Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

sâmbătă, 19 iunie 2010

Infoprenoriatul, o afacere a erei informatiei

Infoprenoritatul sau afacerile bazate pe informatie. Este un tip de afacere care a luat avant mai ales in era internetului. Consta in vinderea de informatie (a ta sau a altora). Ce informatii sa vinzi? De preferat cele ce se cumpara :)



Iata cum poti incepe o astfel de afacere : alege un subiect, o tema la care te pricepi, ceva in care excelezi. Cauta pe internet forumurile si comunitatile online frecventate de persoane care al caror interes are legatura cu tema aleasa. Observa ce anume cauta. Ce informatii ar dori sa stie legate de domeniul respectiv. Alcatuieste un curs sau o carte electronica plina cu infomatii pe care acestia si le doresc, apoi scoate-o la vanzare. De exemplu poti alcatui un curs pentru cei ce vor sa devina DJ, o carte electronica despre arte martiale, dresaj, colectionism, in fine, despre orice subiect pe care il stapanesti. Ofera informatii utile si pretioase, creaza o oferta irezistibila, apoi vine acel produs pe internet (prin intermediul unui mini site simplu, gen "scrisoare de vanzari").



Daca gasesti o piata "flamanda" pentru un subiect la care nu te pricepi poti apela la cineva care se pricepe si in schimbul unei parti din profit sau in schimbul unei plati pe loc, il poti ruga sa scrie un mini-curs sau o carte electronica pe care apoi sa le comercializezi.



Exista o multime de informatii online despre acest gen de afaceri, in voga astazi pe internet. Subiectul a mai fost tratat pe site-ul nostru (e de ajuns sa frunzaresti posturile mai vechi) asa ca nu mai intram in detalii....

Este o afacere ce nu necesita investitii mari si practic poate fi demarata de oricine.

Nu uita sa revizitezi si maine site-ul nostru pentru a nu rata o noua idee de afaceri.

Pe maine. Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu