Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 25 iunie 2010

Mentine-te sanatos: obiceiuri sanatoase pentru barbati

Jonglarea cu locurile de munca, relatiile, obligatiile sociale, facturile si mentinerea in topul unei rutine sanatoase de mers la sala este prea mult de indurat. Ca  femeie, sa gasesti timpul necesar pentru a manca mai sanatos pare a fi ultimul lucru de pe lista, dar nu are cum sa fie mai usor pentru barbati. Iata cateva sfaturi pentru a imbunatati, cat de cat, viata barbatilor.
Mancati micul-dejun
Micul dejun va mentine metabolismul in forma,  greutatea in limita normala si poftele la nivel minim. Consumand doza necesara de fibre inca de la primele 2913345328_c7ec00c8ef_more ale zilei veti fi satui toata ziua. Doctorii recomanda fulgii de ovaz cu fructe uscate, nuci si, in functie de preferintele fiecaruia, putin ulei de in.
Munciti chiar daca aveti dureri
Cateodata eliminarea presiunii unor dureri de spate, gat sau picioare este mai grava decat munca cu dureri. Expertii sugereaza ca ingrijirea durerilor nu este intotdeauna cea mai buna, deoarece odihna va poate slabi muschii si cu timpul va slabiti si rezistenta. Daca nu v-ati rupt vreun muschi sau nu v-ati dislocat vreun disc, luati o pastila cu efect anti-inflamator, pentru usurarea durerii si treceti inapoi in picioare.
Luati gustari precum veveritele
Nu trebuie sa faceti o rezerva imensa de nuci pentru iarna, dar o mana de nuci la jumatatea zilei va poate mentine mult mai sanatos decat o punga de chipsuri sau infometarea pana la ora cinei, in cazul in care vi se face foame. Ele sunt pline de acizi grasi omega-3, exact tipul de proteine pe care le cautam sa le introducem in dieta noastra, care mai pot fi obtinute din peste si mai sunt cunoscute si sub denumirea de grasimi bune.
Transpiratia este prietena voastra
In timp ce mersul pe jos catre birou sau cu mijloace de transport in comun este o 511259266_b0b32a9950_mactivitate buna pentru mediu, sansele de a obtine un efect pozitiv maxim pentru inima si circulatie nu sunt foarte mari pana nu treceti pe banda de alergat. Eliminati prin transpiratie toxinele si reduceti tensiunea arteriala si riscul aparitiei bolilor de inima prin schimbari in rutina zilnica; cu cat transpirati mai mult cu atat mai bine. Pe langa faptul ca veti arata mai bine pentru partenera, va veti simti mai bine si veti reusi sa dormiti si mult mai bine. Pentru mai mult avant, gasiti-va si un prieten cu care sa mergeti la antrenament.
Fiti prietenosi
Cand barbatii devin stresati, adesea se inchid in sine si nu vorbesc despre problemele lor. Pe de alta parte, femeile pot vorbi despre problemele lor pana le sangereaza buzele. Cu mai mult stress in jurul nostru decat niciodata, nu e de mirare ca organismul vostru nu e chiar binedispus. Luati o bere si un prieten si spuneti-i ce aveti pe suflet, pentru ca impartasirea necazurilor va poate salva viata si tine stresul la distanta.
Economisiti pentru zilele ploioase
Fiecare dintre noi ajungem la un moment dat sa avem probleme financiare. Daca sunteti capabil, puneti lunar la soseta ceva din salariul luat, pentru a-i avea in zilele negre sau la vreo urgenta. Cu timpul, gandindu-va la banii pusi deoparte, chiar si cea mai posomorata zi poate sa aiba parte de un zambet din partea voastra.
Patrundeti intre probleme
Cu totii am fost invatati sa ne spalam pe dinti de cel putin 2 ori pe zi si asta pentru a ne mentine sanatatea orala. Pentru asta este nevoie si de utilizarea 2953550_6c8cf9cf9a_matei dentare. Cea mai buna optiune este sa va curatati dintii cu ata dentara inainte de culcare, pentru a ajunge si in locurile greu accesibile din gura, astfel incat sa nu lasati ocazia problemelor sa se desfasoare pe parcursul noptii.
Dormiti ca un bebelus
Daca sunteti parinte, intelegeti importanta de a trimite copilul la culcare la o anumita ora in fiecare seara, pentru a le pastra mintea si corpul stabile si lipsite de nervozitate. Trebuie sa tratati orarul pentru somn in aceeasi maniera. Stabiliti o ora de somn si pastrati-o, cel putin in timpul saptamanii, cand mergeti la munca si dormiti cel putin 7 ore pe noapte. Profesionistii au stabilit ca un program de orar regulat poate reduce caloriile si stresul, deoarece fiind ametit poti lua decizii gresite, precum un regim alimentar gras sau consumul cafelei obisnuite de dimineata in jumatate din timpul normal alocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu