Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 25 iunie 2010

Despre femei … pentru barbati !

Femeile sunt niste diamante care trebuie apreciate si ingrijite la adevarata lor valoare. Sunt niste fiinte unice prin comportament si personalitate, diferite si complexe. Barbatii sunt cavalerii in armura care le protejeaza, le mentin active si le ridica la rangul de giuvaier suprem.

Revistele din vitrinele chioscurilor de ziare, dar si cele online, dedicate femeilor, ne dau sute de sfaturi, noua, doamnelor si domnisoarelor, despre cum trebuie sa ne purtam cu barbatii din vietile noastre. Ce mancare sa le gatim, ce haine sa purtam, ce muzica sa punem in fundal, pentru a-i intampina cu o atmosfera placuta, ce metode sa folosim pentru a-i relaxa si a-i binedispune.
Multumim pentru sfaturile bune, dar in toata aceasta industrie a revistelor de lifestyle, barbatii sunt defavorizati. Barbatilor nu li se dau atat de multe sfaturi despre cum sa se poarte cu femeile de langa ei, cu sotiile sau iubitele lor, fiind lasati aproape singuri in jungla sentimentelor si dorintelor doamnelor si domnisoarelor.
Prin urmare, stimati domni, vom incerca sa va oferim cateva indicii despre cum ar trebui sa va purtati cu doamna de langa voi.
In primul rand, trebuie sa intelegeti ca femeia isi doreste sa fie respectata. Doreste sa i se ceara sfatul sau parerea3514358573_8292a933f0_m in anumite probleme, chiar daca solutia ei nu va fi cea aleasa. Important este sa se simta implicata in viata partenerului ei, nu neaparat din dorinta de a o controla, ci pentru a-l ajuta.
Femeia doreste sa fie respectata si in sensul de a nu fi inselata, indiferent ce inteleg barbatii din verbul “a insela”. Nu vrea sa fie mintita sau pusa in posturi penibile, cauzate de lucruri care i-au fost ascunse sau ati omis sa ii spuneti.
Si dorinta de egalitate cu barbatul face parte din arsenalul de dorinte al femeii. Si ea isi doreste sa aiba o cariera de succes, sa iasa cu fetele, sa fie mandra de reusitele ei, sa nu fie obligata sa fie casnica si doar sa aiba grija de copii.
O femeie moderna adora sa fie complimentata de barbatul de langa ea, in limita bunului simt si a adevarului, deoarece va simti daca acesta exagereaza cu laudele. Adora sa fie curtata zi de zi, sa primeasca vorbe frumoase si atingeri tandre, mai ales dupa o zi grea la birou si o dupa-amiaza extenuanta cu copiii sau cu activitati zilnice de dupa serviciu. Iubeste micile atentii si nu neaparat cadourile scumpe, care ar duce-o imediat la gandul ca va aparea o gaura in bugetul familiei sau ca sigur sotul sau iubitul ei a gresit cu ceva, altfel nu venea cu un astfel de cadou.
3113175683_3ee91b1938_mDoamnele si domnisoarele din ziua de azi pun mare pret pe comunicare. Isi doresc ca domnii de langa ele sa vorbeasca cu ele, sa le spuna despre lucrurile bune din viata lor, dar si despre grijile si framantarile care ii macina, ba chiar mai mult, ar aprecia daca le-ar intreba pe ele anumite lucruri, in loc sa discute cu prietenii sau sa ignore problema.
In acelasi timp, domnii nu trebuie sa uite un lucru vital pentru sanatatea si siguranta relatiei lor. Femeia este un complex de dorinte si necesitati aflate mereu in antiteza. Femeia isi doreste sa fie protejata, dar nu tratata cu mila sau ca pe o fiinta neputincioasa. Femeia isi doreste sa fie bagata in seama, dar nu asaltata cu atentie excesiva, care poate degenera in posesivitate.
Doamnele isi doresc egalitate cu domnii, dar nu doresc sa devina barbatii in casa si sa se transforme in femei care se pricep la orice. Femeile adora sa fie tratate ca niste printese, dar nu ca niste obiecte din sticla care se sparg la prima atingere. Ele trebuie imbratisate cand au nevoie de un umar pe care sa planga, lasate in pace cand au nevoie de singuratate si sprijinite cand doresc sa se implice intr-un nou proiect.
O vorba mai veche ne spune ca in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie desteapta. Un barbat adevarat trebuie sa aprecieze doamna de langa el, dar trebuie sa fie si capabil sa recunoasca daca se potriveste sau nu cu ea.
2440946374_03efa67f3c_mInformatiile oferite nu sunt decat notiuni introductive, subiectul fiind unul foarte vast si care poate fi indelung dezbatut. Dar ca un mic rezumat, puteti tine cont ca femeile pot fi impresionate de un mic dejun adus sambata sau duminica la pat, de o floricica adusa cand afara toarna cu galeata, de o imbratisare venita cand nu se asteapta, de un sarut pasional inainte de a pleca la birou, de o zi in care sa leneviti impreuna in pat, in fata televizorului sau de faptul ca in unele zile mai spalati si voi vasele sau pregatiti o gustare usoara.
Si noua ne place sa fim primite cu zambete si muzica lenta cand intram in casa, si noua ne place sa ni se faca un masaj inainte de a merge la culcare. Si noi ne imbolnavim si avem nevoie de un cavaler care sa ne dea pastile si sa ne oblige sa stam in pat, nu sa tragem de noi, pentru ca altfel ei nu s-ar descurca singuri.
Avem incredere in domnii din jurul nostru ca vor medita la cele spuse in acest articol si vor veni ei insisi cu propuneri despre cum ar trebui sa se poarte un barbat cu o femeie, pentru a avea o relatie frumoasa si linistita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu