Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

marți, 15 iunie 2010

Afaceri 2010

Cateva afaceri, ponturi si idei de afaceri pentru noul an in care tocmai pasim. O mica incursiune in specificul economic al lui 2010, asa cum se prefigureaza el, atrage dupa sine identificarea principalelor evolutii in domeniul afacerilor, ideilor de afaceri si a evolutiei anumitor sectoare.


Tehnologia green sau tehnologia ecologica. Un sector in plina expansiune, inca la inceput de drum, deci un sector tentant si profitabil. Il ultima vreme, pe masura ce umanitatea constientizeaza tot mai mult pericolele poluarii si limitarea resurselor traditionale (carbuni, petrol, lemn), tehnologia ecologica este condamnata sa ia amploare in toate domeniile. Fenomenul constituie o adevarata oportunitate de afaceri pentru dezvoltatorii de produse si servicii ecologice: hrana bio, masini nepoluante sau care polueaza mai putin, materiale de constructii ecologice, instalatii de purificare a apei sau aerului, sisteme de incalzire bazate pe resurse regenerabile, ambalaje econimice si asa mai departe, sunt tot atatea oportunitati si idei de afaceri la care va puteti gandi in noul an.


Servicii de ingrijire batrani. Este o piata aflata in crestere datorita trendului general de imbatranire a populatiei. Serviciile de ingrijire batrani pot lua diferite forme, de la aziluri si pensiuni pana la servicii oferite la domiciliul batranilor. In Europa acest gen de servicii sunt bine dezvoltate, cererea fiind acolo mult mai mare decat in Romania insa pe masura ce tara noastra se va alinia la standardele de viata ale Europei de Vest, aceasta piata va continua sa se dezvolte si la noi.


Magazinele cu reduceri. Desi in 2010 majoritatea analistilor financiari vor spune ca situatia economica merge in directia buna (si nu ii contrazic), 2010 va continua sa fie un an dificil din punct de vedere economic pentru omul de rand. Magazinele cu reduceri sau magazinele second-hand vor continua sa fie la mare cautare si in noul an.



Afacerile online. Procesul de mutare in online a activitatii economice va continua si in 2010, piata online a crescut si in Romania in ultimul timp, deja agentii economici romani au inceput sa constientizeze importanta internetului, prin urmare afacerile online vor continua sa fie un segment in crestere ce merita luat in calcul.


In linii mari cam acestea ar fi tendintele economice ale noului an, tendinte care va pot inspira sa va orientati spre unul din sectoarele enumerate mai sus. De fapt aceste tendinte nu incep in 2010, ele sunt ceva mai vechi si vor continua sa se dezvolte si dincolo de 2010, tocmai de aceea e bine sa fiti in carti la inceputul acestui proces de transformare tehnologica si economica a omenirii.
Va uram un 2010 fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu