Like me? Like YOU! Get FREE Facebook Likes, Fans, Followers, Tweets

vineri, 25 iunie 2010

Vitamine pentru barbati – 3 sfaturi pentru o alegere buna

Cercetatorii in domeniul suplimentelor alimentare si mai exact al vitaminelor si mineralelor ne confirma faptul ca, in prezent, exista numeroase tipuri de vitamine, iar unele dintre acestea sunt create special pentru necesitatile nutritionale ale persoanelor de sex masculin.
Existand un numar foarte mare de suplimente alimentare, atat in farmacii, cat si in magazinele naturiste, dar si in supermarket-uri, este foarte dificil pentru barbati sa aleaga acel supliment de vitamine potrivit pentru organismul sau.
Specialistii explica faptul ca, prin existenta atator tipuri de vitamine pentru barbati, disponibile pe piata, acestia se pot simti derutati. Cum isi pot ei da seama care suplimente si de ce vitamine au ei nevoie pentru a fi folositoare sanatatii lor?
Alegerea acestor vitamine, cele mai bune, special create pentru barbati, este un proces foarte important, deoarece necesarul fiecaruia este diferit de la barbat la barbat, in functie de stilul de viata, de munca desfasurata si de alimentatia zilnica.
Specialistii au ales cele mai importante 3 sfaturi pentru ca barbatii sa poata alege cele mai bune vitamine:
  1. Cititi eticheta – citirea etichetei atunci cand comparati diferite tipuri de suplimente este o conditie obligatorie. Asigurati-va ca suplimentul alimentar ales va ofera vitaminele si minerale de care stiti ca organismul vostru are nevoie.
  2. Faceti alegerea potrivita – nu este neaparat necesar ca vitaminele bune pentru persoanele de sex masculin sa fi bune si pentru voi. Alegeti un supliment doar dupa ce ati luat in considerare dieta voastra si stilul de viata. Spre exemplu, un mecanic de pe un santier de constructii are nevoie de alte vitamine fata de un bancher.
  3. Intrebati-va medicul – medicul vostru stie ce e mai bine pentru sanatatea voastra si va fi capabil sa va recomande vitaminele de care aveti nevoie. De asemenea, consultati-va cu doctorul vostru inainte de a lua suplimentele alimentare, pentru a va asigura ca nu luati ceva ce poate cauza reactii adverse in combinatie cu medicamentatia din rutina voastra.
Persoanele de sex masculin din zilele noastre sunt mult mai independente decat acum cativa ani. Dar aceasta independenta duce si la un program mai activ, mai mult stres, un regim alimentar defectuos si la probleme de sanatate ce se pot manifesta mai devreme.
VitaminePentru prevenirea problemelor de sanatate, barbatilor li se recomanda sa isi analizeze stilul de viata si sa incerce sa il echilibreze, printr-un mod sau altul. Unele dintre persoanele de sex masculin inteleg aceasta necesitate si se conformeaza, schimbandu-si stilul de viata, de la program de lucru, la alimentatie si efort fizic. Altele considera ca totul va fi bine pentru toata viata si ignora sfaturile celor care au ajuns “acolo”.
Si mai avem o categorie, aceea formata din barbatii care incearca sa isi rezolve problemele, fara a face compromisuri sau compromisul lor consta in lua vitamine. Unii dintre acestia iau vitamine pentru ca au auzit ca este bine, altii pentru ca ii obliga sotiile, dar pe unii chiar ii intereseaza cum se iau aceste vitamine si suplimente alimentare.
Pe acestia din urma ii rugam sa asculte mai intai cele 3 sfaturi de mai sus si sa nu cada in plasa publicitatii, care incearca sa ii convinga ca toate vitaminele pentru barbati sunt bune si pentru ei si sa acorde atentia necesara atunci cand isi aleg vitaminele cu care isi vor alimenta organismul.
Ca si in cazul carburantilor, toata benzina este pentru masini, dar nu orice tip de benzina este potrivit si pentru masina voastra. Asa cum va iubiti masinile si nu le alimentati cu benzina de proasta calitate, iubiti-va si organismul, stimati domni, si oferiti-i numai vitamine de buna calitate si in cantitatea necesara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu