Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 28 iunie 2010

Pregatiti-va pielea pentru bronzul verii !

Este foarte adevarat ca dupa mai bine de 6 luni de toamna-iarna, dorinta de soare este deseori atat de puternica incat ne descoperim prea repede si pentru prea multa vreme.
Uneori chiar, culmea imprudentei, se uita sa se foloseasca un produs solar protector.
Fara pregatire, fara protectie, pielea se inroseste dezvoltand un eritem solar – lovitura pe care soarele o da fiind cu atat mai rapida cu cat pielea este mai sensibila. Finalul – un bronz inestetic, inegal. In plus, ne expunem pielea la un risc inutil.
Precautii de care sa tineti seama? Cura de capsule solare. Pe baze de carotina naturala, cura permite obtinerea unui bronzaj frumos, omogen, pastrand in acelasi timp frumusetea pielii. Primul efect al carotinei este acela de a da o mina frumoasa, chiar si pe timp de ploaie.
In plus, asa cum o dovedesc cele mai recente cercetari germane, luarea de betacaroten permite diminuarea frecventei faimoaselor insolatii. Aceste studii, realizate mai ales sub soarele din Orientul mijlociu, au stabilit ca suplimentul de betacaroten este mai eficace in timp: efectul protector va fi, deci, mai bun dupa mai multe septamani de cura.
Crescand toleranta pielii la lumina solara, carotinele permit bronzarea rapida, fara inrosirea si exfolierea pielii. Atentie: ramane imperativa protejarea cu un produs solar si mai ales nu va expuneti la orele la care razele solare sunt nefaste.
Niciodata nu e prea tarziu sa incepeti sa va pregatiti. Cura de carotina ar trebui programata cu 2-3 saptamani inainte de prima expunere, apoi prelungiti-o in timpul sejurului pentru a beneficia din plin de protectia anti-rid si de efectul hidratant. La intoarcere, puteti continua sa luati capsule pentru a intretine stralucirea bronzajului si supletea pielii.

Cat timp ne expunem in primele zile?

  • Daca pielea voastra este foarte sensibila la soare. Tenul vostru este laptos, presarat cu pistrui, parul este blond sau roscat. Insolatia va loveste aproape imediat. Timpul de expunere in primele 3 zile: 5 minute.
  • Pietea voastra este destul de sensibila la soare. Aveti un ten luminos, alb, parul blond sau saten si va ardeti destil de usor. Timp de expunere in primele 3 zile: 10 minute.
  • Pielea este putin sensibila la soare. Tenul este mat sau negru, parul saten inchis sau negru, va bronzati usor, va ardeti destul de rar. Timpul de expunere in primele 3 zile: 15 minute.
Feriti-va de razele UV, mai ales pe nisip. Putem sa ne trezim cu arsuri chiar si sub umbrela. Si mai ales nu uitati sa va dati cat mai des cu lotiune cu factor de protectie cat mai mare: la fiecare 2 ore si mai ales imediat dupa ce ati iesit din mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu