine vei vedea ce directie alegi.

Esti in relatie, nefericita, frustrata, imbatranita si cu 10 kg in plus. Wow! Ce mai astepti? Sa te otravesti cu alcool, xanax si cocaina? De aici mai un pas pana la sinucidere sau crima pasionala. Succes! Alege varianta bio: cara-te, lasa-l, salveaza-te ! Din cate stim avem doar o viata de trait, mai ai timp de pierdut?!

* Inca te mai minti?
* Inca te refugiezi in alcool si barbiturice?
* Inca amani schimbarea si asumarea responsabilitatii?
* Inca blestemi viata , pe Dumnezeu si pe nevasta-sa?
* Inca te rogi ca el sa se intoarca acasa si sa te ceara de nevasta?
* Inca eviti privirea critica a familiei, a societatii?
* Inca il astepti pe Fat- Frumos?

Cata vreme fugi de tine , te informez cu parere de rau ca vei trai o existenta mediocra , in care rolul tau, indiferent care e, nu va fi niciodata aplaudat sau premiat cu un Oscar.

Imi pare rau!

Atata timp cat nu te ocupi cu ceea ce e esential vei trai si imbatrani degeaba.

Vrei adevarul? Nu-l mai cauta unde n-ai sa-l gasesti niciodata: nu e la el, nu e afara, nu e la Dumnezeu.

E la tine, unde tu nu cauti.

Problema oamenilor care nu au probleme, e iubirea, nu-i asa?

De la mic la mare, de la bogat la sarac, toti sunt fierti sa iubeasca si sa fie iubiti. Pana aici e totul clar. Te arunci in bratele celuilalt , vrei sa te pierzi in el, si in acelasi timp ai pretentia ca celalalt sa-ti rezolve problemele si sa-ti satisfaca nevoile. Vrei sa fi inteles si iubit neconditionat. Nu concepi ca celallat sa iubesca pe altcineva, sa-si doreasca altceva intr-o zi, sa renunte la tine, la iubire.

Nu-i permiti sa se indeparteze, sa fie fericit cu altcineva, l-ai putea ucide pentru o asemenea fapta. Cu alte cuvinte, cautam ca iubirea sa ne rezolve problemele, sa ne umple golurile, sa ne vindece ranile, sa ne raspunda nevoilor si dorintelor neconditionat.

Eii, tocmai asta nu este posibil!

La fel ca tine, si eu sunt o romantica incurabila, indragostita de viata, de oameni, de barbati, de povesti cu happy-end, insa viata bate filmul.

Scoala vietii, scoala emotiilor, scoala relatiilor, scoala personalitatii. Toata viata inveti: cum sa fii mai bun, cum sa iubesti mai mult, cum sa cresti, cum sa devii autonom si tot asa.

Incepe cu tine, cu dezvoltarea personalitatii si iti promit ca, calitatea vietii si a relatiilor tale se va schimba radical.

Ca sa ai relatii bune cu ceilalti, trebuie sa ai o relatie buna cu tine, adica: sa ai un sentiment al sinelui bine format, o incredere in sine corecta, sa simti ca existi cu adevarat, inauntru sau in afara unei relatii de cuplu.

Cand ai sa-ti dai seama ca nu celalalt e problema ta, ai sa capeti o forta si un chef de viata incat ai sa muti muntii din loc.

Asuma-ti responsabilitatea si analizeaza-ti propriile slabiciuni , probleme.

Viata ta se va transforma de indata ce incepi sa-ti asumi responsabilitatea pentru alegerile pe care le fac, bune, rele, nu conteaza: de aici vine experienta si cunoasterea autentica, din propria ta viata.

Invata din greseli , nu le mai repeta, nu te plange, lupta, si mergi inainte. Acum esti mai inteleapta, mai bogata, mai puternica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu