Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

luni, 28 iunie 2010

Ingrediente cosmetice de care trebuie sa ne ferim

Nu este usor sa citim si sa intelegem etichetele produselor cosmetice. Pentru a fi siguri ca nu ne insalam asupra ingredientelor pe care trebuie sa le evitam, trebuie sa stim sa cautam elementele principale periculoase.
Uleiurile minerale
Uleiurile minerale sunt derivate petrochimice care nu prezinta nici un interes din punct de vedere cosmetic si care, daca sunt inghitite – de exemplu rujul de buze – prezinta pericole pentru organism, caci se acumuleaza si nu se elimina. De aceea trebuie sa ne feriim de urmatoarele ingrediente: paraffinum liquidum, petrolatum, cera microcristallina, mineral oil etc.
Siliconul
Siliconul reprezinta agenti de textura si suprafata, derivat petrochimic si care se degradeaza greu, fiind mari poluatori. Cum sa-i recunoastem? Iata cuvintele cheie: methicone sau siloxane.
44298425_8be78b38bd_m PEG
PEG si PPG servesc ca emulsificatori sau emolienti. Sunt fabricati plecand de la substante cancerigene care sunt folosite pentru a fabrica gazele de lupta. Ele fac pielea mai permeabila pentru alte substante.. nocive. Cum sa le recunoastem? Reperati cuvinte precum: polietilen-glicol, polypropilen glicol, cuvinte ce contin PEG, PPG sau se termina in –eth.
Eteruri de glicol
Eterurile de glicol sunt solvanti si conservanti extrem de alergeni. Cum sa le recunoastem? Reperati cuvinte ce contin –glycol sau Phenoxyethanol.
Parabeni
Parabenii sunt conservanti suspectati a fi extrem de alergeni si perturbatori endocrinieni. Cum sa-i recunoastem? Cautati: methyl- , ethy-, propyl-, isobutyl-paraben.
Eliberatorii de formaldehida
Acestia sunt conservanti care pot, in anumite conditii, sa elibereze formaldehida, o substanta extrem de cancerigena. Cum sa le recunoastem? Iata cheia: DMDM hydantoin, 5-bromo, 5-nitro-1, 3-dioxane, diazolidynil urea, imidazolidinil urea.
BHA si BHT
Sunt antioxidanti ce induc modificari ale sistemului imunitar. Vorbim de Butylhydroxyanisol si de Buthylhydroxytoluène.
Atentie deci la toate acele denumiri stranii camuflate in compozitia produselor voastre de frumusete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu