Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 28 iunie 2010

Dieta si sanatatea ta

Nutritia este esentiala  nu numai pentru viata, ci pentru o viata sanatoasa.  Invatati despre legatura dintre ceea ce mananci si felul in care te simti.
Am tot auzit vechea zicala  “esti ceea ce mananci”  si este inca adevarata. Daca ramai la o dieta sanatoasa plina de vitamine si minerale, organismul tau iti  va arata rezultatele. Te simti sanatos, plin de energie, ce sa mai vorbim, te simti minunat din toate punctele  de vedere.
Oamenii care se limiteaza la a consuma mancare de tip junk-food vor suferi consecintele de  a nu oferi organismului ceea ce are nevoie. Consecintele nu se rezuma numai la oboseala si energie scazuta, ci de asemenea si la o sanatate precara. Intelegand aceasta stransa legatura intre sanatate si dieta  poti adopta un stil de viata sanatos.
Dieta si sanatatea: De ce anume are nevoie corpul tau?

„Mancarea este esentiala. Oamenii nu iau acest lucru in serios, dar avem nevoie de nutrienti”, spune Anne Wolf, cercetator la Universitatea de Medicina din Virginia. Vitamina C si alte vitamine si minerale sunt necesare pentru a mentine diferite parti ale corpului in buna functionare, altfel ajungem sa ne imbolnavim.
Fiecare lucru marunt pe care il faci se intampla datorita nutrientilor pe care ii oferi corpului tau, spune dr. Wolf. „Alimentele ne ofera combustibilul necesar pentru a gandi si a mentine muschii activi. Micronutrientii, vitaminele si mineralele exista pentru ca organismul nostru sa functioneze corect. Ai nevoie de alimente  nu numai pentru ati mentine sanatatea, ci si pentru a te simti bine”.
Singurul mod prin care organismul nostru  va obtine nutrientii necesari este consumul alimentelor sanatoase.
Dieta si sanatatea: Ghid
Medicii si specialistii  au dezvoltat „piramida alimentelor ”, care este reprezentata pe ambalajele multor produse alimentare, prin care  incearca sa  faca cunoscut  populatiei care sunt nutrientii necesari organismului uman, pentru ca acesta sa functioneze corect.
Cercetarile au aratat ca alimentatia corecta ajuta la mentinerea sanatatii organismului si de asemenea, consumul de minerale si vitamine poate  sa reduca  riscul imbolnavirilor.
Dieta si sanatatea : Alimentatie saraca in nutrienti, sanatate precara
Multe alimente au un impact major asupra sanatatii inimii. Cercetarile au aratat ca fructele, legumele si o dieta bogata in fibre si saraca in grasimi saturate, ajuta la prevenirea bolilor de inima, in timp ce o  dieta bogata in grasimi saturate, si  saraca in fibre, fructe si legume poate cauza imbolnavirea inimii.
Pana si micile deficiente in alimentatie pot avea un impact major asupra sanatatii tale. Cele mai comune probleme de sanatate datorate deficientelor  alimentare in lume sunt cauzate de deficientele de fier
Femeile care sunt la menstruatie au nevoie de fier in alimentatia lor pentru a inlocui ceea ce pierd prin menstruatie in fiecare luna. Fierul este de asemenea esential pentru bebelusi, copii si adolescenti.
Un alt exemplu este calciul care tine oasele dure si sanatoase. Lipsa calciului in organism duce la osteoporoza.
Consumand alimente variate si sanatoase, ii oferi organismului tau ceea ce are nevoie pentru a functiona corect. Tineti minte ca organismul nostru foloseste tot ceea ce-i punem la dispozitie ducand la o sanatate buna, sau din contra, la una precara, daca mancam alimente nesanatoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu