Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 25 iunie 2010

Sugestii de remedii impotriva sforaitului

Se prea poate ca sforaitul sa fie cauzat de rasul din timpul cinei in timp ce se consuma o cantitate enorma de carbohidrati si dulciuri, cine stie? De fapt, barbatii cred ceea ce vor ei sa creada cand vine vorba de sforait si ignora aceasta problema, intorcandu-se pe o parte si la somnul lor linistit.
De ce nu este sforaitul o problema cand vorbim de barbati? Sforaitul este intr-adevar un aspect important si ar trebui discutat pe un ton serios cand vine vorba de cele mai bune remedii impotriva sforaitului.
Sforaitul este cauzat de miscari anormale ale tesuturilor interioare ale peretilor gatului, care cauzeaza sunetul si produc efectul de sforait. Barbatii cred ca problema sforaitului este atat de insignifianta inca nici nu merita cateva discutii.  Ei scot sunete specifice respiraiei si cand stau jos sau respira normal. Cand inspira, ei inhaleaza aer prin nas si gura, care se duce in jos, prin caile respiratorii pana in plamani.
SomnCand sforaiti in timpul somnului din orice moment al zilei, apar niste probleme, dar si intrebarea daca pozitia in care se doarme determina diferite tipuri de sforait. Sforaitul cu gura deschisa cauzeaza vibratii ale tesuturilor gatului in momentul inspirarii si expirarii pe gura, ducand la un sunet perceput ca sforait.
Cand aerul este inspirat si expirat rapid, se blocheaza caile care produc vibratiile tesuturilor gatului si se ajunge la sforait. Astmul, sinuzita si raceala pot cauza si ele sforaitul. Cand aveti astm, sinuzita sau sunteti raciti, cantitatea de aer inhalat este mai mica. Din nefericire, sforaitul este in genele persoanelor de sex masculine si este  ereditar. Cu varsta, caile respiratorii  se ingusteaza, in comparatie cu cele ele persoanelor tinere, de aceea sforaitul este din ce in ce mai puternic in cazul domnilor mai in varsta.
Din fericire, exista si factori care cauzeaza sforaitul pe care ii putem tine sub control. Acestia sunt fumatul, alcoolul, medicamentatia, postura si pozitia in care se doarme, obezitatea si supra-ponderalitatea.
SomnConsumul excesiv de mancare induce aparitia imflamatiilor, care sunt principala cauza a unor probleme grave cu sforaitul. Care sunt alimentele care ajuta sforaitul? Acelea bogate in grasimi, alimentele procesate, lactatele  si produsele pe baza de grau. Care dintre alimentele pe care le consumam nu incurajeaza sforaitul? Cele sarace in grasimi. Consumul cat mai multor legume verzi ajuta la diminuarea problemelor cu sforaitul.
Folosind farfurii si castroane mai mici, veti manca mai putin decat sunteti de obicei obisnuiti sa consumati la o masa. Astfel veti preveni sforaitul. Cand vedeti mancarea apetisanta din fast-food-uri, spuneti-i mintii voastre, care va sopteste ca acea mancare este delicioasa si trebuie sa o cumparati, ca daca veti manca asa ceva, cu siguranta veti sforai si mai tare in noaptea respectiva si in urmatoarea.
Mancatul in exces si alimente grele mai ales nu este un obicei bun, deoarece va va determina sa mergeti la culcare imediat dupa cina, iar metabolismul este pe viteza cea mai redusa in timpul somnului, ducand astfel la aparitia sforaitului.
Prin reducerea greutatii veti fi mai activi, iar prin mentinerea in forma ajutati organismul sa functioneze normal, incluzand aici si caile respiratorii care cauzeaza sforaitul.
Cea mai buna atitudine in cazul in care luptati cu problema sforaitului este sa fiti preventivi si sa aveti grija de sanatatea voastra, pentru ca voi sunteti prima persoana care stie cand se intampla ceva anormal in organism.
SomnNu ratati controlul medical periodic si mentionati medicului vostru problema cu sforaitul. Acesta va poate recomanda cateva metode de usurare a acestei afectiuni. Daca sforaiti in toate pozitiie si posturile posibile in care dormiti, situatie este deja grava si este bine sa consultati medicul personal cat mai repede cu putinta pentru a va recomanda remediile adecvate organismului vostru.
Stimati domni, nu va ganditi ca sforaitul este o problema doar pentru sotia dumneavoastra, care nu poate dormi din cauza zgomotului. El va afecteaza relatia cu persoana iubita si apar discutii. Dar cel putin nu asta ar fi pe primul plan. Pe primul plan trebuie sa fie sanatatea dumneavoastra si trebuie sa fiti constienti ca aceasta este mai presus de orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu