Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 28 iunie 2010

Cele mai bune alimente pentru a te lasa de fumat

Vreti cu adevarat sa va lasati de fumat? Daca raspunsul este da, atunci este timpul sa consumati mai multe legume, mai putina carne si sa inlocuiti cafeaua de dimineata cu un pahar cu lapte. Aceste alimente va vor ajuta in lupta impotriva fumatului.
Un studiu desfasurat la Universitatea Duke a descoperit ca fructele, legumele si produsele lactate pot da un gust ciudat tigarilor. In schimb, alimentele precum carne, cafea si bauturi alcoolice vor da tigarilor un gust mult mai placut, aceasta fiind parerea doctorului F. Joseph McClernon, psiholog la Universitatea Duke.
Un concept vechi spune ca continutul de nicotina din tigari este singura cauza a dependentei. Totusi, s-au efectuat studii mai aprofundate si persoanele aparent dependente de tigari pot fi influentate de gust, miros, viziune si obiceiuri, spune doctorul McClernon.
Studiile au fost desfasurate pe 209 fumatori de 21 de ani si care fumau cel putin un pachet de tigari pe zi. Au fost rugati sa faca o lista cu alimentele care cresc sau reduc placerea fumatului. Aproape 70% dintre fumatori au pretins ca bauturile cu cafeina, alcool si carnurile fac tigarile mult mai delicioase. Dar destul de ciudat este faptul ca 45% dintre fumatori au spus ca anumite alimente, precum fructe, legume, bauturi fara cafeina (precum apa sau suc) si lactate, pot da un gust neplacut tigarilor. Aceste descoperiri au convins cercetatorii ca aceste alimente pot afecta gustul tigarilor si pot ajuta la renuntarea cu mai multa usurinta la fumat.
Iata cele 3 tipuri de alimente care va vor ajuta sa va lasati de fumat:
1. Laptele si produsele lactate
Laptele va face ca tigarile sa nu mai aiba gust. Dupa ce ati baut un pahar cu lapte, nu va veti putea bucura de tigari cu aceeasi senzatie si satisfactie. Laptele va ucide gustul tigarilor.
Incercati sa inmuiati tigara in lapte. Lasati-o sa se usuce si incercati sa o fumati. Puteti folosi acest truc pentru a va ajuta sa va lasati de fumat. Nu va va placea gustul, cu siguranta.
2. Sucul de portocale
Atunci cand o persoana este obisnuita sa fumeze, va pierde o mare parte din aportul de vitamina C. Si de obicei, corpul se adapteaza la aceste conditii si o inlocuieste cu elemente nenaturale din nicotina.
Asadar, daca vreti sa va lasati mai repede de fumat, este important sa incepeti sa consumati mai multa vitamina C. Portocale, lamai, coacaze negre si alte fructe care contin vitamina C si sunt excelente pentru persoanele dependente de nicotina.
3. Telina

Impreuna cu alte legume precum dovlecei, vinete, pastai si chiar castraveti, telina poate afecta gustul tigarilor. Consumand aceste legume veti reduce gradul de dependenta de nicotina. Atentie, trebuie sa renuntati si la alcool. Mestecatul telinei va impiedica setea de tutun.
Daca nu va place telina, o puteti inlocui cu morcovi. Dar, nu mancati foarte multe legume dulci, deoarece excesul de glucoza va activa parti din creier care dau senzatia de placere si satisfactie. Cu alte cuvinte, glucoza va mentine dependenti.
Speram ca aceste alimente ca vor ajuta sa scapati de obiceiul de a fuma. Pe langa acestea, nu uitati sa consumati alimente bogate in fibre si sa faceti regulat exercitii fizice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu